افزايش قيمت دوره‌ها در راهه! ۲۱٪ تخفیف ثبت‌نام با قیمت فعلی

چگونه برنامه نویسی را شروع کنیم؟

شاید شما هم قصد داشته باشید که شروع به برنامه نویسی کنید و این سوال برای شما پیش اومده که چگونه برنامه نویسی را شروع کنیم و یا چطور برنامه نویسی کنیم این سوال اکثر کسایی هست که با شغل محبوب برنامه نویسی آشنا می‌شوند و قصد دارند برنامه را حرفه ای شروع کنند . خوندن این مقاله کمکت می‌کنه با ویژگی‌های مختلفی که بین زبان‌های برنامه نویسی تمایز ایجاد می‌کنه آشنا بشی. این کار باعث میشه بتونی راحت‌تر مسیرت رو انتخاب کنی. به علاوه انتخابت منطقی‌تر و مطمئن‌تر میشه. پس تا پایان مقاله همراهم باش!

عجله نکن ، دوست داری برنامه نویسی یاد بگیری ؟ دکتر لقمان آوند در دوره الفبای برنامه نویسی خیلی قشنگ با زبان ساده بهت مسیریادگیری برنامه نویسی رو آموزش داده تازه یک کد تخفیف 50 درصدی  start50 هم برات گذاشتیم که راحت‌تر شروع کنی، فقط کافیه در این دوره خیلی ارزون شرکت کنی و از مشاوره رایگان مشاوران ما هم بهره‌مند بشی !

چگونه برنامه نویسی را شروع کنیم؟

بهترین زبان برنامه نویسی برای شروع چیست؟

برای انتخاب زبان برنامه نویسی مورد علاقه ات لازمه ویژگی‌ها و کاربرد‌های زبان‌های برنامه نویسی رو بدونی. باید بدونی که می‌خوای برای چه پلتفرمی برنامه بنویسی. اصلا چی می‌خوای بنویسی! دوست داری چه جور شغلی داشته باشی؟ اون ویژگی چه مزایایی رو در اختیارت قرار میده و…
هر ویژگی که یک زبان برنامه نویسی خاص داره نباید به دید مزیت یا عیب مطلق اون زبان برنامه نویسی دیده بشه. نکته مهم اینه که معیار خوبی و بدی، انتخاب هر زبان برنامه نویسی در جای درست خودشه.

برنامه نویسی سطح بالا و برنامه نویسی سطح پایین

اگر به دنبال یادگیری یک زبان برنامه نویسی باشی به احتمال زیاد اسامی زبان‌های “سطح بالا” و “سطح پایین” تا به حال زیاد به گوشت خورده. باید بگم که مفهوم سطح بالا یا سطح پایین بودن یک زبان مسئله ای نسبیه یعنی بسته به زبان هایی که دارن با هم مقایسه میشن یک زبان برنامه نویسی ممکنه سطح بالا یا سطح پایین محسوب بشه.

به این خاطر که تنها مفهوم قابل فهم برای کامپیوتر اعداد صفر و یکه، زبان ماشین به عنوان تنها زبان قابل فهم برای کامپیوتر فقط از اعداد صفر و یک تشکیل شده. اما حرف زدن با کامپیوتر به زبان صفر‌ها و یک‌ها کار خیلی طاقت فرساییه بنابراین زبان‌های برنامه نویسی وارد میدان شدن. زبان برنامه نویسی اسمبلی به عنوان نزدیک‌ترین زبان به زبان کامپیوتر به وجود اومد و بنابراین از لحاظ نزدیکی به زبان انسان در پایین‌ترین سطح ممکنه. هرچه میزان نزدیکی به زبان انسان و abstraction یا انتزاع یک زبان برنامه نویسی زیادتر باشه اون زبان سطح بالاتر و از زبان ماشین دور تره!

چگونه برنامه نویسی را شروع کنیم؟

اولین زبان‌های سطح بالا فرترن و کوبول بودن. ممکنه در نگاه اول به زبان‌های برنامه نویسی سطح پایین برچسب بد یا ضعیف و به زبان‌های برنامه نویسی سطح بالا برچسب خوب یا قوی بزنید. اما باید بگم این باور کاملا اشتباهه! ضعیف یا قوی بودن یک زبان کاملا بستگی به مورد استفاده شما داره و زبان‌های برنامه نویسی سطح بالا و سطح پایین مزایا و معایب خاص خودشون رو دارن.

زبان‌های بسیار سطح پایین می‌تونن مستقمیا و بدون نیاز به کامپایلر یا مفسر اجرا بشن. با اون‌ها می‌تونید کنترل کاملی روی مموری کامپیوتر داشته باشی. به همین خاطر کارایی بسیار بسیار خوبی دارن. با زبان‌های سطح پایین می‌تونی برای سخت افزار‌ها برنامه بنویسی و یا سیستم عامل بسازی. اما با وجود همه این مزایا برنامه نوشتن با اونا بسیار سخته. بنابراین مدت زمان توسعه نرم افزار با اون‌ها به شدت افزایش پیدا می‌کنه.

شروع برنامه نویسی

بر خلاف زبان‌های برنامه نویسی سطح پایین، خوندن، نوشتن و نگهداری و بهبود برنامه‌های نوشته شده به زبان‌های برنامه نویسی سطح بالا مثل جاوا، سی شارپ و PHP بسیار راحته. زبان‌های سطح بالا به معماری سخت افزار وابسته نیستن و با اون‌ها شما به جای سر و کار داشتن با خونه‌های حافظه، با توابع، اشیا و … سر و کار دارید.

انواع پلتفرم‌های برنامه نویسی

برای اینکه به مبحث انواع پلتفرم‌ها بپردازیم نیازه که اول بدونیم پلتفورم چیه. پلتفورم در واقع بستریه که یه نرم افزار می‌تونه در اون اجرا بشه. معمولا پلتفورم با سیستم عامل اشتباه گرفته میشه در حالی که پلتفورم به مجموع سخت افزار (مثل موبایل، کامپیوتر‌های دسکتاپ یا لپتاپ، کنسول‌ها و…) و سیستم عامل‌های مختلف (مثل ویندوز 32 بیت یا 64 بیت، مکینتاش، اندروید، IOS و…) و حتی نسخه‌های اون‌ها (مثل ویندوز 2008 یا مک او اس سیرا) گفته میشه.

با احتساب توضیحات بالا به طور کلی ما می‌تونیم روی سه بستر یا پلتفورم مهم موبایل، وب و دسکتاپ برنامه بنویسیم. البته من توی این مقاله با این سه نوع از پلتفورم‌های اصلی سر و کار دارم و صد البته که پلتفورم‌های دیگه ای مثل ساعت‌های هوشمند، لوازم خانگی هوشمند و… با سیستم‌های عامل و نسخه‌های مختلف وجود دارن.

برنامه نویسی موبایل 

برنامه نویسی

برنامه‌های موبایل معمولا به دو دسته برنامه‌های اندرویدی و برنامه‌های IOS تقسیم میشن. حتما با این دو سیستم عامل از قبل آشنا هستی. برای نوشتن اپلیکیشن‌های اندروید می‌تونی از زبان‌های برنامه نویسی مثل جاوا، سی شارپ، کاتلین، سی پلاس پلاس و… استفاده کنی. اما توی ایران زبان جاوا برای این کار رایج تره.

به علاوه برای نوشتن اپلیکیشن‌های IOS می‌تونی از زبان هایی مثل swift و objective c استفاده کنی.

برنامه نویسی وب

برنامه‌های وب به دو دسته برنامه‌های سمت کاربر (client side) و برنامه‌های سمت سرور (server side) تقسیم میشن. برنامه‌های سمت کاربر برنامه هایی هستن که روی مرورگر کاربر اجرا میشن و برنامه‌های سمت سرور برنامه هایی هستن که روی یک کامپیوتر سرور اجرا میشن ونتایج اجرای اون ها، به کامپیوتر کاربران نرم افزار ارسال میشه.

شروع برنامه نویسی

اگر قصد وارد شدن به حوزه برنامه نویسی وب رو داری برای انتخاب زبان برنامه نویسی اول باید مشخص کنی اون زبان رو برای سمت کاربر می‌خوای یا برای سمت سرور. البته معمولا در موقع شروع کار برنامه نویسی وب اولین قدم ها، چه قصد رفتن به سمت کلاینت رو داشته باشید و چه سمت سرور یادگیری زبان‌های html و css هست. چون این دو زبان پایه برنامه نویسی وب محسوب میشن ولی بدون اون‌ها هم شروع یادگیری برنامه نویسی سمت سرور ممکنه.

برای حوزه سمت کاربر زبان جاوا اسکریپت رو یاد بگیر. برای حوزه سمت سرور به تناسب نیاز و هدف گذاریت می‌تونی بین زبان‌های برنامه نویسی زیادی مثل PHP، جاوا اسکریپت، روبی و… زبان برنامه نویسی مورد علاقه ات رو انتخاب کنی.

برنامه نویسی دسکتاپ

برنامه نویسی دسکتاپ بیشتر به برنامه نویسی برای نرم افزارهای ویندوز و مکینتاش (به علاوه لینوکس) اشاره می‌کنه. می‌تونی با استفاده از زبان هایی مثل جاوا، سی شارپ، پایتون و… که اغلب کراس پلتفورم هستن برنامه بنویسی.

برنامه نویسی کراس پلتفرم

با برنامه نویسی کراس پلتفورم می‌تونی برای همه پلتفورم‌ها مثل اندروید، ios، کامپیوتر‌های ویندوزی و … فقط با یک بار کد زدن برنامه بنویسی. برنامه نویسی کراس پلتفورم همینطور با عنوان برنامه نویسی مالتی پلتفورم شناخته میشه. این نوع برنامه نویسی به دو دسته اصلی تقسیم میشه:

برنامه نویسی کراس پلتفورم بومی native cross-platform

هر سیستم عامل موبایلی روی بسته توسعه نرم افزاری یا software development kit (SDK) خاص خودش اجرا میشه. هر SDK از زبان برنامه نویسی خاصی پشتیبانی می‌کنه. مثلا اپلیکیشن‌های IOS روی swift و objective c اجرا میشن و اپلیکیشن‌های اندروید روی java. اپلیکیشن هایی که مستقیما تحت این SDK‌ها اجرا میشن به اپلیکیشن‌های بومی یا native معروف هستن.

اما میشه کاری کرد که یک API یا framework واحد بین این SDK و اپلیکیشن به عنوان یک واسط قرار بگیره .به این ترتیب اجرای اون اپلیکیشن از زبان برنامه نویسی مستقل میشه! سازنده این API معمولا یک نرم افزار IDE یا محیط توسعه نرم افزار یکپارچه رو در اختیار برنامه نویس‌ها قرار می‌ده تا برنامه نویس‌ها بتونن به راحتی و با استفاده از اون IDE‌ها با نوشتن یک بار کد، برای همه پلتفورم‌های پشتیبانی شده خروجی بگیرن.

با این روش این اپلیکیشن‌ها در نهایت از SDK بومی هر پلتفورم برای اجرا شدن استفاده می‌کنن .یعنی در نهایت تفاوت آنچنانی با برنامه‌های بومی ندارن. به طور مثال Xamarinو React Native جز این دسته هستن!

روش برنامه نویسی کراس پتلفورم مزایا و معایب خاص خودش رو داره:

مزایا شروع برنامه نویسی کراس پلتفورم

  • رابط کاربری تقریبا بومی
  • پرفورمنس یا کارایی بالا تقریبا نزدیک به اپلیکیشن‌های بومی
  • کاهش هزینه‌های منابع انسانی و مالی
  • توسعه سریع
  • امکان استفاده از API‌های بومی هر پلتفورم مانند مکان یابی، دسترسی به حافظه و…

معایب شروع برنامه نویسی کراس پلتفورم

  • نیاز به تایید مجدد مارکت‌های اپلیکیشن مثل اپ استور برای هر بار به روزرسانی
  • کاملا بومی نبودن رابط کاربری بخاطر تفاوت‌های زیاد رابط کاربری اندروید و IOS
  • امنیت پایین

چگونه برنامه نویسی را شروع کنیم؟

شروع برنامه نویسی کراس پلتفورم ترکیبی hybrid cross-platform  

در برنامه‌های موبایلی بیشتر بار پردازشی در سمت سرور یا بک اند انجام میشه. بنابراین بزرگ‌ترین بخش این برنامه‌ها به رابط کاربری یا GUI اختصاص داره. بسته‌های نرم افزار یا SDK‌های اندروید و IOS امکانی به اسم Webview در خودشون دارن که با استفاده از اون یک مرورگر  به اپلیکیشن اضافه میشه. این موضوع چه خبر خوشی برای ما داره؟

با استفاده از webview می‌تونی به سادگی با استفاده از HTML، CSS و جاوا اسکریپت اپلیکیشن‌های موبایل بسازی! به همین دلیل به این برنامه ها، برنامه‌های ترکیبی میگن. اما مشکل این نوع از برنامه نویسی اینه که برای ارتباط با API‌های بومی مثل مکان یابی و دسترسی به حافظه به یک واسط بین جاوا اسکریپت و زبان برنامه نویسی بومی احتیاج هست. این روش هم مثل روش قبل مزایا و معایب خاص خودش رو داره:

مزایا

  • نوشتن یک بار کد برای همه پلتفرم ها
  • کم کردن هزینه‌های نگهداری اپلیکیشن به دلیل مشترک بودن کد ها
  • دیباگ و اشکال گیری بدون احتیاج به شبیه ساز هر پلتفورم
  • صرفه جویی در هزینه‌های منابع انسانی و زمان (به همین دلیل برای موقعیت‌های با مهلت زمانی کم یکی بهترین انتخاب هاست!)
  • راحتی کدنویسی برای برنامه نویسان وب

معایب

  • دسترسی محدود به برخی امکانات پلتفورم
  • احتیاج به وجود یک واسط جاوا اسکریپت به native برای دسترسی به API‌های بومی
  • آسیب پذیری و امنیت پایین
  • وجود نداشتن رابط کاربری مجزا و بومی برای هر پلتفورم

نتیجه گیری

توی این مطلب با انواع زبان‌های برنامه نویسی آشنا شدی و فهمیدی چطور برنامه نویسی را شروع کنیم. همینطور متوجه شدی پلتفرم چیه و برای برنامه نوشتن برای هر پلتفرم به چه زبان‌های برنامه نویسی احتیاج داری. حالا نوبت توست که تصمیم بگیری! یادت نره که حتما تمام تلاشت رو بکنی قبل از شروع برنامه نویسی مسیر و چشم انداز روشنی برای خودت داشته باشی. تو باید مزایا و معایب هر مسیر رو با دید باز و بدون تعصب بسنجی.

اگر ایده خاصی داری و دلت می‌خواد برای اجرای اون، برنامه نویسی رو یاد بگیری بررسی کن که بهترین پلتفرم برای اجرای ایده ات کدومه. با کدوم پلتفورم از نظر بازاریابی و تجربه کاربری می‌تونی ارتباط بهتر و مستقیم‌تری با مشتری‌ها یا کاربر هات داشته باشی؟ چقدر زمان برای اجرای اون داری؟ اگر دوست داری در یک شرکت برنامه نویسی استخدام بشی علاقه داری فیلد کاریت در چه سمتی باشه؟ در چه صورت می‌تونی حقوق بیشتری دریافت کنی؟ در چه صورت می‌تونی زودتر به نتیجه برسی؟

اینا همه شرایط مختلفی هستن که ممکنه هر شخص علاقه مند به وارد شدن به حوزه برنامه نویسی لازم داشته باشه بهشون فکر کنه. پس سعی کن با دید باز و منطقی تصمیم بگیری. تصمیم تو چیه؟ اونو با ما در میون بذار تا برای ادامه مسیر کمکت کنیم!

اگر می‌خواهید بیشتر با برنامه نویسی آشنا شوید مقالات زیر را دنبال کنید

فرصت های بزرگ و درآمدهای عالی متعلق به متخصص هاست. برای متخصص شدن، مشاوره رایگان بگیر:

 
ارسال دیدگاه
ما همه سوالات و دیدگاه ها رو می خونیم و پاسخ میدیم
۱۲۸ دیدگاه
۰۹ خرداد ۱۴۰۲، ۱۹:۰۱
سلام خیلی عالی بود.من یک پرستار رسمی دولت هستم با کار طاقت فرسایی که در سیستم بیمارستانی دارم و مزد نا چیز .سوالی دارم از شما من یک مادر هم هستم و فرصت زیادی ندارم ولی به شدت به مهاجرت فکر می کنم که البته بتونم هم از پرستاری بصورت بلند مدت و سر فرصت در خارح استفاده کنم ولی به توصیه خیلی از کسانی که راهنمایی درباره مهاجرت می کنند .حتما می خواهم در کنار کارم حتی در ابتدای مهاجرت از برنامه نویسی کسب درامد کنم.لطفا من رو راهنمایی کنید
نازنین کریمی مقدم ۰۹ خرداد ۱۴۰۲، ۲۰:۴۳
درود
باید برنامه ریزی دقیقی داشته باشید. برنامه نویسی تمرکز میخواد و نمیتونید با مشغله فکری زیاد از پسش بربیاد. برای مثال ما نیروی آتش نشان با شرایط شما داشتیم (البته وظایف مادری رو نداشته) که با زمان بندی تونسته مباحث رو پیش بره.
بنده در حالت عادی پایتون رو برای مهاجرت توصیه میکنم اما به شرطی که با برنامه پیش برید. اگر فعلا این امکان رو ندارید بهتره برای شروع وردپرس رو شروع کنید که دغدغه کمتری نیاز داره.
۰۶ خرداد ۱۴۰۲، ۱۱:۳۶
سلام، خسته نباشید
من 28 سالمه ، دیپلم کامپیوتر دارم و تا حدودی با برنامه نویسی آشنام. اما چندین ساله که ترک تحصیل کردم ، میخواستم ببینم با توجه به سنم از نظر شما برای برنامه نویسی از طریق دانشگاه اقدام کنم بهتره یا کلاس های خصوصی ؟!
نازنین کریمی مقدم ۰۹ خرداد ۱۴۰۲، ۲۰:۵۶
درود
خیلی بستگی به شرایط زندگی و اولویتهاتون داره. میتونید چندجا رزومه بفرستید و آگهی های کار رو بررسی کنید ببینید با مدرک فعلی و مهارتهاتون چقدر شانس کاریابی دارید و بر اون اساس تصمیم بگیرید.
فریلنسری هم هست که نیاز به مدرک نداره اما باید ببینید به این مدل کار کردن علاقه دارید یا نه.
در هر دو تصمیم باید همین امسال در جایی استخدام بشید حتی شده با حقوق ناچیز وگرنه شانس استخدام رسمی رو در سالهای آینده از دست خواهید داد.
۰۳ خرداد ۱۴۰۲، ۱۴:۴۰
خیلی عالی بود . من مقاله الفبای برنامه نویسی رو هم خوندم و جواب خیلی از سوالاتم رو گرفتم و فهمیدم که می خوام به کجا برم . من 17 سالمه و رشتم ریاضی فیزیکه الان اسکرچ رو حرفه ای کار میکنم م یخواستم برنامه نویسی یاد بگیرم چون توی دانشگاه می خوام ازش برای رشته های مکاترونیک و مهندسی پزشکی استفاده بکنم . پیشنهاد شما چه زبانی هستش ؟؟
نازنین کریمی مقدم ۰۹ خرداد ۱۴۰۲، ۲۱:۰۹
درود
برای مکاترونیک و مهندسی پزشکی بهتره که پایتون بلد باشید. ممکنه کمی برنامه نویسی ریزپردازنده هم نیاز بشه که وارد حوزه بشید دوستان و همکاران بهتر کمک تون میکنند.
۰۱ خرداد ۱۴۰۲، ۲۰:۱۶
خیلی اطلاعات مفید.
امید دارم اطلاعات درست بوده باشد و تصمیم درست را بگیرم.
موفق باشید
۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۴:۲۴
سلام ببخشید من لیسانس عمران دارم . ۲۶ سالمه ولی ازش متنفرم در حال حاظر آرایشگرم میخواستم بدونم دیر نشده برم سمت برنامه نویسی؟
نازنین کریمی مقدم ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۰:۱۱
درود
خیر تا قبل از 30 سالگی هنوز شانس استخدام رسمی بدون سابقه کار رو دارید و بعد از اون همچنان میتونید در این حوزه به صورت فریلنسری فعالیت کنید. پیشنهاد میکنم زمینه های مختلف برنامه نویسی رو بررسی کنید و یکی که به علایق و شرایط تون نزدیک تر هست رو انتخاب کنید.
۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۲۰:۱۵
اگه ترک تحصیلم بکنیم میتوانیم به حوزه برنامه نویسی برویم؟
نازنین کریمی مقدم ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۰۲:۳۶
درود
بله ممکن هست اما دقت کنید که برای کاریابی باید نمونه کار قوی برنامه نویسی داشته باشید.
۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۲۱:۳۸
سلام من ۲۱ سالمه دانشگاه هم نرفتم رشتمم ریاضی فیزیکه الان میخام برنامه نویس بشم باید برم دانشگاه !!و چه رشته ای باید بخونم ممنون راهنمایی کنید
نازنین کریمی مقدم ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۰۹:۵۶
درود
بستگی به هدف تون داره، میتونید هم سمت دانشگاه اقدام کنید و هم به صورت خودآموز پیش برید. برای خودآموزی باید یک زمینه رو انتخاب کنید و طبق نقشه راه اون حوزه پیش برید.
هرتصمیمی میگیرید سعی کنید تا 25 سالگی سابقه کار و نمونه کار ایجاد کنید.
۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۴:۰۳
سلام وقتتون بخیر ۱۷سالمه و میخوام کلاسای برنامه نویسی شرکت کنم خیلی به زبان انگلیسی مسلط نیستم کار واسم دشوار نمیشه؟
نازنین کریمی مقدم ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۱:۳۵
درود
اگر در حد متوسط باشید اوکیه. اگر خیلی ضعیف باشید در ابتدا صرفا سرعتتون کمی کند هست و به مرور برطرف میشه
۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۰:۲۳
سلام من 18 سالمه میخوام یک صفحه اجتماعی بسازم نمیدونم از کجا شروع کنم و یا کدام زبان را یاد بگیرم تقریبا یک هفته است که به دنبال راه استم و ها بعد از یاد گرفتن زبان چی جوری از طریق زبان میتونم یک صفحه اجتماعی بسازم میشه رهنمایی کنین تشکر ❤️🙏🙏
نازنین کریمی مقدم ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۰:۴۳
درود
یک صفحه اجتماعی در کجا بسازید؟ توضیح بیشتر لطفا :)
۲۸ فروردین ۱۴۰۲، ۲۱:۵۱
سلام و خداقوت.
من یه فروشگاه لباس دارم میخوام فروشگاه آنلاین هم افتتاح کنم. پیشنهادتون کدوم زبانه و به طور میانگین چقدر زمان میبره که مسلط بشم؟
نازنین کریمی مقدم ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۲۰:۴۹
درود
بهتره سراغ وردپرس برید. خود سایت رو یکهفته ای میتونید بالا بیارید و بسته به زمانی که میگذارید بخش فروشگاه و... بین دو هفته تا دو ماه زمانبر هست.
۲۱ فروردین ۱۴۰۲، ۱۸:۱۷
با سلام و خسته نباشید خدمت شما
میخواستم بپرسم برای وب از hdml-css شروع کنم ویا پایتون کدوم بهتره؟
و اینکه دوره های حضوری مجتع فنی خوبه یا نه و یا کجا رو پیشنهاد میکنید؟
با سپاس فراوان
نازنین کریمی مقدم ۲۲ فروردین ۱۴۰۲، ۰۹:۵۲
درود
به فرانت اند علاقه دارید یا بک اند؟
۲۲ فروردین ۱۴۰۲، ۱۴:۰۴
فرانت اند
نازنین کریمی مقدم ۲۳ فروردین ۱۴۰۲، ۱۸:۲۶
بهتره که مقاله نقشه راه فرانت اند رو مطالعه کنید مراحل رو کامل توضیح دادیم.
درمورد سوال دوم تون طبق تجربیاتی که دیدم دوره حضوری برای وب خیلی وقت تلف کن هست و بهتر است از دوره های آنلاین استفاده کنید.
۲۰ فروردین ۱۴۰۲، ۲۱:۵۳
سلام من به کالیفرنیا مهاجرت کردم حدود ۳۵ سالمه اینجا برنامه نویسی خیلی پردرآمده شرکتای اپل گوگل فیس بوک همه اینجا هستن
میخاستم اگه میشه بگید ک چ برنامه ای رو شروع کنم برای یادگیری از صفر ؟
نازنین کریمی مقدم ۲۰ فروردین ۱۴۰۲، ۲۳:۰۳
درود
بهتره به پایتون مسلط باشید و شرایط استخدام و کاریابی رو هم بررسی کنید.
۱۳ فروردین ۱۴۰۲، ۱۰:۰۰
عالی بود
۱۳ فروردین ۱۴۰۲، ۰۰:۲۸
سلام . من ۱۳ سالم هست و میخوام طراحی سایت رو از صفر شروع کنم(فرانت اند)و به عنوان شغل کمکی و وقت آزادم کار کنم ولی علاقه دارم به این کار به نظر شما الان باید از کجا شروع کنم؟
نازنین کریمی مقدم ۱۴ فروردین ۱۴۰۲، ۱۰:۴۲
درود
بهتره با وردپرس شروع کنید که یادگیریش سریع هست و میتونید باهاش یک وبسایت رو از صفر تا صد بسازید و در فریلنسری بازارکار خوبی داره. (دوره وردپرس)
بعد از اون برای ساخت قالبهای جذابتر و طراحی بهتر میتونید به سراغ یادگیری تخصصی html و css برید. (دوره طراحی وب)
برخی بعد از چند سال با یادگیری جاوا اسکریپت درآمد خودشون رو افزایش میدن اما این بسته به نظر شماست که در مرحله قبل بمونید و همونجا پروژه بیشتر قبول کنید و درآمد داشته باشید یا چیز جدیدی رو شروع کنید.
۱۱ فروردین ۱۴۰۲، ۲۰:۱۲
سلام وقتتون به خیر
ببخشید چطور میتونیم بدون اینکه تو شرکتی استخدام بشیم در آمد داشته باشیم از طریق برنامه نویسی وب و طراحی یه سایت؟
نازنین کریمی مقدم ۱۳ فروردین ۱۴۰۲، ۱۶:۲۳
۱۰ فروردین ۱۴۰۲، ۱۰:۳۹
سلام وقتتون بخیر
من اروپا زندگی میکنم و میخوام برای پیدا کردن کار بهتر برنامه نویسی یاد بگیرم.هیچ دانشی ندارم ولی بسیار علاقمند به این حوزه هستم
شما چه راهنمایی میتونین بکنین؟
نازنین کریمی مقدم ۱۳ فروردین ۱۴۰۲، ۲۳:۱۳
درود
باید اول زمینه مورد علاقه تون رو کشف کنید. دوره الفبای برنامه نویسی در قدم اول کمک میکنه تا یک تصمیم درست و منطقی بگیرید.
۰۷ فروردین ۱۴۰۲، ۲۰:۰۶
سلام یادگیری زبان انگلیسی وسطح دانش زبانی باید تو چه مرحله ای باشه،که وارد برنامه نویسی بشی
نازنین کریمی مقدم ۱۰ فروردین ۱۴۰۲، ۰۴:۳۰
درود
انگلیسی در سطح متوسط. بعدها همراه یادگیری و به مرور در حیطه برنامه نویسی خودتون پیشرفت زبان رو حس خواهید کرد.
۲۷ اسفند ۱۴۰۱، ۱۲:۳۰
سلام درود من برنامه نویسی پایتون و سی شارپ شروع کردم و سینتکس رو یادگرفتم و میخوام در زمینه هوش مصنوعی و بازی سازی فعالیت کنم . زبان اینگلیسیم ضعیف هست و زیاد نمیتونم از منابع خارجی استفاده کنم چنلی سایتی هست که در این زمینه اموزش پیشرفته داشته باشه
نازنین کریمی مقدم ۲۸ اسفند ۱۴۰۱، ۱۱:۴۶
درود
برای بازی سازی سراغ یونیتی برید در نت سرچ بزنید سورس فارسی براش زیاد هست.
برای پایتون هم میتونید از بخش دوره ها در منوی بالای سایت دوره پایتون علم داده رو استفاده کنید یا هر دوره فارسی که فکر میکنید باهاش راحت هستید.
۲۶ اسفند ۱۴۰۱، ۲۱:۵۸
سلام من میخوام یه سایت خرید و فروش بزنم برای مغازه یکی از نزدیکانم
میخوام هم راحت باشه هم خیلی خوب درستش کنم
توی کدوم محیط های برنامه نویسی و تو کدوم لایه ها برم اون سایت رو طراحی کنم بهتره؟
نازنین کریمی مقدم ۲۷ اسفند ۱۴۰۱، ۰۹:۰۵
درود
بهتره سراغ وردپرس برید راحت و کم هزینه هست و سریع یاد میگیرید.
۲۵ اسفند ۱۴۰۱، ۲۰:۵۰
سلام وقتتون بخیر
ببخشید من امسال کنکور میدم رشتم ریاضی هست
مهندسی کامپیوتر بازارکار خوبی داره یا حتما باید خیلی تاپ باشی تا درامد متوسط داشته باشی؟
ممنون
نازنین کریمی مقدم ۲۷ اسفند ۱۴۰۱، ۰۹:۰۷
درود
سعی کنید تمرکز خودتون رو روی دانشگاه بگذارید. بعد از اون هرچی نمونه کار بیشتری داشته باشید شانس استخدام تون بیشتر هست.
اگر خیلی تاپ باشید امکان مهاجرت خواهید داشت و در حالت متوسط درآمد متوسط دارید.
۲۵ اسفند ۱۴۰۱، ۰۰:۰۱
سلام من ۱۸سالمه توی دبیرستان با برنامه ویژوال بیسیک کار کردم الانم دانشگده کشاورزی میرم ترم ۱ الان هم استاد ها دارن بهمون برنامه نویسی سیشارپ (کنسول) و App invertor رو یاد میدن من میخوام همراه با درس خوندنم از برنامه نویسی درامدی هم داشته باشم
به نظر شما چه کار و تو کدوم محیط های برنامه نویسی در امد خوبی داره.
نازنین کریمی مقدم ۲۵ اسفند ۱۴۰۱، ۱۶:۱۸
درود
برنامه نویسی حوزه های مختلف داره و باید ببینید اول به چه کاری علاقه مند هستید تا بنده زبانهای برنامه نویسی پولساز اون حوزه رو بهتون معرفی کنم.
۲۶ اسفند ۱۴۰۱، ۰۰:۱۹
چون تا الان باهامون تا حد اولیه یاد دادن واقعا نمیدونم کدوم به کدوم از حروزه هاش علاقه دارم ولی میخوام در اینده توی یه شرکتی کار کنم یا اگه الان کارم خوب بود خودم شخصا کار کنم
با این حساب با کدوم از این برنامه نویسی ها کار کنم که بتونم در حال حاضر و بعدا هم درامد داشته باشم
۱۹ اسفند ۱۴۰۱، ۱۹:۲۰
سلام من آموزش سی شارپ رفتم اما نمیدونم کجا باید شروع ب کار کنم و اکثر شرکت ها یه برنامه نویس مبتدی رو استخدام نمیکنن
نازنین کریمی مقدم ۲۰ اسفند ۱۴۰۱، ۰۸:۳۱
درود
بهتره که به عنوان کارآموز به شرط استخدام بعد از مدت کارآموزی اقدام کنید.
۱۲ اسفند ۱۴۰۱، ۲۲:۵۵
واقعاً ازتون ممنونم و ممنونم که ازمون عنایت می‌کنید
۰۹ اسفند ۱۴۰۱، ۲۳:۰۹
می‌خوام صفر تا صد برنامه نویس را بدونم لطفاً راهنمایی کنید
نازنین کریمی مقدم ۱۰ اسفند ۱۴۰۱، ۱۵:۰۸
درود
لطفا مقالات اخیر وبلاگ + سرفصلهای دوره الفبای برنامه نویسی رو مطالعه کنید.
۰۹ اسفند ۱۴۰۱، ۲۳:۰۷
آیا در داخل گوش هم میتوان برنامه نویس کرد
نازنین کریمی مقدم ۱۰ اسفند ۱۴۰۱، ۱۴:۵۵
درود
خیر امکان پذیر نیست (مگر در مباحث خیلی پایه ای وب) و بهتر هست که سیستم یا لپ تاپ مورد نیاز با هدفتون رو تهیه کنید.
۰۵ اسفند ۱۴۰۱، ۱۴:۲۰
سلام وقتتون بخیر
من 19 سالمه رشته ی تجربی خوندم فعلا تمام تمرکزم روی کنکورمه و رشته پزشکی می خوام بخونم میدونم شاید بی ربط باشه ولی به برنامه نویسی و کامپیوتر علاقه دارم ولی به عنوان یه شغل جانبی به نظرتون میتونم توی هر دو حیطه ی بی ربط پیش برم و برنامه نویسی رو هم در کنار دانشگاه ادامه بدم ؟ یا حتما باید کامپیوتر بخونی تا بشه برنامه نویسی کرد
نمی دونم از کجا شروع کنم اما می خوام چهار ماه بعد تا جایی که میشه یادش بگیرم هدف من فراتر از برنامه نویسیه می خوام یه جورایی هم وارد دنیای هوش مصنوعی بشم
بنظرتون از کجا باید شروع کنم؟
لطفا بهم نگید الان چیزی که می خوای گنگ هست و نمیدونی چی می خوای چون خوب میدونم چی می خوام
پیشاپیش ممنونم از راهنماییتون
نازنین کریمی مقدم ۰۵ اسفند ۱۴۰۱، ۱۸:۳۷
درود
هدفتون کار در ایران به صورت استخدامی هست یا فریلنسری؟
۰۱ اسفند ۱۴۰۱، ۱۹:۴۳
سلام من میخوام برنامه نویسی رو شروع کنم اما هنوز نمیدونم به کدوم بخش و زبان علاقه دارم. آیا شما ویدیویی دارید که محیط و نحوه کار کردن با هرکدوم رو کوتاه نشون بدن تا بفهمیم دقیقا به چی علاقه داریم؟
نازنین کریمی مقدم ۰۲ اسفند ۱۴۰۱، ۱۳:۱۸
درود
میتونید راهنمای ورود به برنامه نویسی یا دوره الفبای برنامه نویسی رو بررسی کنید.
۲۹ بهمن ۱۴۰۱، ۱۶:۰۸
سلام من ۱۳ سالمه و می‌خوام طراحی وب یاد بگیرم و در آینده هم دانشگاه مهندسی کامپیوتر می‌خوام برم
بنظر شما از چه زبانی استفاده کنم پایتون خوبه ؟ و اینکه صفر صفرم و هیچ چیزی رو از برنامه نویسی بلد نیستم
نازنین کریمی مقدم ۳۰ بهمن ۱۴۰۱، ۱۰:۰۲
درود
اول اینکه تمرکزتون رو روی قبولی کنکور بگذارید از هرچیزی مهمتر هست و آینده تون بهش بستگی داره.
برای وب توصیه میکنم جاوا اسکریپت + html و css بخونید. عبارت وب رو در مقالات وبلاگ سرچ کنید .
۲۸ بهمن ۱۴۰۱، ۰۹:۲۸
سلام خانم کریمی خسته نباشید
برای برنامه نویسی اندروید صفر تا صد باید چه زبان های را یاد بگیریم اگر بخواهیم برنامه آنلاین باشد و به سایت هم وصل شود
نازنین کریمی مقدم ۳۰ بهمن ۱۴۰۱، ۰۸:۵۶
درود
برای اندروید از جاوا یا کاتلین میتونید استفاده کنید. منتها چون فرمودید آنلاینه، بهتر هست که از برنامه نویسی pwa استفاده بشه که با جاوا اسکریپت نوشته میشه و میتونید از بین فریمورکهاش مثل ری اکت، انگولار و ویو جی اس انتخاب کنید.
۰۷ بهمن ۱۴۰۱، ۱۶:۲۵
سلام.برنامه نویسان وب های معروف مثل تریدینگ ویو ، رهاورد ۳۶۰ و اتا تریدر با کدام برنامه کد نویسی کرداند؟؟
نازنین کریمی مقدم ۰۸ بهمن ۱۴۰۱، ۰۹:۰۸
درود
یوآی و فرانت اند اغلب با زبان جاوا اسکریپت و فریمورکهایی مثل ری اکت و بک اند احتمالا با پایتون پیش رفتند.
۰۵ بهمن ۱۴۰۱، ۱۹:۰۹
سلام خسته نباشید
نیاز به کمک داشتم .
من میخواستم شروع به یاد گیری برنامه نویسی کنم .
هدف من ساخت بازی و برنامه است .
میشه بگید اول باید کدام زبان رو یاد بگیرم
نازنین کریمی مقدم ۰۵ بهمن ۱۴۰۱، ۲۱:۳۵
درود
برای برنامه نویسی اندروید، اپ و بازیهای ساده موبایلی (گرافیک پایین) باید جاوا یا کاتلین رو یاد بگیرید. که در همین راستا دوره آموزش برنامه نویسی اندروید با جاوا سون لرن پیشنهاد می‌شود.
برای بازی سازی پیشنهاد میکنم یک موتور بازی سازی مثل یونیتی رو یاد بگیرید. در بخش سرچ سایت جستجو کنید مقالات مرتبط رو براتون میاره.
۰۴ بهمن ۱۴۰۱، ۰۰:۱۷
سلام خسته نباشید
برای یادگیری html باید دفترچه ای داشته باشم تا کد ها و تگ ها رو توی اون بمویسم تا دم دست تر باشه ؟؟؟
ممنون
نازنین کریمی مقدم ۰۴ بهمن ۱۴۰۱، ۰۸:۵۶
درود
بله میتونید این کار رو انجام بدید کار قشنگی هست. یا میتونید از cheat sheet های آنلاین استفاده کنید.
۰۱ بهمن ۱۴۰۱، ۰۱:۳۰
آقا من یه سوال دارم.
به صورت کلی ما این کد ها رو باید کجا بنویسیم که بتونیم خروجی بگیریم؟
مثلا به عنوان مثال میخوای ماشین حساب درست کنی کجا باید کدشو بنویسی تو دسکتاپ؟
نازنین کریمی مقدم ۰۱ بهمن ۱۴۰۱، ۰۹:۴۴
درود
بستگی داره که با چه زبانی کدنویسی میکنید. هر زبان برنامه نویسی محیط توسعه مخصوص خودش رو داره.
شما برنامه اون محیط رو نصب کرده، کدتون رو توش مینویسید و اجرا میکنید.
۲۶ دی ۱۴۰۱، ۱۵:۲۹
سلام من می‌خوام برنامه نویسی یاد بگیرم زبان و ریاضیم هم خوب نیست ولی خیلی از برنامه نویس ها میگن باید ریاضیت فول باشه (انتگرال _دیفرانسیل _جبر خطی و بولی )بلد باشی زبان هم فول بعضیام میگن نه اینجور نیست
الان من میتونم برم یا نه؟
الان من می
نازنین کریمی مقدم ۲۶ دی ۱۴۰۱، ۲۱:۴۹
درود
خیر برای برنامه نویسی نیازی به دانستن انتگرال و دیفرانسیل ندارید. اگر جبرخطی بدونید سرعت یادگیری تون بیشتر میشه.
بیشتر مهارت حل مساله تون باید قوی باشه. یعنی تا حدی مثل پازل و سودوکو میمونه.
اما بهتره روی زبان کار کنید چون به انگلیسی کد میزنید و باید بهش در حوزه برنامه نویسی مسلط بشید تا بتونید جوابهاتون رو در انجمنها به انگلیسی بپرسید.
۲۲ دی ۱۴۰۱، ۱۱:۵۹
سلام وقتتون بخیر ....
یک سوال مهم ک ذهنم رو درگیر کرده این هست که توی حوزه طراحی وب سایت من برای یاد گیری زبان هاش میتونم از کتاب استفاده کنم یا ضروری هست ک دوره شرکت کنم ؟...یعنی با کتاب خوندن میشه ب ی نتیحه مطلوبی تو این زمینه رسید و اگه میشه شما چ منابعی رو معرفی میکنید؟
نازنین کریمی مقدم ۲۴ دی ۱۴۰۱، ۱۵:۲۴
درود
خیر به هیچ وجه خوندن کتاب در برنامه نویسی رو توصیه نمیکنم. شما باید کد بزنید تا موارد قشنگ براتون تفهیم بشه.
بهتر هست مقاله نقشه راه فرانت اند رو مطالعه کنید. اونجا یسری منبع رایگان و غیر رایگان رو معرفی کردیم تا ازشون استفاده کنید.
۱۹ دی ۱۴۰۱، ۱۵:۵۵
سلام وقتتون بخیر و ممنون از سایت خوبتون بنده میخام از پایتون شروع کنم باید چکار کنم و چطور عمل کنم ؟!
میتونیم دو حوزه وب و بازی باهم یاد بگیریم !؟
توضیح بدید ممنونتون میشم ♡
نازنین کریمی مقدم ۲۱ دی ۱۴۰۱، ۰۹:۳۷
درود
پایتون در حوزه های مختلفی کاربرد داره و بهتره دوره پایتون رو براساس زمینه انتخاب کنید.
برای مثال دوره پایتون وب ک مباحثش رو میتونید بررسی کنید.
بله با پایتون ساخت بازی سبک هم امکان پذیر هست ولی اگر حرفه ای بخواید پیش برید باید از موتورهای بازی سازی مثل یونیتی یا آنریل استفاده کنید.
۱۶ دی ۱۴۰۱، ۱۰:۲۱
با سلام من 17سالمه میخام برنامه نویسی رو از صفر شروع کنم هیچ بلد نیستم چگونه باید یاد بگیرم
نازنین کریمی مقدم ۱۶ دی ۱۴۰۱، ۱۷:۴۱
درود
این سوال خیلی در این صفحه تکرار شده. شما باید اول براساس هدف و علاقه یک زمینه رو انتخاب کنید. مقالات اخیر وبلاگ + دوره سرفصلهای آموزش برنامه نویسی رو مطالعه فرمایید.
۱۶ دی ۱۴۰۱، ۰۰:۱۹
سلام من 13 سالمه و میخوام برنامه نویسی رو شروع کنم ایا سنم مناسبه؟اگه سنم مناسبه از کجا شروع کنم؟
نازنین کریمی مقدم ۱۶ دی ۱۴۰۱، ۱۷:۴۳
درود
بله مناسب هست و مشکلی نخواهید داشت. بهتره برای شروع براساس علاقه یک زمینه رو انتخاب کنید و آموزشها و مقالات اون حوزه رو پیش برید.
مقالات اخیر وبلاگ + دوره سرفصلهای آموزش برنامه نویسی رو مطالعه کنید.
اگر واقعا به کامپیوتر و برنامه نویسی علاقه داشتید، پیشنهاد میکنم تمرکزتون رو روی قبولی مهندسی کامپیوتر بگذارید.
۲۰ دی ۱۴۰۱، ۲۱:۲۴
دیر نیس زود هم نیس بهترین وقطه ببین شروع کن اما حرفه ای نه سرت درد میگیره مثل من ببین به چیز های مزخرف مثل ساخت لاکی و چرت و پرت نکن شروع کن با اپ یه اپ بساز
۲۶ آذر ۱۴۰۱، ۰۰:۱۸
درود وقت بخیر
من دارم از صفر شروع میکنم و هدف من فعلا یادگیری طراحی وب است و میخوام زبان های css, html, php, java script , java رو یاد بگیرم, میخواستم ببینم ایا در این حوضه باید سی شارپ هم بلد باشم یا بلد بودنش کمکی به بهینه سازی کارای من در طراحی وب می کند؟
و بعد از طراحی وب میخوام هوش مصنوعی رو یاد بگیرم, در این حوضه فقط باید پایتون رو بلد باشم؟
نازنین کریمی مقدم ۲۷ آذر ۱۴۰۱، ۰۹:۵۵
درود
طراحی وب شامل دو بخش فرانت اند و بک اند هست.
فرانت اند: html+css+js
بک اند:جاوا یا php (یکی رو انتخاب کنید)
لزومی نداره سی شارپ رو یاد بگیرید و برای هوش مصنوعی پایتون کافی هست.
۲۴ آذر ۱۴۰۱، ۱۰:۳۵
سلام ببخشید من میخام تو شهرمون کلاس برنامه نویسی برم مربیی کلاس بهم گفت که بهتره از زبان سی شارپ یا جاوا استفاده کنی ولی من شنیدم که همه میگن از پاتون استفاده کنم برای شروع بهتره نظر شما چیه راهنماییم کنید
نازنین کریمی مقدم ۲۴ آذر ۱۴۰۱، ۲۱:۵۱
درود
بفرمایید که چندسال دارید و آیا قصد دارید دانشگاه رشته کامپیوتر بخونید؟ براساس اینا میتونم راهنمایی تون کنم.
۱۴ آذر ۱۴۰۱، ۱۴:۲۷
سلام.....برای من که مطلق درمورد برنامه نویسی هیچ اطلاعاتی ندارم.....میتونید جایی رو برای از صفر شروع کردن برنامه نویسی دسکتاپ پیشنهاد کنید؟ و اینکه چه پیشنهادی برای من دارید؟ هیچ اطلاعات مقدمه ای درباره برنامه نویسی ندارم حتی نمیدونم از طریق چه پلتفرمی باید شروع به یادگیری بکنم....اصلا حضوری یا غیرحضوری
نازنین کریمی مقدم ۱۵ آذر ۱۴۰۱، ۱۶:۵۰
درود
برای برنامه نویسی دسکتاب بهتره سراغ زبانهای ماکروسافت مثل سی شارپ و فریمورکهایی مثل دات نت و ... برید. اما جدیدا یسری امکانات اومده که شما میتونید مثلا با زبانی مثل جاوا اسکریپت کد بنویسید و روی همه پلتفرمها خروجی بگیرید.
توصیه میکنم قبل از اینکه درمورد زبان و شرکت در دوره اقدام کنید، سرفصلهای دوره آموزش برنامه نویسی که نسبتا کوتاه هست و دقیقا به منظور آماده سازی فردی با شرایط شما تدوین شده رو بررسی کنید.
۲۳ آبان ۱۴۰۱، ۰۲:۰۱
آیا خودتون کلاس های برنامه نویسی برگزار میکنید؟
نازنین کریمی مقدم ۲۳ آبان ۱۴۰۱، ۱۰:۱۰
درود
از منوی بالای سایت - بخش دوره ها میتونید زمینه مورد علاقه تون رو پیدا کنید. برای اطلاع از تشکیل کلاسهای حضوری باید با مجموعه تماس بگیرید ببینید به چه صورت هست.
۲۱ آبان ۱۴۰۱، ۲۲:۴۰
دوستان چه مقدار تحصیلات‌ برای برنامه نویسی لازم هست؟
نازنین کریمی مقدم ۲۲ آبان ۱۴۰۱، ۰۸:۵۴
درود
مقاله آیا یادگیری برنامه نویسی نیاز به دانشگاه دارد و همچنین مقاله سن شروع برنامه نویسی رو مطالعه فرمایید.
۲۱ آبان ۱۴۰۱، ۲۱:۰۸
دوستان بنده مغزم رگ به رگ شده نمیدونم چیکار کنم
این همه زبان این همه کار این همه وب برنامه

نازنین کریمی مقدم ۲۱ آبان ۱۴۰۱، ۲۲:۰۸
درود
حق با شماست تعداد زیاده و باعث سردرگمی میشه. شما باید اول براساس هدف و علاقه یک زمینه رو انتخاب کنید.
مقالات اخیر وبلاگ + دوره سرفصلهای آموزش برنامه نویسی رو مطالعه فرمایید.
۲۰ آبان ۱۴۰۱، ۱۶:۱۷
سلام میخاستم زبان پایتون زو یاد بگیرم کمکم میکنید نازنین خانوم
نازنین کریمی مقدم ۲۰ آبان ۱۴۰۱، ۱۸:۰۸
درود
پایتون زمینه های مختلفی داره، توصیه میکنم برای یادگیری بهتر یک زمینه رو انتخاب کنید و براساس اون بفرمایید تا بتونم بهتر راهنمایی تون کنم.
برای یادگیری مفاهیم خود زبان پایتون میتونید به مسیر یادگیری پایتون مراجعه کنید.
۱۸ آبان ۱۴۰۱، ۱۹:۱۶
سلام ببخشید من الان صفر صفر هستم میخوام شروع کنم . چه کارکنم
لطفا بازی و وب و موبایل و..... رو جدا جدا توضیح دهید
نازنین کریمی مقدم ۲۰ آبان ۱۴۰۱، ۱۷:۵۵
درود
شما باید یک زمینه رو انتخاب کنید چون حجم مطالب زیاد هست و نمیتونید در همه شون حرفه ای بشید.
برای وب دو زمینه فرانت اند و بک اند داریم. حتی توصیه میشه اگر سابقه کدنویسی ندارید میان این دو هم یکی رو انتخاب کنید.
حالا اگر بفرمایید ترجیح تون روی کدوم حوزه هست بنده بهتر میتونم مسیر رو براتون روشن کنم.
۱۰ آبان ۱۴۰۱، ۰۱:۴۲
سلام من میخام از وب شروع کنم.
از کجا یادبگیرم منبعی بهم میدین؟!
نازنین کریمی مقدم ۱۰ آبان ۱۴۰۱، ۲۳:۲۰
درود
فرانت اند یا بک اند؟
۰۵ مهر ۱۴۰۱، ۱۵:۰۱
سلام
خسته نباشید
من هیچی بلد نیستم و میخوام تازه شروع کنم و نمیدونم چه زبانی و چه پلترفرمی
میشه راهنماییم کنیید که کدوم زبان و کدوم پلتفرم اینده خوبی داره از همه نظر و کدوم زبان درامد بهتری داردی
ممنون
نازنین کریمی مقدم ۰۹ مهر ۱۴۰۱، ۱۴:۳۰
درود
این سوال بسیار پرتکرار هست. برای اینکه سریعتر به جوابتون برسید، بی زحمت مقالات اخیر وبلاگ رو مطالعه کنید و حتما به توضیحات دوره الفبای آموزش برنامه نویسی هم مراجعه کنید.
۱۲ آبان ۱۴۰۱، ۲۲:۰۳
سلام برای شروع از زبان پایتون استفاده کن
۲۱ شهریور ۱۴۰۱، ۱۹:۱۶
سلام، من میخوام ورود کنم ازصفر ورود کنم به این حوزه، منتهی میخواستم بپرسم از نظر بازار کار، حوزه ی وب بهتر هستش یا حوزه ی دسکتاپ..؟
نازنین کریمی مقدم ۲۲ شهریور ۱۴۰۱، ۱۲:۲۲
درود
هر دو حوزه قوی هستند اما فرصت های شغلی وب بیشتر هست.
۲۱ شهریور ۱۴۰۱، ۱۶:۵۲
سلام برای برنامه نویسی در زمینه امنیت شبکه و هک باید از کجا شروع کنم؟
نازنین کریمی مقدم ۲۲ شهریور ۱۴۰۱، ۱۲:۲۱
درود
نیاز به گذراندن مباحث شبکه و همینطور یادگیری پایتون دارید.
۰۵ شهریور ۱۴۰۱، ۲۳:۴۸
سلام من اگه بخوام سایت بزنم و برای وب بخونم با css وhtml و php بخونم؟
نازنین کریمی مقدم ۰۶ شهریور ۱۴۰۱، ۲۲:۲۰
درود
بله و بد نیست یکم جاوا اسکریپت هم بلد باشید.
۱۲ مرداد ۱۴۰۱، ۱۶:۳۲
برای شروع ، بهتره که کدنویسی رو یا بگیرم یا برم سراغ زبان های برنامه نویسی ، با توجه به این که هیچ تجربه ای از برنامه نویسی ندارم
نازنین کریمی مقدم ۱۴ مرداد ۱۴۰۱، ۰۳:۴۸
درود
بهتره کدنویسی رو یاد بگیرید چون ممکنه حوزه رو اشتباه انتخاب کنید و دلزده بشید.
برای آشنایی با برنامه نویسی و انتخاب حوزه از دوره الفبا استفاده کنید تا هزینه زیاد نکنید.
۰۶ مرداد ۱۴۰۱، ۰۸:۱۷
سلام وقت بخیر . من 44 سال دارم و می خوام برنامه نویسی رو شروع کنم . اولا اینکه الان برام دیر نیست ؟ دوم اینکه هیچ چیزی از برنامه نویسی و اصطلاحاتش نمی دونم . و اینکه برنامه ای که بیشتر مربوط به حوزه کاری است رو یاد بگیرم . لطفا راهنماییم کنید. سپاس
نازنین کریمی مقدم ۰۸ مرداد ۱۴۰۱، ۰۸:۲۵
درود
حقیقتا برای برنامه نویسی هیچ وقت دیر نیست و حتی اگر بدشانس باشید و به درآمد اضافه نکنه، برای باز شدن فکر و بهبود مهارت حل مساله بسیار مفید هست.
چون چیزی از برنامه نویسی نمیدونید، باید یه مدت کدنویسی کنید تا مطمئن شید آیا به این حوزه علاقه دارید یا نه.
حتما کتاب راهنمای ورود به دنیای برنامه نویسی رو مطالعه فرمایید. همچنین قبل از شرکت در هر دوره ای، آموزش برنامه نویسی از صفر رو بگذرونید تا از انتخاب تون مطمئن شید.
۰۶ خرداد ۱۴۰۱، ۰۱:۲۱
من مهندسی مکانیک خوندم ، و سطح زبانم بالاتر از متوسط هستش ، اما بابت مهاجرت میخام وارد فیلد برنامه نویسی بشم ، به نظرتون رشتم کامپیوتر نیس مشکلی بر نمیخورم ؟
نازنین کریمی مقدم ۰۷ خرداد ۱۴۰۱، ۱۱:۵۹
درود
برای مهاجرت از طریق کار باید حداقل دوسال سابقه شغلی خوب داشته باشید و این دیگه به میزان تلاش خودتون برمیگرده.
در سالهای اول ممکنه موقعیت های شغلی چندان چشم گیری نداشته باشید، اما بعد رو غلتک میفتید. در اصل هرچقدر سابقه و تجربه بیشتری داشته باشید هم حقوق هم مزایای بیشتری خواهید داشت.
حتما با یک مشاور مشورت کنید شاید خواندن ارشد کامپیوتر هم بتونه بیشتر بهتون کمک کنه.
پاینده باشید.
۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۵:۰۶
سلام. به نظرتون برای کسب درآمد کدوم یک از زبانهای برنامه نویسی پر کاربردتره؟
نازنین کریمی مقدم ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۹:۱۴
درود
به طور کلی شما باید اول یک حوزه رو انتخاب کنید بعد براون اساس میتونم بگم که کدوم زبانها پولساز تر هستند.
مثلا برای بازی سازی سی شارپ و سی پلاس
برای فرانت جاوا اسکریپت
برای بک اند جاوا و پی اچ پی و...
برای هوش مصنوعی پایتون
۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۷:۴۲
سلام ؛ چطور میشه فهمید برای برنامه نویسی در وجودمون علاقه نهادینه سازی کنیم ؟
نازنین کریمی مقدم ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۸:۲۶
سلام
متوجه سوالتون نشدم متاسفانه :)
۱۵ اسفند ۱۴۰۰، ۱۷:۲۶
درود برشما
سپاس از شما بابت سایت ساده و روانتون
بابت همکاری در یک پروژه میخواستم صحبت کنم باهاتون ممنون میشم اگر امکانش هست یک راه ارتباطی برای ایمیل من ارسال کنید
نازنین کریمی مقدم ۱۶ اسفند ۱۴۰۰، ۱۱:۵۸
سلام
میتونید درخواستتون رو با بخش پشتیبانی سایت یا تلگرام مطرح کنید تا رسیدگی بشه.
۱۵ بهمن ۱۴۰۰، ۱۵:۰۷
سلام من ۱۶ سالمه
میخام شروع به کار کنم صفر هستم
از کجا شروع کنم؟
نازنین کریمی مقدم ۱۶ بهمن ۱۴۰۰، ۱۳:۲۸
سلام
همونطور که در کامنت قبل گفتم، برای شروع برنامه نویسی اول باید تصمیم بگیرید که به چه زمینه ای علاقه دارید (وب-موبایل-بازی و...)
بعد براساسش مقالات مرتبط رو دنبال کنید.
۲۶ دی ۱۴۰۰، ۲۱:۴۸
سلام اسم من میثم محمدی هستم۱۳سالم از برنامه نویسی هیچئ نمیدونم صفر صفر الان به نظر شما با کدوم زبان شروع کنم و یه لپ تاپ دلE6420هم دارم.
نازنین کریمی مقدم ۲۷ دی ۱۴۰۰، ۱۱:۳۳
سلام دوست عزیز
برای شروع برنامه نویسی اول باید تصمیم بگیرید که به چه زمینه ای علاقه دارید (وب-موبایل-بازی و...)
بعد براساسش مقالات مرتبط رو دنبال کنید.
روح الله ۲۸ شهریور ۱۳۹۹، ۲۲:۲۶
سلام
اگر امکان داره راهنمایی بفرمایید
من هدف خاصی رو برای برنامه نویس شدن دنبال نمیکنم . کلا از کار کردن با کامپیوتر لذت میبرم
و میخوام یادگیری برنامه نویسی رو هم شروع کنم
با توجه به مطالبی که در این مقاله گفته شده و همچنین مقاله دیگر در همین سایت :
"برنامه نویسی چیست؟ یادگیری بهترین زبان های برنامه نویسی" ، نوشته ی آقای مهدی علامه
در انتخاب یکی از این سه زبان برنامه نویسی ، برای شروع یادگیری تردید دارم
1-پایتون
2- یکی از زبان های خانواده C (اگر برای شروع بخوام انتخاب کنم فکر کنم برم سراغ #C )
3-جاوا
تصویر ذهنی ای که از یادگیری برنامه نویسی دارم ، برنامه نویسی برای موبایل و وب نیست
اما چیزی که درباره این سه زبان خوندم ، به نوعی با هر سه پلتفرم در ارتباطه و به همین خاطر این سه تا به نظرم بهتر اومد
از طرف دیگه فکر میکنم اگر بتونم زود ازش خروجی بگیرم ، بیشتر بهم انگیزه میده
همچنین به زبان های سطح پایین علاقه مندم . مثل ++C , C . نه اینکه آشنایی داشته باشم ، بلکه چون اساس زبان های دیگه از این ها شروع شده
به نظرم میاد که تسلط بیشتری در برنامه نویسی خواهم داشت
بازی های کامپیوتری و نرم افزارهای سه بعدی ، هوش مصنوعی و واقعیت مجازی هم برام جالب و جذاب هستند
با همهی این اوصاف توصیه میفرمایید با کدوم یکی شروع کنم؟
نازنین کریمی مقدم ۰۲ مهر ۱۳۹۹، ۱۱:۵۶
سلام.
انتخاب بسیار سختی هست...بخصوص اینکه هر سه زبانی که قصد دارید یاد بگیرید جزو زبانهای رده بالا و کاربردی حساب میشن و هرکدوم مناسب یکی از زمینه هایی هست که بهشون علاقه دارید.
برای بازی سازی: سی شارپ
برای هوش مصنوعی: پایتون
برای واقعیت مجازی: هردو
جاوا هم که به همه این حوزه‌ها ورود میکنه اما قدرت زبانهای بالا در اون زمینه‌هایی که گفتید بیشتر هست.
با سی شارپ یا جاوا عمقی تر برنامه نویسی رو یاد میگیرید. چون معمولا صفر تا صد توابع رو خودتون باید پیاده سازی کنید. اما پایتون دارای توابع آماده زیادی هست و ممکنه کسانی که اول با پایتون شروع میکنند، نسبت به کدنویسی تنبل بشن. برای همین تو دانشگاه ها معمولا از جاوا یا سی شارپ برای شروع برنامه نویسی استفاده میکنند.
بنظرم ببینید علاقه تون روی کدوم زمینه بیشتر هست و از اون شروع کنید. اگر سرعت براتون مهم هست و دچار مشکل بالا نمیشید، اول پایتون رو شروع کنید.
حسین رستمی ۱۸ فروردین ۱۳۹۹، ۰۱:۳۴
سلام. ممنون از سایت خوبتون بابت آموزشها و مقاله های مفید. یه سوال دارم: برنامه نویسان برندهای معروف مثل دیجی کالا و آپ و ... به صورت کراس پلتفورم برنامه نویسی می کنند؟ ممنون میشم پاسخ بدید.
باتشکر
pari ۱۷ دی ۱۳۹۸، ۲۰:۱۲
سلام خسته نباشید ممنون از مطالب خوبتون.
یه سوالی هست که ذهنم رو درگیر کرده
بیشتر سایت های معروف(مثلا دیجیکالا و سون لرن و سنجش و...) از چه ساخته شده؟ توسط وردپرس یا کدنویسی ؟
ممنون میشم که جوابم بدید.
Mohsen Yousefi ۱۰ اسفند ۱۳۹۷، ۱۷:۵۳
سایتتون خیلی خوبههههه.یه سوال این قسمتو من اصلا نفهمیدم یعنی چی میشه بیتر توضیح بدین؟؟برنامه های وب به دو دسته برنامه های سمت کاربر (client side) و برنامه های سمت سرور (server side) تقسیم میشن
ab ۰۳ اسفند ۱۳۹۷، ۲۰:۲۷
ممنون از سایت خوبتون
زهرا فرحمند ۰۴ اسفند ۱۳۹۷، ۰۹:۵۹
ممنونم از همراهی شما :)