در مقالهی مونگو دی بی چیست؟ با مونگو دی بی (MongoDB) و کاربردهای آن آشنا شدیم. آموختیم که مونگو دی بی پایگاه دادهی (Database) بسیار قدرتمندی است که در سطوح بالاتر توسعهی نرم افزار و برنامه نویسی استفاده میشود. همچنین در مقالهی قبلی آموزش نصب مونگو دی بی بر روی ویندوز و نحوه راه اندازی آن با سرویس ویندوز را توضیح دادیم. حال در این مطلب میخواهیم، نحوهی دانلود و نصب نرم افزار RoboMongo را به شما آموزش دهیم، تا با استفاده از این نرم افزار رایگان، MongoDB را به راحتی مدیریت و کنترل کنید و کارهای موردنظر خود را از طریق GUI انجام دهید.
RoboMongo چیست؟
روبومونگو (RoboMongo) یک ابزار دیداری است که به شما در مدیریت پایگاه داده کمک میکند. روبومونگو یک نرم افزار آزاد متن باز است که سیستم عاملهای مختلفی مانند ویندوز، لینوکس، Mac OS را پشتیبانی میکند. البته به تازگی نام این برنامه از RoboMongo به Robo 3T تغییر نام پیدا کرده است. ولی تعداد زیادی از کاربران آن را با همان اسم قدیمی RoboMongo میشناسند. برای استفادهی هرچه بهتر از مونگو دی بی، از روبومونگو استفاده میشود.
مرحلهی اول: دانلود robomongo
در قدم اول برای دانلود برنامه RoboMongo باید وارد صفحهی دانلود سایت آن شوید و متناسب با سیستم عامل خود، فایل نصبی موجود را دانلود کنید. برای این کار ابتدا بر روی گزینه Download Robo 3T کلیک کنید:
حال یک دیالوگ باز خواهد شد که میتوانید نسخهی مورد نظر با سیستم خود را انتخاب و دانلود کنید:
مرحلهی دوم: نصب robomongo
بعد از دانلود بر روی فایل دانلود شده 2 بار کلیک کرده، و گزینه Next را بزنید:
صفحهی اجازه نامه را باز کرده، و قوانین نمایش داده شده را قبول کنید:
محل نصب را مشخص کنید:
اگر مایل هستید تا میانبر در دسکتاپ ساخته نشود، تیک گزینهی زیر را بزنید:
و در انتها بر روی دکمه Finish کلیک کنید:
به همین راحتی RoboMongo بر روی کامپیوتر شما نصب شد، و میتوانید با استفاده از آن پایگاه داده MongoDB را مدیریت کنید.
مرحلهی سوم: استفاده از RoboMongo
بعد از نصب نرم افزار را باز کنید. اول صفحهای که در نگاه اول با آن مواجه میشوید، صفحهای هست، که آدرس و اطلاعات پایگاه دادهی مونگو دی بی موردنظری که میخواهید، به آن متصل شوید، مشخص میکنید:
همانند تصویر بالا بر روی گزینهی Create کلیک نمایی، تا اولین Connection را بسازید.
توجه داشته باشید، که اگر تغییری در تنظیمات پیش فرض MongoDB که بر روی سیستم نصب کردید، نداده باشید، آدرس (Address) آن localhost و پورت (port) آن 27017 میباشد. اما اگر تنظیمات پیش فرض را تغییر داده باشید، باید اطلاعات جدید را وارد کنید. درون قسمت Name هم میتوانید نام Connection را مشخص کرده، ولی این کار ضرورتی ندارد، و خیلی مهم نیست. با استفاده از دکمهی Test هم میتوانید این Connection را تست کرده و از سالم بودن آن اطمینان حاصل کنید.
در انتها بر روی گزینهی Save کلیک کنید تا Connection مورد نظر با موفقیت ذخیره شود.
همان طور که ملاحظه میفرمایید Connection مورد نظر ساخته شده است. حالا میتوانید با استفاده از دکمهی اتصال یا Connect، این اتصال را برقرار کنید، و پایگاه داده مورد نظر خود را مدیریت نمایید.
جمعبندی:
در این مقاله با آموزش نصب RoboMongo روی ویندوز آشنا شدیم، و نحوهی ساخت و اجرای یک کانکشن یا اتصال در ویندوز را نیز یاد گرفتیم. اگر در مراحل نصب سوالی دارید یا دچار مشکلی شدید، آن را با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.
اگر به برنامه نویسی علاقه دارید و در یادگیری و بهبود مهارتهای خود نیاز به کمک دارید، شرکت در دورههای متخصص سون لرن را به شما پیشنهاد میکنیم. هدف مجموعه سون لرن افزایش سطح کیفیت آموزش و ساختن راهی برای ورود دانشجویان به بازار کار تخصصی است.
۴ دیدگاه
محمد۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۳:۴۷
سلام برای استفاده حتما باید نرم افزار رو خرید یا بصورت نال شده هم و جود داره؟
fatima۰۸ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۸:۴۹
شماره تلفن و نام شرکت و مشخصات میخواد و اصلا next فعال نمیشه
منیر کرمی۲۹ آبان ۱۳۹۷، ۲۱:۱۱
سلام وقتتون بخیر؛
من همین کار رو میکنم اما ارور میده ؛ نمیدونم چکار کنم. منون میشم راهنماییم کنید.
Cannot connect to the MongoDB at localhost:27017.
Error:
Network is unreachable.
منیر کرمی۳۰ آبان ۱۳۹۷، ۰۷:۱۲
سلام مجدد،
نه توی سرویسها در حال اجرا نیست.
من کارهایی که گفتید انجام دادم اما باز هم با این مشکل مواجه میشم:
C:\Users\a>mongo
'mongo' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.
باز هم ممنون