کی بهتر از خود مدرس میتونه بهت مشاوره بده؟🤔 ۳۵٪ تخفیف + یک جلسه رایگان با خود مدرس🔥
۰ ثانیه
۰ دقیقه
۰ ساعت
۵ دیدگاه نظر فریبا یعقوبی
ساخت رزومه برای برنامه نویسان
ساخت رزومه برای برنامه نویسان

ساخت رزومه برای برنامه نویسان : احتمالا شما هم تا به حال برای استخدام به سازمان‌های مختلف رزومه ارسال کرده اید. فکر کنید شما مدیری هستید که روزانه باید چندین و چند رزومه را مطالعه و سپس از بین آن‌ها بهترین را برای مصاحبه انتخاب کند. مطمئنا شما در چنین مقامی وقت برای خواندن خط به خط رزومه نخواهید داشت و چیزی در رزومه باید نظر شما را جلب کند تا به مطالعه دقیق‌تر آن بپردازید. ما در این مقاله قصد داریم به شما تکنیک‌های ساخت رزومه ای را آموزش دهیم که مدیر مربوطه را مجبور کند از منشی خود بخواهد جلسه ای حضوری برای مصاحبه با شما ترتیب دهد. اگر علاقه‌مندید نوشتن رزومه خود را به صورت حرفه ای شروع کنید، ادامه این مطلب را از دست ندهید.

برای ساخت رزومه مهارت‌های خود را در مرکز توجه قرار دهید

نوشتن مهارت‌ها

در واقع در ابتدا مدیران چندان توجهی به اطلاعات شخصی شما از جمله تاریخ تولد، محل سکونت و حتی جنسیت شما نمی‌کنند. چیزی که باید در ابتدا در رزومه شما به چشم آید لیست تخصص و مهارت‌های شماست. پیشنهاد ما برای شروع این است: در یک عنوان (Header) ساده اسم و عنوان شغلی خود را بنویسید. در پایین به صورت تیتروار مهارت‌های (Skill) اصلی خود را که به گرفتن شغل مورد نظر کمک می‌کنند، درج کنید. از نوشتن موارد اضافی خودداری کنید. مثلا اگر آشپز خوبی هستید یا اطلاعات تاریخی خوبی دارید اصلا لزومی ندارد در این بخش به آن‌ها اشاره کنید.

توجه داشته باشید که رزومه شما نباید عکس پرسنلی داشته باشد. توجه نکردن به این موضوع می‌تواند باعث رد شدن رزومه شما در همان مرحله اول، توسط تیم منابع انسانی شرکت، شود. زیرا منابع انسانی بسیاری از شرکت‌ها بر این اعتقادند که نباید افراد را بر اساس ظاهر قضاوت کرد و معیار باید توانایی‌ها و مهارت‌های فنی آن باشد. اما این موضوع برای شرکت‌های مختلف، متفاوت است و باید بررسی کنید که آن شرکت‌ها چه اطلاعاتی را از شما می‌خواهند. بنابراین برای روزمه خود را متناسب با اطلاعات درخواستی بنویسید.

زمان نوشتن رزومه توضیح اضافه ندهید

مختصر بنویسید

بهتر است بدانید که روزمه شما نباید از چهار صفحه تجاوز کند و بهترین حالت این است که بتوانیم تمام آنچه را که لازم است، نهایتا در دو صفحه مطرح کنیم. بهتر است همه مهارت‌ها و دانش خود در رزومه با جزئیات توضیح ندهیم. زیرا مطالعه آن از حوصله خواننده رزومه خارج خواهد بود و به احتمال زیاد هم موفق به توضیح تمام آنچه می‌دانیم نخواهیم شد. پیشنهاد می‌کنیم که بعد از مهارت‌ها به سراغ سر فصل تجارب (Experience) بروید و آن‌ها را به صورت تیتر وار با اشاره کلی به مسئولیت‌ها و کارهای انجام شده در بازه زمانی مشخص بیان کنید. در این بخش شما دقیقا به تجربه‌های کاری خود و پروژه‌های انجام شده اشاره می‌کنید.

بیشتر بخوانید: دانلود رایگان کتاب آشنایی با مهارت‌های نرم برای برنامه نویسان

در واقع شما باید بگویید که در چه سالی و در کدام شرکت شروع به کار کرده اید و چه مسئولیت هایی داشته اید. همچنین باید زمان ترک شغل قبلی و علت آن را نیز بنویسید. زیرعنوان هایی را (Subtitle) به تعریف پروژه‌ها اختصاص دهید. حتی پروژه هایی که به صورت داوطلبانه و بدون دریافت هزینه انجام داده اید هم برای مدیران جذاب هستند. توجه داشته باشید که جهش‌های آنی و ترفیع گرفتن‌های ناگهانی و بدون دلیل، اصلا برای مدیران جذاب نیست. دراین مواقع اولین تصوری مدیران این است که شما با زد و بندهای خاص ترفیع درجه گرفته اید و کمتر ذهنشان به سمت رشد و شکوفایی ناگهانی استعدادهای شما می‌رود. پس بهتر است روند رشد شما و دلایل مربوط به آن‌ها در رزومه کاملا مشخص باشد.

همچنین اگر برای مدت طولانی در یک سطح باقی مانده باشید و پیشرفتی در کار خود حاصل نکرده باشید، این تصور برای خواننده رزومه ایجاد می‌شود که تمایل چندانی به رشد ندارید و تنها برای کسب درآمد حداقلی و گذران وقت سراغ این موقعیت شغلی آمده اید. توجه کنید که اگر در مدت‌های کوتاه از شرکت به شرکتی دیگر یا از پروژه ای به پروژه دیگر رفته باشید، برای مدیران نشانه آن خواهد بود که شما فردی ناسازگار با محیط کار و یا بی هدف هستید.

 در اغلب رزومه‌ها بخشی با عنوان سرگرمی‌ها (Hobbies or Outside interests) وجود دارد. مطمئنا مدیران دلشان نمی‌خواهد بدانند شما طرفدار کدام تیم فوتبال هستید یا کدام سریال را دنبال می‌کنید. آن‌ها فقط می‌خواهند مطمئن شوند که شما بعد از خروج از اداره و پایان ساعت کاری مغز خود را خاموش نمی‌کنید و درون گنجه نمی‌گذارید.

مثلا اگر شما از طرفداران پادکست‌های Syntax.fm هستید یا اگرهمیشه اخبار فناوری را در بخش بایتس نیویورک تایمز دنبال می‌کنید احتمالا به شدت مستعد استخدام در یک شرکت تکنولوژی محور خواهید بود. مدیران این مجموعه‌ها حتما از داشتن کارمندی چون شما، که عاشق دنیای فناوری است و بخشی از اوقات فراغت خود را با علاقه به مطالعه و گوش دادن به اتفاقات تازه این حوزه اختصاص می‌دهد، خوشحال خواهند شد.

بیشتر بخوانید: چگونه در شرکت‌های برنامه نویسی استخدام شویم؟

چه زمانی درباره مدارک تحصیلی صحبت کنیم؟

مدرک تحصیلی

اگر وارد محیط‌های برنامه نویسی شده باشید حتما به این مورد بر خورده اید. به شکل جالبی تعداد زیادی از برنامه نویسان مدرک دانشگاهی مرتبط ندارند. مهندسین عمران، مهندسین معدن، حتی فارغ التحصیلان رشته‌های غیر مهندسی، همه پشت کامپیوتر‌ها نشسته اند و به سرعت و تسلط خیره کننده ای مشغول به کدنویسی هستند. بله، درست متوجه شده اید. مدرک تحصیلی ما برای مدیران در الویت آخر قرار دارد. بنابراین منطقی‌تر است که آن‌ها را در انتهای رزومه و پس از اینکه مدیران به توانایی‌های ما به عنوان یک برنامه نویس ایمان آوردند مطرح کنیم.

پیشنهاد می‌کنیم در این بخش که عنوان تحصیلات (Education) به خود می‌گیرد مجددا به شکل تیتروار به بررسی سابقه تحصیلی خود بپردازید. بهتر است در این بخش از مدرک دیپلم تا آخرین مدرک اخذ شده را همراه با نام موسسه و دانشگاه بیاورید. اینکه شما دانشجوی برتر فلان دوره دانشگاه بوده اید چندان برای مدیران جذاب نیست و آن‌ها بیشتر شما را از روی پروژه‌های موفقی که انجام داده اید قضاوت خواهند کرد.

تفاوت‌های خود را نشان دهید

خود را متمایز کنید

حتی اگر مدیران به دنبال کسی باشند تا کار ساده ای را (از لحاظ فنی) در مجموعه انجام دهند باز هم ترجیح می‌دهند کسی را استخدام کنند که فقط یک برنامه نویس ساده با ده سال سابقه کار نیست. پس ما باید تمایز خود را در هنگام نوشتن رزومه با دیگران نشان دهیم. به مثال زیر توجه کنید:

حوصله سر بر:

برنامه نویس – در شرکت ایست کٌست پاور – از سال 1995 تا 2005

  • نویسنده اپلیکیشین‌های ویژوآل بیسیک برای کنترل ماشین ها

جذاب:

برنامه نویس – در شرکت ایست کٌست پاور – از سال 1995 تا 2005

  • نویسنده اپلیکیشن‌های ویژوآل بیسیک برای کنترل راکتورهای هسته ای

متوجه تفاوت شدید؟ وقتی شما می‌گویید وظیفه برنامه نویسی برای کنترل ماشین‌ها را برعهده داشته اید، ممکن است این تصور برای مدیران ایجاد می‌شود که منظور شما از ماشین، یک آسانسور ساده است. خیلی بعید است که ذهنشان به سمت چیزی به جذابی راکتورهای هسته ای برود. پس لطفا بیش از حد هم فروتن نباشید و با کوتاه‌ترین جملات سعی کنید تمام آنچه را که انجام داده اید منتقل کنید. در مثال دوم با اضافه کردن تنها یک کلمه، رسیدن به جلسه مصاحبه را تضمین کردیم.

هنگام ساخت رزومه نکات مربوط به UI را رعایت کنید

ظاهر رزومه

نیازی نیست رزومه شما زیبا باشد. اما اگر یک صفحه پر از خطوط پشت سر هم به عنوان رزومه ارائه دهید که سر و ته جمله‌ها عباراتش درست مشخص نیست، مدیران چطور به توانایی شما در کد نویسی و UI اطمینان کنند؟ انتخاب فرمت مناسب می‌تواند رزومه شما را بسیار متفاوت جلوه دهد و در نگاه اول توجه خواننده را جلب کند. پیشنهاد ما این است که فونتی رسمی با شماره 10-12 را برای تایپ مطالب انتخاب کنید. توجه داشته باشید فونتی که انتخاب می‌کنید باید در حالت چاپ شده هم خوانا باشد. هرگز از دو نوع فونت مختلف در ساخت روزمه و یا از فونت‌ها فانتزی یا رنگ‌های عجیب و غریب استفاده نکنید.

برای نوشتن رزومه بهتر است در بین هر بخش و پاراگراف به اندازه کافی فضا قرار دهید. به این فضاهای خالی اصطلاحا فضای تنفس می‌گویند که فرصتی برای نفس کشیدن به خواننده می‌دهند. اغلب متخصصین رشته‌های فنی و مهندسی علاقه چندانی به ادبیات و دستور زبان ندارند و ممکن است در املا ضعیف باشند. اگر شما هم از این دسته مهندسین هستید حتما از دوستان دیگر خود برای رفع اشکالات دستوری و املایی رزومه تان کمک بگیرید.

بیشتر بخوانید: سون کست: چگونه رزومه ای بنویسیم که کارفرما نتواند آن را نادیده بگیرد؟

جمع بندی

فکر می‌کنم حالا آماده ساخت رزومه باشید. در ابتدا، پیش از اینکه به نوشتن رزومه در فرمت استاندارد مشغول شوید تمام آنچه را که فکر می‌کنید ممکن است برای مدیر آینده شما جذاب باشد روی کاغذ بیاورید. سپس تلاش کنید آن‌ها را به بهترین، کوتاه‌ترین و البته رساترین شکل ممکن در قالبی که بالا توضحی دادیم ارائه دهید. البته قبل از همه این‌ها تلاش کنید با مطالعه و ورود به دنیای کار، سابقه برنامه نویسی خوب و قابل ارائه ای برای خود فراهم کنید. ما در سون لرن برای ارائه تمام خدمات آموزشی در حوزه برنامه نویسی و تبدیل شما به یک متخصص تمام عیار آماده ایم، شما چطور؟

۵ دیدگاه
ما همه سوالات و دیدگاه‌ها رو می‌خونیم و پاسخ میدیم
هادی قاسمی ۱۱ مهر ۱۴۰۰، ۲۰:۰۹

عالی بود . لطفا بازم پادکست هایی با جزئیات بیشتر مثلا برای بکند دولوپر‌ها و فرانت و ... درست کنید .

اسلاف ۲۶ مهر ۱۳۹۹، ۱۴:۵۷

به نظرم اینکار خوب نیست چون توقع از کاربر بالا میره و چون نمیتونه اخراج میشه پس همیشه هر چیزی که هستید بنویسید

نازنین کریمی مقدم ۲۶ مهر ۱۳۹۹، ۲۳:۳۰

درود بر شما. دقیقا اگر هر کسی شرح درستی از خودش رو توی رزومه بنویسه، باعث میشه تا انتظارات به درستی شکل بگیره و هر دو طرف سود کنند. برای مثال میشه به اثرات رزومه نادرست کاراکتر جویی در سریال دوستان اشاره کرد:) :)

Saied Tabatabaie ۱۲ شهریور ۱۳۹۸، ۱۲:۴۴

سلام ممنون واقعا عالی بود ولی اگه میشه وامکانش هست لطفا یک یا چند فایل به عنوان مثال درست کنید تا بهتر متوجه بشیم سپاس از زحمات شما که همیشه ما را در بهترین مسیر قرار دادین

فریبا یعقوبی ۳۰ شهریور ۱۳۹۸، ۰۸:۴۷

سلام. خیلی خوشحالم که مطلب برای شما مفید بوده. به زودی قالب‌های آماده ای رو برای ساخت رزومه با رعایت استانداردهای گفته شده در مقاله، بر روی سایت قرار خواهیم داد

  • برای ساخت رزومه مهارت‌های خود را در مرکز توجه قرار دهید
  • زمان نوشتن رزومه توضیح اضافه ندهید
  • چه زمانی درباره مدارک تحصیلی صحبت کنیم؟
  • تفاوت‌های خود را نشان دهید
  • هنگام ساخت رزومه نکات مربوط به UI را رعایت کنید
  • جمع بندی
اشتراک گذاری مقاله در :