💻 آخرین فرصت یادگیری برنامه‌نویسی با آفر ویژه قبل از افزایش قیمت در ۵ آذر ماه (🎁 به همراه یک هدیه ارزشمند )
۰ ثانیه
۰ دقیقه
۰ ساعت
۳ دیدگاه نظر نازنین کریمی مقدم
برای برنامه نویسی کامپیوتر بهتر است یا لپ تاپ؟
برای برنامه نویسی کامپیوتر بهتر است یا لپ تاپ؟

برای برنامه نویسی کامپیوتر بهتر است یا لپ تاپ؟ این پرسش یکی از مهمترین و اصلی‌ترین دغدغه‌هایی است که در شروع برنامه نویسی برای همه ما پیش آمده است. در حقیقت برنامه نویس بدون سیستم، مانند یک بنا بدون مصالح است. برای فردی که کدنویسی می‌کند و کامپیوتر وسیله‌ی اصلی کارش است، هیچ چیز ناامیدکننده‌تر از داشتن یک سیستم نامناسب برای برنامه نویسی نیست؛ چراکه در این صورت برنامه نویسی برایش به یک جهنم تبدیل می‌شود! فناوری و قطعاتی که در کامپیوتر و لپ تاپ استفاده می‌شوند، بسیار مشابه هستند. بنابراین باید دقت کرد که با توجه به هدفی که دارید، انتخاب کدام یک می‌تواند گزینه‌ی مناسبی باشد. ممکن است علاوه بر برنامه نویسی اهداف دیگری مانند بازی یا آموزش هم موردنظرتان باشد. از طرفی بودجه دردسترس و پولی که می‌توانید برای خرید یا تعمیرات احتمالی سیستم در سالهای بعدی در نظر بگیرید محدود است. در این صورت سوالی که پیش می‌آید این است که با توجه به نوع استفاده، خرید کدام یک انتخاب مناسب‌تر و به صرفه‌تر است؟ برای یافتن پاسخ این پرسش تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

قابل حمل بودن

قابل حمل بودن یکی از موارد مهمی است که باید مورد توجه قرار دهید. همانطور که می‌دانید در هرجایی می‌توانید از لپ تاپ خود استفاده کنید، اما برای استفاده از کامپیوتر باید مکان ثابتی را درنظر بگیرید. باید دقت داشته باشید که همه یکسان نیستند و هر فردی یک سبک زندگی و برنامه متفاوتی دارد. در نتیجه اگر در حداقل یکی از گروه‌های زیر قرار می‌گیرید، در پاسخ به برای برنامه نویسی کامپیوتر بهتر است یا لپ تاپ، بهتر است لپ تاپ را انتخاب کنید:

  • یک دانشجوی کامپیوتر هستید.
  • قصد دارید از یک سیستم مشترک در اماکن مختلف استفاده کنید.
  • زیاد سفر می‌کنید.
  • دوست دارید بی توجه به اینکه کجا هستید مشغول کدنویسی باشید.
  • می‌خواهید از قطعی برق حداقل برای ساعاتی در امان باشید.

اما اگر عضو حداقل یکی از گروه‌های زیر هستید به سراغ کامپیوتر بروید:

  • به کدنویسی در یک مکان خاص عادت کرده‌اید.
  • زیاد جابجا نشده و سفر نمیکنید.
  • تنها کسی هستید که می‌خواهد از سیستم استفاده کند.
  • ساعات بسیار زیادی به صورت پیوسته با سیستم کار می‌کنید.

ارتقای سیستم و قابلیت‌های سخت افزاری

به عنوان یک برنامه نویس، شما اغلب با کدهای مختلف و برنامه‌های همزمان زیادی کار می‌کنید. این مساله موجب می‌شود که بعد از مدتی، قطعات سیستم دچار استهلاک شده و یا به تعمیر نیاز داشته باشند. همچنین در بسیاری از مواقع، بعد از حرفه‌ای شدن در یک حوزه می‌خواهید مرحله‌ی بعد را شروع کنید و به جمع حرفه‌ای‌ها بپیوندید.  باید دقت کنید که اغلب تعمیر و یا ارتقای قطعات یک کامپیوتر بسیار راحت‌تر از یک لپ تاپ است. بنابراین اگر فردی هستید که به دنبال ارتقای قطعات در سریعترین زمان ممکن است، باید به سراغ کامپیوتر و در غیر این صورت به سراغ لپ تاپ بروید. بیشتر بخوانید : بهترین زبان برنامه نویسی برای کسب درآمد    اما نکته‌ی بسیار مهم این است که اگر تازه شروع به برنامه نویسی کرده‌ باشید، ممکن است ندانید که دقیقا چه سخت افزاری را نیاز دارید و بعد از مدتی متوجه شوید که یک سیستم اشتباه را خریداری کردید. موارد زیر می‌توانند به شما در پاسخ به برای برنامه نویسی کامپیوتر بهتر است یا لپ تاپ؟ کمک کنند:

سایز نمایشگر

از توسعه دهندگان علاقه مند هستند تا برنامه‌های چندگانه‌ای روی سیستم خود داشته باشند که آسان‌تر و سریع‌تر عمل می‌کند. هر چه این تعداد برنامه افزایش پیدا کند، یافتن آنها و کار کردن روی یک صفحه کوچک دشوارتر می‌شود. پس اگر در حین کار نیاز به یک نمایشگر نسبتا بزرگ دارید، شاید بد نباشد که از کامپیوتر به جای لپ تاپ استفاده کنید. مانتیورهای مختلفی وجود دارند که ابعاد موردنظر شما را ارائه می‌دهند، در حالی که اغلب لپ تاپ‌ها برای حفظ جابجایی و دسترسی راحت‌تر، دارای ابعاد کوچکتری هستند. برای مثال اگر زیاد سفر می‌کنید و میزان فضای نگهداری برایتان محدود است، انتخاب یک لپ‌تاپ کوچک‌تر شما را از دردسرهای زیادی حفظ خواهد کرد.

رزولوشن صفحه‌ نمایش

هرچه رزولوشن یک صفحه نمایش بالاتر باشد برای توسعه دهندگان بهتر است. شما به عنوان یک برنامه نویس زمان زیادی را صرف نگاه کردن به صفحه نمایش خود می‌کنید. اگر رزولوشن تصویر خیلی پایین باشد، در درازمدت چشم‌هایتان خسته شده و در مواردی حتی به ضعیف شدن بینایی منجر می‌شود. مزیت دیگر رزولوشن بالا این است که جزییات زیادی را پوشش می‌دهد. برای مثال، خطوط بیشتری از کد روی صفحه شما جا می‌گیرند و موجب می‌شوند که سریعتر بخش‌های بیشتری از کد را درک کنید.

پردازنده

یک پردازنده یا همان CPU، قلب دستگاه شما است و محاسبات و کنترل‌ها را انجام می‌دهد. هرچه پردازنده قوی‌تر باشد، سریعتر محاسبات را انجام می‌دهدو این کار باعث می‌شود که سیستم شما سریع‌تر شود. از آنجایی که به عنوان یک توسعه دهنده، می‌خواهید با برنامه‌های پچیده‌ی زیادی به سرعت کار کنید و برای این کار به یک پردازنده چند هسته‌ای خوب نیاز دارید. همچنین یکی از فناوری‌های محبوب دهه اخیر، پردازشگرهای چندهسته‌ای می‌باشند که کد را روی چند هسته به صورت همزمان اجرا کرده و نتیجه اجرا را سریعتر به برنامه نویس اعلام می‌کنند.

حافظه موقت (Ram)

هر کاربری برای اجرای برنامه‌های موجود در سیستم به رم نیاز دارد؛ چراکه پردازنده به طور موقت اطلاعات را در حافظه رم ذخیره می‌کند. بنابراین باید فضای کافی برای این کار وجود داشته باشد. برای برنامه نویسی، رم یکی از اصلی‌ترین المان‌هایی است که باید مورد توجه قرار گیرد. توصیه می‌شود که یک توسعه دهنده حداقل ۸ گیگابایت رم را برای سیستم خود در نظر بگیرد. در غیر این صورت هنگام اجرای برنامه‌ها با کندی و حتی هنگ کردن سیستم مواجه خواهید شد و چه بسا که یک برنامه سنگین از همان ابتدا درست اجرا نشود.

نوع حافظه ذخیره ‌سازی

دو نوع دیسک سخت وجود دارد که به عنوان فضای ذخیره سازی معرفی می‌شوند: HDD و SSD. یک SSD چهار برابر سریع‌تر و سبکتر از یک HDD است و کار با برنامه‌ها را به شدت آسان می‌کند. به همین دلیل است که به اغلب برنامه نویسان توصیه می‌شود خرید یک SSD را مورد بررسی قرار دهند.

قیمت و صرفه اقتصادی

در حال حاضر برای اغلب برنامه نویسان، مهم‌ترین و تاثیرگذارترین عامل که در خریدن کالای دیجیتال قیمت آن است. همه دوست دارند سیستمی که خریداری می‌کنند از هر نظر قدرتمند باشد، اما داشتن یک سیستم همه چیز تمام دارای مخارج زیادی است و به همین دلیل باید با خود فکر کنید تا چه حد حاضر هستید برای کیفیت هزینه کنید. به طور کلی خرید یک کامپیوتر از یک لپ تاپ (با ویژگی‌های سخت افزاری مشابه) به صرفه‌تر است. اما برنامه نویسان زیادی همزمان با بحث مالی، بحث قابل حمل بودن برایشان مهم است و این قضیه‌ای است خودتان باید بررسی کنید. در اینجا مراحلی توصیه می‌شود تا تصمیم گیری را برایتان آسانتر کند:

  • میزان قدرت و نوع سخت افزاری را که از سیستم خود انتظار دارید لیست کنید. دقت کنید که واقع بین باشید و سعی نکنید یک سیستم بسیار ایده‌آل را انتخاب کنید. برای مثال در اغلب زمینه‌های برنامه نویسی نیاز به کارت گرافیک نخواهید داشت و این بسیاری از هزینه‌ها را کاهش می‌دهد.
  • با خود فکر کنید که ویژگی دسترسی پذیری، قابل حمل بودن و ارتقای سیستم که در بخش‌های قبلی گفته شد چقدر برایتان مهم است.
  • بسته به نتایج، باید تصمیم بگیرید که برای برنامه نویسی کامپیوتر بهتر است یا لپ تاپ. پس تصمیم‌گیری باید صرفا براساس نیازهای شما انجام شود، نه به این دلیل که دوست برنامه نویس شما از لپ تاپ استفاده می‌کند و شما هم باید مشابه او رفتار کنید.

جمع بندی

در این مقاله سه اصل مهم را برای پاسخ به سوال برای برنامه نویسی کامپیوتر بهتر است یا لپ تاپ؟ معرفی کردیم و نکاتی را توضیح دادیم که باید در هر اصل مورد توجه قرار دهید. حالا نوبت شماست که بررسی کنید کدام اصل برایتان مهم است و میان عوامل گفته شده، بهترین تصمیم گیری را داشته باشید. پیشنهاد می‌کنیم که در بررسی میزان قدرت مالی و خرید خود و سخت افزاری که نیاز دارید واقع بین باشید. اگر شما یک برنامه‌نویس هستید به قدرت بی نهایت نیازی ندارید، بلکه به سیستمی نیاز دارید که به کارتان سرعت بخشیده و بتوانید راحت‌تر کدنویسی کنید. بعد از انتخاب و خریداری سیستم باید برنامه نویسی را شروع کنید. برای آشنایی با شروع برنامه نویسی از صفر حتما به دوره الفبای برنامه نویسی سر بزنید. اگر همچنان سوالی درمورد اینکه برای برنامه نویسی کامپیوتر بهتر است یا لپ تاپ دارید یا در انتخاب خود مردد هستید یا در هنگام استفاده از این دو تجربیاتی کسب کردید که فکر می‌کنید برای سایرین مفید است، خوشحال می‌شویم که آن را با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

۳ دیدگاه
ما همه سوالات و دیدگاه‌ها رو می‌خونیم و پاسخ میدیم
۰۹ مهر ۱۴۰۱، ۱۴:۵۰

سلام و وقت بخیر ، ممنون از سایت عالی و مطالب جذاب و جالبتون . من استفاده از لپ تاپ رو خیلی بیشتر از کامپیوتر دوست دارم و این نظر خودم هست ولی هر کسی نظری داره . من استفاده از لپ تاپ رو پیشنهاد میکنم چون اگر دارید یه وب سایتی یا برنامه ای مینویسید استفاده از لپ تاپ راحت‌تر هست چون ممکن هست یه مشکلی پیش بیاد و شما مجبور بشید خونه رو ترک کنید و اگر کامپیوتر داشته باشید نمیتونید بیرون از محیط خونه ازش استفاده کنید ، ولی اگر لپ تاپ باشه بیرون محیط خونه هم میشه ازش استفاده کرد . درواقع مزیت‌ها و معایب بیشتری هم درباره ی لپ تاپ و کامپیوتر هست ولی من یه مثال خیلی ساده زدم . با تشکر

۰۲ مرداد ۱۴۰۱، ۲۳:۴۸

با درود و احترام مطلب جالبی رو کار کردین. عالی بود. اتفاقا خودم با توجه ب مشکلی ک لب تابم داره این روزا ، مجبورم ک ی سیستم جدید جور کنم برا خودم و نمیگم مونده بودم ک پی سی بگیرم یا لب تاب. من بین لب تاب و تبلتی با نهایت سایز مردد هستم. کاش ب ی بهونه ای 4 تا خط هم در مورد استفاده از تبلت برای دنیای کدنویسی و طراحی وب مینوشتین تا بدونیم اصلا گزینه ای هس ک بشه بهش فک کردی یا خیر؟ بازم ممنون از اطلاعات خوبتون.

نازنین کریمی مقدم ۰۳ مرداد ۱۴۰۱، ۰۴:۰۶

درود رو یسری از تبلتها (بخصوص ویندوزیها) شدنی هست اما در کل پیشنهاد نمیشه. مگر اینکه کلا از محیط‌های آنلاین مثل کدپن و امثالهم استفاده کنید. نظرات مقاله <a href="https://7learn.com/blog/system-requirements-for-programing" rel="noopener" target="_blank">سیستم مورد نیاز برای برنامه نویسی موبایل و طراحی وب</a> هم میتونه براتون مفید باشه.

  • قابل حمل بودن
  • ارتقای سیستم و قابلیت‌های سخت افزاری
  • قیمت و صرفه اقتصادی
  • جمع بندی
اشتراک گذاری مقاله در :