یکی از دغدغههای اصلی وب مستران و صاحبان سایت این است که چگونه حجم عکس را کم کنیم . گاهی وقتها تصاویر بیشتر از هزاران کلمه حرف دارند. به همین دلیل است که میزان استفاده و محبوبیت آنها در دنیای وب بیش از پیش افزایش یافته است. این روزها تب تکنولوژی به شدت بالا گرفته و تاثیر آن را در صنعت گرافیک به وضوح میبینیم. اما یکی از مشکلات اصلی استفاده از تصاویر در صفحات، بالا بودن حجم آنها است. البته یک فرمول ساده وجود دارد که میگوید هر چقدر کیفیت تصاویر را بالا ببریم حجم آنها هم بالا میرود. ما تصمیم گرفتیم این قانون را زیر پا گذاشته و به شما روش کاهش حجم عکس آنلاین و آفلاین را آموزش دهیم.
ابتدا قصد داریم تا شما را با انواع فرمتهای تصاویر دیجیتال آشنا کنیم. زیرا کم کردن حجم عکسها نیازمند آشنایی با فرمتهای تصاویر میباشد. تصاویر در دنیای دیجیتال به دو دسته کلی تقسیم میشوند که عبارتند از :
به طور خلاصه تفاوت تصاویر برداری و پیکسلی به این صورت است که تصاویر پیکسلی از نقاط ریزی به نام پیکسل تشکیل شدهاند که از کنار هم قرار گرفتن این نقاط، تصاویر شکل میگیرند. اما در تصاویر وکتوری ما با ریاضیات و فرمولهای ریاضی سروکار داریم. یعنی خطوط در آنها تشکیل یک بردار داده و اطلاعات مربوط به تصویر در داخل آن بردارها تعریف میشوند. هر دو نوع این تصاویر مورد قبول جامعه گرافیک بوده و به طور عمده توسط گرافیستها به طراحی و استفاده میشوند. اما در حال حاضر استفاده از تصاویر وکتوری نسبت به تصاویر پیکسلی از کاربرد کمتری در وب برخوردار است.
فرمتهای مختلفی برای تصاویر دیجیتال وجود دارد. هر کدام از این فرمتها مزایا و معایب خودشان را دارند. مثلا اگر با دوربین عکاسی حرفهای تصویری را ثبت کنید، فرمت آن احتمالا raw یا tiff خواهد بود. یا تصاویر متحرکی که در سایتها یا شبکههای اجتماعی میبینید معمولا در فرمت gif مورد استفاده قرار میگیرند. ما در دنیای وب به طور عمده با سه نوع فرمت سروکار داریم :
بعد از ظهور کامپیوتر و فراگیر شدن آن، مشکل کمبود حافظه تبدیل به یکی از دغدغههای اصلی کاربران شد. با اینکه تکنولوژیهای ذخیره سازی در این سالها نیز پیشرفت زیادی داشتند و حجم تجهیزات ذخیره سازی بالا رفتند، اما هنوز هم مشکل حافظه برقرار است. تصاویر با حجم بالا به سرعت حافظه را پر میکنند.
همچنین استفاده از عکسهای با کیفیت در دنیای اینترنت باعث مصرف زیاد پهنای باند و در نتیجه کاهش سرعت بارگذاری سایتها میشود. مدتها قبل گوگل اعلام کرد که سرعت بارگذاری سایت، یک پارامتر بسیار مهم در سئو و در نتیجه رتبه بندی سایتها میباشد. از طرفی دیگر میدانیم که حجم اینترنت بیشتر کاربران محدود است. حالا اگر سایتی داشته باشیم و صفحات آن را با عکسهای حجیم و سنگین پر کنیم، قطعا این پارامتر با ارزش را از دست میدهیم و علاوه بر مصرف پهنای باند ما و کاربران، باعث کاهش سرعت سایت و در نهایت سئو آن میشود.
امروزه الگوریتمهای مختلفی برای کاهش حجم تصاویر بدون افت کیفیت طراحی شده است. برنامه نویسها میتوانند این الگوریتمها را در شکلهای مختلفی به کار بگیرند. مثلا یکی از ابزارهای رایج کاهش حجم تصاویر نرمافزارهای فشرده ساز هستند. یعنی میتوانید یکی از نرمافزارهای این حوزه را انتخاب کرده و روی دستگاه خود نصب کنید.
یکی دیگر از ابزارهای کاهش حجم تصاویر، سایتها هستند. امروزه کاربردهای وب سایتها بسیار متنوع شده است و تقریبا هر حوزهای را پوشش میدهند. مزیت اصلی کاهش حجم عکس آنلاین، راحتی کار با این سایتها است. کافیست تصویر خود را به سایت موردنظر بدهید و خودش ترتیب کار را میدهد. در این مقاله 8 سایت قدرتمند و عالی را برای کاهش حجم عکس معرفی خواهیم کرد.
یکی دیگر از این ابزارها نرم افزار فتوشاپ است. فتوشاپ در دنیای تصاویر جادوگری میکند و هنوز هم رقبایی مثل Gimp نمیتوانند به محبوبیت آن برسند. فتوشاپ ابزارهای خوبی برای کاهش حجم عکس دارد. در ادامه این مطلب با تک تک این روشها آشنا خواهیم شد تا بتوانیم به راحتی به کاهش حجم تصاویر خود بپردازیم.
ممکنه شما هم به برنامه نویسی علاقهمند باشید و دوست داشته باشید از این راه کسب درآمد میلیونی کنید ، ما در دوره الفبای برنامه نویسی برای شما کاربران عزیز همین صفحه از سایت سون لرن کد تخفیف galefba50 را قرار دادیم تا بتوانید دوره الفبا را تنها با مبلغ 50 هزار تومان خریداری کنید و وارد دنیا شیرین و پردرآمد برنامه نویسی شوید.
compressor.io یکی از بهترین سایتهای کاهش حجم تصاویر است. برای استفاده از این سایت، بعد از ورود باید روی گزینه TRY IT کلیک کنید. در صفحه جدید میتوانید عکس خود را Drag & Drop کنید یا از قسمت SELECT FILE عکس خود را انتخاب کنید. فقط یک نکته مهم را در نظر داشته باشید. این سایت از دو حالت فشردهسازی بدون افت کیفیت (Lossless) و با افت کیفیت (Lossy) پشتیبانی میکند. برای تصاویر png و jpg خود میتوانید ساختار Lossless را انتخاب کنید.
squoosh.app سایت خوبی است، فقط شاید شروع کار با این سایت کمی گیج کننده باشد. با کلیک روی گزینه Select An Image و آپلود عکس، سایت خودش تصویر را برایتان فشرده میکند. بعد از ارسال عکس از باکس سمت چپ نوع فشرده سازی را مشخص کنید که با انتخاب هر الگوریتم، میزان فشردهسازی به درصد نشان داده میشود. اگر نمیخواهید خودتان را درگیر کنید و یا نمیدانید الگوریتم بهینه کدام است، اجازه دهید سایت خودش بهترین روش فشرده سازی را انتخاب کند. پس از فشرده سازی شما از باکس سمت راست روی آیکون دانلود کلیک کرده و تصویر فشرده شده خود را تحویل بگیرید.
این سایت بسیار قدرتمند و انعطافپذیر است. imageresizer به جز فشرده سازی، ابزارهای بسیار متنوعی در اختیارتان قرار میدهد که کار با تصاویر را لذت بخش میکند. مثلا به شما اجازه تغییر سایز (Resize) تصاویر یا چرخاندن آنها را میدهد. میتوانید میزان فشردهسازی یا فرمت خروجی تصویر را مشخص کنید. بعد از انجام کارهای موردنظر برای ذخیره سازی عکسها گزینه Save And Download را بزنید تا تصویر بهینه شده را ببینید. با انتخاب گزینه Download Image میتوانید آن را دریافت کنید. و کم کردن حجم عکس انلاین را خیلی راحت انجام دهید.
از نظر تیم ما کار با این سایت بسیار شیرین بود و تجربه کاربری خوبی داشتیم. بعد از ورود به سایت گزینه Upload Files دم دست شما است و با کلیک روی آن میتوانید تصویر موردنظرتان را برای سایت ارسال کنید. پس از ارسال عکس، سایت بهترین الگوریتم را برای آن انتخاب کرده و عکس را فشرده میکند. بعد هر دو تصویر را کنار هم قرار داده و با زدن گزینه Download All به شما اجازه دریافت تصویر را میدهد. سایت imagecompressor قابلیت جالبی دارد و به شما اجازه میدهد هر دو تصویر را با هم مقایسه کنید.
picresize یکی از قدیمیترین سایتها برای کاهش حجم تصاویر است. در بالای سایت میتوانید تعداد عکس هایی را که تاکنون با این سرویس ویرایش شده اند مشاهده کنید. این سرویس امکانات متنوعی برای ویرایش تصاویر در اختیار کاربران قرار میدهند. در این سایت سه حالت برای ارسال تصویر به سایت وجود دارد. اولی ارسال عکس از کامپیوتر، دومی وارد کردن آدرس اینترنتی عکس(URL) و در نهایت هم ارسال چندگانه تصویر است. متناسب با نوع نیازتان میتوانید از هر کدام از این روشها استفاده کنید. با زدن گزینه Continue To Edit Picture صفحه جدیدی برایتان باز میشود و میتوانید تصویر را ویرایش کنید. بعد از اعمال تغییرات گزینه Im Done, Resize My Picture را بزنید تا وارد صفحه دانلود شوید.
سایت compressnow در سه فرمت jpg و png و gif تصاویر را از شما دریافت میکند. سپس از شما میپرسد که تصویرتان چقدر فشرده شود. با انتخاب درصد و زدن گزینه Comperes Now کار فشردهسازی تصویر آغاز میشود. با استفاده از این وب سایت شما میتوانید به طور همزمان ده تصویر را ویرایش کنید. البته حجم تصاویر ارسالی شما نباید بیشتر از 9 مگابایت باشد. این سایت ادعا میکند که تصاویر شما در این سرویس ذخیره نشده و بعد از 30 دقیقه به طور خدکار حذف خواهند شد. تعامل با این سایت راحت بوده و به جزء دو گزینه Upload Image و Comperes Now چیز دیگری نمیبینید.
نرم افزار فتوشاپ یکی از قدیمیترین و البته محبوبترین ابزارهای طراحی در میان گرافیستها است. یک تکنیک جالب در این نرم افزار وجود که گاهی حجم تصاویر را تا 90% کاهش میدهد. مخصوصا اگر صاحب سایت هستید و می خواهید تصاویر خود را برای وب بهینه کنید، این قابلیت فتوشاپ حسابی به کمکتان خواهد آمد. روش پیاده سازی این تکنیک به صورت زیر میباشد :
تنظیمات متنوعی برای استفاده از این تکنیک در نظر گرفته شده است که اشاره کوتاهی به هر کدام از آنها میکنیم :
بیشتر ابزارهای این بخش به مرور زمان قدرت خودشان را نشان شما میدهند. فقط کافیست یکبار تنظیمات آن را امتحان کنید تا به حالت ایده آل خود دست یابید. در ضمن شما میتوانید از سرویس تخت وب فتوشاپ آنلاین هم استفاده کنید تا در وقت و هزینه خود صرفه جویی کنید. با آموزش گرافیک به سادگی میتوانید حجم تصاویر خود را کاهش دهید.
این نرم افزارها بودند که به رشد کامپیوتر کمک کردند. هر نرم افزار جدید که تولید میشود یک قابلیت جدید ارائه شده و بعضی از مشکلات موجود را حل میکند. نرم افزارهای متنوعی برای کم کردن حجم عکس طراحی شدهاند که با کمترین افت کیفیت تصویر شما را فشرده میکنند. در ادامه تعدادی از برنامههای کم کردن حجم عکس برای کامپیوتر را معرفی میکنیم.
Caesium یک نرم افزار رایگان و قدرتمند است که بدون افت کیفیت و با کمک گرفتن از الگوریتمهای پیشرفته تصاویر را فشرده میکند. در آزمایشهایی که تیم ما انجام داد بعضی از عکسها تا 80% کاهش حجم داشتند و کیفیت آنها تا حد بسیار زیادی حفظ شد. از این نرم افزار در جاهای مختفی استفاده میشود. مثلا برای کاهش حجم عکس اسکن شده، فشرده سازی تصاویر قبل از آپلود در سایت و یا کم کردن حجم عکس برای ارسال به یک سایت خاص که محدودیت حجم دارد از این نرم افزار استفاده میشود.
نرم افزار JPEG Imager رایگان نیست و برای استفاده باید آن را خریداری کنید. این برنامه تصاویر JPG را از شما گرفته و نسخه فشرده و کم حجم آن را تحویلتان میدهد. ما یک نقشه راه کوچک برای استفاده از این نرم افزار آماده کردیم که امیدوارم به شما برای استفاده از این نرم افزار کمک کند.
نرم افزار Fotosizer هم نیز رایگان نیست. Fotosizer نسبت به دو نرم افزار قبلی قدیمیتر است اما به عنوان یک نرم افزار کاهش حجم عکس عملکرد قابل قبولی دارد. شاید رابط کاربری نرم افزار کمی گیج کننده باشد بنابراین یک توضیح کوتاه درباره بهینه کردن تصاویر داشته باشم. اول عکس خود را داخل برنامه Drag کنید. تنظیمات مدنظر خود را از منوی سمت راست اعمال کنید و در آخر از بخش Destination Setting مسیر ذخیره عکس را مشخص کنید. با کلیک روی گزینه start که در پایین و سمت راست نرم افزار قرار دارد عکس در مسیری که مشخص کردید ذخیره میشود.
Paint یکی از محبوبترین نرم افزارهای مایکروسافت است. یک ویرایشگر تصویر ساده و دوست داشتنی که بسیاری از کاربران قدیمی ویندوز با آن خاطره دارند. این سرویس قرار بود توسط مایکروسافت بازنشست شود که به خاطر اعتراض و مخالفت کاربران این تصمیم لغو شد. اگر هنوز هم از این برنامه استفاده میکنید بهتر است برای کم کردن حجم تصاویر خود از همین برنامه کمک بگیرید.
Paint الگوریتم خاص یا مجزایی برای تغییر سایز عکس ندارد و با کم کردن پیکسل و یا کم کردن ابعاد، عکس را فشرده میکند. طبیعی است که در این روش کمی افت کیفیت داشته باشیم. اما کار به سرعت انجام میشود. مراحل کار به این شکل است:
در زیر به معرفی اپلیکیشنهای اندروید و آیفون میپردازیم که به واسطه آنها میتوانید حجم تصاویر خود را در گوشی کم کنید .
بدون تردید یکی از حرفه ایترین اپلیکیشنهای کاهش دهنده حجم عکس در گوشی برنامه PicTools است ، این برنامه علاوه بر اینکه میتواند حجم تصاویر را کم کند ، قابلیت تغییر در فرمت تصاویر را هم دارد و میتواند سایز تصاویر را در گوشی همراه کم کند.
این برنامه جزو قدیمیترین اپلیکیشنهای کاهش دهنده حجم عکس در اندروید است . از دیگر امکانات این اپلیکیشن تغییر فرمت تصاویر ، انتخاب محل ذخیره سازی تصاویر ، حذف و یا ویرایش متادیتا تصاویر و … است . این برنامه UI بسیار ساده ای دارد و به همین دلیل امروزه کمتر مورد استقبال قرار میگیرد.
برنامه Pixlr یک کاهش دهنده حجم عکس بسیار حرفه ای در اندروید است کار کردن با این برنامه بسیار ساده است و فقط کافیست با چند کلیک تصویر خود را انتخاب کنید و نهایتا حجم آن را در گوشی خود کم کنید . در این برنامه میتوانید از دوربین خود عکس بگیرید و همان تصویر را ویرایش کنید و حجم آن را به سادگی کم کنید.
اگر به دنبال یک برنامه حرفه ای برای کاهش حجم تصاویر در اندروید و آیفون خود هستید نسخه اکسپرس برنامه فتوشاپ ادوبی یکی از بهترین گزینهها برای شماست. این برنامه امکان آپلود تصاویر از سیستمهای کلاد ، لایت روم و … را به سادگی میدهد . فیلتر هایی که روی این برنامه طراحی شده است به شما امکان تغییر تن تصاویر و … را میدهد که از قابلیتها جذاب این برنامه به حساب میآید. این برنامه قابلیت عکس برداری با دوربین گوشی را هم دارد.
همانطور که دیدید تاکنون ابزارها، نرم افزارها و سایتهای زیادی با هدف فشرده سازی و کاهش حجم عکسها توسعه داده شده اند. در این مطلب تمام ابزارهایی که به منظور کاهش حجم تصاویر بدون افت کیفیت معرفی شد، توسط تیم سون لرن بررسی شده و با دقت انتخاب شدهاند. پس میتوانید با خیال راحت از آنها استفاده کنید. تعداد ابزارهای این لیست میتوانست بیشتر باشد، اما برای ما کیفیت مهمتر از کمیت بوده و سعی کردیم بهترینها را معرفی کنیم. لطفا تجارب خود را پس از استفاده از این سرویسها در بخش نظرات با ما و سایر خوانندگان در میان بگذارید.
لطفا سایت زیر را نیز برای ویرایش کیفیت عکس معرفی کنید!
BIRME - Bulk Image Resizing Made Easy 2.0 (Online & Free)
https://www.birme.net
ممنونم