کی بهتر از خود مدرس میتونه بهت مشاوره بده؟🤔 ۳۵٪ تخفیف + یک جلسه رایگان با خود مدرس🔥
۰ ثانیه
۰ دقیقه
۰ ساعت
۱۳ دیدگاه نظر مهدی علامه
معایب وردپرس و مشکلات استفاده از وردپرس
معایب وردپرس و مشکلات استفاده از وردپرس

وردپرس به عنوان محبوب‌‌ترین سیستم مدیریت محتوا در دنیا شناخته می‌شود. البته این موضوع به این معنی نیست که این سیستم هیچگونه ضعف و ایرادی ندارد. Wordpress در کنار کاربران زیاد و پر و پا قرصی که دارد، منتقدانی هم نیز داشته است. این منتقدان نقدهای زیادی بر این سیستم دارند و بر این باورند که نباید از وردپرس برای ساخت هرگونه سایتی استفاده کرد. پس اگر می‌خواهید بدانید که معایب وردپرس کدامند و چه زمانی نباید از آن برای مدیریت سایت‌های خود استفاده کنید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

بیشتر بخوانید: وردپرس چیست و چه کاربردی دارد [مقاله جامع]

آشنایی با معایب وردپرس

wordpress

در مقاله ای جداگانه تحت عنوان آشنایی با مهمترین مزایای وردپرس به بررسی مزایا و نقات قوت این سیستم پرداختیم. اما در این بخش از مقاله تصمیم گرفتیم که از دید یک منتقد به سیستم مدیریت محتوای وردپرس نگاه کنیم. زیرا برای اینکه ببینیم که وردپرس برای ما مناسب است یا نه، علاوه بر شناخت امکانات و مزایای آن، باید نسبت به معایب آن هم نیز آگاه باشیم. مهمترین معایب وردپرس به صورت زیر می‌باشند که در ادامه به بررسی هر یک از آن‌ها می‌پردازیم :

  • آسیب پذیری وردپرس
  • امکان کاهش سرعت سایت‌های وردپرسی
  • بستر نامناسب برای توسعه اختصاصی سایت ها
  • نبود پشتیبانی اختصاصی وردپرس
  • نیاز به دانش فنی برای توسعه سایت
بیشتر بخوانید: آموزش افزایش امنیت وردپرس

آسیب پذیری وردپرس

امنیت در وردپرس

آسیب پذیری یکی از مهمترین معایب وردپرس است. همانطور که در مقاله آشنایی با مهمترین مزایای وردپرس اشاره شد، تیم توسعه دهنده وردپرس موضوع امنیت را در اولویت خود قرار داده اند. ولی در دنیای هک و نفوذ هیچ وقت نمی‌توان از امنیت صد درصدی صحبت کرد، زیرا امنیت در دنیای اینترنت یک امر نسبی است. با این حال همیشه این سوال در میان کاربران وردپرس همیشه پیش می‌آید که آیا وردپرس امن است؟ آیا می‌توانیم از امنیت وردپرس اطمینان داشته باشیم؟

اگر بخواهیم به این سوال در یک جمله پاسخ دهیم باید بگوییم وردپرس امن است اگر همه نکات مربوط به مسائل امنیتی آن را رعایت کنید. این مسئله نه تنها برای وردپرس، بلکه برای سایر سیستم‌های تولید محتوا صادق است. اما منظور از نکات امنیتی چیست؟ دقیقا باید چه کارهایی را انجام دهیم و یا انجام ندهیم تا امنیت سایت وردپرسی ما حفظ شود؟

از آنجایی که وردپرس یک سیستم متن باز است و جامعه بسیار بزرگی دارد، توسعه آن توسط افراد بسیار زیادی در دنیا صورت می‌گیرد. به همین دلیل به محض اینکه یک راه نفوذ در هسته وردپرس ایجاد و یا شناسایی شود، به سرعت به کاربران اطلاع رسانی خواهد شد تا کاربران نکات امنیتی را رعایت کنند. سپس در کمترین زمان و با یک آپدیت ساده جلو راه نفوذ را می‌گیرند. پس می‌توانیم از امنیت سیستم وردپرس خیالمان کاملا راحت باشد.

اما همیشه به همین راحتی نمی‌توان از امنیت سایت‌های وردپرسی اطمینان حاصل کرد. زیرا امنیت وردپرس تنها مربوط به هسته آن نمی‌شود، بلکه همه افزونه‌ها و قالب‌ها می‌توانند در امنیت سایت تاثیرگذار باشند. زیرا امکان دارد افزونه یا قالبی دارای باگ‌های امنیتی باشد که باعث به خطر افتادن تمام امنیت سایت شما شوند. زیرا قطعا تمام افزونه‌ها و قالب‌های وردپرس استاندارد و مطمئن نمی‌باشند. بنابراین همیشه وردپرس از نظر امنیت آسیب پذیر خواهد بود.

البته به این نکته توجه داشته باشید که اگر از افزونه و قالب‌های معروف، استاندارد و اورجینال استفاده و به آن‌ها را به صورت مرتب توسعه بروزرسانی کنید، احتمال رخ دادن این نوع مشکلات تقریبا ناچیز خواهد شد. همچنین سعی کنید به هیچ عنوان از قالب‌ها و افزونه‌های نال شده (Nulled) و یا غیرقانونی استفاده نکنید.

امکان کاهش سرعت سایت ها

معایب وردپرس

یکی از مهمترین معیارهای یک سایت خوب و استاندارد، سرعت بارگذاری آن برای کاربران است. زیرا سرعت بارگذاری یک سایت تاثیر بسیار زیادی در تجربه کاربری (UX) و سئو آن دارد. به صورت پیش فرض سرعت سایت‌های وردپرسی بسیار مناسب و قابل قبول است ولی ممکن است سرعت بازگذاری سایت به راحتی تحت تاثیر سایر عوامل مانند نوع قالب سایت، افزونه‌های نصب شده و... قرار گیرد.

ممکن است برخی قالب هایی که برای سایت‌های وردپرسی طراحی می‌شوند، به صورت غیر استاندارد کدنویسی شده باشند. چنین قالب هایی، تاثیر بسیار زیادی در کاهش سرعت بارگذاری سایت دارند. بنابراین برای انتخاب یک قالب علاوه بر فاکتورهایی مانند ظاهر، امکانات و... باید از استاندارد بودن آن نیز اطمینان حاصل کنیم. به همین دلیل نباید از هر قالبی در برای سایت‌های وردپرسی استفاده کنیم.

 همیشه از افزونه‌های وردپرس به عنوان یکی از بهترین مزایای وردپرس یاد می‌شود. اما یکی از عواملی که می‌تواند عملکرد یک سایت را تحت تاثیر قرار دهد، نصب افزونه‌های متعدد و نامناسب است. زیرا معمولا این مورد پیش می‌ آید که عملکرد یک افزونه با مشکل رو به رو می‌شود و علاوه بر مصرف منابع شدید سرور، عملکرد سایت ما را به صورت کامل مختل می‌کند.

همچنین ممکن است عملکرد برخی از افزونه‌ها با یکدیگر تداخل داشته باشند و منجر به ایجاد مشکلات مختلفی در سایت شوند. زیرا افزونه‌های وردپرس توسط افراد بسیار زیاد و مختلفی توسعه داده می‌شوند. از آنجایی که قانون و استانداردی برای توسعه افزونه‌های وردپرس وجود ندارد، هر یک از آن‌ها به شیوه مدنظر خود کدنویسی می‌کند. همین عامل باعث ایجاد عدم هماهنگی و ناسازگاری بین برخی افزونه‌های وردپرس می‌شود. بنابراین برای جلوگیری از به وجود آمدن چنین مشکلاتی باید افزونه‌‌های گوناگون را قبل از نصب بررسی کنید.

بستر نامناسب برای توسعه اختصاصی سایت

معایب وردپرس

بسیاری از توسعه دهندگان وب بر این باورند که وردپرس بستری مناسب و استانداردی برای توسعه ندارد. زیرا بسیاری از بخش‌های وردپرس مانند متغیرهای اصلی، توابع و کلاس‌ها با تکنیک‌های قدیمی PHP ایجاد شده اند و دارای استاندارد مشخصی نیستند. به همین دلیل است که نام گذاری بعضی از توابع وردپرس برای برنامه نویسان گیج کننده است.

همچنین بسیاری از بخش‌های وردپرس به صورت غیر شی گرا کدنویسی شده اند. این مورد از نظر برنامه نویسان بسیار ضعف بزرگی محسوب می‌شود. زیرا امروزه تقریبا برنامه نویسی شی گرایی یکی از مناسب‌ترین شیوه‌های کدنویسی است. از طرفی دیگر وردپرس از هیچ کدام یک از معماری‌های نرم افزاری مثل MVC پیروی نمی‌کند.

نبود پشتیبانی اختصاصی برای وردپرس

پشتیبانی وردپرس

یکی دیگر از معایب وردپرس، نبود پشتیبانی اختصاصی برای آن است. وردپرس در حال حاضر انجمن ها، گروه ها، شبکه‌های اجتماعی و … بسیار زیادی دارد که مشغول به توسعه و پشتیبانی آن هستند. این افراد همواره در حال حل مشکلات یا پاسخ دادن به سوالات دیگران هستند. اما نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که اگر سایت شما با مشکلی مواجه شود، باید خودتان برای رفع آن دست به کار شوید. یعنی برای رفع آن مشکل باید شروع به جستجو برای پیدا کردن راه حل کنید.

اما اگر خودتان دانش فنی لازم را برای حل مشکلات سایت خود نداشته باشید، به یک پشتیبان برای سایت خود نیاز خواهید داشت. وظیفه پشتیبان بررسی سایت و برطرف سازی مشکلات آن است. پیدا کردن یک پشتیبان مطمئن برای بررسی سایت نیازمند صرف زمان و هزینه است. علاوه بر آن بحث هایی مانند میزان اعتماد و دانش به پشتیبان سایت مطرح می‌شود. زیرا امکان دارد شما نخواهید برخی از اطلاعات کسب و کار شما توسط دیگران مشاهده شود. پس نبود یک پشتیبانی اختصاصی از سوی توسعه دهندگان وردپرس را یک ضعف تلقی کرد.

نیاز به دانش فنی برای توسعه سایت

ضعف‌های وردپرس

همواره برای کاربران سایت‌های وردپرسی موضوعی به نام شخصی سازی سایت مطرح می‌شود. یعنی آن‌ها پس از راه اندازی سایت خود، به تغییرات آن مطابق با نیازها و سلایق خود می‌پردازند. اما همیشه شخصی سازی یک سایت به راحتی نصب یک قالب و یا چند افزونه نخواهد بود. پس کاربران بدر اینگونه مواقع باید خودشان دست به کار شوند و تغییرات مد نظرشان را با استفاده از کدنویسی بر روی سایتشان اعمال کنند.

در غیراینصورت باید برای اینکار به سایر برنامه نویسان و توسعه دهندگان وردپرس هزینه پرداخت کنند. سفارشی سازی قالب‌ها یا افزونه‌های وردپرسی نیاز به دانش فنی خوبی در مورد زبان‌های PHP، SQL، HTML، CSS و Javascript دارد. علاوه بر این موارد، برنامه نویس وردپرس باید چارچوب و ساختار آن را به خوبی درک کند تا بتواند تغییرات مورد نظر را به صورت بهینه ای در سایت ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: ۸ روش تضمینی برای کسب درآمد از وردپرس و داشتن درآمد دلاری
بدون شک وردپرس در کنار محاسنی که دارد ، معایب زیادی هم دارد که تنها با کمک برنامه نویسی می‌توان به آن قدرت بالایی داد و مشکلات آنرا حل کرد . ما در سون لرن در دوره آموزش برنامه نویسی می‌توانیم قدم‌های اولیه آموزش این حرفه را به شما یاد بدهیم .

نتیجه گیری

در این مقاله سعی کردیم که از دید یک منتقد به بهترین سیستم مدیریت جهان نگاه کنیم تا بتوانیم معایب آن را مورد بررسی قرار دهیم. اکنون که با مهترین مشکلات وردپرس آشنا شدیم، متوجه می‌شویم که چرا همچنان از آن به عنوان بهترین CMS دنیا یاد می‌شود. زیرا مزایای آن نسبت به معایب آن برتری بسیار زیادی دارند. این عامل باعث می‌شود همیشه وردپرس برای ساختن وب سایت‌های مختلف قابل پیشنهاد باشد. نکته دیگری که باید به آن توجه داشت این است که بیشتر مشکلات وردپرس قابل پیشگیری هستند و برای هر کدام از آن‌ها راه حل هایی ارائه شده است. اما در نهایت انتخاب با شماست، آیا شما هم می‌توانید مانند 80 میلیون وب سایت دیگر به سیستم وردپرس اعتماد کنید؟

بیشتر بخوانید: وردپرس چیست و چه کاربردی دارد [مقاله جامع]
۱۳ دیدگاه
ما همه سوالات و دیدگاه‌ها رو می‌خونیم و پاسخ میدیم
۳۰ تیر ۱۴۰۲، ۰۹:۲۵

سلام وقت بخیر ممنون بابت مقاله خوبتون . شکی در بهتر بودن سایت‌های کد نویسی شده از اول نیست از همه نظر بهتر هستن .ولی واقعا وردپرس رو اگه خوب بلد باشید خیلی سایت‌های خوبی میتونین طراحی کنید . با optimize درسته عکس‌ها و صفحه‌ها میشه تا حدی از افت سرعت جلوگیری کرد ولی خب بیشتر مواقع اسم وردپرس به بدی یاد شده

نازنین کریمی مقدم ۰۴ مرداد ۱۴۰۲، ۰۴:۵۰

درود با گفته تون کاملا موافقم و وردپرس سایتهای خبری - فروشگاهی رو کامل پوشش میده. ممنون که تجربه تون رو با دوستان سون لرنی به اشتراک گذاشتید.

مریم ۳۱ خرداد ۱۳۹۹، ۱۴:۰۸

مشکلاتی که اینجا نوشتین مثل بلد نبودن کار با سایت یا نبودن پشتیبانی و ... رو من هم داشتم. نهایتا راهکاری که بهش رسسیدم استفاده از سایت ساز سی فایو بود. سیستمشون دقیقا وردپرسه و پشتیبانی و آموزش هم دارن. تقریبا هر چی خواستم برام انجام دادن و واقعا سیستم خوبی دارن. به هر ک میخواد سایت بسازه پیشنهاد میکنم حتما سی فایو رو هم ببینه.

نازنین کریمی مقدم ۱۹ شهریور ۱۳۹۹، ۲۰:۱۵

سلام. ممنون ازین که تجربیات خودتون رو با ما به اشتراک گذاشتید.

۰۳ فروردین ۱۴۰۲، ۲۰:۰۷

سی فایو خوبه؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!یعنی به جرات میتونم بگم بدترین سایت سازی که باهاش کردم سی فایوه یعنی خودم ازشون سایت خریداری کردم و سابقه همکاری دارم که این حرفو میزنم چون کارکنانش هیچ دانش فنی ندارن یعنی وقتی میخان یه قسمتی از سایتت رو درست کنن،هزار جای دیگه از سایتت رو بهم میریزن.تازه پشتیبانیشون صفره و اوایلش شاید سریع جوابتو بدن اما بعد از مدتی چند روز باید صبر کنی که اونم درست جواب نمیدن.خلاصه اگه دوست داری پولتو بریزی تو جوب،حتما برو سمت سی فایو

حامد ۰۱ شهریور ۱۳۹۸، ۰۷:۵۳

ایا از ورد پرس میتوان وب اپلیکیشن مثل اتوماسیون اداری و... ساخت مرسی

مهدی علامه ۰۲ شهریور ۱۳۹۸، ۰۳:۴۷

بله، اما محدودیت هایی هم دارد باید با توجه به اهدافتون سیستم پیاده سازی مد نظرتون رو پیاده سازی کنید و بررسی کنید که وردپرس بهتر است یا کدنویسی اختصاصی

وحید ۱۲ تیر ۱۳۹۸، ۱۲:۱۵

سلام.میشه در مورد هر کدوم از این معایب بهترین راه حل رو ارائه بدین؟با تشکر.

مهدی علامه ۱۳ تیر ۱۳۹۸، ۱۸:۱۳

سلام وحید عزیز مرسی از بازخوردت در آینده مقالات و مطالب بیشتری در این زمینه منتشر خواهیم کرد.

مهرزاد تاج کریمی ۱۷ خرداد ۱۳۹۸، ۱۲:۱۷

سلام ممنون مهدی عزیز جالب بود. یه سوال : درصورتی که ما پلاگین روخودمون بنویسیم در مقایسه عین همون پلاگین در php mvc بنویسم . بدون هیچ گونه افزونه ای یاحداقل و بیس --- 1-سرعت لود کدوم بیشتر خواهد بود - 2- از نظر گوگل اولویت باکدومه-

علی خسروی ۰۶ خرداد ۱۳۹۸، ۲۰:۵۴

مقاله بسیار مفید و عالی بود فقط یه سوال وردپرس بیشتر به درد چه نوع سایت هایی می‌خوره ؟‌ من این طور برداشت کردم که فقط برای سایت‌های فروشگاهی کوچک و یا سایت‌های حاوی مطالب (بلاگ)، یا وبسایت هایی که بیشتر روی فرانت اند تمرکز دارن می‌تونه مناسب باشه چون بقیه سایت‌ها نیاز به توسعه دارن و شما گفتید به دلیل پیروی نکردن از mvc نمی‌تونه برای سایت‌های بزرگ گزینه مناسب باشه درسته؟

مهدی علامه ۰۷ خرداد ۱۳۹۸، ۱۰:۵۲

خیلی ممنون علی عزیز برای اینکه دقیقا مشخص بشه وردپرس برای چه نوع سایت هایی مناسب است به عوامل زیادی بستگی داره مثلا اینکه بگیم سایت فروشگاهی، سوالات بعدی که پیش میاد به این صورت است - در چه مقیاسی؟ با چه امکانات و ویژگی هایی؟ آیا در آینده قصد توسعه دارد؟ و کلی سوال و پارامتر دیگه! اما به صورت کلی وردپرس در سطح عمومی تقریبا هر نوع سایتی را می‌تونه به راحتی بسازه. در مورد معایبی مثل mvc نبودن و... بیشتر از نظر توسعه دهندگان و برنامه نویسان ضعف محسوب میشه و ارتباط چندانی با عملکرد وردپرس نداره. در متن جایی به این اشاره نشده که وردپرس برای سایت‌ها بزرگ یا کوچک مناسب است و یا مناسب نیست! بیشتر از نظر فنی مورد بررسی قرار گرفته، چون بزرگ یا کوچک بودن یک سایت، یک ویژگی نسبی است. با تشکر

Sajad Bagheri ۰۵ خرداد ۱۳۹۸، ۱۱:۲۹

مثل همیشه عالی.

  • آشنایی با معایب وردپرس
  • نتیجه گیری
اشتراک گذاری مقاله در :