پیشتر در مورد ضرورت یادگیری بازی سازی و چگونگی کسب درآمد از بازی سازی صحبت کردیم. حال میخواهیم بازی سازی را شروع کنیم. یکی از مراحل اولیه برای بازی سازی (حتی گاهی قبل از تشکیل تیم بازی سازی)، انتخاب یک موتور بازی سازی است. دانستن این که بازی شما با کدام موتور بازی سازی قابل توسعه است، کمک میکند تا در انتخاب اعضای تیم بازی سازی بهتر عمل کنید. علاوه بر آن، اگر کسی بخواهد به عنوان یک بازی ساز مستقل تمامی وظایف بازی سازی را به تنهایی انجام دهد، باید از میان موتورهای بازی سازی یکی را انتخاب کند، چراکه فرصتی برای یادگیری همه چیز را نخواهد داشت و با انتخاب موتور مناسب، کارها سریعتر و سازمانیافتهتر انجام میشود. پس تصمیم گرفتیم تا در این مقاله در مورد موتورهای بازی سازی و اهمیت آنها صحبت کنیم و موتورهای بازی سازی محبوب و کاربردی را به شما معرفی کنیم؛ با ما همراه باشید.
موتور بازی سازی یک برنامه یا فریمورک است که بازی سازان با کمک آن میتوانند بخشهای مختلف بازی خود را سریعتر ساخته و همزمان بازی را تست کنند. موتورهای بازی سازی قدرت گرافیکی بالایی دارند و در واقع ترکیب چند نرم افزار با یکدیگر هستند. برای مثال فرض کنید میخواهید یک بازی مشابه با بازی سوپرماریو یا همان قارچخور بسازید. برای ساخت این بازی، باید تصاویر محیط بازی و کاراکتر را با برنامه فتوشاپ طراحی کنید. برای اضافه کردن صدا یا ساخت موسیقی بازی و چسباندن آن به تصاویر باید از نرم افزارهای ساخت و ترکیب صدا کمک بگیرید. برای طراحی مراحل بازی، منطق و کنترلرها باید در یک محیط برنامه نویسی (IDE) شروع به کدنویسی کنید و همزمان این بخشها را به یکدیگر چسبانده و یک خروجی در قالب پلتفرمهای مختلف بگیرید تا بتوانید بازی را در مراحل مختلف تست کنید. موتورهای بازی سازی همهی این کارها را در قالب یک نرم افزار به شما ارائه میدهند و نیازی نیست که برای اتصال بخشهای مختلف بازی خود نگران این موارد باشید.
موتورهای بازی سازی با یکدیگر متفاوت هستند و ممکن است یک موتور قابلیتی داشته باشد که موتورهای دیگر فاقد آن هستند. در ادامه برخی از امکاناتی که موتورهای بازی سازی برای بازی سازان فراهم میکنند را بررسی میکنیم. ما در این قسمت سعی کردیم تا آن دسته از قابلیتهایی را معرفی کنیم که اغلب موتورهای بازی سازی در اختیار بازی سازان قرار میدهند.
موتورهای بازیسازی، قدرت گرافیکی بالایی دارند. هر موتور بازی سازی دارای یک محیط گرافیکی برای طراحی بازی و ترکیب بخشهای مختلف است. این محیط گرافیکی به فرآیند تولید بازی کمک میکند. برای مثال وارد کردن (Import) فایلها به محیط بسیار ساده است. علاوه بر آن، رابط گرافیکی برای اجرای بازی هنگام روند توسعه، میتواند عملیات رندر را با سرعت خوبی فراهم کند.
فیزیک در بازی سازی، همان عملکرد منطقی المانهای موجود در بازی و ارتباط اجزای مختلف بازی با یکدیگر است. این شبیه سازی از روی سیستم فیزیک در دنیای واقعی نشات میگیرد. برای مثال، بازی سوپر ماریو را در نظر بگیرید. ماریو باید بپرد و با برخورد به قارچها تکامل پیدا کند. در موتورهای بازی سازی، دیگر مفاهیم پایهای فیزیک مانند برخورد بین اشیای بازی و یا حرکاتی مانند پرش، از قبل پیاده سازی شده است و لازم نیست بازی ساز صفر تا صد کد را خودش بنویسد. در حقیقت با استفاده از موتورهای بازی سازی فقط با نوشتن چند خط کد میتوان کاری کرد تا اشیای بازی به همان صورتی که میخواهید رفتار کنند.
یکی از مهمترین قسمتهای هر موتور بازی سازی کدنویسی یا اسکریپت نویسی (Scripting) در آن است. بازی ساز، منطق بخشهای مختلف بازی را در فایلهایی تحت عنوان اسکریپت مینویسد. کدنویسی باعث میشود بازی ساز بتواند تفکر خود را در بازی اجرا کند. بسیاری از اشیای معمول در بازیها مانند دوربین، سیستم اجرای انیمیشن و… از قبل در موتورهای بازی سازی کدنویسی شدهاند و نیازی نیست تا بازی ساز دوباره چرخ را اختراع کند.
در بسیاری از موتورهای بازی سازی، بازی ساز این امکان را دارد تا منابع مورد نیاز بازی (مانند صداها و موسیقی، تصاویر، مدلها، انیمیشنها و…) را از پایه طراحی کند. اما حتی اگر موتوری این قابلیت را نداشته باشد، میتواند به راحتی منابع موردنظر خود را از پلتفرمهای مخصوص مانند فتوشاپ و… انتخاب و تهیه کرده و در بازی استفاده کند. منابع بازی باعث ایجاد احساس در بازیکن شده و در نهایت موجب افزایش علاقهی او به بازی کردن میشود. موتورهای بازی سازی کمک میکنند تا با جمعآوری این منابع، آنها را به صورت خلاقانهای در بازی خود استفاده کنید.
بسیاری از بازیها رابط کاربری یا UI مخصوص خود را دارند. این رابط کاربری بسته به نوع روایت و گرافیک بازی طراحی میشود. اما محتوای کلی المانهای رابطهای کاربری، کمابیش یکی است؛ برای مثال همیشه نیاز به یک دکمه دارید و فقط تابعی که میخواهید با فشار دادن دکمه صدا زده شود، متفاوت است که آن تابع هم با کد نوشته میشود. به همین دلیل است که بیشتر موتورهای بازی سازی ابزارهایی را برای طراحی رابط کاربری در اختیار بازی سازان قرار میدهند؛ المانهایی مانند دکمهها، منوهای کشویی، اسلایدرها و… .
بسیاری از بازیها به گونهای طراحی میشوند تا بتوانید با دوستان خود به صورت گروهی و آنلاین بازی کنید. در این بازیها به یک بستر قدرتمند شبکه سازی (Networking) و یک سرور قدرتمند نیاز است که اتصالات را پردازش کرده و حوادث بازی را در بستر شبکه با سرعت و دقت بالایی منتقل کند. بازیهای تحت شبکه یکی از دستههای پرطرفدار در بین انواع ژانرهای مختلف بازی هستند؛ به همین دلیل، اغلب موتورهای بازی سازی دارای سیستم شبکه سازی، کامپوننتهای قابل تنظیم و APIهای داخلی هستند که این امکان را به بازی ساز میدهند تا برای بهینهسازی بازیهای آنلاین و چندنفره از آنها استفاده کنند.
ممکن است بخواهید یک بازی طراحی کنید که در آن دشمنان در حال مبارزه با کاراکتر اصلی بازی یا همان قهرمان بازی باشند. این دشمنان باید به قدری هوشمند طراحی و پیاده سازی شوند که بازیکن از بازی کردن احساس بیهودگی نکند. موتورهای بازی سازی زیادی، سیستم هوش مصنوعی پیشرفته را ارائه میدهند. وجود این سیستم باعث میشود تا بازی ساز تمرکز خود را روی تنظیم درجهی سختی بازی و طراحی بازی گذاشته و از اتلاف وقت بر سر پیاده سازی کدهای پیچیدهی هوش مصنوعی جلوگیری کند. همچنین امروزه بازیهای زیادی با محوریت فناوریهای واقعیت ترکیبی مانند واقعیت مجازی و یا واقعیت افزوده ساخته میشوند. این فناوریها در بسیاری از موتورهای بازی سازی دارای پکیج هستند و تنها با نصب آنها به راحتی میتوانید ساخت بازی خود را شروع کنید.
در برنامه نویسی، اگر بخواهید یک برنامه را در قالب اندروید، ios و دسکتاپ بسازید، باید برای هر پلتفرم به سراغ زبان برنامه نویسی مخصوص آن بروید. در غیر این صورت تنها انتخاب شما فریمورکهایی است که از چند پلتفرم پشتیبانی میکنند یا به اصطلاح چندسکویی هستند. این باعث میشود که انتخابهایتان تا حد زیادی محدود شود. اما در بازی سازی به لطف وجود موتورهای بازی سازی نیاز نیست تا نگران چنین مشکلی باشید. اغلب موتورهای بازی سازی، خروجی فایل بازی را به صورت خودکار برای پلتفرمهای مختلف ارائه میدهند و شما فقط باید تنظیمات خروجی از قبیل آیکون بازی، تنظیمات صفحهی نمایش بازی و… را مشخص کنید.
موتورهای بازی سازی با یک فریمورک بسیار بزرگ و نسبتا ساده، کمک میکنند تا بازی سازان این بخشها را با زحمت کمتری به یکدیگر وصل کنند. در حقیقت در یک موتور بازی سازی صرفا با وارد کردن منابع (مانند صداها و تصاویر) و اختصاص دادن کد مناسب به هرکدام، بازی شما ساخته میشود. برای اجرای همزمان بازی در حال توسعه نیز تنها یک کلید اجرا را فشار میدهید. برای گرفتن خروجی هم به راحتی گزینههای موردنظر خود را مشخص میکنید.
علاوه بر آن، موتورهای بازی سازی دارای یک فریمورک ساخت بازی میباشند که در دفعات بعدی ساخت بازی قابل استفاده هستند. این ویژگی به بازی سازان کمک میکند تا زمان بیشتری را برای تمرکز بر مولفههای اصلی ساخت بازی مانند مدلهای شخصیت، بافتها، نحوه تعامل اشیا و… اختصاص دهند و به عبارتی آنها دیگر درگیر نکات حاشیهای ساخت بازی مانند چگونه خروجی گرفتن از بازی نمیشوند.
ساخت بازی بدون کمک موتورهای بازی طولانیتر و سختتر است. با این حال، بسیاری از شرکتهای بازی سازی بزرگ و حتی کوچک (که به آنها indie گفته میشود) ابتدا خود یک موتور بازی سازی را میسازند و سپس با کمک آن توسعهی بازی را آغاز میکنند. ساخت موتور بازی سازی نیازمند استفاده از واسطهای کاربردی مانند DirectX، opengl و XNA است و همچنین کتابخانههای تجاری و متنباز شامل فیزیک، طراحی صحنه، گرید بندی صفحه و کتابخانههای GUI را در بر میگیرد. لذا ایجاد موتورهای بازی سازی کار آسانی نیست اما گاهی اوقات لازم است که بازی به اندازهی کافی متفاوت ساخته شده باشد که در هیچ کدام از موتورهای بازی سازی معمول موجود کار نکند و توسط سایرین کپی نشود.
موتورهای بازی سازی فراوانی ساخته شدهاند که امکانات زیادی برای بازی سازان فراهم کردهاند. در ادامه موتورهای بازی سازی محبوب را بررسی میکنیم.
یکی از شناخته شدهترین و پیشرفتهترین موتورهای بازی، موتور آنریل است که توسط شرکت اپیک گیمز (Epic games) ساخته شده است. نسخهی اصلی آنریل در سال ۱۹۹۸ منتشر شد و امروزه یکی از کاربردیترین موتورهای بازی سازی است. از بازیهای معروف ساخته شده با موتور آنریل میتوان به سری Mass Effect، مجموعهی Gears of wars، سری بایوشاک و سری بتمن اشاره کرد.
قدرت موتور بازی سازی آنریل در سیستم گرافیکی آن است. بلو پرینت (Blueprint) سیستم کدنویسی بصری آنریل است که به بازی ساز امکان تعریف منطق قسمتهای مختلف بازی را بدون کدنویسی میدهد. آنریل همچنین میتواند به اندازه کافی تغییر داده شود تا بازیها را به تجربههای بسیار منحصر به فرد تبدیل کند. زبان برنامه نویسی بازی سازها در این موتور ++C است. آخرین نسخه از موتور آنریل ورژن ۴ است که ابزارهای کاربردی زیادی را برای توسعه دهندگان فراهم کرده است. با این حال، موتورهای دیگری وجود دارند که برای بازی سازان تازه وارد آسانتر هستند.
محبوبترین موتور بازی سازی برای تازهکارها یونیتی است. یونیتی یک موتور بازی سازی پیشرفته با امکانات زیاد است که بسته به نوع بازی میتوانید از آن امکانات استفاده کنید. به عبارتی، امکانات زیاد یونیتی باعث پیچیدگی آن نمیشود و یادگیری آن برای بازی سازها آسان است. اگر بخواهید با برنامه نویسی بازی سازی کنید، یونیتی انتخاب اول شماست. از معروفترین بازیهای مستقل ساخته شده با یونیتی میتوان Inside، Ori and the Blind Forest، Cuphead و Firewatch را نام برد. بازی ایرانی و تحسین شده فرزندان مورتا (Children of Morta) نیز با این موتور ساخته شده است.
برخی از مزایای یونیتی عبارتند از:
کرای انجین نیز یکی از موتورهای بازی سازی رایگان است که بدون پرداخت پول میتوان به تمامی امکانات آن دسترسی پیدا کرد. کرای انجین به وسیلهی شرکت آلمانی کرایتک (Crytek) ساخته شده است و همانند آنریل، نقطهی قوتش گرافیک بسیار بالای آن است. سری بازیهای معروف فارکرای (FarCry) و کرایسیس (Crysis) با کرای انجین توسعه یافتهاند. کرای انجین از عینک واقعیت مجازی Oculus Rift پشتیبانی میکند و برای ساخت بازیهای واقعیت مجازی (VR) نیز گزینهی مناسبی است.
منابع آموزشی رایگان زیادی برای کرای انجین در اینترنت وجود دارد. این منابع شامل ویدئوهای آموزشی، انجمنها، مستندات و مقالات هستند، اما به دلیل جزییات زیاد این موتور ممکن است یادگیری آن کمی سخت باشد. همانند یونیتی، کرای انجین نیز یک فروشگاه برای اشتراکگذاری انواع پکیجهای رایگان و پولی به نام Cryengine Marketplace دارد.
برای استفاده از کرای انجین به یک سیستم پردازشی قوی نیاز دارید. پس حتما حداقل سیستم مورد نیاز برای نسخهی کرای انجین مورد نظر خود را بررسی کنید. اگر کامپیوترتان به اندازهی آن قوی نبود، به سراغ سایر موتورهای بازی سازی بروید. در غیر این صورت، کرای انجین برای ساخت بازی روی کامپیوترهای شخصی و کنسولهای بازی که توان گرافیکی بالایی دارند از بهترین گزینههاست.
اولین نسخهی موتور بازی سازی گودو در سال 2014 منتشر شد و محبوبیت آن با گذشت سالها، به تدریج با فراهم کردن یک مجموعهی کامل از ابزارهای مورد نیاز برای بازی سازان، رشد کرد. گودو هم برای ساخت بازیهای دوبعدی و هم بازیهای سهبعدی مناسب است. در ایران، گودو و یونیتی در رقابت سختی هستند و بازی سازان با نیازسنجی بازی خود یکی از این دو را انتخاب میکنند.
موتور گودو تحت لایسنس MIT، رایگان و متن باز است. علاوه بر آن، انجمنهای زیادی برای پاسخ به سوالات، رفع باگها و توسعهی ویژگیهای جدید گودو ایجاد شدهاند. پس برای یادگیری گودو به مشکل جدی برنخواهید خورد. این انجمنها در حال حاضر بسیار فعال هستند و به خاصترین سوالات نیز پاسخ میدهند.
اغلب افرادی که در گذشته برنامه نویسی نکردهاند، به سراغ گیم میکر میآیند. چراکه برخلاف موتورهای بازی سازی دیگر، محبوبیت گیم میکر به این دلیل است که برای بازی سازی با آن، نیازی به دانش برنامه نویسی نیست. گیم میکر به جای کدنویسی، یک سیستم ایونت (event) و اکشن (action) طراحی کرده است که به مراتب از برنامه نویسی با زبانهای مختلف راحتتر و سریعتر است. بازیهای Hotline Miami، Super Crate Box و بازی ایرانی مِموراندا همگی با گیممیکر ساخته شدهاند.
اگر برنامه نویس باشید احتمالا میدانید که کدنویسی چقدر کار را برای تغییرات مختلف آسان میکند و هر منطقی را با کمی فکر میتوان پیاده سازی کرد. از آن جایی که گیم میکر از این امکان بهرهمند نیست، بازی ساز هنگام کار با آن برای پیاده سازی برخی از مکانیکهای بازی موردنظر خود با محدودیت روبهرو میشود. البته گیم میکر قابلیت اسکریپت نویسی نیز دارد و از یک زبان مخصوص خود با نام GML استفاده میکند. GML زبان آسانی است و بازی سازان با استفاده از آن میتوانند کمی از محدودیتهای گفته شده را برطرف سازند.
گیم میکر برای ساخت بازیهای دوبعدی استفاده میشود و اگر میخواهید بازیهای سهبعدی بسازید، بهتر است موتور بازی سازی دیگری را انتخاب کنید. هر چند یک نسخهی رایگان برای گیم میکر وجود دارد، اما برای استفاده از امکانات بیشتر نیاز به خریداری یکی از نسخههای Professional یا Master دارید.
در گذشته بازی سازان زیادی از کانستراکت استفاده میکردند، چراکه کانستراکت نیز همانند گیم میکر از آن دسته موتورهای بازی سازی است که در آن نیازی به کدنویسی ندارید. کانستراکت هم برای ساخت بازیهای دوبعدی به کار میرود، با این تفاوت که مبتنی بر HTML است. پس اگر با HTML5 آشنا هستید و قصد ساخت بازی دوبعدی برای پلتفرم تلفن همراه دارید میتوانید از کانستراکت استفاده کنید.
یکی از نقاط قوت کانستراکت، ساده بودن آن و منابع آموزشی زیاد است. همچنین بازیهای توسعه یافته با کانستراکت میتوانند در قالب انواع پلتفرمها از قبیل اندروید، iOS، ویندوز فون و مرورگرهای وب منتشر شوند.
در بخشهای قبل موتورهای بازی سازی محبوب را معرفی کردیم. با این حال گزینههای بیشتری نیز برای انتخاب وجود دارد. ممکن است بسته به نوع بازی خود به یک ویژگی خاص نیاز داشته باشید و مجبور باشید به سراغ موتورهای بازی سازی نه چندان مشهور بروید. برخی از این موتورها عبارتند از:
هر یک از موتورهای بازی سازی معرفی شده مزایا و معایب خودشان را دارند. در حال حاضر یونیتی و آنریل محبوبترین موتورهای بازی سازی (به خصوص در ایران) هستند. چراکه تقریبا انواع مختلف بازیهای دوبعدی و سه بعدی را پشتیبانی میکنند و یادگیری آنها راحتتر است. برخی فکر میکنند موتور بازی سازی که دارای بیشترین امکانات ممکن باشد یک موتور بازی سازی عالی است. اما این تصور در بسیاری از موارد اشتباه است. به طور کلی اینکه کدام یک از این موتورهای بازی سازی را انتخاب میکنید، براساس مواردی مشخص میشود که در ادامه به آن میپردازیم.
داشتن یک کامپیوتر، ابتداییترین مرحله از ساخت بازی است. با این حال، همه نمیتوانند هزینهی یک کامپیوتر با حداقل پیشنیازها را بپردازند. اگر کامپیوترتان ضعیف است، به سراغ بازی سازی نروید. چراکه موتورهای بازی سازی نیاز به قدرت بالای پردازشی و گرافیکی دارند تا به درستی قابل استفاده باشند. حداقل سیستم موردنیاز برای استفاده از موتورهای بازی سازی سیستمی است که دارای فیزیک (مانند یونیتی و آنریل) Ram 4 و CPU 5 هستهای باشد.
بسته به اینکه بازی شما یک بازی پلتفرمر ساده است یا یک شوتر آنلاین، ممکن است به امکاناتی مانند دوربین اول شخص و یا شبکهسازی بازی نیاز داشته باشید. همهی موتورهای بازی سازی این امکانات را پشتیبانی نمیکنند، پس حتما نوع بازی خود را مشخص کنید و بعد به دنبال موتور بازی سازی باشید.
دوبعدی یا سهبعدی بودن بازی در انتخاب موتور بازی سازی تاثیر دارد، زیرا برخی از موتورهای بازی سازی براساس آن امکانات خود را ارائه میدهند. برای مثال گیم میکر به سختی از بازیهای سه بعدی پشتیبانی میکند، اما دارای امکانات زیادی برای ساخت بازیهای دوبعدی است.
برای ساخت گرافیک یک بازی نیازی نیست تا به تمامی جنبههای هنر آگاه باشید. گرچه هر چقدر که دانش شما بیشتر باشد، نتیجهی بهتری میگیرید، اما موتورهای بازی سازی با قدرت گرافیکی زیاد خود به اجرای طرحهای گرافیکی کمک میکنند. همانطور که گفتیم در بسیاری از موتورهای بازی سازی حتی امکان طراحی کاراکتر به صورت دوبعدی و سهبعدی، مدل سازی و… وجود دارد که کار را برایتان آسان میکند.
پلتفرم خود را مشخص کنید. ممکن است یک موتور بازی سازی مختص یک نوع خروجی (برای مثال تلفن همراه) باشد. علاوه بر آن ممکن است که یک موتور بازی سازی به طور خاص برای یک پلتفرم (مثلا ویندوز) بهینه شده باشد و در صورت گرفتن خروجی اندروید از همان پروژه، به دلیل حجم زیاد و نوع کنار هم قرار گرفتن کامپوننتها، به مشکلات زیادی برخورد کنید.
هر یک از موتورهای بازی سازی از زبان برنامهنویسی خاصی پشتیبانی میکنند. زبانهای برنامه نویسی مختلفی وجود دارند که یادگیری و کدنویسی با آنها میتواند سخت یا آسان باشد. علاوه بر این، کدنویسی بصری یک ویژگی در موتورهای بازی سازی است که به توسعه دهندگان اجازه میدهد تا جنبههای بازی را به جای عملیات خستهکنندهی کدنویسی، به صورت بصری دستکاری کنند.
میزان گستردگی و پیچیدگی یک بازی بستگی به سبک و تخصص شما دارد. برخی ممکن است ترجیح دهند تا تمامی موارد را از صفر تا صد خودشان طراحی کنند، اما برخی نیز ممکن است در یک تیم بهتر کار کنند. از همه مهمتر، انتخاب یک موتور بازی سازی متناسب با ابعاد بازی، میتواند فرآیند طراحی را تا حد زیادی سریعتر کند.
بحث رایگان بودن و یا نبودن یک موتور بازی سازی به دلیل کرکهای فراوانی که در ایران به راحتی در دسترس هستند، خیلی مطرح نیست. اما جذب نیروی بازی ساز مسلط به یک موتور بازی سازی براساس میزان پیچیده بودن آن موتور، ممکن است هزینهی گزافی برایتان داشته باشد. پس اگر در بودجهی خود محدودیت دارید، حتما به این مورد توجه کنید.
بسیاری از موتورهای بازی سازی، انجمنها و جوامع فوقالعادهای برای کسب اطلاعات، مشاوره و رفع خطاهای پروژههای خاص خود دارند. پس اگر در ابتدای راه هستید، شاید بهتر باشد با یک موتور بازی سازی کار را آغاز کنید که سوال و جوابهای زیادی از امکانات آن در اینترنت وجود دارد.
آیا موتور بازی سازی شما به کندی کار میکند؟ آیا به بهروزرسانیهای پیاپی نیاز دارید؟ یک موتور بازی سازی بهروز، خطاهای کمتری دارد و با گسترش امکانات جدید، بازنویسی میشود. اما تغییرات پیاپی در محیط موتور بازی سازی ممکن است برای برخی از بازی سازان آزاردهنده باشند و ترجیح دهند تا تنها از یک نسخه از موتور بازی سازی خود استفاده کنند.
جمع بندی
همانطور که در برنامه نویسی برای کدنویسی آسان و سریع و خطایابی راحتتر برنامه، از محیطهای برنامه نویسی استفاده میشود، در ساخت بازی نیز موتورهای بازی سازی برای پرهیز از دوباره کاری در یکپارچه سازی بخشهای مختلف بازی به وجود آمدهاند. در این مقاله سعی کردیم تا تمامی نکاتی که نیاز است در مورد موتورهای بازی سازی بدانید را به شما آموزش دهیم و موتورهای بازی سازی پراستفاده و محبوب بازی سازان را معرفی کنیم.
اگر سوالی درمورد بازی ساز شدن دارید یا برای شروع بازی سازی به کمک نیاز دارید نترسید، ما همراه شما خواهیم بود. برای آشنایی با چگونگی پیمودن ادامهی راه میتوانید به مقالهی نقشهی راه بازی سازی مراجعه کنید. همچنین اگر قصد تحصیل در رشته بازی سازی را دارید، میتوانید مقالهی رشتهی بازی سازی را مطالعه کنید. برای ورود به صنعت بازی سازی هم حتما مقالهی راههای کسب درآمد از بازی سازی را بخوانید. خوشحال میشویم سوالات، پیشنهادات و تجربیات خود در کسب درآمد از بازی سازی را با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.
بررسی کردم گویا 19 آذر 1399 یا 2020/12/10 هست.
برقرار باشید.