راهنمای خرید کامپیوتر برای برنامه نویسی چیست؟ پاسخ دادن به این سوال یکی از اولین گامهایی است که باید برای شروع برنامه نویسی بردارید. در حقیقت انتخاب یک سخت افزار درست و مناسب - آن هم با وجود قیمتهای سرسام آور بازار سخت افزار و سیستم - کاری نسبتا دشوار است و دقت زیادی را میطلبد. از طرفی زمینههای برنامه نویسی بسیار زیاد و متنوعی وجود دارد و هر یک از آنها نیازمند سخت افزار خاصی هستند.
در این مقاله یک راهنمای خرید کامپیوتر برای برنامه نویسی را تدوین کردیم. این راهنما برای افرادی مناسب است که در انتخاب سیستم سخت افزاری خود سردرگم مانده اند و نمیدانند که هنگام خرید یا ارتقای سیستم خود باید به چه نکاتی توجه کنند.
نکات مورد توجه قبل از خرید سخت افزار
بسیاری تصور میکنند که برای خرید سخت افزار مناسب باید بودجه بسیار زیادی داشته باشند؛ در صورتی که قبل از شروع کدنویسی و بررسی راهنمای خرید کامپیوتر برای برنامه نویسی باید حوزه کاری خود را مشخص کنید. پس انتخاب زمینه برنامه نویسی مهمترین گامی است که باید قبل از راهنمای خرید کامپیوتر برای برنامه نویسی به آن توجه کنید. برای مثال بسیاری از زمینههای برنامه نویسی با گرافیک سروکار ندارند و میتوانید به آسانی کارت گرافیک و هزینههای مربوط به آن را از لیست خرید خود حذف کنید.
نکته قابل توجه بعدی این است که واقع بین باشید و براساس اهداف و دورنمای خود خرید کنید. بهتر است همان ابتدای کار مشخص کنید که تا چه مراحلی (مبتدی یا حرفهای) علاقه مند هستید که برنامه نویسی را ادامه دهید. شاید صرفا قصد آشنایی با برنامه نویسی را دارید یا هنوز در انتخاب زمینه کاری خود مردد هستید، در این حالت شاید بد نباشد که از محیطهای برنامه نویسی آنلاین استفاده کنید تا در تصمیم خود به قطعیت برسید.
درجه بندی قدرتمندی سیستم براساس زمینه
در بخشهای بالا درمورد اهمیت انتخاب حوزه قبل از بررسی راهنمای خرید کامپیوتر برای برنامه نویسی و همچنین سخت افزار عمومی موردنیاز برای کدنویسی صحبت کردیم. در این قسمت اغلب زمینههای پرکاربرد و پرتقاضای برنامه نویسی را به ترتیب نیازمندی به سخت افزار لیست کردیم تا در صورت محدودیت بودجهی خرید بتوانید بهتر تصمیم بگیرید. زمینهای که در رتبه اول قرار میگیرد، نیازمند کمترین و ضعیفترین سخت افزار است و هرچه به پایین این لیست بروید، سخت افزار قویتری نیاز خواهید داشت:
برنامه نویسی پردازنده، میکرو و چیپ
اینترنت اشیا (IOT)
طراحی وب
برنامه نویسی برای ویندوز
برنامه نویسی موبایل (اندروید و آیفون)
شبکه، هک و امنیت
زمینههای هوش مصنوعی
بازی سازی
نکات کلی هنگام خرید سخت افزار
در حالت کلی حداقل سخت افزار مورد نیاز برای بسیاری از زمینههای برنامه نویسی یکسان است. پس اگر به دنبال ارتقای سیستم نیستید و قصد شروع یادگیری را دارید، به نکات این بخش در راهنمای خرید کامپیوتر برای برنامه نویسی دقت کنید. در مورد زمینههای خاص مانند طراحی وب، بازی سازی و هوش مصنوعی که جزو این دسته قرار نمیگیرند، در بخشهای بعدی صحبت میکنیم.
انتخاب پردازنده (CPU)
برای برنامه نویسی به یک پردازشگر i5 یا i7 از اینتل با حداقل فرکانس 2 تا 2.5 گیگاهرتز در ثانیه نیاز دارید. البته میتوانید از یک پردازنده i3 هم استفاده کنید، اما باید دقت داشته باشید که با این پردازنده i3 برنامهها نسبتا کند اجرا میشود و اگر سیستم پردازش زیادی داشته باشد، مجبور میشوید محیط برنامه نویسی خود را بسته و مجددا باز کنید.
مقدار رم (RAM)
رم یکی از مهمترین بخشهای سیستم سخت افزاری است که باید با توجه به زمینه کاری یک برنامه نویس انتخاب شود. حداقل رم توصیه شده در اغلب حوزههای برنامه نویسی 4 گیگابایت است و بسیاری هم با همین دید بودجه خرید خود را تنظیم میکنند. اما هنگامی برنامه نویسی به صورت عملی با این مقدار رم، تازه دردسرها شروع میشود. بنابراین توصیه میکنیم که حداقل رم خود را 8 گیگابایت درنظر بگیرید.
نوع هارد
وجود یک هاردSSD باعث میشود تا منابع برنامه نویسی با سرعت بیشتری لود شده و در دسترس قرار گیرد. اغلب برای برنامه نویسی، یک هارد SSD با ظرفیت 128 گیگابایت همراه با یک هارد دیسک HHD کافی است. یعنی از ترکیب این دوتا هارد استفاده کنید؛ یک حافظه SSD با فضای کم و یک هارد HHD با فضای زیاد درنظر بگیرید. االبته در صورت نصب برنامههای بیشتر این فضا را باید بیشتر درنظر بگیرید.
کارت گرافیک
همانطور که گفتیم اغلب زمینههای برنامه نویسی به گرافیک نیاز ندارند. بنابراین میتوانید با انتخاب یک گرافیک پایین در هزینهها صرفه جویی کنید. اما اگر به حوزههایی مانند بازی سازی یا ساخت برنامههایی با گرافیک بالا فکر میکنید، باید در کنار رم بالای ۸ گیگابایت، به سراغ کارت گرافیک Nvidia (حداقل نسخه 940MX و ترجیحا Nvidia GTX 1060) بروید.
سیستم مورد نیاز برای برنامه نویسی وب
برای برنامه نویسی وب به سخت افزار خیلی قدرتمندی نیاز ندارید. برنامه نویسی با زبانهای HTML، CSS، Javascript و PHP با تجهیزات زیر امکان پذیر است:
پردازشگر: Intel Celeron
رم: یک یا دو گیگابایت
هارد: مهم نیست
گرافیک: نیازی ندارید
پس اگر در شروع کار برنامه نویسی وب هستید لازم نیست نگران سخت افزار خود باشید. البته اگر در یک پروژه وب بخواهید از سایر فناوریها، فریم ورکها، کتابخانهها و... استفاده کنید، به سیستم پیشرفتهتری نیاز خواهید داشت و باید موارد بالا را بسته به نیاز ارتقا دهید.
سیستم مورد نیاز برای بازی سازی
بازی سازی دارای بخشهای مختلفی است. برنامه نویسی منطق بازی، ساخت موسیقی و صدای بازی، طراحی تصاویر و یا مدلهای سه بعدی و چسباندن تمامی این بخشها به یکدیگر همگی به تهیه یک سیستم قدرتمند نیاز دارد.
اغلب توسعه دهندگان بازی با موتور بازی سازی سروکار دارند تا با کمک آن بتوانند بخشهای مختلف بازی خود را سریعتر ساخته و همزمان بازی را تست کنند. موتورهای بازی سازی قدرت گرافیکی بالایی دارند و در واقع ترکیب چند نرم افزار با یکدیگر هستند. پس بهتر است که سیستم موردنیاز خود را باید با توجه به موتور بازی سازی مد نظر خود انتخاب کنید. توجه داشته باشید که موتورهای بازی سازی نیاز به قدرت بالای پردازشی و گرافیکی دارند تا به درستی قابل استفاده باشند. پس اگر کامپیوترتان ضعیف است، به سراغ بازی سازی نروید.
سیستم مورد نیاز برای هوش مصنوعی
هوش مصنوعی یکی از به روزترین زمینههای برنامه نویسی حاضر است. اغلب زمینههای هوش مصنوعی نیاز به پردازش روی حجم زیادی از داده دارند و اگر سخت افزار مناسبی نداشته باشید کد شما یا اجرا نشده و یا جواب اشتباه به شما برمیگرداند.
به دلیل این حجم زیاد، محاسبات به صورت موازی روی چند هسته انجام میشود. اما در بسیاری از موارد حتی پردازندهها هم انتخاب مناسبی نیستند و در این حالت باید به فکر تهیه GPU مناسب باشید؛ چراکه اغلب پردازندهها دارای چند هستهی کوچک اما پیچیده هستند و رشتههای محاسباتی کمتری را در اختیار قرار میدهند. در حالی که GPUها با هزاران رشته به طور موازی و همزمان محاسبات را انجام میدهند. در برخی از زمینهها مانند یادگیری عمیق حتی از ترکیب این دو با هم استفاده میشود: کد میزبان روی CPU و کد CUDA روی GPU اجرا میشود. پس بسته به نیاز خود باید این دو بخش را ارتقا دهید و به همین دلیل است که تهیه سیستم مورد نیاز هوش مصنوعی اغلب با هزینههای بسیار زیادی همراه است. اگر این بودجه را ندارید میتوانید از گوگل کولب استفاده کنید. گوگل کولب یک محیط توسعه رایگان با منابع نامحدود است و امکانات بسیاری را در اختیار توسعه دهندگان قرار میدهد.
نکات مهم در خرید لوازم جانبی
مانیتور یا نمایشگر اولین چیزی است که باید به آن اهمیت دهید، زیرا تاثیر زیادی بر بینایی و کیفیت کدنویسی شما خواهد گذاشت. در راهنمای خرید کامپیوتر برای برنامه نویسی توصیه میکنیم از مانیتور حداقل 16 اینج یا بزرگتر با وضوح Full HD استفاده کنید.
انتخاب یک صفحه کلید و موس خوب در مرحله بعدی قرار دارد و میتواند نوشتن کدهای شما را آسانتر کند. پیشنهاد میکنیم از کیبردهای نرم و روان و دارای LED Backlight استفاده کنید. همچنین ترجیحا ماوسهای متناسب با ابعاد دست خود را انتخاب کنید.
در آخر یک میز و صندلی مناسب برای زمان برنامه نویسی خود در نظر بگیرید. بسیاری به اشتباه از این مورد غافل میشوند درحالی که در درازمدت دچار کلافگی شده و درد و خشکی زیادی در کمر و سایر نواحی بدن حس خواهید کرد. پس حتما بخشی از بودجه را به یک میزکار و صندلی مناسب اختصاص دهید. تجهیزاتی مانند هدفون، میکروفون و.... غیرضروری بوده و بعد از مدتی که به پول رسیدید، به آنها فکر کنید.
جمع بندی:
در این مقاله درمورد راهنمای خرید کامپیوتر برای برنامه نویسی صحبت کردیم. سعی کنید براساس بودجه خود و موارد گفته شده بهترین تصمیم ممکن را بگیرید تا بعدا پشیمان نشوید. چرا که داشتن سخت افزار مناسب و خوب لذت یادگیری برنامه نویسی را چندین برابر بیشتر میکند.
از آنجایی که توسعهی نرم افزار برای موبایل و وب یکی از پربحثترین حوزههای یعنی برنامه نویسی است، در مقاله حداقل سیستم مورد نیاز برنامه نویسی اندروید چیست؟ این موضوع را به صورت تخصصی بررسی کردیم. برای آشنایی با شروع برنامه نویسی حتما به دوره الفبای برنامه نویسی سر بزنید. اگر در خرید کامپیوتر و لپ تاپ مردد هستید مقاله برای برنامه نویسی کامپیوتر بهتر است یا لپ تاپ ؟ را مطالعه کنید و اگر درمورد راهنمای خرید کامپیوتر برای برنامه نویسی، سوال یا پیشنهادی دارید خوشحال میشویم در بخش نظرات با ما و کاربران سون لرن آن را در میان بگذارید.
۶ دیدگاه
فرشاد۲۵ آبان ۱۴۰۲، ۰۷:۳۱
سلام
میخواستم بدونم کسی که قراره فول استک پایتون داده وب یاد بگیره به چه سیستمی نیاز داره؟
نازنین کریمی مقدم۲۶ آبان ۱۴۰۲، ۲۰:۴۴
درود
پردازنده حداقل corei5 - رم ترجیحا 16 (با 8 هم میشه ولی یکم کند خواهید بود) و ترجیحا هارد از نوع ssd.
۰۴ شهریور ۱۴۰۲، ۰۸:۱۵
سلام صحبت ها وراهنمایی های شما خیلی عالی بود لطفا راه خرید کتاب چاپی که فرمودید را میشه بفرمائید یاراهنمایی بفرمائید. متشکرم رحمان حاتمی از ملایر