
افرادی که تازه آموزش برنامه نویسی اندروید را شروع میکنند معمولا در شروع کار یک سوال ذهنشان را مشغول میکند: حداقل سیستم مورد نیاز برنامه نویسی اندروید چیست؟ این افراد نگران هستند که شاید سخت افزار فعلی پاسخگوی نیازهای برنامه نویسی آنها نباشد. اگر شما هم جزو همین دسته هستید، پس همین اول کار بهتر است مشخص کنید که تا چه مراحلی (مبتدی یا حرفهای) علاقه مند هستید که برنامه نویسی کنید.
به طور کلی برنامه نویسی به سه بخش موبایل، وب و دسکتاپ تقسیم میشود. البته این تقسیم بندی نسبی بوده و برنامه نویسی در جاهای دیگر هم حضور دارد، اما عمده بازار را این سه حوزه تشکیل داده اند. در این مقاله قصد داریم تا سیستم مورد نیاز برای پربحثترین این حوزهها یعنی برنامه نویسی موبایل و وب را به صورت تخصصی بررسی و معرفی میکنیم.
چرا وجود حداقل سیستم مورد نیاز برای برنامه نویسی اندروید مهم است؟
گوشیهای هوشمند به بخش جدانشدنی از زندگی مردم تبدیل شده اند. به لطف پیشرفت تکنولوژی، موبایلها از یک وسیله برای برقراری تماس تبدیل به یک کامپیوتر کوچک قابل حمل شده اند. اندروید و iOS دو سیستم عامل مطرح در گوشیهای هوشمند هستند و بیشتر از 80% سهم بازار موبایل را تصاحب کردهاند. بعد از حضور گسترده اندروید و پیشرفت گوشیهای آیفون برنامه نویسی موبایل وارد بخش جدیدی شد.
همانطور که برنامه نویسان در لینوکس برای ساخت اپلیکیشنهای iOS نیاز به یادگیری زبان برنامه نویسی Swift و محیط توسعه Xcode دارند، توسعه دهندگان اندروید هم که از اندروید استدیو (Android Studio) استفاده میکنند، نیاز به کامپیوتر پیشرفته و حرفهای دارند. محیط توسعه اندروید استودیو به خاطر قابلیتهای متنوعی که دارد به منابع سخت افزاری بیشتری نیز نیاز خواهد داشت. همچنین در برنامه نویسی موبایل، برای تست برنامهی توسعه داده شده معمولا از یک شبیه ساز استفاده میشود که منابع سخت افزاری زیادی میطلبد. سخت افزاری که در ادامه معرفی میکنیم به سوالاتی مانند حداقل سیستم مورد نیاز برنامه نویسی اندروید چیست؟ پاسخ داده و تجربه کاربری لذت بخشی را برای شما به همراه خواهد داشت.
چه پردازندهای برای برنامه نویسی اندروید بهترین است؟
به طور ایدهآل، شما به یک سیستم با پردازشگر i5 یا i7 از اینتل با حداقل فرکانس 2 تا 2.5 گیگاهرتز در ثانیه نیاز دارید. البته این به آن معنی نیست که نمیتوانید از یک پردازنده i3 استفاده کنید، اما باید دقت داشته باشید که با پردازنده i3 برنامه به کندی اجرا میشود و چه بسا هر از گاهی مجبور شوید اندروید استودیو را ببندید و مجددا باز کنید.
اگر تازه شروع به کدنویسی کردید، در انتخاب حوزه کاری مردد هستید، دارای بودجه کافی برای خرید پردازندههای i5 و i7 نیستید و قدرت صبر و شکیبایی بالایی دارید، میتوانید با یک پردازنده i3 شروع به کار کنید و بعد از مدتی که به پول رسیدید، سیستم را ارتقا دهید.

برای برنامه نویس اندروید یه چه مقدار رم نیاز دارید؟
دومین جز مهم در پاسخ به سوال: حداقل سیستم مورد نیاز برنامه نویسی اندروید چیست؟ میزان حافظه رم (RAM) است. اندروید استدیو نرم افزاری است که کاملا متکی به این منبع است و در سیستمی که کمتر از 8 گیگابایت حافظه دارد خوب اجرا نمیشود. پس برای برنامه نویسی اندروید باید از گرفتن یک کامپیوتر با کمتر از 8 گیگابایت رم اجتناب کنید، چون این کار آنقدر روند کدنویسی را کند میکند که ممکن است برای شما سخت شود.
اما هرچند که حداقل رم مورد نیاز برای اجرای اندروید استودید 8 گیگابایت است، اما برخی از کاربران ممکن است به بالا 8 گیگابایت حافظه نیاز داشته باشند. این افراد از جمله توسعه دهندگان بازی و برنامه نویسانی هستند که با گرافیک کار میکنند. در کنار رم بالای ۸ گیگابایت، کارت گرافیک توصیه شده برای این افراد، Nvidia (حداقل نسخه 940MX و ترجیحا Nvidia GTX 1060) است.
آیا نوع هارد در برنامه نویس اندروید موثر است؟
بله: نوع هارد یکی از مواردی است که در پاسخ به باید به آن توجه کرد. به طور کلی، وجود یک هاردSSD باعث میشود تا اندروید استودیو با سرعت بیشتری در سیستم لود شده و منابع هم با سرعت بیشتری در دسترس قرار دارند.
اغلب برای استفاده از اندروید، یک هارد SSD با ظرفیت 128 گیگابایت همراه با یک هارد دیسک HHD کافی است. یعنی از ترکیب این دوتا هارد استفاده کنید؛ یک حافظه SSD با فضای کم و یک هارد HHD با فضای زیاد درنظر بگیرید. اگر بخواهید برنامههای دیگری را هم نصب کنید، 128 گیگابایت شاید کم باشد و در این صورت باید بعضی از فایلها و برنامهها را به HDD منتقل کنید تا بتوانید بهتر کار کنید. در نتیجه اگر توانایی پرداخت هزینه بیشتر را دارید، حافظه SSD با ظرفیت 256 گیگابایت یا بیشتر را تهیه کنید.
نکات مهم در انتخاب لوازم جانبی چیست؟
مانیتور مناسب و با کیفیت بالا میتواند برنامه نویسی را لذت بخشتر کند. اندروید استدیو به خاطر پنجرهها و بخشهای مختلفی که دارد در مانیتورهای بزرگ نمایش بهتری خواهد داشت. توصیه میکنیم از مانیتور 22 اینج یا بزرگتر با وضوح Full HD استفاده کنید.
همینطور نباید فراموش کنید که پلی ارتباطی شما با کامپیوتر کیبرد و ماوس است. انتخاب یک کیبرد خوب میتواند نوشتن کدهای شما را آسانتر کند. پیشنهاد میکنیم از کیبردهای نرم و روان استفاده کنید. همینطور LED Backlight به شما کمک میکند شبها هم دید مناسبی روی کیبرد داشته باشید و به آسانی کدهای خود را تایپ کنید. انتخاب ماوس به اندازه کیبرد مهم و حساس نیست و با توجه به سلیقه خود میتوانید یک ماوس معمولی یا پیشرفته را انتخاب کنید. ترجیحا از ماوس هایی متناسب با ابعاد دست خود استفاده کنید تا راحتتر بین بخشهای مختلف برنامه خود جا به جا شوید.
سیستم موردنیاز برای برنامه نویسی وب چیست؟
امروزه طراحی و برنامه نویسی وب هم یکی از پرطرفدارترین مشاغل دنیا است. در سالهای گذشته با بهبود زیرساختهای اینترنت در دنیا، بستر مناسبی برای راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی فراهم شد. در حال حاضر بسیاری از کسب و کارهای بزرگ و پردرآمد دنیا متکی به اینترنت هستند و اختلال در شبکه اینترنت میتواند مشکلات جدی در زندگی روزمره مردم به وجود بیاورد. شرکتهای زیادی نیاز به متخصص و برنامه نویس وب دارند به همین خاطر بازار برنامه نویسی وب از مدتها قبل در جهان و ایران داغ بوده است.
برای برنامه نویسی وب سخت افزار خیلی قدرتمندی نیاز ندارید. با یک کامپیوتر قدیمی، یک مرورگر و یک ویرایشگر متن ساده هم میتوانید صفحات وب مدنظر خود را طراحی کنید. برنامه نویسی با زبانهای HTML، CSS، Javascript و کتابخانه هایی مثل Jquery و زبان سمت سروری مانند PHP به کمک یک سخت افزار ساده قابل انجام است و نیاز به منابع سخت افزاری قدرتمند ندارد. برای ساخت صفحات ساده وب امکانات زیر کفایت میکند:
- پردازشگر: Intel Celeron
- رم: یک یا دو گیگابایت
- هارد: مهم نیست
- گرافیک: نیازی ندارید
پس اگر در شروع کار برنامه نویسی وب هستید لازم نیست نگران سخت افزار خود باشید. اما بدانید که به مرور زمان ابزارهای طراحی وب بسیار گسترده شدند؛ مثلا بسیاری از طراحان برای دیزاین اولیه صفحات خود از فتوشاپ و بسیاری از برنامه نویسان وب از محیطهای توسعه یکپارچه (IDE) مثل Jetbrains PHPStorm، Adobe Dreamweaver و غیره برای نوشتن کدهای خود استفاده میکنند. همچنین احتمالا میدانید که سایتهای حرفه ای محدود به HTML و CSS نیستند و برنامه نویسان شاید در یک پروژه وب بخواهند چندین تکنولوژی، فریم ورک، کتابخانه و ابزارهای دیگر را کنار هم قرار دهند. پس در این حالت به سیستم پیشرفتهتری نیاز خواهید داشت.
جمع بندی:
در این مقاله توضیح دادیم که حداقل سیستم مورد نیاز برنامه نویسی اندروید چیست؟ و سیستم مورد نیاز را بررسی کردیم. درست است که داشتن سخت افزار خوب سرعت و لذت برنامه نویسی را بیشتر میکند، اما میتوان با سخت افزارهای ضعیفتر هم کارهای زیادی انجام داد. اگر کامپیوتر پیشرفته یا لپ تاپ قدرتمندی ندارید، به جای بهانه تراشی و گلایه کردن از زمین و زمان میتوان با همان چیزی که در دسترس است کار خود را شروع کنید. فراموش نکنید که موفقیت همیشه رابطه مستقیمی با امکانات زیاد ندارد و بسیاری از مواقع فقط باید شروع کرد. برای برنامه نویس شدن هم بهتر است با هر سخت افزاری که دارید زودتر کار خود را شروع کنید و دست به کد شوید.
برای آشنایی با شروع برنامه نویسی حتما به دوره الفبای برنامه نویسی سر بزنید. اگر در خرید کامپیوتر و لپ تاپ مردد هستید مقاله برای برنامه نویسی کامپیوتر بهتر است یا لپ تاپ ؟ را مطالعه کنید و اگر در انتخاب سیستم برنامه نویسی موبایل و وب، سوال یا پیشنهادی دارید خوشحال میشویم در بخش نظرات با ما و کاربران سون لرن آن را در میان بگذارید.