آموزش نصب وردپرس فارسی روی لوکال هاست: در دنیای امروزی داشتن سایت برای هر کسب و کاری یک پیش نیاز اساسی به حساب میآید. چراکه وب سایتها میتوانند تاثیر بسیار مثبتی بر روی رشد یک کسب و کار داشته باشند. اما این امر برای بسیاری از افراد به دلیل نداشتن دانش فنی و سرمایه زیاد امکان پذیر نبوده است. امروزه با استفاده از وردپرس رویای این افراد برای طراحی وب سایت بدون نیاز به پیش نیاز خاصی به واقعیت تبدیل شده است. اگر شما هم چنین شرایط و رویایی دارید، میخواهیم به شما مژده دهیم که در یک قدمی رسیدن به آرزویتان هستید. چون در این مطلب میخواهیم به آموزش طراحی سایت با وردپرس بپردازیم و به شما روش نصب وردپرس روی لوکال هاست را آموزش دهیم.
پس اگر علاقه مندید که یاد بگیرید که چطور میتوان وردپرس را در کامپیوتر خودتان، بدون صرف هیچگونه هزینه ای برای خرید دامنه و هاست راه اندازی کنید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
پیش نیاز آموزش طراحی سایت با وردپرس
اگر نگران پیش نیازهای کار با وردپرس هستید، خبر خوب این است که آموزش طراحی سایت با وردپرس هیچگونه پیش نیازی ندارد. در این مطلب قصد داریم از سیر تا پیاز پیاده سازی یک سایت، نصب Xampp و نصب وردپرس فارسی روی لوکال هاست را به شما آموزش دهیم. اما اگر هنوز در مورد استفاده از وردپرس تردید دارید و یا نمیدانید وردپرس چیست بهتر است ابتدا با آن آشنا شوید.
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا است که به شما کمک میکند در کوتاهترین زمان ممکن به طراحی وب سایت بپردازید و از آن برای نمایش خدمات یا محصولاتتان در سرتاسر اینترنت استفاده کنید. اگر آماده اید، بیایید اولین گام را با یکدیگر برداریم تا محیط سیستمتان را برای نصب وردپرس آماده کنیم!
لوکال هاست چیست؟
شاید اولین سوالی که در ابتدای این بخش ذهن شما را مشغول کرده است این است که لوکال هاست چیست؟ در لغت لوکال هاست به معنی میزبان محلی است اما در دنیای کامپیوترها از این اصطلاح به منظور فضایی در کامپیوتر گفته میشود که محیط سرور و هاستهای واقعی را شبیه سازی میکند. در ادامه به آموزش نصب نرمافزاری میپردازیم که محیط سرور و هاستهای واقعی را روی کامپیوتر شما شبیه سازی میکند.
نصب وردپرس روی لوکال هاست با استفاده از نرم افزار Xampp
اولین قدم برای شروع طراحی سایت با وردپرس، آماده سازی محیط سیستم است. یعنی قصد داریم که به شما آموزش دهیم که قبل از اینکه بخواهید هزینه ای بابت تهیه و خرید هاست و دامنه بپردازید، این موارد را در سیستم خود شبیه سازی کنید. برای اینکار باید از سرورهای محلی مثل Apache و ... استفاده کنید. برای این کار ما نیاز به نصب سرورمحلی، سیستم مدیریت دیتابیس و سایر موارد داریم.
اما گاهی نصب جداگانه این موارد آنقدر پیچیده میشود که از ساخت سایت ما را پشیمان میکند! اما اصلا نگران نباشید، چون نرم افزاری به اسم Xampp وجود دارد که تمام این موارد را به صورت یکجا در سیستم شما نصب میکند! این نرم افزار شامل Mysql, Php, Perl و سایر موارد مورد نیازتان میباشد و تنها با چند کلیک ساده به صورت خودکار سرور محلی را روی سیستمتان راه میاندازد.
به بیانی سادهتر xampp این امکان را به شما میدهد تا کدهای PHP و سایر سیستمهای مبتنی بر آن از جمله وردپرس یا لاراول را به نیاز به تهیه سیستم اختصاصی در سیستمتان راه اندازی کنید. البته به غیر از xampp نرم افزارهای دیگری نیز برای این کار وجود دارند مثل wamp ,easyphp و .... ولی ما به شما توصیه میکنیم از xampp استفاده کنید. در ادامه به آموزش دانلود، نصب و راه اندازی این نرم افزار میپردازیم.
دانلود Xampp برای ویندوز
اگر میخواهید Xampp را نصب کنید ابتدا باید این ابزار را دانلود کنید. به منظور دانلود Xampp میبایست به سایت رسمی نرم افزار Xampp مراجعه کنید، سپس مطابق عکس زیر بر روی Download کلیک کنید. پس از کلیک روی Download ورژن مورد نظر از نرم افزار Xampp را متناسب با سیستم عامل سیستم خود انتخاب و سپس دانلود کنید.
پس از اینکه فایل نصبی Xampp دانلود شد، مانند سایر نرم افزارهای ویندوزی کافیست با دو کلیک آن را اجرا کنید. بعد از اجرای این فایل پنجره ای مشابه تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد. پس از مشاهده این صفحه بر روی دکمه Next کلیک کنید تا به مرحله بعد بروید.
در این بخش کامپوننتها یا همان اجزایی که توسط این نرم افزار بر روی سیستمتان نصب میشوند، مشخص شده اند. همانطور که میبینید Apache, Mysql, Php, Perl و سایر ابزارهای مورد نیاز برای راه اندازی یک سرور مجازی توسط این نرم افزار جمع آوری شده اند. به صورت پیش فرض تمام چک باکسهای مربوط به این ابزارها تیک خورده اند و به این معنی است که تمام آنها بر روی سیستم شما نصب خواهند شد. نیازی به تغییر این موارد وجود ندارد و کافیست بر روی Next کلیک کنید.
در این مرحله باید محل نصب نرم افزار Xampp را بر روی سیستمتان مشخص کنید. در حالت پیش فرض محل نصب xampp در دایرکتوری و مسیر C:\xampp انتخاب میشود، اما شما قادر هستید تا هر دایرکتوری دیگری را برای نصب برنامه آن انتخاب کنید. پس از انتخاب مسیر نصب Xampp با زدن دکمه Next به مرجله بعدی بروید.
زمانی که وارد این قسمت شدید، میتوانید تیک مربوط به ابزار Bitnami را بردارید. این ابزار به منظور نصب ابزارها و سیستمهای متن بازی مثل وردپرس، جوملا و... بر روی Xampp استفاده میشود. اما به دلیل اینکه ما قصد داریم به صورت جداگانه و استاندارد به آموزش نصب وردپرس فارسی روی لوکال هاست بپردازیم، از این روش استفاده نمیکنیم. پس بعد از برداشتن این تیک بر روی دکمه Next کلیک کنید.
پس از گذراندن این مراحل وارد مرحله نهایی نصب Xampp میشوید. در این مرحله کافیست در پنجره ای که مشاهده میکنید بر روی دکمه Next کلیک کنید تا عملیات نصب نرم افزار Xampp در مسیری که مشخص کردید، شروع شود.
در این مرحله عملیات بارگذاری و نصب Xampp آغاز میشود. باید منتظر بمانید تا این عملیات به صورت کامل به پایان برسد.
در حین عملیات بارگذاری و نصب ممکن است با اخطاری برخورد داشته باشید که در حقیقت پیغامی از سمت ویندوز است که به منظور درخواست اجازه دسترسی فایروال برای سرویس Apache به شما نمایش داده شده است. البته اگر فایروال در ویندوزتان غیرفعال باشد، با این پیغام رو به رو نخواهید شد. اما در صورتی که این پیغام به شما نمایش داده شد، کافیست تا گزینه Allow Access را انتخاب کنید تا اجازه را برای این سرویس صادر کنید.
پس از اینکه نصب Xampp به پایان رسید با تصویری مشابه تصویر زیر رو به رو میشوید. مشاهده این پنجره به معنی موفقیت آمیز بودن نصب نرم افزار Xampp میباشد. پس به شما تبریک میگوییم! شما هم اکنون اولین قدم را در مسیر طراحی سایت با وردپرس را با موفقیت برداشتید.
همانطور که دیدید نصب این نرم افزار بسیار راحت است و کافی است فقط چند بار بر روی Next کلیک کنید! پس از نصب Xampp نوبت به راه اندازی آن میشود. البته راه اندازی آن از نصبش راحتتر است! پس در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا سرور محلی خودتان را راه اندازی کنید.
راه اندازی Xampp
زمانی که برای اولین بار این نرم افزار را اجرا کنید، پنجره ای برای انتخاب زبان نرم افزار نشان داده میشود. زبان پیش فرض این نرم افزار انگلیسی است. زبان مورد نظر خودتان را انتخاب کنید و سپس بر روی دکمه Save کلیک کنید. پس از انتخاب زبان نرم افزار وارد محیط Xampp میشوید. برای فعال سازی سرور محلی و Mysql در سیستم خود، کافی است از منوی Action بر روی دکمه Start کلیک کنید تا وضعیت Apache و Mysql به حالت فعال تغییر کند. سبز بودن Service و Module به معنای فعال بودن Mysql و Apache میباشد. به همین راحتی! با اینکار محیط سیستم شما برای راه اندازی اسکریپتهای PHP، وردپرس، لاراول و... کاملا آماده است.
در بخش بعدی این مطلب میخواهیم روش ساخت ساخت دامنه مجازی در لوکال را با یکدیگر بررسی کنیم. شاید شما هنوز ندانید که دامین یا دامنه (Domain) چیست و چرا برای طراحی سایت به آن نیاز داریم؟ اما اصلا نگران نباشید! زیرا تقریبا شما هر روز در حال وبگردی در اینترنت و کار با دامنهها هستید و قطعا پاسخ این سوال را میدانید. بی شک اولین چالشی که به با آن رو به رو خواهید شد انتخاب یک دامنه مناسب برای سایتتان است.
بیشتر بخوانید:دامنه چیست؟ چیزهایی که در مورد Domain نمیدانید!
آموزش ساخت دامنه مجازی در لوکال
ساخت دامنه مجازی در لوکال یکی از امکانات بسیار خوبی است که نرم افزار Xampp در اختیار ما قرار میدهد. با استفاده از این امکان به راحتی میتوانید به سایتها و دایرکتوریهای سیستمتان توسط دامنهها دسترسی پیدا کنید. دایرکتوری در حقیقت همان مسیری در سیستمتان است که فایلهای مربوط به سایتتان در آن ذخیره میشوند و مشابه فضای هاست یا سرور عمل میکند. استفاده از دامنه مجازی دقیقا مشابه دامنههای واقعی است با این تفاوت که آنها فقط در سیستم شما قابل دسترسی هستند. اگر از دامنههای مجازی استفاده نکنید، برای دسترسی به پوشه htdocs در Xampp باید از آدرس localhost در مرورگرتان استفاده کنید. برای مثال آدرس زیر را در نظر بگیرید:
https://localhost/7learn.local
اما اگر از دامنههای مجازی استفاده کنید به راحتی میتوانید سایتهای خود را با دامنه هایی اختصاصی و مجزا مشاهده کنید. برای مثال میتوانید از دامنه زیر به جای دامنه آدرس بالا استفاده کنید :
7learn.local
مزیت استفاده از دامنههای مجازی در لوکال این است که برای ساخت آنها نیاز به خرید دامنه واقعی ندارید. در این روش شما محدودیتی برای انتخاب نام دامنه و تعداد آنها ندارید و به راحتی میتوانید دامنه ای را بسازید که پس از وارد کردن آن، سایتی که در سیستمتان ساخته اید را مشاهده کنید. اگر آماده اید، آموزش ساخت دامنه مجازی را با یکدیگر شروع کنیم.
پوشه htdocs را بشناسید!
پوشه htdocs عملکردی مشابه مسیر Root هاست یا public_html را در سیستم شما دارد. پس باید محتویات وردپرس و یا سایت خودتان را در این پوشه بارگزاری کنید. مسیر این پوشه به صورت پیش فرض در آدرس C:\xampp\htdocs قرار دارد. در این دایرکتوری پوشهها و فایل هایی وجود دارند که اگر به آنها نیازی ندارید، میتوانید حذفشان کنید. در این مسیر باید برای هر کدام از پروژههای خود پوشه ای جداگانه تعریف کنید. به عنوان مثال اگر پوشه ای به نام your_wordpress_site ایجاد کنید، برای مشاهده آن همانطور که گفته شد باید به صورت پیش فرض باید وارد آدرس localhost/your_wordpress_site شوید.
اولین اقدام برای ایجاد یک دامنه مجازی، ساخت دایرکتوری است. برای اینکار باید به مسیری که نرم افزار Xampp را نصب کرده اید بروید. این دایرکتوری به صورت پیش فرض در مسیر C:\xampp ایجاد میشود. سپس وارد پوشه htdocs شوید و در آنجا یک پوشه جدید بسازید. نام پوشه جدید اختیاری است. این پوشه، درحقیقت همان دیرکتوری است که در ادامه وردپرس و در نهایت سایتمان را در آن راه اندازی میکنیم. پس اگر به عنوان مثال نام دایرکتوری را testsite در نظر بگیریم، باید مسیری مشابه عکس زیر داشته باشید.
فایل hosts را تغییر دهید
فایل hosts یکی از فایلهای سیستمی است که باید تغییراتی در آن ایجاد کنید. ابتدا به مسیر C:\Windows\System32\drivers\etc وارد شوید. سپس این فایل را با یکی از ویرایشگرهای متن و یا کد باز کنید. توجه داشته باشید که تغییر در این فایل نیازمند دسترسی Admin در ویندوز است. سپس آدرس دامنه ای که مد نظرتان است را در مقابل ip سیستمتان که 127.0.0.1 است، قرار دهید. یعنی هر نامی که به عنوان دامنه در نظر گرفته اید به جای عبارت your_domain.local وارد و سپس فایل host را ذخیره کنید. مثلا در ادامه قصد داریم دامنه 7learn.local را ایجاد کنیم. پس باید به جای your_domain.local از نام دامنه 7learn.local استفاده کنیم.
اطلاعات دامنه را به فایل httpd-vhosts.conf اضافه کنید
در سومین مرحله باید فایلی به نام httpd-vhosts.conf که به صورت پیش فرض در مسیر C:\xampp\apache\conf\extra وجود دارد را تغییر دهید. پس از اینکه این فایل را توسط یک ویرایشگر متنی باز کردید، با یک سری نوشته رو به رو میشوید. این نوشتهها در حقیقت همان اطلاعات مربوط به دامنههای مجازی شما را نشان میدهند. البته توجه کنید که علامت ## در پشت سر این خطوط، نشان دهنده غیرفعال بودن یا کامنت بودن آنها است. زیرا این اطلاعات برای مثال در این فایل ذخیره شده اند تا بتوانید به کمک آن ها، اطلاعات دامنههای خود را ایجاد ایجاد کنید. برای مثال میخواهیم یک دامنه مجازی به آدرس 7learn.local در این فایل ایجاد کنیم. ابتدا کدهای مثال را کپی کرده و علامتهای ## را از پشت خطوط آن حذف کنید. سپس اطلاعات خود را بر اساس موارد زیر وارد کنید:
ServerAdmin : نشان دهنده ایمیل وبمستر و ادمین است.
DocumentRoot: مسیر پوشه پروژه ما را نشان میدهد. همان دایرکتوری که در مرحله اول ایجاد کردید.
ServerName : در حقیقت همان نام دامنه است. این نام همان آدرسی است که در فایل hosts وارد کرده اید.
ServerAlias: نام دامنه را با www وارد کنید.
ErrorLog و CustomLog : نام فایلهای Log را مشخص میکند.
پس از گذراندن این 3 گام دامنه شما آماده به استفاده است. تنها کافی است که یک بار apache خود را مجددا راه اندازی کنید. یعنی Xampp را باز کرده و سپس یکبار Apache را stop و سپس start کنید. به همین راحتی شما یک دامنه مجازی در سیستمان ساخته اید که به راحتی میتواند به پروژتان متصل شود.
بیشتر بخوانید:۹ نکتهی جالب درباره وردپرس که شاید نمیدانستید!
آموزش نصب وردپرس فارسی روی لوکال هاست
تاکنون به نصب و راه اندازی نرم افزار Xampp و سپس ساخت یک دامنه مجازی پرداختیم. پس همه چیز برای طراحی سایت با وردپرس آماده است. در ادامه این بخش قصد داریم به آموزشنصب وردپرس روی لوکال هاست بپردازیم. اما شاید اولین سوالی که در ابتدای این بخش ذهن شما را مشغول کرده باشد این است که لوکال هاست چیست؟
لوکال هاست در لغت به معنی میزبان محلی است، اما در دنیای کامپیوترها از این اصطلاح به منظور فضایی در کامپیوتر گفته میشود که محیط سرور و هاستهای واقعی را شبیه سازی میکند. برای استفاده از این قابلیت، دیدید که نیازمند نصب و راه اندازی نرم افزار Xampp میباشید. حال که این نرم افزار را نصب و راه اندازی کردیم، بدون مقدمه به سراغ آموزش نصب وردپرس فارسی خواهیم رفت.
ساخت پایگاه داده وردپرس
برای نصب وردپرس فارسی، ساخت پایگاه داده اولین کاری است که باید انجام دهید. بنابراین برای ساخت پایگاه داده باید به آدرس دامنه ای که در بخش مربوط به ساخت دامنه مجازی با استفاده از Xampp ایجاد کردید، مراجعه کنید. همانطور که میدانید نام این دامنه را 7learn.local در نظر گرفتیم، پس برای ساخت پایگاه داده باید آدرس https://7learn.local/phpmyadmin را در مرورگر خودتان وارد کنید. سپس با با صفحه مدیریت پایگاه داده یا همان DBMS رو به رو خواهید شد.
صفحه مدیریت پایگاه داده مشابه تصویر بالا میباشد. برای ساخت پایگاه داده وردپرس کافیست روی گزینه New که در منوی سمت چپ قرار دارد یا تب Database کلیک کنید. پس از این کار به تب Database هدایت میشوید که در آن فیلدهای Create database را مشاهده میکنید. اولین فیلد Database name نام دارد که باید در آن نام پایگاه داده خود را وارد کنید. البته نام پایگاه داده شما حتما باید انگلیسی باشد.
پس از انتخاب نام و وارد کردن آن با کلیک روی دکمه Create پایگاه داده یا همان دیتابیس شما ساخته میشود. در نهایت اگر دیتابیس شما با موفقیت ساخته شد، پیغامی مبنی بر موفقیت آمیز بودن ساخت دیتابیس مشاهده میکنید و سپس به صفحه مربوط به آن هدایت میشوید.
ما نام دیتابیس خود را testsite در نظر گرفتیم. قسمت مربوط به Collection را بر روی همان حالت پیش فرض بگذارید و سپس دکمه Create را بزنید. با این کار شما یک دیتابیس برای برای ذخیره اطلاعات سایتتان دارید، اما همچنان جای خالی یک چیزی حس میشود! درست است، تنها چیزی که همچنان ندارید، سایتی است که قصد داریم اطلاعاتش را در این دیتابیس ذخیره کنیم. پس در ادامه این آموزش همراه ما باشید تا هر چه زودتر وردپرس را نصب کنیم و به طراحی سایتمان بپردازیم.
آموزش دانلود وردپرس فارسی
برای دانلود و نصب آخرین نسخه وردپرس فارسی ابتدا باید به سایت رسمی آن به این آدرس مراجعه کنید. حتما به این نکته توجه داشته باشید که همیشه برای دانلود وردپرس فارسی به دلیل رعایت مسائل امنیتی فقط و فقط به این سایت مراجعه کنید. زیرا به دلیل متن باز بودن این سیستم مدیریت محتوا ممکن است که کدهای آن توسط افراد سودجو دستکاری شده باشند. بنابراین به هیچ عنوان برای طراحی سایت با وردپرس از نسخههای دیگر، قدیمی و یا غیر رسمی آن استفاده نکنید. برای دانلود آخرین نسخه وردپرس فارسی کافی است بر روی دکمه دریافت وردپرس فارسی کلیک کنید. وردپرس حجم بسیار کمی دارد و در قالب یک فایل zip دانلود میشود. پس اگر وردپرس را دانلود کردید کم کم باید برای نصب آن و یا به عبارتی بهتر برای نصب سایتتان آماده شوید!
آموزش نصب وردپرس فارسی
برای نصب وردپرس باید فایل فشرده ای را که دانلود کردید به پوشه دایرکتوری که در بخش قبلی ساختیم منتقل کنید. یعنی باید آن را به پوشه پروژه مورد نظرتان که در مسیر c:\xampp\htdocs ایجاد کرده اید، منتقل کنید. اگر خاطرتان باشد یک دامنه مجازی به نام 7learn.local به همراه یک دایرکتوری به اسم testsite ایجاد کردیم. پس ما فایل وردپرس را به این دایرکتوری منتقل میکنیم.
پس از اینکه وردپرس را به دایرکتوری پروژتان منتقل کردید، باید آن را از حالت فشرده خارج کنید. اگر از نرم افزار Winrar استفاده میکنید، کافی است تا بر روی آن راست کلیک کرده و سپس بر روی Extract Here کلیک کنید. سپس پوشهای به اسم wordpress را مشاهده خواهید کرد که از حالت فشرده شده خارج شده است. تمام محتویات این پوشه را کپی کرده و در دایرکتوری پروژه قرار دهید. پس از اینکار میتوانید پوشه wordpress را که خالی شده است، پاک کنید.
حالا همه چیز آماده است! پس آدرس دامنه مجازی را که برای دایرکتوری پروژتان ساختید در مرورگرتان وارد کنید تا به نصب وردپرس روی لوکال هاست بپردازیم.
آموزش راه اندازی وردپرس روی لوکال هاست
پس از وارد کردن دامنه در مرورگرتان با صفحه ای رو به رو خواهید شد. که یعنی شما به درستی مراحل ساخت دامنه مجازی، ساخت دایرکتوری و نصب وردپرس را طی کرده اید. همانطور که مشاهده میکنید مراحل نصب وردپرس کاملا فارسی و بسیار آسان میباشند. پس بدون هیچگونه نگرانی بر روی دکمه بزن بریم کلیک کنید تا هر زودتر سایتتان را راه اندازی کنید.
صفحه بعدی که آن را مشاهده میکنید وظیفه دریافت اطلاعات دیتابیس را بر عهده دارد. پس باید اطلاعات دیتابیسی را که برای وردپرس ساختید در فیلدهای مورد نظر وارد کنید. این فیلدها عبارتند از :
نام پایگاه داده : باید نام دیتابیسی را که در ابتدای این بخش ساختید در این فیلد وارد کنید.
نام کاربری : در لوکال هاست یا همان سیستمهای شخصی نام کاربری دیتابیس به صورت پیش فرض Root می باشد.
رمز : همچنین رمز دیتابیس در سیستمهای شخصی باید خالی بماند.
میزبان پایگاه داده : این فیلد نیازی به تغییر ندارد و باید به صورت پیش فرض عبارت localhost در آن نوشته شده باشد.
پیشوند جدول : این فیلد پیشوند جداول دیتابیس را مشخص میکند. برای رعایت امنیت دیتابیس توصیه میشود که از حروفی بجز wp_ استفاده کنید.
پس از وارد کردن اطلاعات مربوط به دیتابیس، روی دکمه بفرست کلیک کنید. اگر به صورت صحیح اطلاعات مربوط به دیتابیس را وارد کرده باشید بدون هیچ خطایی به صفحه نهایی نصب وردپرس هدایت خواهید شد. در این صفحه با پیامی مشابه پیام زیر رو به رو خواهید شد:
«در این مرحله از نصب کار شما انجام شد و وردپرس میتواند با پایگاه داده ارتباط برقرار کند، اگر آماده ای وقتش رسیده که...»
پس منتظر چی هستید!؟ هر چی زودتر بر روی راه اندازی نصب کلیک کنید تا آخرین مرحله راه اندازی وردپرس را با موفقیت پشت سر بگذاریم.
در آخرین مرحله از راه اندازی وردپرس باید اطلاعات سایت خود را وارد کنید. این اطلاعات عبارتند از :
عنوان سایت : عنوان سایت خود را باید در این فیلد وارد کنید. مثلا ما سایت خود را «اولین سایت من» نام گذاری کردیم.
نام کاربری : این فیلد مربوط به نام کاربری مدیر سایت میباشد.مدیر سایت کسی است که به تمام بخشها و اطلاعات سایت دسترسی دارد.
رمز : در این فیلد باید رمز عبوری مناسب برای ورود به بخش مدیریت سایت انتخاب کنیم. همانطور که میبینید وردپرس یک رمزعبور امن را به شما پیشنهاد میکند. این رمزعبور امنیت خیلی خوبی دارد و به شما پیشنهاد میکنیم که از رمزهای پیشنهاد شده توسط وردپرس استفاده کنیم. پس حتما آن را در محلی مناسب ذخیره و یا یادداشت کنید. اما اگر قصد دارید از رمزعبور دیگری نیز استفاده کنید باید رمز پیشنهادی را پاک کنیدی و رمزعبور مورد نظرتان را وارد کنید.
تایید رمز : در این فیلد باید رمز عبور انتخاب شده را مجددا وارد کنید. این کار به منظور جلوگیری از اشتباه وارد شدن رمزعبور انجام میشود. زیرا بسیار احتمالش کم است که دوبار یک رمز عبور را اشتباه وارد نمایید.
ایمیل شما : در این قسمت باید آدرس ایمیل مدیر سایت وارد شود. این ایمیل در زمان هایی که مشکلی برای سایت پیش بیاید، وردپرس نیازمند آپدیت باشد، کاربری جدید در سایت ثبت نام کند و ... به منظور اطلاع رسانی به مدیر سایت مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین اگر نام کاربری یا رمز عبور خود را فراموش کنید برای بازیابی آنها از این ایمیل استفاده میشود. پس حتما ایمیلی را در این قسمت وارد کنید که کاملا فعال، ایمن و شخصی باشد.
نمایش به موتورهای جستجو : این گزینه از مدیران سایت اجازه میگیرد که آیا اطلاعات سایتشان از جمله نوشتهها، برگهها و ... را دراختیار موتورهای جستجوگر قرار دهند یا خیر! این گزینه از نظر سئو برای مدیران سایت بسیار اهمیت دارد. زمانی که این گزینه فعال باشد به این منظور است که موتورهای جستجویی مانند گوگل اجازه دارند که وارد سایت شما شوند و اطلاعات آن را به کاربران خود نشان دهند. پس حتما به این نکته توجه داشته باشید که تا زمانی که در حال توسعه و طراحی سایت هستید این گزینه را فعال نکنید. زیرا تا زمانی که طراحی وب سایتتان تمام شود امکان دارد تعداد بسیار زیادی تصویر، نوشته، برگه و... را به صورت آزمایشی در سایت وارد کنید. اگر در آینده این اطلاعات را در سایتتان حذف کنید، گوگل به دلیل حذف آنها به سایت شما نمره منفی میدهد که باعث میشود سایت شما در صفحه نمایش نتایج در صفحات اولیه نمایش داده نشود.پس حتما زمانی این گزینه را فعال کنید که سایت شما کاملا آماده ارائه شده باشد.
پس در این بخش تمام فیلدهای خالی را بر اساس مطالبی که گفته شد پر کنید و جهت راه اندازی وردپرس بر روی دکمه راه اندازی وردپرس کلیک کنید. البته توجه داشته باشید که اطلاعاتی را که در تصویر پایین وارد کرده ایم صرفا جهت آموزش وارد شده اند و از امنیت کافی برخوردار نیستند!
پس از کلیک روی دکمه راه اندازی وردپرس اگر تمام اطلاعات و مراحل را به درستی پشت سر گذاشته باشید همه چیز آماده است، پس کافیست روی دکمه ورود کلیک کنید تا وارد بخش مدیریت سایتتان شوید! بله درست خوانده اید، به شما تبریک میگوییم! شما اولین سایت خودتان را به کمک سیستم مدیریت محتوا وردپرس ساخته اید.
در این صفحه نام کاربری یا ایمیل خود را به همراه رمزعبوری که انتخاب کرده اید، وارد کنید. سپس بر روی دکمه ورود کلیک کنید تا به بخش مدیریت سایتتان وارد شوید.
خسته نباشید! مراحل نصب و راه اندازی وردپرس با موفقیت به پایان رسید. پس ورود به سایتتان با صفحه ای مشابه صفحه زیر رو به رو خواهید شد. این صفحه در حقیقت مقر فرماندهی یا همان پنل مدیریت سایت شما است. مشاهده این صفحه یعنی شما به صورت کامل و بدون نقص آموزش نصب وردپرس فارسی روی لوکال هاست را پیاده سازی کردید.
آموزش نصب قالب وردپرس روی لوکال هاست
پس از راه اندازی یک سایت با استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس، میتوانیم بنا بر کاربرد سایت خود، قالبی مناسب بر روی آن نصب کنیم. قالب انتخابی ما میبایست کاربرپسند و ریسپانسیو بوده و سرعت بالا و سئوی خوبی داشته باشد. انتخاب یک قالب مناسب و استاندارد میتواند کاربران بیشتری را به سایت ما جذب کند. علاوه بر این موتورهای جستوجو نیز ترافیک بیشتری را به سمت سایت ما روانه خواهد کرد.
نصب قالب وردپرس در لوکال هاست با هاست معمولی تفاوتی ندارد. برای این کار دو روش وجود دارد:
انتخاب قالب از مخزن وردپرس
بارگذاری یک قالب جدید
برای این منظور به صفحهی مدیریت وردپرس خود وارد شوید و به مسیر منوی نمایش > پوستهها مراجعه کنید. اگر تمایل به استفاده از قالبهای پیشفرض وردپرس داشته باشید، تنها کافی است تا بر روی گزینهی نصب قالب مورد نظر کلیک کنید. همچنین میتوانید از گزینههای شاخص، محبوب، جدید و صافی خصوصیات برای یافتن قالب مناسب خود استفاده کنید.
اما اگر تمایل به بارگذاری یک قالب جدید داشته باشید، میتوانید از گزینهی بارگذاری پوسته استفاده کرده و قالب مورد نظر خود را بارگذاری و نصب کنید.
پس از نصب قالب وردپرس از مسیر نمایش > ویرایشگر میتوانید قالب خود را ویرایش کنید.
جمع بندی
همان طور که دیدید در این مطلب به آموزش نصب وردپرس فارسی روی لوکال هاست گام به گام مراحل نصب و راه اندازی وردپرس را بررسی کردیم. همانطور که دیدید فرآیند نصب پنج دقیقه ای وردپرس بسیار ساده است و نیاز به هیچ اقدام پیچیده و خاصی ندارد. شما پس از نصب وردپرس به راحتی میتوانید به طراحی سایت با وردپرس بپردازید و سایت مورد نظرخود را طراحی کنید. در صورتی که در هر مرحله از این فرآیند با مشکلی مواجه شدید، در بخش نظرات سوالات خود را با ما در میان بگذارید.
پیشنهاد میکنیم برای آشنایی بیشتر با این مباحث، مقالات زیر را مطالعه کنید:
اگر به یادگیری بیشتر در زمینهی وردپرس علاقه داری، شرکت در دوره متخصص وردپرس را پیشنهاد میکنیم، با شرکت در این دوره، در کمتر از یکسال به یک متخصص وردپرس همه فن حریف تبدیل میشوی که آماده استخدام، دریافت پروژه و پیادهسازی قالب و پلاگینهای وردپرسی هستی.
۲۲ دیدگاه
۰۱ مرداد ۱۴۰۲، ۰۷:۰۵
سلام وقتتون بخیر
من بخشی که باید وردپرس رو راه اندازی کرد به مشکل خوردم بعد از وارد کردن اطلاعات ارور میده و میگه خطا در برقراری ارتباط با پایگاه داده بعدم میگه یا نام کاربری و رمز عبور اشتباه یا ارتباط با پایگاه داده برقرار نیست باید چیکار کنم؟
نازنین کریمی مقدم۱۹ شهریور ۱۴۰۲، ۱۱:۰۶
درود
اغلب به علت نادرست بودن اطلاعات وارد شده در پایگاه داده با این خطا مواجه میشید. اطلاعات دیتابیس در فایل wp-config ثبت میشه و شما باید این فایل رو پیدا و بازش کنید. توش موارد زیر رو باید بررسی کنید که اوکی باشه:
database_name_here : نام دیتابیسی که هنگام نصب وردپرس ایجاد کردید
username_here : نام کاربری دیتابیس ایجاد شده
password_here : رمزعبوری که درهنگام ساخت دیتابیس وارد کردید
۱۵ تیر ۱۴۰۱، ۰۶:۰۹
با سلام
نمیدونم این مشکل فقط برای من هستش یا برای تمام دوستان
اما تصاویر مقاله اصلا باز نمیشه
نازنین کریمی مقدم۱۸ تیر ۱۴۰۱، ۰۶:۵۲
درود
درست میفرمایید ممنون از اطلاعرسانی تون، اصلاح میشه.
مهدیار۱۳ شهریور ۱۴۰۰، ۲۱:۱۸
با سلام ممنون از مطلب مفیدی که قرار دادید.
سوالی که داشتم اینکه چطور میشه وردپرسی که من رو لوکال آوردم بالا به یک نفر دیگه و روی یک سیستم دیگه نشون بدم
به غیر از آنلاین کردن و فقط روی همون لوکال
نازنین کریمی مقدم۱۳ شهریور ۱۴۰۰، ۲۱:۲۳
درود
حقیقتا تا جایی که من اطلاع دارم در حالت لوکال راهی نداره جز اینکه فرد پشت سیستمتون باشه (حالا یا حضوری یا با استفاده از ریموت دسکتاپ و امثالهم) البته میتونید در یک ماشین مجازی و یا حتی داکر پروژه تون رو انجام بدید و بعد در گوگل درایو یا گیتهاب آپلود کنید تا فرد دوم ببینه. سرچ بزنید بیشتر متوجه میشید.
باز دوستان اگر نظری دارید به دوستمون کمک کنید :)
Mahya۰۱ اسفند ۱۳۹۹، ۱۸:۲۸
سلام من در نامگذاری دامنه در فایل host قادر نشدم تغیر بدم اصلا در notepad++ امکان ویرایش برای این فایل نبود بخاطر همین هم در مرورگر سرچ کردم لوکال هاستم نیومد
ممنون میشم کمکم کنید
نازنین کریمی مقدم۰۲ اسفند ۱۳۹۹، ۱۹:۲۹
درود.
همونطور که در مقاله گفتیم تغییر در این فایل نیازمند دسترسی ادمین در ویندوز است. آیا دسترسی ادمین دارید و همچنان امکان ویرایش ندارید؟
برای دسترسی ادمین میتونید عبارت فعال كردن administrator در ويندوز رو در گوگل سرچ کنید راهنمای فارسی داره.
اگر مشکل از این نبود بفرمایید که با کمک هم حلش کنیم.
Arian Kh۱۶ دی ۱۳۹۹، ۱۸:۳۹
سلام خسته نباشید
داخل لوکال هاست میتونیم قالب و افزونهها رو بدون مشکل و ارور نصب کنیم ؟
نازنین کریمی مقدم۱۷ دی ۱۳۹۹، ۰۷:۴۰
سلام.
بله لوکال هاست دقیقا مثل یک شبیه ساز هست تا قبل از کار روی سرور اصلی، کارها رو تست کنید.
اگر قالب مشکل داشته باشه یا افزونهها با هم تداخل داشته باشند هنگام نصب روی لوکال هاست متوجه عدم هماهنگی میشید و در سرور اصلی انجامشون نمیدید.
steppenwolf۱۸ آذر ۱۳۹۹، ۰۶:۴۵
سلام وقتتون بخیر ، باتوجه به توضیحاتتون xampp رو نصب کردم ، اما در بخش ساخت دامنه مجازی در لوکال مشکل دارم. پوشۀ localhost/your_wordpress_site رو ساختم ولی در تغییر فایل hosts مشکل دارم. your_domain.local رو تغییر میدم به دامنه مد نظرم اما باز هم تغییرات ذخیره نمیشن.
فایل httpd-vhosts.conf تغییرات رو قبول میکنه اما فایل hosts تغییر نمیکنه. ممنون میشم راهنمایی کنید.
نازنین کریمی مقدم۲۴ آذر ۱۳۹۹، ۱۱:۱۱
سلام. بررسی کنید که اگر فایلتون read only هست قابل ادیتش کنید.
alipm۱۱ مهر ۱۳۹۸، ۲۰:۳۶
سلام
من مخیوام لوکال خود وبسایتم رو نصب بکنم ، آموزش اون رو از کجا پیدا بکنم یا اینکه شما داریدش؟ ممنون میشم
امیرحسین۱۹ مرداد ۱۳۹۸، ۰۶:۰۶
سلام
من دیروز طبق مراحلی که شما گفتید وردپرس نصب کردم و این برنامه به خوبی نصب شد.
اما امروز نمیتونم با وارد کردن نام سایت وارد سایت بشم. دیتابیس هم همین طور.
لطفا راهنمایی کنید
ممنون
مهدی علامه۱۹ مرداد ۱۳۹۸، ۰۶:۱۱
سلام امیرحسین عزیز
خیلی خوشحالم که از این آموزش استفاده کردی
زمانی که نام سایت رو وارد میکنید، سایت نمایش داده نمیشه؟
احتمالا xampp اجرا نشده، پس مجددا راه اندازیش کنید.
ملیکا قاضی۱۴ مرداد ۱۳۹۸، ۱۴:۵۹
من وارد لینکی که واسه دانلود xampp میشم ولی نمیتونم دانلود کنم برنامه رو.چرا؟
مهدی علامه۱۴ مرداد ۱۳۹۸، ۱۶:۳۵
لینک که قرار در این مطلب قرار دادیم، سایت رسمی نرم افزار Xampp است ومشکلی ندارد.
دوباره امتحان، در صورتی که همچنان دسترسی به این سایت ندارید، دانلود Xampp را جستجو کنید و از سایت دیگه ای اقدام به دانلود آن کنید.
محمدرضا۱۳ مرداد ۱۳۹۸، ۱۷:۵۰
سلام بسیار مطلب جامع و کاملی بود.
فقط سوالی داشتم، اگر سایت را با وردپرس بسازیم دیگر نیازی به یادگیری فریم ورکهای جاوا اسکریپ نداریم؟ یا فریم ورکهای CSS، مثل بوت استرپ؟ منظورم این هست که آیا از این فریم ورکها در صورت وردپرس بودن سایتمون اجازه داریم برای طراحی سمت کلاینت استفاده کنیم؟ و همینطور از Node.js برای سمت سرور؟ و اینکه آیا سایتهای معتبر از وردپرس استفاده میکنند؟ بسیار ممنونم از شما نویسنده محترم و آقای لقمان آوند عزیز
مهدی علامه۱۵ مرداد ۱۳۹۸، ۰۴:۵۲
سلام محمدرضا عزیز
برای آشنایی بیشتر با وردپرس و دریافت پاسخ سوالاتت پیشنهاد میکنم مطالب زیر را مطالعه کنی
<a href="https://7learn.com/blog/what-is-wordpress"><strong>وردپرس چیست و چرا باید از آن استفاده کنیم؟</strong></a>
<a href="https://7learn.com/blog/advantages-of-wordpress"><strong>آشنایی با مهمترین مزایای وردپرس</strong></a>
<a href="https://7learn.com/blog/wordpress-disadvantage"><strong>معایب وردپرس و مشکلات استفاده از وردپرس</strong></a>
نازمحمد گری۱۳ مرداد ۱۳۹۸، ۱۴:۵۳
با تشکر از مطالب مفید شما/
اگر امکان دارد نصب وردپرس در هاست و دامنه روی اینترنت هم مطالبی را بگذارید( انتقال اطلاعات و ....)
مهدی علامه۱۴ مرداد ۱۳۹۸، ۱۴:۳۲
خیلی خوشحالم که از این مطلب استفاده کردید
چشم، حتما در مورد این موضوعات مطالب خوبی منتشر میکنیم
نازمحمد گری۱۵ مرداد ۱۳۹۸، ۰۴:۱۸
با تشکر از شما /
همچنان دنبال کننده مطالب مفید هستم/.
راهنمای مقاله
پیش نیاز آموزش طراحی سایت با وردپرس
لوکال هاست چیست؟
نصب وردپرس روی لوکال هاست با استفاده از نرم افزار Xampp
راه اندازی Xampp
آموزش ساخت دامنه مجازی در لوکال
آموزش نصب وردپرس فارسی روی لوکال هاست
آموزش راه اندازی وردپرس روی لوکال هاست
آموزش نصب قالب وردپرس روی لوکال هاست
راهنما و فهرست مقاله
پیش نیاز آموزش طراحی سایت با وردپرس
لوکال هاست چیست؟
نصب وردپرس روی لوکال هاست با استفاده از نرم افزار Xampp