آموزش استفاده از Pycharm، یکی از نیازهای مهم برنامهنویسان پایتون است. نرم افزار پای چارم، تخصصیترین و حرفهایترین IDE برای زبان برنامه نویسی پایتون و نیز فریمورکهای آن است. امکانات و قابلیتهای بسیاری در پایچارم، گنجانده شده است که هر کدام نشان از برتری این IDE میدهد. ما در این مقاله، به معرفی PyCharm و قابلیتهای آن میپردازیم و سپس شما را با نحوهی نصب و کار با این نرم افزار آشنا خواهیم کرد. از اینکه تا پایان این مقاله با وب سایت آموزش برنامه نویسی سون لرن همراه میشوید، مفتخریم.
راستی قبل از اینکه ادامه این مقاله رو بخونی اگر خیلی علاقهمند به پایتون هستی پیشنهاد میدم یه سری به صفحه آموزش برنامه نویسی پایتون ما بزنی .
امروزه بسیاری از توسعهدهندگان پایتون، برای توسعهی برنامهی خود با کد کمتر، تمیزتر و قابل خواندن، از IDE استفاده میکنند. IDE یا محیط توسعهی یکپارچه، برنامه نویسی را بسیار سادهتر و سرعت کدنویسی را افزایش میدهد.
PyCharm یک IDE برای زبان برنامه نویسی پایتون است که توسط شرکت JetBrains طراحی و توسعه داده شده است. این نرم افزار، علاوه بر پشتیبانی از هر دو نسخه 2 و 3 پایتون، سازگاری کامل با ویندوز، لینوکس و مکاواس دارد. در عین حال، ویژگیها و ابزارهای PyCharm، به برنامهنویسان کمک میکند تا انواع برنامههای سریع و کارآمد برای پایتون را با این IDE توسعه دهند.
توسعهدهندگان، میتوانند رابط کاربری PyCharm را بر اساس نیازها و سلیقهی شخصی خود، سفارشیسازی کنند. در ضمن میتوانند با بیش از 50 افزونهی این IDE، آن را برای پاسخگو بودن پروژههای پیچیده، گسترش دهند.
PyCharm یکی از پراستفادهترین و پرطرفدارترین IDEها برای پایتون است که توسط بسیاری از شرکتهای معروف نظیر Twitter، HP، Pinterest، Symantec و Groupon استفاده میشود.
PyCharm ویژگیها و قابلیتهای فراوانی در اختیار کاربران قرار میدهد، تا فرایند کد نویسی را برای آنها آسان و دلچسب کند. در ادامهی آموزش نرم افزار PyCharm، به بخشی از مهمترین ویژگیهای این IDE اشاره خواهیم کرد.
PyCharm، ویرایشگر کد هوشمندی را در اختیار برنامهنویسان قرار میدهد، تا آنها توانایی نوشتن کد پایتون با بالاترین کیفیت را داشته باشند. ویرایشگر پایچارم با رنگبندی کدها و تورفتگیهای کد به صورت خودکار، خوانایی کد را بالا میبرد. همچنین، روش کد نویسی مناسب را پیشنهاد داده با و تکمیل کد خودکار به افزایش سرعت کدنویسی شما کمک میکند.
برنامهنویسان با استفاده از میانبرها میتوانند، از ویرایشگر برای گسترش یک بلوک کد، استفاده کنند. از دیگر امکانات ویرایشگر PyCharm میتوان به شناسایی خطاها و غلطهای املایی، تولید خودکار کد، شناسایی کد تکراری، قالببندی کد و تجزیه و تحلیل کد اشاره کرد.
ویژگی پیمایش کد هوشمند، دسترسی توسعهدهندگان را به یک کلاس، یک تابع و یا یک فایل، بسیار آسان میکند. همچنین، زمان مورد نیاز برای افزودن یا ویرایش کد پایتون را کاهش میدهد.
حالت لنز، به توسعهدهنده اجازه میدهد، تمام سورس کد پایتون را به صورت کامل، بررسی و اشکالزدایی کند. با پیمایش کد، مکانیابی یک عنصر، متغیر و غیره در کسری از ثانیه انجام میشود و توسعهدهندگان میتوانند به سرعت بین کلاسها، متدها و فایلها جابهجا شوند.
PyCharm، پیادهسازی سریع و کارآمد تغییرات محلی (Local) و سراسری (Global) را برای توسعهدهندگان آسان میکند. توسعهدهندگان، میتوانند هنگام نوشتن کد سادهی پایتون و یا کار با فریمورکهای پایتون از گزینههای بازسازی ارائهشده توسط PyCharm استفاده کنند. برای مثال، نامها را تغییر دهند و یا بازسازی فایلها، کلاسها، توابع، متدها، خصوصیات، پارامترها و متغیرهای محلی/ سراسری را انجام دهند.
توسعهدهندگان میتوانند با استخراج متغیرها، فیلدها، ثابتها و پارامترها، کیفیت کد خود را بهبود ببخشند. همچنین، PyCharm به آنها اجازه میدهد تا کلاسها و متدهای طولانی را با روش استخراج از هم جدا کنند.
PyCharm با استفاده از تکنولوژیهای وب پرکاربرد مانند HTML، CSS، JavaScript، TypeScript و CoffeeScript، نوشتن برنامههای مختلف وب در پایتون را برای برنامهنویسان آسان میکند. توسعهدهندگان وب، میتوانند برای مشاهدهی یک صفحه وب به طور همزمان در ویرایشگر و مرورگر از گزینهی پیشنمایش زندهی ارائهشده توسط IDE استفاده کنند.
همچنین، با ویژگی ویرایش زنده IDE برنامهنویسان میتوانند، تغییرات ایجاد شده در کد را به صورت آنی در مرورگر وب مشاهده کنند. PyCharm، به توسعهدهندگان این امکان را میدهد تا از دیباگر جاوا اسکریپت و همچنین ویرایشگر CoffeeScript و TypeScript استفاده کنند. این نرم افزار حتی از AngularJS و NodeJS نیز پشتیبانی میکند.
پای چارم علاوه بر پشتیبانی از تکنولوژیهای مورد استفادهی وب، پشتیبانی ویژهای از فریمورک قدرتمند وب پایتون، جنگو میکند. توسعهدهندگان میتوانند از IDE برای پیشنهادهای تکمیل کد جهت برچسبها، فیلترها، پارامترها و متغیرهای الگوی جنگو استفاده کنند. همچنین، میتوانند با مراجعه به مستندات سریع، اطلاعات بیشتری در مورد برچسبها و فیلترها جمعآوری کنند.
این IDE، اشکالزدایی از الگوهای جنگو، قالببندی کد، تأیید کد و مدیریت کنسول را برای توسعهدهندگان وب فراهم آورده است. در عین حال، PyCharm از دیگر فریمورکهای وب پایتون مانند Web2Py، Flask و Pyramid پشتیبانی میکند.
PyCharm به برنامهنویسان کمک میکند تا از پایتون، در پروژههای کلان داده و علم داده به شیوهی مفیدتری استفاده کنند. این IDE از کتابخانههای علمی پرکاربرد برای پایتون، مانند NumPy، Anaconda، Matplotlib و SciPy پشتیبانی میکند. پشتیبانی از این کتابخانهها، کمک قابل توجهی به توسعهدهندگان در انجام پروژههای علوم داده و یادگیری ماشین میکند.
پای چارم، علاوه بر پشتیبانی از کتابخانهها و فریمورکهای مختلف پایتون، به توسعهدهندگان این امکان را میدهد تا با تعدادی از پایگاه دادههای رابطهای از جمله Oracle، SQL Server، MySQL و PostgreSQL کار کنند. توسعهدهندگان میتوانند از IDE برای اجرای کوئریها، ویرایش کد SQL، مرور دادهها، تغییر دادههای جدول و تغییر-تحلیل الگوها استفاده کنند.
در ضمن، PyCharm از کتابخانهی SQLAlchemy پشتیبانی میکند و کد SQL را به کدهای نوشتهشده در زبانهای مختلف برنامه نویسی تزریق میکند. نسخهی حرفهای این IDE، به توسعهدهندگان کمک میکند تا حجم زیادی از دادهها را به طور مؤثر از طریق شبکههای داده، مدیریت کنند.
اشکالزدایی ارائهشده توسط PyCharm به برنامهنویسان کمک میکند تا کدهای پایتون، جاوا اسکریپت و جنگو را رفع اشکال کنند. توسعهدهندگان میتوانند با کمک دیباگر داخلی، به صورت زنده، اشکالزدایی کد را در ویرایشگر مشاهده کنند. همچنین، میتوانند چندین عملیات پایتون را به طور همزمان، اشکالزدایی کنند.
PyCharm با ترمینالهای محلی ویندوز، لینوکس و مکاواس ارائه میشود. ترمینال داخلی، به برنامهنویسان این امکان را میدهد بدون خارج شدن از IDE، کدنویسی و تست کردن آن را ادامه دهند. همچنین برنامهنویسان، میتوانند از IDE برای اجرای فایلهای پایتون و آماده کردن محیطهای سفارشی پایتون با توجه به فایل requirements استفاده کنند.
در ضمن میتوان، پایتون یا جنگو را به طور مستقیم در IDE اجرا کرد. این کنسول خط فرمان، ویژگیهای مفید دیگری مانند تکمیل کد و تغییر سینتکس پویا را نیز دارد. حتی این امکان را به برنامهنویسان میدهد، تا کنسول را با مفسر محلی و از راه دور ادغام کنند.
PyCharm، دارای ویژگیها و ابزارهایی برای سادهسازی تست و آزمایش برنامههای پایتون است. این نرم افزار، توسعهدهندگان را قادر میسازد تا تست واحد را از طریق فریمورکهای معروف تست پایتون از جمله Attest، Nose و Doctests انجام دهند.
PyCharm به توسعهدهندگان اجازه میدهد با ماشینهای مختلف ارتباط برقرار کنند، تا از راه دور برنامههای نرم افزاری بسازند. برنامهنویسان، با استفاده از کنسول SSH داخلی IDE میتوانند، به ماشینهای مختلف متصل شده و کارهای توسعهی از راه دور را از طریق SSH انجام دهند. حتی آنها میتوانند، با جایگزینی مفسر محلی با مفسر از راه دور، برنامههای پایتون را از راه دور، اجرا و اشکالزدایی کنند.
PyCharm دارای دو نسخهی رایگان و حرفهای است که در این آموزش نرم افزار PyCharm، به معرفی هر یک خواهیم پرداخت، تا شما با تفاوت آنها بیشتر آشنا شوید.
نسخه Community، همان نسخهی رایگان PyCharm است، که شرکت JetBrains این نسخه از IDE را برای پیشبرد کارهای عادی پایتون، طراحی و منتشر کرده است.
به طور معمول، نسخههای پولی یک نرم افزار، امکانات و ابزار بسیار بیشتری دارند که یک کاربر معمولی شاید هرگز به آنها احتیاج پیدا نکند. این به معنی آن است، که نسخههای رایگان، خود دارای امکاناتی هستند که کارهای اصلی بیشتر کاربران را پوشش میدهند.
اگر شما قصد دارید، از PyCharm برای شروع برنامه نویسی پایتون استفاده کنید، نسخه رایگان مناسبترین گزینهی شما خواهد بود. زیرا در یک دورهی برنامه نویسی مقدماتی پایتون، موارد خاص همچون برنامه نویسی وب را آموزش نخواهند داد و بیشتر آموزش، مفاهیم اصلی برنامه نویسی است که نسخهی رایگان همه آنها را پوشش میدهد. در زیر میتوانید، برخی از ویژگیهای مهم نسخهی Community را ببینید:
به غیر از این موارد، نسخهی رایگان PyCharm دارای ویژگیهای فوقالعادهی دیگری است که بدون شک کاربران را به سوی خود جذب میکند. به طور کلی، تمامی نسخههای رایگان IDE، به گونهای طراحی شدهاند که کاربر را مجذوب دنیای برنامه نویسی کنند.
اگر در سایت JetBrains به قیمت این نسخهی حرفهای PyCharm، نگاهی بیندازید، به طور قطع شوکه خواهید شد. اما در عوض این قیمتگذاری، نرم افزار امکانات و ابزارهایی در اختیار برنامهنویسان حرفهای قرار میدهد، که کارهای روزمرهی آنها را سادهتر و توسعهی برنامهها را سریعتر میکند. از این رو، یک توسعهدهندهی حرفهای، مشکلی در پرداخت چنین هزینهای ندارد، زیرا با این ابزارها، درآمد بیشتری کسب خواهد کرد.
در کشور ما، نگرانی از بابت قیمت بالای PyCharm وجود ندارد. زیرا، به دلیل نبود قانون کپیرایت، نسخهی کرک شدهی این نرم افزار و بسیاری از نرم افزارهای کاربردی دیگر، در سایتهای دانلود ایرانی قابل دریافت است.
یکی از ویژگیهای نسخه حرفهای، توسعهی جنگو است. جنگو، یک فریمورک سطح بالا پایتون برای توسعهی وب است، که به تازگی محبوبیت بیشتری پیدا کرده است. از دلایل محبوبیت جنگو، میتوان به منبع باز و رایگان بودن آن و نیز توسعه سریع و آسان آن نام برد.
سایر ویژگیهای نسخهی حرفهای در زیر ذکر شده است:
در کشورهایی که قانون کپیرایت رعایت میشود، توصیهی افراد باتجربه این است که در ابتدا به سراغ نسخهی حرفهای نروید. زیرا ممکن است با کمی جستجو، امکاناتی که نیاز دارید را در یک IDE دیگر به صورت رایگان بیابید. اما در کشور ما، به دلیل وجود نسخههای کرک شده، اولین پیشنهاد ما در این آموزش نرم افزار PyCharm ، انتخاب نسخهی حرفهای است، زیرا قابلیتهای PyCharm نسخهی حرفهای، غیر قابل انکار است.
برای کسب اطلاعات بیشتر، در مورد تفاوت دو نسخه رایگان و حرفهای PyCharm، میتوانید صفحهی مقایسهی دو نسخه PyCharm را مشاهده کنید.
PyCharm یک نرم افزار به نسبت حجیمی است که برای نصب، نیاز به حداقل مشخصات سیستمی زیر دارد:
در ادامهی آموزش Pycharm، به نحوهی نصب این نرم افزار در سیستمعاملهای ویندوز و لینوکس میپردازیم.
همان طور که گفتیم، PyCharm دارای دو نسخهی پولی و رایگان است، که میتوان در سایت JetBrains هر کدام را خواستیم، دریافت و نصب کنیم. ما در این آموزش نرم افزار PyCharm، نسخهی حرفهای را که دورهی آزمایش رایگان نیز دارد، را دانلود میکنیم.
در ادامه، میتوانید مراحل نصب و راهاندازی PyCharm را مشاهده کنید:
مرحله 1: بعد از اتمام دانلود PyCharm، آن را اجرا کرده و بر روی دکمهی Next کلیک کنید.
مرحله 2: در این قسمت میتوانید محل نصب PyCharm را انتخاب کرده و دکمه Next را کلیک کنید. در بیشتر موارد، کسی محل نصب پیشفرض را تغییر نمیدهد.
مرحله 3: در اینجا نیازی نیست ما کاری انجام دهیم و بر روی دکمهی Next کلیک میکنیم. اما برای ایجاد میانبر نرم افزار در دسکتاپ، گزینه Create Desktop Shortcut را فعال کنید.
مرحله 4: برای ایجاد میانبر برنامه، نام پوشهی منوی شروع را انتخاب یا وارد کنید. این نام به طور پیشفرض، JetBrains است. اکنون دکمه Install را کلیک کنید تا مراحل استخراج فایلها و نصب برنامه شروع شود.
مرحله 5: بعد از آن که فایلها با موفقیت استخراج شدند، گزینهی Run PyCharm را فعال کرده و بر روی دکمهی Finish کلیک کنید تا مراحل نصب کامل شود.
مرحله 6: در این مرحله، پنجرهای برای وارد کردن تنظیمات PyCharm نمایش داده میشود. گزینهی Do not import settings را انتخاب کرده و رو دکمهی ok کلیک کنید.
مرحله 7: اکنون، پنجره فعالسازی نرم افزار برای شما نمایش داده میشود. گزینهی Evaluate for free را فعال کرده و سپس روی دکمهی Evaluate کلیک کنید.
مرحله 8: در اینجا مراحل نصب Pycharm به پایان رسید. دوره آزمایشی رایگان نسخهی Professional با موفقیت روی سیستم ما نصب گردید.
نکته: همان طور که اشاره کردیم، به دلیل نبودن قانون کپیرایت در ایران، نسخههای کرک شدهی PyCharm حرفهای در سایتهای دانلود ایرانی وجود دارد. میتوانید با جستجو در گوگل، آنها را بیابید.
برای نصب PyCharm روی لینوکس، ابتدا نسخهی مدنظر خود را از سایت JeBrains دانلود کنید. سپس برای نصب، مراحل زیر را انجام دهید:
مرحله 1: اگر پوشهی دانلود شما، از اجرای فایل پشتیبانی نمیکند، فایل دانلودی را در پوشهی دیگری باز میکنیم:
tar xzf pycharm-*.tar.gz -C <new_archive_folder>
محل نصب پیشنهادی مطابق استاندارد سلسله مراتب سیستمفایل (FHS) در /opt است. برای نصب PyCharm در این محل، دستور زیر را وارد کنید:
sudo tar xzf pycharm-*.tar.gz -C /opt/
مرحله 2: اکنون، باید به زیر شاخهی bin بروید:
cd <new archive folder>/pycharm-*/bin
برای مثال:
cd /opt/pycharm-*/bin
مرحله 3: در انتها، از زیر شاخه bin فایل pycharm.sh را اجرا کنید:
sh pycharm.sh
تم (Theme) یا پوسته، ظاهر نرم افزار شامل پنجرهها، دکمهها، گفتگوها و همه عناصر بصری رابط گرافیگی را تغییر میدهد. به طور پیشفرض، در PyCharm برای آسیب نرسیدن به چشم برنامهنویس، تم Darcula فعال است.
بعد از اتمام نصب PyCharm، میتوان تم پیشفرض را تغییر داد. برای این منظور، در پنجرهی خوشآمد گویی PyCharm، از گزینههای سمت چپ، گزینهی Cusomize را انتخاب کنید. در این صفحه، میتوانید تم IDE، فونت IDE، فونت ویرایشگر و کلیدهای میانبر را تغییر دهید.
برای تغییر تم، در زمانهای دیگر باید مراحل زیر را دنبال کنید:
مرحله 1: از منوی File گزینهی Settings را انتخاب کنید.
مرحله 2: از منوی سمت چپ، گزینهی Appearance & Behavior و سپس گزینهی Appearance را انتخاب کنید. در صفحهی باز شده، در بالای صفحه گزینه Theme وجود دارد که با تغییر گزینههای روبروی آن، میتوانید تم مورد نظر خود را انتخاب کنید. اکنون، اگر دکمهی Apply را کلیک کنید، تغییرات مورد نظر اعمال خواهد شد.
هر کدام از گزینههای موجود در این صفحه، برای شخصیسازی ظاهر و نوع و اندازهی فونت کاربرد دارد. میتوانید، هر یک را امتحان و نتیجهی کار را مشاهده کنید.
امکان شخصیسازی IDE و ایجاد محیطی دلخواه سلیقهی کاربر، به جذابیتهای آن میافزاید. مانند تغییر رنگ پس زمینه PyCharm، تغییر نوع، اندازه و رنگ فونت، تغییر تم و نصب تم جدید در PyCharm و از این قبیل موارد، که میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این موارد، مستندات تنظیمات PyCharm را مطالعه کنید.
PyCharm با طراحی ابزاری با نام EduTools، محیطی برای یادگیری برنامه نویسی پایتون در پای چارم به وجود آورده است. با فعال کردن حالت آموزشی، شما میتوانید به عنوان یک کارآموز یا یک معلم فعالیت کنید.
در اینجا، لازم به ذکر است PyCharm نسخهی Edu نیز برای دانلود و نصب کردن وجود دارد. این نسخه، رایگان و تمامی امکانات نسخهی Community را دارد و تنها تفاوت آنها ویژگی آموزشی است که بر روی نسخهی Edu فعال است.
کارهایی که میتوانید به عنوان یک کارآموز انجام دهید:
کارهایی که میتوانید به عنوان یک معلم انجام دهید:
مرحله 1: ابزار EduTools در هر دو نسخهی Community و Professional قابل نصب است. برای نصب این افزونه کافی است مسیر زیر را دنبال کنید:
Settings > Preferences > Plugins
مرحله 2: در کادر جستجوی Marketplace عبارت EduTools را جستجو کنید.(در صورت نیاز، گزینه Search in repositories را کلیک کنید.)
مرحله 3: برای نصب افزونه رو گزینهی Install کلیک کنید. پس از اتمام نصب، از شما میخواهد PyCharm را دوباره راهاندازی کنید.
در بخش از آموزش کار با PyCharm وقت آن است که نحوه ایجاد پروژه در آن را بیاموزیم. در PyCharm، شما همه کارها را در متن یک پروژه انجام میدهید. پس، اولین کاری که باید انجام دهید ایجاد یک پروژه است. برای این کار مراحل زیر را دنبال کنید:
مرحله 1: در صفحهی خوشآمد گویی، روی گزینهی New Project کلیک کنید.
مرحله 2: از گزینههای سمت چپ، گزینه Pure Python را انتخاب کنید. محل ذخیره پروژه و نام آن را تعیین کنید.
مرحله 3: منوی کشویی Project Interpreter را باز کنید. در لیست کشویی، گزینهی New Environment میتوانید یکی از موارد Pipenv، Virtualenv و Conda را انتخاب کنید. اینها محیطهای ایزولهای هستند که وابستگیهای مورد نیاز پروژهها مختلف را محقق میکند، بدون آن که تداخلی با برنامههای دیگر به وجود بیاورد.
شما میتوانید، هر کدام را که دوست دارید انتخاب کنید، اما به طور معمول، بیشتر افراد Virtualenv را انتخاب میکنند. در ادامه، میتوانید محل ذخیرهی محیط ایزوله و مفسر پایهی پایتون را انتخاب کنید. بیشتر مواقع، گزینههای پیشفرض مناسب هستند. نیازی به فعال کردن گزینههای دیگر نیست.
اکنون، بر روی دکمهی Create کلیک کنید تا مراحل ایجاد پروژه تکمیل شود.
مرحله 4: پنجرهای در مورد نکتههای آموزشی در هر بار راهاندازی PyCharm باز میشود، که این پنجره را ببندید. اکنون، وقت آن است که برنامه جدید پایتون بسازیم. همزمان کلیدهای Alt+ins را فشار دهید، یا از منوی File گزینهی New را انتخاب کنید. از گزینههای موجود، Python File را انتخاب کنید.
مرحله 5: نام فایل را نوشته و بر روی python File دو بار کلید کنید.
مرحله 6: برای تست، یک بازی حدس ساده را کد نویسی میکنیم. با کتابخانهی Random، ماشین یک عدد از صفر تا صد را به صورت رندوم در یک متغیر به ذخیره میکند و کاربر هر دفعه باید یک عدد حدس بزند، اگر جواب کوچکتر یا بزرگتر از عددی که کاربر میدهد باشد به او اطلاع داده میشود. با رسیدن کاربر به جواب، بازی به پایان میرسد. کد بازی به صورت زیر است:
from random import randint
def play():
random_int = randint(0, 100)
while True:
user_guess = int(input("What number did we guess (0-100)?"))
if user_guess == randint:
print(f"You found the number ({random_int}). Congrats!")
break
if user_guess < random_int:
print("Your number is less than the number we guessed.")
continue
if user_guess > random_int:
print("Your number is more than the number we guessed.")
continue
if __name__ == '__main__':
play()
به جای کپی و جایگذاری، اگر این کد را تایپ کنید، خواهید دید برنامه بیشتر کد به صورت خودکار همراه شما تکمیل خواهد کرد. سرعت برنامه نویسی، با IDE بسیار بیشتر و لذتبخشتر است.
اکنون، قصد داریم کدی که در بالا نوشتیم را اجرا کنیم. برای این منظور، با سه روش میتوانید آن را اجرا کنید.
هر کدام از روشهای بالا را برای اجرای کردن برنامه به کار ببرید، پنجرهی Run Tool در پایین صفحه باز خواهد شد، که خروجی کد شما نمایش داده میشود.
بد نیست در این آموزش استفاده از PyCharm به سراغ حل یک مشکل احتمالی برویم. گاهی مواقع، ممکن است به دلایل مختلف، نرم افزار PyCharm در ویندوز باز نشود و خطا صادر کند. هر وقت چنین اتفاقی برای شما افتاد، میتوانید در اینترنت با جستجوی پیغام خطایی که دریافت کردهاید، مشکل را پیدا و آن را رفع کنید. اما قبل از آن که به سراغ جستجو بروید، راهحلهایی که در زیر میآوریم را امتحان کنید، شاید مشکلتان حل شود.
ابتدا رایانه را راهاندازی کرده و سپس به مسیر زیر بروید:
C:\Users\<Your Name PC>\<PyCharm Folder> \system\tmp
در اینجا، تمامی فایلهای و پوشهها را حذف کنید. رایانه را دوباره راهاندازی کرده و PyCharm را اجرا کنید.
اگر با روش اول، مشکل شما حل نشد، راهحلهای مختلفی را میتوانید امتحان کنید. اما بیدردسرترین و آسودهترین راهحل، حذف کامل PyCharm از رایانه و نصب دوباره آن است. در بیشتر مواقع، درگیر شدن با مسائل متفرقه، شما را از هدف اصلی خودتان که برنامه نویسی است، دور خواهد کرد. پس، به دنبال پیدا کردن روشهای پیچیده نباشید، زیرا هدف اصلی شما باید برنامه نویسی باشد نه چیز دیگری.
PyCharm یک IDE حرفهای، برای پایتون است که توسط شرکت JetBrains طراحی شده است. این IDE قابلیتهای مختلفی از جمله تکمیل خودکار کد، پشتیبانی از فریمورکهای پایتون، توسعه از راه دور، پیمایش کد، بازسازی و… را به شما ارائه میدهد. PyCharm سازگاری کامل با سیستمعاملهای مختلف از جمله ویندوز و لینوکس دارد. این نرم افزار، در دو نسخهی رایگان و پولی منتشر میشود که نسخهی پولی آن یک انتخاب حرفهای برای برنامهنویسان حرفهای است.
از دیگر ویژگیهای PyCharm، شخصیسازی محیط و افزونههای مختلف برای گسترش آن است. برای نمونه، افزونه EduTools، یک محیط آموزشی در اختیار همگان قرار میدهد تا پایتون را آموخته یا به دیگران بیاموزند. از نظر بسیاری از برنامهنویسان پایتون، PyCharm گزینهای غیر قابل رقابت است. آیا به نظر شما این حرف صحیح است؟ خوشحال میشویم تجربیات و دیدگاههای خود را با ما به اشتراک بگذارید.
برای اینکه دردسرتون کمتر بشه میتونید از یک محیط دیگه مثل ویژوال استودیو کد استفاده کنید.