محیط توسعه برنامه نویسی Microsoft Visual Studio Code
بهترین IDE برای طراحی وب
محیط توسعه برنامه نویسی Xcode
محیط توسعه برنامه نویسی Vim
بهترین IDE برای PHP
محیط توسعه برنامه نویسی NetBeans
بهترین IDE برای پایتون
محیط توسعه برنامه نویسی WebStorm
محیط توسعه برنامه نویسی IntelliJ
بهترین IDE برای اندروید
محیط توسعه برنامه نویسی Eclipse
محیط توسعه برنامه نویسی Atom
پیشنهاد سون لرن برای انتخاب ابزار برنامه نویسی
نتیجه گیری
با توجه به سرعت تغییرات و پیشرفت تکنولوژی در دنیای امروز، بروز بودن برای برنامه نویس امری غیرقابل چشم پوشی است. بنابراین برنامه نویسان باید به بروزترین و بهترین IDE برای PHP و برنامه نویسی مجهز شوند. محیطهای توسعه برنامه نویسی و ویرایشگرهای متن به عنوان ابزارهای اصلی برنامه نویس از این موضوع پیروی میکنند. با توجه به این موضوع سوال اصلی که باید به آن پرداخته شود این است که کدام ابزار بهترین محیط توسعه برای برنامه نویسی است؟اگر این روزها درگیر آموزش برنامه نویسی هستید با ما همراه باشید تا در ادامه این مقاله با بهترین ابزارهای برنامه نویسی آشنا شوید.
چگونه IDE یا Text Editor مناسب را انتخاب کنیم؟
در زمان انتخاب ابزار توسعه برنامه نویسی شما دو گزینه برای انتخاب خواهید داشت، IDEها و Text Editor ها! بسیاری از برنامه نویسان تفاوت بین آنها را نمیدانند. هر یک از این ابزارها مزایا و معایبی دارند که باید با توجه به اهدافی که برنامه نویس دارد یکی از آنها را انتخاب کند. زیرا برای مثال اگر قصد توسعه نرم افزارهای اندروید را داشته باشید نمیتوانید از PhpStorm استفاده کنید و باید از ابزارهای مناسبی مثل Android Studio که برای این هدف ساخته شده اند استفاده کنید.
محیط توسعه یکپارچه یا IDE چیست؟
محیط توسعه یکپارچه یا (Integrated Development Environment) IDE بهترین ابزار برنامه نویس است. IDE برای برنامه نویس مانند جعبه ابزار برای مکانیک است. IDEها برای برنامه نویسان تمامی پیش نیازها برای تبدیل کدها به یک نرم افزار را فراهم میکنند. همچنین به برنامه نویسان کمک میکنند تا در کمترین زمان کدهایی صحیح و تمیز بنویسند. برای انواع زبانهای برنامه نویسی IDEهای متفاوتی وجود دارد. IDEها ابزارهای بیشماری از جمله محیط کدنویسی، کامپایلر و... در اختیار برنامه نویسان قرار میدهند و مانند دوستانی دلسوز خطاهایشان را به آنها گوش زد میکنند تا در مسیر برنامه نویسی با کمترین چالشها رو به رو شوند.
IDEها برای کار با یک زبان خاص و یا فعالیت در یک حوزه مشخص برنامه نویسی توسعه داده شده است
ویرایشگر متن یا Text Editor چیست؟
Text Editor یا ویرایشگر متن یکی دیگر از ابزارهای توسعه برنامه نویسی است که به منظور ویرایش متن ایجاد شده اند. ویرایشگرهای متن به صورت پیش فرض امکانات کمتری نسبت به IDEها در اختیار برنامه نویسان قرار میدهند اما کارایی آنها با نصب افزونهها افزایش پیدا میکند. Text Editorها مزایا و معایب مختلفی دارد که در ادامه با آنها آشنا خواهید شد.
تفاوت IDE با Text Editor در چیست؟
هر کدام از Text Editorها و IDEها مزایا و معایب خاص خود را دارند. Text Editorها معمولا از IDEها سبکتر میباشند و حجم کمتری دارند. بنابراین میتوانند به فرآیند کدنویسی برنامه نویس شتاب دهند.معمولا برنامه نویسانی که به سرعت و زمان کدنویسی اهمیت میدهند، از Text Editorها برای توسعه و کدنویسی استفاده میکنند. زیرا IDEها نسبت به Text Editorها حجم بالاتری دارند و منابع بیشتری از سیستم مصرف میکنند. برای افزایش کارایی Text Editorها نیاز به نصب افزونههای متعددی است در حالی که IDE تمام ابزار و امکانات مورد نیاز برنامه نویس را فراهم میکند. به صورت پیشفرض IDEها نسبت به Text Editorها در عملیات هایی مانند خطایابی، تکمیل خودکار کدها و... هوشمندتر عمل میکنند.
محیط توسعه برنامه نویسی Microsoft Visual Studio Code
Visual Studio Code جدیدترین IDE شرکت مایکروسافت است که در سال 2015 روانه بازار شد. VSCode قابلیت اجرا بر روی سیستم عاملهای Mac ، Windows و Linux را دارد و برخلاف بیشتر IDE ها، کاملا رایگان و متنباز است. VSCode از سینتکس بیشتر زبانهای برنامهنویسی پشتیبانی میکند و امکانات مختلفی از جمله تکمیل هوشمند کد، برجسته سازی سینتکس، خطایابی و... را در اختیار برنامه نویسان قرار میدهد.
محبوبیت و قدرت IDEها وابسته به تعداد افزونهها و جامعه کاربری آن ها است. حجم پایین و غنی بودن افزونههای VSCode باعث محبوبیت آن در بین برنامه نویسان شده است. البته چند سال بیشتر از ارائه VSCode نمیگذرد اما با حال این محیط توسعه برنامه نویسی در نظرسنجی سال ۲۰۱۸ وب سایت StackOverflow توانسته است به عنوان محبوبترین ابزار توسعه با کسب ۳۴.۹% رای شناخته شود. از دیگر مزیتهای VSCode میتوان به بروزرسانی مرتب آن اشاره کرد. زیرا این نرم افزار توسعه دهندگان فعال زیادی دارد که همیشه در حال بروزرسانی آن میباشند.
پشتیبانی از بیش از 30 زبان برنامه نویسی از جمله JavaScript ، ASP.NET و...
سبک و حجم پایین
قابل نصب و اجرا در سیستم عامل های Windows، macOS، Linux
امکان یکپارچه سازی با ابزارهای کنترل ورژن از جمله GitHub
داشتن مخزنی عظیم از افزونهها که همیشه رو به رشد است
فراهم سازی امکان خطایابی حین کدنویسی
و....
بهترین IDE برای طراحی وب
Sublime Text یک Text Editor حرفهای است که به واسطه سرعت بالای خود شناخته میشود. این ابزار برنامه نویسی با زبانهای ++C و Python نوشته شده است. Sublime Text بهترین دوست برای برنامه نویس هایی خواهد بود که به سرعت و کارایی بالا در کدنویسی اهمیت میدهند. ابزار توسعه Sublime Text روشهای مبتکرانه ای برای ویرایش کدها در اختیار برنامه نویس قرار میدهد.
Sublime Text به شما این امکان را میدهد که با استفاده از ویژگی انتخاب چندگانه، چندین تغییر را یکبار به طور هم زمان ایجاد کنید. این ابزار توسعه دارای رابط کاربری جذاب و کاربرپسند است که هر برنامه نویسی را شیفته خود خواهد کرد. این ابزار توسعه برنامه نویسی توانسته است با کسب 28.9% از آرای برنامه نویسان به عنوان چهارمین ابزار توسعه برنامه نویسی در سال 2018 شناخته شود.
نکته قابل توجه در مورد ابزار توسعه Sublime Text این است که این ابزار از زبان فارسی پشتیبانی نمیکند و جملات فارسی را به صورت برعکس نشان میدهد.
ویژگیهای Sublime Text
قابلیت ویرایش چندین خط به صورت همزمان
قابل نصب و اجرا در سیستم عامل های Windows، macOS، Linux
رابط کاربری جذاب و کاربرپسند
انعطاف پذیری و قابلیت سفارشی شدن بالا
تشخیص هوشمند خطاهای مربوط به زبانهای برنامه نویسی
و.....
محیط توسعه برنامه نویسی Xcode
شرکت Apple به منظور توسعه نرم افزارهای پلتفرمهای خود IDE متن باز Xcode را در اختیار برنامه نویسان قرار داده است. Xcode برای برنامه نویسانی که علاقه به توسعه برنامههای محصولات Apple دارند، مناسب است. با استفاده از این ابزار میتوان برای Iphone ، Ipad ، Apple Tv و... نرم افزار و بازی ایجاد کرد.
محیط کدنویسی Xcode بسیار زیبا و انعطاف پذیر است. همچنین قسمتهای گرافیکی برنامه مانند منوها، تصاویر و... به صورت کشیدن و رها کردن (Drag & Drop) است. بنابراین برنامه نویس برای استفاده از المانهای گرافیکی نیازی به کدنویسی نخواهد داشت و فقط باید منطق نرم افزار را کدنویسی کند. Xcode از زبان Swift پشتیبانی میکند که در مقایسه با زبان Objective C خوانایی بالاتری دارد که همین دلیل باعث سرعت بخشیدن به عملیات کدنویسی آن میشود.
امکانات و ویژگیهای Xcode
پشتیبانی از زبانهای ، ++AppleScript ، Swift ، Python ، Ruby ، Objective-C ، Java ، C ، C
رابط کاربری زیبا و انعطاف پذیر
نمایش خطاهای موجود در کد قبل از اجرا
شناسایی خطاهای مربوط به حافظه
پشتیبانی IDE از افزونههای متعدد
امکان برنامه نویسی برای تمامی محصولات شرکت Apple
قابلیت شخصی سازی بالا
و …
محیط توسعه برنامه نویسی Vim
Vim یک Text Editor متن باز برای برنامه نویسان با تجربه و حرفه ای است که به دنبال یک ابزار کارآمد برای کدنویسی میباشند. استفاده از این ابزار در بین Geekها و علاقه مندان به سیستم عامل Linux رایج است. Vim امکان کدنویسی با بیشتر زبانهای برنامه نویسی را در محیطی حرفه ای و با قبلیت شخصی سازی بالا فراهم میکند. همچنین تنها با یک کلیک امکان تبدیل متنهای ساده به HTML و یا Hexadecimal را برای برنامه نویس امکان پذیر میکند.
نکته قابل توجه در مورد ابزار توسعه Sublime Text این است که این ابزار از زبان فارسی پشتیبانی نمیکند و جملات فارسی را به صورت برعکس نشان میدهد.
امکانات و ویژگیهای Vim
پشتیبانی از بیشتر زبانهای برنامه نویسی
پشتیبانی از Unicode
محیط کاربری حرفه ای با قابلیت شخصی سازی بالا
امکان تبدیل متن به کد HTML و یا کد Hexadecimal
کارآمد برای کاربران عادی و برنامه نویسان حرفه ای
سرعت بالا و حجم کم
و....
بهترین IDE برای PHP
PhpStorm یکی از بهترین IDE برای برنامه نویسی PHP است. این ابزار یکی از اعضای خانواده شرکت JetBrains میباشد که بر پایه IntelliJ IDEA طراحی شده است. تقریبا PhpStorm همه امکانات ابزار WebStorm را در خود جای داده است. این برنامه مانند سایر IDEهای شرکت JetBrains امکانات هوشمندی مثل هدایت پیشرفته، تکمیل خودکار کدها، پشتیبانی از استانداردهای کدنویسی، رفع خطاهای کد و… را برای برنامه نویسان فراهم کرده است. این IDE از افزونهها و تکنولوژیهای برتر وب پشتیبانی میکند و برای برنامه نویسانی که علاقه مند به توسعه و کدنویسی وب سایت هستند بسیار پرکاربرد است.
پشتیبانی از ویرایشگر پیشرفته jаvascript ، HTML/CSS
پشتیبانی از تکنولوژی و فریم ورکهای برتر حوزه وب
قابل اجرا در Windows, Mac OS X, Linux
پشتیبانی از افزونههای پرکاربرد
پشتیبانی از Version Control System ها
و ...
محیط توسعه برنامه نویسی NetBeans
NetBeans یکی دیگر از محیطهای توسعه برنامه نویسی متن باز و رایگان است که محیطی حرفه ای را برای برنامه نویسان فراهم میکند. این IDE تمامی ابزارهای مورد نیاز برای ایجاد یک نرم افزار دسکتاپ حرفه ای، سازمانی، وب و برنامههای موبایل با زبانهای Java، C++/C و حتی زبانهای پویا مانند PHP, Javascript, Groovy و Ruby را در اختیار برنامه نویسان خواهد گذاشت.
امکانات و ویژگیهای NetBeans
پشتیبانی از زبانهای برنامه نویسی مختلف از جمله C، C++ ، Fortan ، Java ، PHP و...
رابط کاربری با قابلیت کشیدن و رها کردن (Drag & Drop)
خطایابی هوشمند و قدرتمند
قابل اجرا در سیستم عامل هایی مانند Windows, Linux, OS X و Solaris platforms
پشتیبانی از کامپایلرهای مختلف
و...
بهترین IDE برای پایتون
بدون شک ابزار PyCharm یکی از محبوبترین محیطهای توسعه کدنویسی برای زبان Python است. این IDE توسط شرکت Jet Brains ساخته شده است. این ابزار از بیشتر فناوریهای وب از جمله Flask, Google App Engine, Pyramid web2py ، Django و همچنین از تکنولوژیزبانهای برنامه نویسی Python, javascript, CoffeeScript, TypeScript, HTML/CSS به صورت کامل پشتیبانی میکند. در این IDE برنامه نویس میتواند کدهای خود را به صورت مستقیم تست و اجرا کند. این ابزار قابلیت شخصی سازی و انعطاف پذیری بالایی دارد و افزونههای بسیار زیادی در اختیار شما قرار میدهد.
پشتیبانی از AngularJS ، Coffee Script ، CSS ، Cython ، HTML ، JavaScript ، Node.js ، Python
قابل اجرا در Windows, Mac OS X, Linux
پشتیبانی از Version Control System ها
شامل ابزارهای خطایابی زبان های JavaScript, Python و Django
و…
محیط توسعه برنامه نویسی WebStorm
WebStorm یک محیط هوشمند و حرفه ای برنامه نویسی را در اختیار علاقه مندان به طراحی وب قرار میدهد. این IDE بر پایه IntelliJ IDEA طراحی شده و نسخه خاصی از PhpStorm است. در محیط توسعه این ابزار امکاناتی از جمله تکمیل خودکار کدها، پشتیبانی از ابزارهای کنترل نسخه، تجزیه و تحلیل کدها و… را در اختیار برنامه نویس قرار خواهد گرفت. WebStorm یکی از رایجترین ابزارها در بین طراحان رابط کاربری وب است که امکان طراحی انواع وب سایت و وب اپلیکیشن پیشرفته و زیبا را برای شما با سرعت بالا فراهم خواهد کرد.
امکانات و ویژگیهای WebStorm
دارای محیط کدنویسی پیشرفته و هوشمند جاوا اسکریپت
قابلیت تکمیل هوشمند کدها
ابزار قدرتمد آزمایش و عیبیابی کدها
پشتیبانی از آخرین ورژن زبانها و فریم ورک مختلف مانند Node.js ،AngularJS ،Dart ،CoffeeScript ،TypeScript ،LESS ،Sass Stylus ،Karma ،Mocha ،RequireJS و…
قابلیت تغییر کدها بدون تغییر در عملکرد اصلی نرم افزار (Refactoring)
پشتیبانی از افزونههای پرکاربردی از جمله Emmet
و…
محیط توسعه برنامه نویسی IntelliJ
IntelliJ IDEA محیطی هوشمند، قدرتمند و انعطاف پذیری را برای برنامه نویسی با زبان Java برای برنامه نویسان فراهم میکند. اما این ابزار فقط به پشتیبانی از زبان Java محدود نمی شود و طیف زیادی از زبانها و فریم ورکهای برنامه نویسی را پشتیبانی میکند. این IDE به واسطه هوش مصنوعی بالایی که دارد میتواند در جهت بالابردن سرعت و دقت کدنویسی به برنامه نویس کمک کند. برای این ابزار افزونههای زیادی توسعه داده شده است که به قدرت و هوشمندی آن بیش از پیش کمک میکنند.
امکانات و ویژگیهای IntelliJ
تکمیل هوشمند کد ها
خطایابی قدرتمند و حرفه ای
تجزیه و پردازش پیشرفته کدها
پشتیبانی از برترین و جدیدترین استانداردها و چارچوبهای تحت وب مانند Spring MVC ،GWT ،Vaadin ،Grails ،JSF ،Struts ،Flex و… و زبانهای تحت وب مثل HTML ،CSS ،SASS ،LESS ،JavaScript ،CoffeeScript ،Node.js و...
پشتیبانی از ابزارهای ویرایش دیتابیسهای مختلف از قبیل PostgreSQL ،MySQL ،Oracle ،SQL Server
قابلیت توسعه برنامههای موبایل برای پلتفرم اندروید با امکان طراحی رابط کاربری
و…
بهترین IDE برای اندروید
Android Studio یکی از محیطهای توسعه اپلیکیشنهای اندروید میباشد که توسط شرکت Google ساخته شده است. این ابزار بر پایه محیط برنامه نویسی IntelliJ IDEA کار میکند. همچنین به محیط نرم افزار Eclipse و پلاگین ADT شباهت زیادی دارد. Android Studio یکی از بهترین انتخابها برای برنامه نویسان و توسعه دهندگان پلتفرم اندروید است. زیرا قابلیتهای مختلفی از جمله خطایابی هوشمند، طراحی رابط کاربری اپلیکیشن، شبیه سازی نرم افزارهای اندروید و... را در اختیار برنامه نویسان قرار میدهد.
Eclipse یکی از محیطهای برنامه نویسی پرکاربرد برای زبان برنامه نویسی Java است که از افزونههای فراوانی پشتیبانی میکند. این نرم افزار متن باز توسط شرکت هایی مثل IBM و Google پشتیبانی میشود. Eclipse از زبانهای برنامه نویسی مختلف از جمله C ، C++ ، Java Script ، PHP ، Perl ، Python ، Ruby و COBOL پشتیبانی میکند.
امکانات و ویژگیهای Eclipse
پشتیبانی از افزونههای مختلف و رایگان
قابلیت ساخت اپلیکیشنهای تحت وب و سمت سرور
تکمیل هوشمند کدها
تجزیه و تحلیل پیشرفته کدها
سیستم خطایابی قدرتمند
و....
محیط توسعه برنامه نویسی Atom
Atom یک ویرایشگر رایگان و محبوب توسعه برنامه نویسی است. این ویرایشگر محیط کاربری ساده و کاربرپسندی دارد که باعث میشود از مبتدیترین تا حرفه ایترین برنامه نویسان مجذوب آن شوند. ویرایشگر Atom از سینتکس و قوائد بیشتر زبانهای برنامه نویسی پشتیبانی میکند. Atom امکانات زیادی در مقایسه با یک ویرایشگر ساده در اختیار برنامه نویسان قرار میدهد که میتوان بههای لایت متون، مرورگر فایل های سیستمی، ناوبری آسان و.... اشاره کرد. یکی از مهمترین ویژگیهای این ویرایشگر پشتیبانی از افزونههای مختلف میباشد که باعث افزایش قدرت بیش از پیش Atom میشود.
امکانات و ویژگیهای Atom
مرورگر فایلهای سیستمی
ناوبری آسان بین فایلها و امکانهای لایت کدها
پشتیبانی از سینتکس زبانهای مختلف مناسب از جمله زبانهای HTML, CSS, JAVA, CSS, C++, C و…
رابط کاربری بسیار زیبا و کاربرپسند
و...
پیشنهاد سون لرن برای انتخاب ابزار برنامه نویسی
ما بر این اعتقادیم که نمیتوان یک IDE یا Text Editor را به عنوان بهترین ابزار برنامه نویسی معرفی کنیم. چراکه بهترین ابزار برنامه نویسی به ابزاری است که بیشترین کارایی را برای شما داشته باشد. اما در این بخش از مقاله بر اساس تجربه 10 ساله ای که سون لرن در زمینه برنامه نویسی و به کارگیری ابزارهای مختلف توسعه دارد، قصد داریم به شما ابزارهای مناسب در زمینههای مختلف را پیشنهاد دهیم. ابزارهایی که در ادامه پیشنهاد داده میشوند توسط تیم سون لرن بررسی شده اند.
بهترین ابزار برنامه نویسی بر اساس نوع زبان و حوزه برنامه نویسی (به ترتیب)
زبان جاوا اسکریپت (JS) و فرانت اند (Front end) :
Vscode
WebStorm
Atom
زبان پی اچ پی (PHP) و بک اند (Back End) :
PhpStorm
Vscode
Atom
زبان پایتون (Python) :
Pycharm
زبان جاوا (Java) :
Eclipse
IntelliJ Idea
NetBeans
برنامه نویسی اندروید :
Android Studio
زبان سی شارپ (#C) و برنامه نویسی دسکتاپ :
Visual Studio
زبان Asp.Net :
Visual Studio
زبان C و ++C :
NetBeans
Eclipse
بهترین ابزار برنامه نویسی بر اساس ویژگی و کاربرد
برنامه نویسان حرفه ای، عاشقان لینوکس و Geekها :
Vim
Emacs
سبک، سریع و کم حجم :
Sublime
Vscode
Vim
همه منظوره و کاربردی :
Vscode
Atom
Sublime
مخصوص سیستم عاملهای شرکت Apple :
Xcode
نتیجه گیری
با توجه به سرعت تغییرات و پیشرفت تکنولوژی در دنیای امروز، برنامه نویسان باید به جدیدترین ابزارهای برنامه نویسی مجهز باشند. بنابراین در این بخش رایجترین و کاربردیترین ابزارهای برنامه نویسی معرفی شدند. با IDEها و Text Editorها آشنا شدید و مزایا و معایب هر یک از آنها را مورد بررسی قرار دادیم. در نهایت تجارب تیم سون لرن از بکارگیری این ابزارها را در اختیار شما قرار دادیم. شما از چه ابزارهایی برای برنامه نویسی استفاده میکنید و از کدام یک از این ابزارها تجربه بهتری دارید؟
۴۹ دیدگاه
فاطمه۱۱ دی ۱۴۰۲، ۱۱:۲۱
بسیار سپاسگزارم
۱۳ اسفند ۱۴۰۱، ۰۶:۳۶
در مورد ide هایی که مخصوص طرحی وب هستند چیزی ننوشته بودید
نازنین کریمی مقدم۱۳ اسفند ۱۴۰۱، ۰۷:۴۱
درود
بخش بهترین IDE برای طراحی وب رو مطالعه کنید.
۲۷ دی ۱۴۰۱، ۱۰:۳۵
هیچی مثل vscode نمیشه بی تعصب میگم ساده روان
ehsan۰۵ مهر ۱۴۰۲، ۱۶:۴۹
Microsoft Visual Studio Code خوب هست نه در حد Microsoft Visual Studio
عالیترین هست برای سی شارپ .
نازنین کریمی مقدم۲۲ مهر ۱۴۰۲، ۰۹:۰۴
درود
باهاتون کاملا موافقم.
۰۶ خرداد ۱۴۰۱، ۱۵:۲۲
سلام، البته فکر کنم جای dream weaver هم خالیه، ادیتور خوبیه و کار با اون راحته
۱۹ آذر ۱۴۰۰، ۱۵:۰۸
سلام. چرا ادیتور Brackets رو نگفتین؟ این خیلی خوب هست
نازنین کریمی مقدم۱۹ آذر ۱۴۰۰، ۱۵:۳۷
درود
بله همونطور که شما و سایر دوستان اشاره کردید بهتر بود که اضافه بشه به مقاله :)
کیوان۱۴ آذر ۱۴۰۰، ۰۹:۲۵
ممنون از شما.
البته جای jupyter notebook هم خالی بود.
Nazanin KarimiMoghaddam۱۴ آذر ۱۴۰۰، ۱۰:۵۸
درود
با کلامتون خیلی موافقم و شاید واقعا لفظ IDE برای ژوپیتر کم باشه انقدر که خوبه :))
فرزاد۰۲ آذر ۱۴۰۰، ۰۹:۰۱
سلام ممنون بابت مطلبتون?
Nazanin KarimiMoghaddam۰۳ آذر ۱۴۰۰، ۰۵:۴۳
ممنون که با ما همراه هستید.
محمد معین۱۹ تیر ۱۴۰۰، ۱۴:۴۹
با سلام خسته نباشین
بنده یک دانشجو مهندسی نرم افزار هستم فقط خواستم این رو ذکر کنم که تمام حرف هایی که در این پست شما زدین صحیح میباشد ولی این رو باید ذکر کرد که هر کسی باید حداقل یک بار با یکی یکی یا حداقل با بهترین ide ها کار کنه تا ببینه با کدوم یکی راحت تر، سریع تر، بهتر میتونه یادبگیره و با اون کار کنه برای مثال من زبان مورد علاقه بنده c# هستش ولی زبان مورد علاقه رفیقم C++ و زبان مورد علاقه استاد دانشگاه ما c
نازنین کریمی مقدم۰۳ مرداد ۱۴۰۰، ۲۰:۳۸
سلام. با دیدگاه تون کاملا موافقم.
کاربر۲۷ دی ۱۳۹۹، ۰۵:۰۸
notepad ++ به نظر میتونست در این لیست جا داشته باشه
نازنین کریمی مقدم۲۷ دی ۱۳۹۹، ۱۰:۳۹
درود.
notepad++ ویرایشگر متن هست و میشه توش کد نوشت، اما باید قبول کنیم که به عنوان IDE قدرتمند برای برنامه نویسی اصلا و ابدا مناسب نیست.
در اصل بیشتر به این درد میخوره که اگر به هر دلیلی هیچکدوم از موارد معرفی شده رو نتونستیم نصب کنیم، به طور موقت با notepad++ کدنویسی کنیم تا مشکلمون رفع شه. :)
مهدی۱۶ آبان ۱۳۹۹، ۰۷:۰۸
ادمین جان برای سی شارپ روی لینوکس چی باید نصب کنم ؟
نازنین کریمی مقدم۱۶ آبان ۱۳۹۹، ۲۱:۲۲
سلام.
بهترین انتخابها برای لینوکس: رایدر (Rider)، مونودولوپ (Monodevelop) و ویژوال استودیو کد (VSCode) هست.
رایدر که فقط با اکانت student رایگان هست، پس معمولا طرفداران به دودسته مونودولوپ و ویژوال استودیو کد تقسیم میشوند.
استفاده از این دو گزینه بستگی به خودتون داره. چون ممکنه با محیط یکی راحتتر باشید...
اما در انجمنهای ردیت و کوئرا بیشتر توصیه شده که از مونودولوپ استفاده کنید.
جدیت۱۷ مهر ۱۳۹۹، ۲۱:۰۰
دمت گرم
بسیار عالی بود
بای
رضا۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۰:۰۸
واقعا چرا از دریم ویور چیزی نگفتین؟؟؟ هرجا میرم هیچ حرفی ازش نزدن. درسته که اوپن سورس نیست منتها ب نظرم برای وب بهترین ide هستش.
باقی۲۳ فروردین ۱۳۹۹، ۱۹:۴۷
خیلی عالی بود ممنون
سپهر صحرائیان۲۱ دی ۱۳۹۸، ۱۸:۳۱
سلام
وقت بخیر
لطفا چندتا افزونه برای atom و vscode که در جاوااسکریپ کاربرد دارند رو هم معرفی کنید
متشکرم
محسن۲۴ آبان ۱۳۹۸، ۱۵:۳۶
بسیار تشکر
av_admin_1984۰۵ آبان ۱۳۹۸، ۱۷:۲۱
سلام
سابلایم تکست خیلی خوبه برای کار روز مره ، فقط ایرادش اینه که فارسی ساپورت نیست و اذیت میکنه ، اگه شما راهکاری دارید ، بفرمایید ، استقبال میکنیم
با تشکر از شما
امیر۲۵ مهر ۱۳۹۸، ۱۳:۵۹
سلام دمتون گرممم
محمدجواد۲۷ مرداد ۱۳۹۸، ۰۴:۳۹
بابت مقاله ی خوبتون ،واقعا ممنون!!?
کاش در مورد حداقل سیستم مورد نیازشون
هم یه مقاله ای باشه?
رسپینا۲۹ تیر ۱۳۹۸، ۲۰:۳۰
خیلی ممنون بابت اموزش عالیتون.فقط یک سوال داشتم.اینجا فرق IDEو فریم ورک رو من درست نفهمیدم.مثلا شما نوشتیت بهترین IDEبرای جاوا اسکریپ مثلا atomهستش.خوب فریم ورک اینجا چه کارایی داره ؟وقتی ما کدنویسی رو در مثلا atomانجام بدیم.فریم ورک ANGULAR.JSبه چه کارمون میاد؟؟؟؟
مهدی علامه۳۰ تیر ۱۳۹۸، ۰۹:۵۹
خواهش میکنم، ideها ابزارهایی برای توسعه نرم افزارها، کدنویسی و... اما فریم ورکها بستری برای توسعه نرم افزارها میباشند.
برای آشنایی با تفاوت فریم ورکها با ابزارهای توسعه برنامه نویسی، حتما مقاله پایین را بخوانید.
<a href="https://7learn.com/blog/best-php-frameworks-in-2019" rel="noopener" target="_blank">بهترین فریم ورکهای php</a>
شبیه ساز پرواز۰۱ خرداد ۱۳۹۸، ۰۸:۲۵
ممنون از اشتراک گذاری اطلاعات مفیدتون
واقعا توی زبان جاوا، Eclipse عالی هستش
مهدی علامه۱۱ خرداد ۱۳۹۸، ۰۵:۱۰
مرسی از به اشتراک گذاشتن نظرتون?
خشایار۰۵ فروردین ۱۳۹۸، ۱۷:۵۵
اگه سیستمتون سخت افزار ضعیفی داره بهترین گزینه Brackets هست .سبک و سریع هر چند مشکلاتی هم در زمینه live edit داره.
مهدی علامه۰۵ فروردین ۱۳۹۸، ۱۸:۵۸
مرسی خشایار عزیز بابت به اشتراک گذاری تجربه ات در مورد Brackets ??
امین۰۳ فروردین ۱۳۹۸، ۰۷:۴۹
سلام
به نظر من بهترین ادیتور براکتس هست با پلاگینهای فوق العاده زیادی که داره
مهدی علامه۰۳ فروردین ۱۳۹۸، ۰۹:۴۲
مرسی امین جان بابت به اشتراک گذاری تجربه ات
Roohollah Taeb۱۷ اسفند ۱۳۹۷، ۰۱:۳۳
ممنون بابت انتشار این مقاله
من به شدت به vscode علاقه مندم و به عنوان ادیتور دوم ازش استفاده میکنم اما برای کارای اصلی نمیتونم به هیچ وجه phpStorm رو بزارم کنار.
یه نکته ای به نظرم رسید باید بگم اینه که خیلیها دو نرم افزار webStorm و phpStorm رو در کنار هم نصب میکنن. اما phpStorm نه تقریبا و بلکه کاملا تمام امکانات webStorm رو در خودش داره به علاوه هرآنچه موردنیاز توسعه php هست. این مسئله به صراحت در صفحه معرفی این نرم افزار در سایت تولید کننده اومده.
به نظرم بد نیست اینو به مقاله اضافه کنید تا دوستان به طمع حرفه ایتر کار کردن زحمت نصب و... دو نرم افزار سنگین رو نکشن. (جدا از بحث لایسنس :) )
مهدی علامه۱۷ اسفند ۱۳۹۷، ۰۸:۱۲
سلام دوست عزیز، ممنونم از به اشتراک گذاری تجربه شخصیتون
حتما در بروزرسانی مقاله این نکته رو مد نظر قرار خواهیم داد
تشکر???
solomarket۱۶ اسفند ۱۳۹۷، ۱۴:۱۰
ممنون از به اشتراک گذاری این مقاله
مهدی علامه۱۶ اسفند ۱۳۹۷، ۱۴:۲۱
خوشحالم که این مقاله رو مطالعه کردید???
Daniel Yousefi Far۱۵ اسفند ۱۳۹۷، ۱۶:۰۸
من دو سالی میشه که با اتم دارم کار میکنم. و واقعا دارم ازش لذت میبرم خصوصا با پوسته متریال!!!. اگر میخواهید با اتم کار کنید پس چندتا نکته رو خدمتون عرض میکنم. برای کدهای HTML, CSS, JS و ... یک ادیتور خیلی خوبیه ولی برای نوشتن کدهای php باید دو پلاگین نصب کنید که این پلاگینها عبارت اند از ide-php و atim-ide-ui رو نصب کنید ولی بدون افزونهها میشه php باهاش نوشت ولی بهتر افزونههای ذکر شده رو نصب کتید.
مهدی علامه۱۵ اسفند ۱۳۹۷، ۱۶:۲۳
خیلی ممنون آقا دانیال بابت به اشتراک گذاری تجاربتون???
مهدی۱۵ اسفند ۱۳۹۷، ۱۴:۳۷
خیلی خوب بود ولی واقعا جای atom اینجا کمه. لطفا زودتر این ادیتور هم قرار بدید.
مهدی علامه۱۵ اسفند ۱۳۹۷، ۱۵:۲۳
سلام مهدی جان، خوشحالم که این مطلب مفید بوده
چشم حتما به زودی چند ابزار دیگه رو به مطلب اضافه میکنیم
محمد نقلانی۱۵ اسفند ۱۳۹۷، ۱۲:۰۳
دوران دانشگاه درگیر مقاله ISI که بودم یکسری الزامات بهم داده بودن که باید در مقاله رعایت میشد تا مقاله تایید بشه احساس میکنم تو سون لرن هم این الزامات رو گزاشتن :) چون بند بندش رعایت شده .
مهدی علامه۱۵ اسفند ۱۳۹۷، ۱۲:۱۵
تمام تلاش ما برای انتقال یک تجربه خوب به شماست، خوشحالم که از این مطلب استفاده کردید?
محمد نقلانی۱۵ اسفند ۱۳۹۷، ۱۲:۰۰
یکی از مباحثی که باعث میشه من هروز به وبسایت 7لرن سربزنم این موضوع هست که اطمینان دارد یه موضوع خوب برای بررسی همیشه و هرروز تو این وبسایت وجود داره و با سرزدن بهش به سوادم اضافه میشه .
مدتها بود که داشتم دنبال این موضوع میگشتم که بهترن IDE ویا Text Editor برای کارم پیدا کنم حتی تو گروهها هم این سوال رو چندین بار پرسیدم ولی به نتیجه ای نرسیدم چون اکثر پاسخها از رو جانب داری و نظرات تحمیلی بودش .ولی این مقاله کاملا عقلانی و منطقی این نرم افزار هارو بررسی کرده مزایاشون رولیست کرده و در آخر اومده برای هر زبان و پلتفرم یک نرم افزار رو بر مبنای تجربه تیم و مدرسها معرفی کرده و این یعنی کمک به تصمیم گیری کاربر نه تحمیل یک تجربه .
درواقع فقط میشه گفت عالی بود
البته این هم نظر شخصی من هستش (ولی بازم شما با تجربه بالاتر و مفیدتر این مقاله رو جمع کردین) آیا جای Atom وBrackets تو این مقاله خالی نیست ؟
مهدی علامه۱۵ اسفند ۱۳۹۷، ۱۲:۱۹
ممنون بابت بازخوردهای سازنده ای که نوشته اید?
تمام مطالب جدید سایت سون لرن مورد بروز رسانی قرار میگیرند و سعی میکنیم به صورت جامعتری ابزارهای مختلفی رو بررسی کنیم و در این مقاله تجربه ای که از کار با اونها داشتیم رو در اختیار شما قرار بدیم
در این مقاله اولویت بررسی رو ابزارهایی قرار دادیم که کاربرها بیشترین سوال رو در موردشون میپرسیدن
Daniel Yousefi Far۱۵ اسفند ۱۳۹۷، ۰۹:۲۸
سلام. چیزی از قلم کم نگذاشتید. پس ATOM چی؟!!!
مهدی علامه۱۵ اسفند ۱۳۹۷، ۱۲:۱۳
سلام دوست عزیز، قصد داریم در آینده این مقالات رو به صورت مرتب بروزرسانی کنیم و ابزارها جدید دیگه هم مورد بررسی قرار بدیم
البته خوشحال میشیم اگر تجربه کاری که خودتون با این ابزار دارید رو با ما به اشتراک بذارید
تشکر
شروع رایگان یادگیری برنامه نویسی
کلیک کنید 👇
دوره الفبای برنامه نویسی با هدف انتخاب زبان برنامه نویسی مناسب برای شما و پاسخگویی به سوالات متداول در شروع یادگیری موقتا رایگان شد: