در ۱۷ سال اخیر بیش از ۳۵ هزار نفر در سون لرن به صورت تخصصی آموزش برنامه نویسی دیده اند و هزاران نفر از این عزیزان در شرکتهای مختلف استخدام شده اند.
مهمترین عامل موفقیت دانشپذیرانی که موفق به استخدام و کسب درآمد پس از دورههای سون لرن بوده اند، نظم و استمرار در پیگیری محتوای دوره و انجام تمرینها و چالش پذیری آنها بوده است.
پیش نیاز یادگیری طراحی وب صرفا آشنایی با کامپیوتر، نحوه نصب برنامهها روی کامپیوتر، و کار با مرورگرهاست. سایر موارد به صورت جامع از صفر آموزش داده میشود.
به نسبت سالهای گذشته منابع آموزشی رایگانی مثل یوتیوب در اختیار ما است. که به راحتی قابل استفاده است. اما منابع آموزشی رایگان معمولا دو ضعف بزرگ دارند:
و نکته دیگر اینکه در محتوا رایگان است مدرس هیچ تعهدی به شما ندارد و اگر در طی آموزش برای شما سوالی پیش بیاید پاسخگوی سوال شما نیست. و خودتان باید چالشهایی که برایتان پیش میآید را رفع کنید.
اما در دورههای غیررایگان که جامع هستند و شامل پشتیبانی توسط مدرس هم هست. در حین یادگیری، مدرس یا منتورهای دوره پاسخگوی سوال دانشجو است.
طبق تجربه من در صورت استفاده از دورههای جامع غیررایگان + پشتیبانی بازدهی دانشجو و سرعت یادگیریاش ۳ برابر استفاده از محتواهای رایگان پراکنده و بدون پشتیبانی است. و دانشجو سریعتر میتواند وارد بازار کار شود.
دوره متخصص طراحی وب سون لرن هم یک دوره جامع + پشتیبانی منتور و مدرس دوره است، که دانشجو بعد از ثبتنام، شروع یادگیری، تمرین مستمر مباحث، در مدت ۶ ماه الی یکسال آماده ورود به بازار کار است.
اگر تازه وارد دنیای برنامه نویسی شدهاید باید بدانید که کسب درآمد بعد از یادگیری هر مهارتی به فاکتورهای متعددی وابسته است:
یک راه تقویت رزومه این است که دانشجوها برای خودشان پروژه تعریف کنند و آنها را پیادهسازی کنند که به عنوان نمونه کار بتوانند به شرکتها ارائه بدهند. هر چند در ابتدای کار در تمامی فیلدهای برنامه نویسی ممکن است شرکتها شما را به عنوان کارآموز استخدام کنند. تا بتوانند توانایی شما را محک بزنند. اما بعد از مدت کارآموزی و اثبات توانایی شما، استخدام میشوید. پیشنهاد من برای پیدا کردن فرصتهای شغلی بهتر این است که بعد از یادگیری مباحث این دوره جاوااسکریپت و React را هم یاد بگیرید.
اما اگر به یک زبان برنامه نویسی سمت بک اند مسلط باشید و طراحی وب را برای اینکه به یک برنامه نویس فول استک تبدیل شوید یاد میگیرید قطعا به افزایش درآمد شما کمک زیادی میکند.
شما میتوانید پاسخ مفصل این سوال را از زبان مدرس دوره هم گوش دهید، در عین حال در اینجا نیز به صورت کلی پاسخ این سوال را شرح میدهیم.
ما در این دوره در حد نیاز شما در مورد جاوااسکریپت (به صورت خاص جی کوئری) صحبت خواهیم کرد و شما با همین دانش قادر خواهید بود که نیازهای خود را در صفحات وب برآورده کنید و از پلاگینهای مختلف جاوااسکریپت و جی کوئری برای غنیتر کردن صفحات وب طراحی شده خود استفاده کنید.
اما باید بدانید که دنیای جاوااسکریپت دنیای بزرگی است و برای تسلط در این زبان و فریمورکهای مطرح آن به صورت جداگانه بیش از ۶ ماه زمان نیاز است. ادغام کردن آموزش کامل جاوااسکریپت در این دوره معایب زیر را داشته و به همین دلایل تیم سون لرن جاوااسکریپت را در دورهای جداگانه به صورت کامل طراحی کرده است:
در صورتی که علاقهمند به عمیق شدن در جاوااسکریپت و فریمورکهای آن هستید، آموزشهای جامع و مفصل آن در سون لرن موجود است و بعدا میتوانید آنها را تهیه کرده و ادامه دهید.
قدم بعدی شما بعد از این دوره بستگی به هدف شما دارد اگر به برنامه نویسی بک اند علاقه دارید میتوانید به سراغ یادگیری یکی از زبانهای برنامه نویسی php یا پایتون یا NodeJS بروید که قطعا این دوره برای شما کافی است.
اما اگر به برنامه نویسی فرانت اند علاقه دارید. بعد از این دوره پیشنهاد میکنم جاوااسکریپت خالص را یاد بگیرید. که البته در سونلرن دوره آموزش جاوااسکریپت خالص وجود دارد. بعد از یادگیری جاوااسکریپت خالص بهتر است یکی از فریم ورکهای جاوااسکریپت را یاد بگیرید. پرکاربردترین فریم ورکهای جاوااسکریپت در حال حاضر Angular.js و React و Vue.js هستند. که از بین اینها فریم ورک React محبوبتر است. در سونلرن دوره آموزش React هم وجود دارد. مطمئن باشید اگر برای یادگیری هر سه مهارت طراحی وب و جاوااسکریپت خالص و React وقت کافی بگذارید موقعیت شغلی خوبی را هم پیدا میکنید.
قطعا هر چه شما زمان بیشتری برای یادگیری بگذارید سریعتر به نتیجه میرسید. اما به طور کلی اگر:
مفاهیم را بهتر یاد میگیرید. و در مدت زمان ۶ ماه تا یکسال بر مفاهیم طراحی وب مسلط میشوید.
یادگیری زبان انگلیسی در هر مهارتی به شما کمک میکند. در برنامه نویسی هم اگر شما زبان انگلیسی را بلد باشید:
اما منظور این نیست که اگر زبان انگلیسی را بلد نیستید این دوره را شروع نکنید، چون این دوره کاملا به زبان فارسی است. و تمامی مباحث به شما آموزش داده میشود.
این موضوع کاملا بستگی به علاقه شما دارد. اگر به حل مسئله و الگوریتم و معماری نرم افزار و الگوهای طراحی و ... علاقه دارید. میتوانید بک اند را انتخاب کنید. در غیر این صورت میتوانید فرانت اند را انتخاب کنید. که هر دو حوزه بازار کار خوبی دارد. البته شما میتوانید هر دو مهارت را یاد بگیرید که در این صورت شما اصطلاحا یک برنامه نویس فول استک (full stack developer) هستید و قطعا فرصتهای شغلی بهتری برای شما هست.
بله در حال حاضر محتوای این دوره آپدیت است و در صورتی که در مبحثی تغییرات گستردهای ایجاد شود مجدد دوره آپدیت میشود.
بعد از ثبتنام، پرسش و پاسخ این دوره فقط از طریق وب سایت سونلرن انجام میشود. در صورتی که دانشجو در هر جلسه سوالی داشته باشد زیر ویدیوی همان جلسه سوالش را ثبت میکند سپس مدرس و منتور دوره در کمتر از ۲۴ ساعت به آن سوال پاسخ میدهند.
معمولا مصاحبههای استخدامی در شرکتهای IT برای جذب برنامه نویس شامل چند بخش میشود. در ابتدا با سوالات فنی و یا بررسی نمونه کارها و رزومه کاری شما، ارزیابی فنی صورت میگیرد و در صورت تایید این مورد در مرحله بعد به بررسی مهارتهای نرم شما، مهارت کار تیمی و شخصیت شما پرداخته میشود. به همین دلیل لازم است همزمان با ارتقای مهارتهای فنی، برای بهبود مهارتهای نرم خود نیز زمان کافی بگذارید. بعد از این مراحل برخی شرکتها پروژهای را به شما میدهند که باید در زمان مشخصی پیادهسازی کنید تا بتوانند سطح برنامه نویسی شما را هم بررسی کنند.
بله این کاملا طبیعی است که شما کدها یا تگها را فراموش کنید و این مسئله برای اکثر افراد پیش میآید.
من توصیه میکنم که زیاد تمرین کنید و دست از تلاش برندارید. مطمئن باشید اگر به صورت مستمر تمرین کنید کمتر چیزی را فراموش میکنید.
توصیه من این است که در ابتدای کار ۲ تا ۳ سال در شرکتی استخدام شوید چون شما در کنار همکارانی که قطعا سطح بالاتری از شما دارند بیشتر یاد میگیرید سریعتر رشد میکنید و اگر به مشکلی برخوردید به کمک همکارانتان سریعتر میتوانید مشکلات را رفع کنید. در حالی اگر در ابتدا فریلنسر باشید این شرایط برای شما فراهم نیست و رشد شما کندتر است.
اما بعد از سپری کردن مدت ۲ الی ۳ سال کارمندی و کسب تجربه و افزایش ارتباطات میتوانید با تجربه بیشتر تیم سازی کنید و با تیم خود پروژههای فریلنسری انجام بدهید.
وقتی در مورد بهترین روش یادگیری یک زبان برنامه نویسی خاص صحبت میشود باید بدانید که شما باید موارد مختلفی را درنظر بگیرید. من دو مورد از مهمترینها را اینجا مطرح میکنم.
همیشه قبل از شروع یادگیری برنامه نویسی این دو سوال مطرح میشود:
پس اگر با یک مدرس با تجربه و معتبر و تمرین و چالشپذیری یادگیری را شروع کنید مطمئن باشید بهترین نتیجه را میگیرید.