با توجه به مطالب گفته شده برای موفقیت در برنامهنویسی تنها مهارت کدنویسی کافی نیست و ویژگیهای دیگری نیز لازم است. معمولا افراد با توجه به علایق و خصوصیات شخصیتی خود به دنبال یادگیری یک حرفه میروند؛ برخی نیز به علت علاقهمندی به یک شغل تلاش میکنند تا اخلاق و روحیات خود را برای رسیدن به شغل مورد نظر تغییر دهند. برنامهنویسان افرادی قاطع، سازشگر و عاشق برنده شدن هستند و در راه رسیدن به اهداف و حل مشکلات از هیچ تلاشی دریغ نمیکنند. همانطور که میدانید شغل افراد بر روی روحیه و سبک زندگی شخصی آنها نیز تاثیرگذار است. برای آشنایی بیشتر شما با سبک زندگی و نگرش برنامهنویسان موفق مقالات "سبک زندگی برنامه نویسها چگونه است؟ را پیشنهاد میکنیم.
تستهای شخصیت شناسی برای برنامه نویسان
امروزه نتایج تستهای شخصیتشناسی مانند تستهای MBTI و EQ تاثیر زیادی بر موفقیت یک کسبوکار و استخدام افراد در مشاغل مختلف دارد. این تستها به شما کمک میکنند تا خصوصیات فردی و درونی و نقاط ضعف و قوت خود را بهتر بشناسید تا بتوانید مسیر شغلی و آیندهی خود را به درستی تعیین کرده و به موفقیت برسید. علت اهمیت این تستها، تاثیرگذار بودن شخصیت افراد بر اعمال آنها و در نهایت موفقیت یک گروه و سازمان است. هنگامی که یک کارفرما خصوصیات اخلاقی متقاضیان عضویت در یک تیم برنامه نویسی را بشناسند، بهتر میتواند در مورد پذیرش یا عدم پذیرش فرد مورد نظر تصمیمگیری کند. در ادامه با معرفی این تستها با ما همراه باشید.
تست شخصیتشناسی MBTI
تست شخصیتشناسی MBTI (مخفف: Myers-Briggs Type Indicator) یکی از محبوبترین تستهای روانشناسی در سراسر دنیاست که توسط یک مادر و دختر با هدف کمک کردن به شناخت بهتر افراد از خود و آگاهی از جنبههای پنهانی وجودشان، در سال 1943 ایجاد شد. امروزه بیش از 90 درصد از شرکتهای برتر آمریکا از تست MBTI در آزمونهای استخدامی خود استفاده میکنند و این آزمون بیش از هر آزمون دیگری در استخدام کارمندان تاثیر داشته است. نتایج این آزمون، افراد را به 16 تیپ شخصیتی تقسیمبندی کرده و همچنین نقاط ضعف و قوت و مشاغل پیشنهادی مناسب هر تیپ را به طور مجزا ارائه میکند.
4 دستهبندی کلی MBTI عبارتند از:
- E/I: درونگرا / برونگرا
- T/F: احساسی / فکری
- N/S: حسی / شهودی
- J/p: انعطافپذیر و ملاحظهکننده / داوریکننده و ساختارگرا
ویژگیهای آزمون MBTI
در این آزمون پاسخ صحیح یا اشتباهی وجود ندارد و شما گزینهای را انتخاب میکنید که به ویژگیها و نگرش شما نزدیکتر است. درمورد صحت نتایج این تست گمانهزنیهای زیادی وجود دارد و برخی افراد ادعا میکنند که با انجام آن در بازهای زمانی مختلف، نتایج متفاوتی را دریافت کردهاند. افرادی که این ایراد را وارد نمیدانند، معتقدند که نتایج این آزمون تا حد زیادی به تغییرات روحی افراد وابسته است و باید در شرایطی انجام شود که فرد در تنگنا و استرس یا هیجان نباشد و همچنین افراد ممکن است در شرایط مختلف واکنشهای متفاوتی نشان دهند برای مثال ممکن است یک فرد درونگرا در شرایط خاصی ویژگیهای افراد برونگرا را از خود نشان دهد.
تست EQ
در گذشته چنین تصور میشد که افراد با IQ بالاتر در زندگی شخصی و حرفهای موفقتر از سایرین هستند؛ اما امروزه محققان علم روانشناسی به این نتیجه رسیدهاند که چنین تصوری صحیح نیست و افرادی که نمرات بالاتری در دبیرستان کسب کردهاند الزاما از سایرین موفقتر نیستند. روانشناسان معتقدند هوش هیجانی، هوش احساسی یا EQ یکی از مهمترین عواملی است که موفقیت افراد در زندگی را تعیین میکند. به عبارت دیگر افرادی که درک بهتر و آگاهی بیشتری از افراد و شرایط پیرامون خود دارند، موفقتر از افراد با IQ بالا هستند. به طور خلاصه میتوان گفت افرادی که هوش هیجانی بالایی دارند در هیجانات، هوشمند عمل میکنند؛ البته این به معنای نادیده گرفتن احساسات نیست، برای مثال آنها دقیقا میدانند که در چه شرایطی باید عصبانیت خود را نشان دهند و این کار را چگونه انجام دهند تا به هدف خود برسند.
ویژگیهای آزمون EQ
هوش هیجانی از احساس و قدرت درک و استدلال افراد نشات میگیرد. با کمک این تست شما میتوانید نقاط ضعف و قوت شخصیتی خود را بهتر بشناسید و با انجام تمریناتی خاص هوش هیجانی خود را بالا برده و در زندگی شخصی و کاری خود به موفقیت برسید. روانشناسان تاکنون آزمونهای مختلفی برای تست هوش هیجانی طراحی کردهاند اما معیارهایی که در این تستها در نظر گرفته میشوند، یکسان هستند که عبارتند از:
- هوش هیجانی درون فردی
- هوش هیجانی بین فردی
- هوش هیجانی سازگاری و تطبیقپذیری
- هوش هیجانی خلق عمومی
- هوش هیجانی مدیریت استرس
جمع بندی: