وقتی که نظرسنجیهای eNPS رو به استراتژی ارتباطاتت اضافه میکنی، میتونی به وضوح رابطه بین رضایت کارمندها و میزان موندگاریشون توی شرکت رو ببینی. این کار بهت کمک میکنه تا با استفاده از دادهها، تغییرات مفید و کارآمدی رو توی تعاملات با کارمندها ایجاد کنی.
تعامل و موندگاری کارمندها مثل دوقلوهای بهم چسبیدهان. وقتی کارمندها انگیزه داشته باشن، کمتر دنبال موقعیتهای جدید میگردن و همین باعث میشه فرهنگ کاری بهتری ایجاد بشه که برای استعدادهای جدید هم جذابه.
دوست داری بدونی کارمندهات واقعاً از چی خوششون میاد؟ خب، بهترین کار اینه که مستقیم از خودشون بپرسی.
eNPS مخفف Employee Net Promoter Score هست. این شاخص نشون میده که کارمندهات چقدر احتمال داره شرکتت یا محصولت رو به دوستان یا خانوادهشون پیشنهاد بدن.
کارمندهایی که شرکت یا محصولت رو به دیگران پیشنهاد میدن، واقعاً به کارشون اهمیت میدن و به محل کارشون افتخار میکنن. eNPS یک معیار مهم برای کسبوکارهاست و نشون میده که چقدر در زمینهی تعامل با کارمندها موفق عمل میکنی.
امتیاز eNPS نشون میده که چقدر کارمندهای راضی و ناراضی توی شرکتت تفاوت دارن. به عبارت دیگه، این شاخص تعامل و رضایت کارمندها رو توی سازمانت به عدد تبدیل میکنه.
بهترین راه برای اندازهگیری eNPS استفاده از یه ابزار داخلی ارتباطی هست که نظرسنجیهای eNPS رو تو خودش داشته باشه. مثلاً، با استفاده از نرمافزار ارتباطات داخلی ContactMonkey میتونی این کار رو انجام بدی. فقط کافیه که توی ابزار ساخت ایمیل داخلی ContactMonkey از منوی کشیدنی استفاده کنی و نظرسنجی eNPS رو به هر قالب ایمیلی اضافه کنی.
بعدش فقط باید قالب رو به Gmail یا Outlook وارد کنی و مثل هر خبرنامه دیگهای برای کارمندها بفرستی. به همین سادگی!
نکته: برای اینکه بهترین نتایج رو از نظرسنجیهای eNPS بگیری، از ویژگیهای چندزبانه ایمیلهای ContactMonkey استفاده کن. وقتی کارمندها سوالات رو بهتر بفهمن، دادههای دقیقتری هم دریافت میکنی و میتونی اقدام مناسبتری انجام بدی.
حالا که فهمیدی eNPS چیه و چی رو اندازهگیری میکنه، بیایم ببینیم چرا باید برات مهم باشه.
نظرسنجی eNPS بهت کمک میکنه تا میزان وفاداری کارمندها به شرکت، برند یا محصولت رو به طور استاندارد اندازهگیری کنی. این نظرسنجی همچنین نیاز به پرسشنامههای طولانی و پیچیده برای سنجش رضایت کارکنان رو از بین میبره.
نظرسنجیهای eNPS حالا توی خیلی از سازمانها به یه چیز رایج تبدیل شدن. این نظرسنجیها بهت کمک میکنن تا بفهمی چطور باید به مدلهای تعامل با کارمندها پایبند بمونی. با استفاده از این دادهها، تیمهای مدیریتی و ارتباطات داخلی یه دیدگاه واضح از تغییرات و بهبودها به دست میارن.
این گروهها همچنین میتونن:
کلیدش چیه؟ عجله نکن! به کارمندها حداقل یه هفته فرصت بده تا نظراتشون رو ثبت کنن. ممکنه توی انتخاب نمره، مسائل زیادی رو در نظر بگیرن. این زمان بهشون نشون میده که تو به افرادی که توی سازمان کار میکنن اهمیت میدی، نه فقط به خود سازمان.
وقتی دادههای نظرسنجی رو جمعآوری و تفسیر کردی، اگه از eNPS فعلیت راضی هستی، میتونی از گروههای متمرکز (focus groups) استفاده کنی تا بفهمی چرا بعضی جنبههای فرهنگ شرکتت تاثیر مثبتی دارن.
eNPS بهت فضایی زیادی برای بهبود میده. از گروههای متمرکز استفاده کن تا به کارمندهای غیرعضو نشون بدی که چقدر برای بهبود فرهنگ شرکت متعهدی.
نظرسنجی eNPS فقط حول یه سوال ساده میچرخه؛ مثلاً: «چقدر احتمال داره که شرکت ما رو به دوستانت به عنوان یه جای خوب برای کار پیشنهاد بدی؟» این نظرسنجیها بازخوردهای ناشناس از کارمندها رو جمع میکنه و بهت نشون میده که چه کسایی از کار کردن تو شرکت راضیان و چه کسایی ناراضی. حتی میتونی اونایی که نه خیلی راضین و نه خیلی ناراضی، که بهشون "منفعل" میگیم، رو هم شناسایی کنی.
با یه ابزار eNPS مثل ContactMonkey، اضافه کردن این نظرسنجیها به ایمیلهای کارمندیت مثل آب خوردنه. فقط کافیه نظرسنجی eNPS رو از بین گزینههای موجود توی ابزار ساخت ایمیل ContactMonkey انتخاب کنی و بکشیش توی قالب ایمیلت. بعدش، مستقیم از طریق Outlook یا Gmail نظرسنجی رو ارسال کن.
وقتی بازخوردهای کارمندها شروع به اومدن کرد، میتونی به راحتی همه نتایج رو توی داشبورد تحلیلیت ببینی. نتایج شامل امتیاز کلی eNPS، درصد کارمندهای راضی (Promoters)، منفعل (Passives)، و ناراضی (Detractors) خواهد بود. وقتی یاد گرفتی که چطور eNPS رو اندازه بگیری، میتونی از این اطلاعات برای بهتر کردن ارتباطات داخلی، بهبود ایدههای تقدیر از کارمندها، و در نهایت کاهش نرخ ترک کار استفاده کنی.
محاسبه eNPS خیلی راحته. فقط کافیه تعداد ناراضیها رو از تعداد راضیها کم کنی و منفعلها رو بیخیال بشی.
نمرهای بین -10 تا +20 معمولاً نرمال در نظر گرفته میشه. هر چیزی بین +40 تا +50 به عنوان یه نمره عالی محسوب میشه.
اگه میخوای درصد راضیها رو بین تیمت حساب کنی، eNPS رو به تعداد کل پاسخدهندهها تقسیم کن و عدد به دست اومده رو در 100 ضرب کن.
فرمولت باید چیزی شبیه به این باشه:
(promoters - detractors) / respondents x 100 = eNPS
زیبایی نظرسنجی eNPS اینه که هم سریع و راحته و هم میتونه بینشهای ارزشمندی رو بهت بده. تازه، محاسبه eNPS هم فوقالعاده سادهست.
اینجا یه مرور سریع از همه مزایای نظرسنجی eNPS داریم:
هدف اصلی از eNPS اینه که تیمها و مدیران بتونن مسائل رو به سطح بیارن و یه سیستم برای اولویتبندی و حل این مسائل ایجاد کنن.
این نوع نظرسنجی سریع برای کارکنان، یکی از ابزارهایی هست که به مدیران تیم کمک میکنه تا:
نتایج eNPS روی اشتراکگذاری سریع و کامل بازخوردهای ناشناس کارمندها با تیمهای مدیریتی تمرکز داره. این نظرسنجیها دیدگاه بهتری از عناصر رضایت و تعامل کارمندها ارائه میده که به طور مستقیم روی وفاداری و رضایت مشتریها تاثیر میذاره.
شرکتها عاشق eNPS هستن چون هم ساختنش آسونه و هم تفسیر دادههاش راحت. اگه بخوای فقط بخشی از نیروی کار رو هدف قرار بدی، میتونی با استفاده از یه لیست ایمیل سفارشی، تعداد ایمیلهای غیرمرتبط رو برای کارکنان کاهش بدی. با قابلیت مدیریت لیست در ContactMonkey، میتونی بدون نیاز به IT، لیستهای ایمیل خودت رو بسازی و بهتر نظرسنجیها رو هدفگذاری کنی. این لیستهای سفارشی با سیستم اطلاعات منابع انسانی (HRIS) مثل Workday و ADP و همچنین Azure Active Directory هماهنگ میشن و به طور خودکار بهروزرسانی میشن.
معمولاً نظرسنجیهای eNPS فقط شامل یه سوال میشن. ولی پرسیدن سوالهای پیگیری اضافی میتونه به تیم ارتباطات داخلی کمک کنه تا اطلاعات بیشتری درباره مشکلات پایهای شرکت به دست بیارن. معمولترین سوال برای eNPS به این شکله:
تیم ارتباطات داخلی سعی داره بفهمه کارمندها چه احساسی نسبت به کار کردن توی شرکت دارن. اگه بخوان بدونن کارمندها چه احساسی نسبت به محصول دارن، شاید بخوان سوالی شبیه به این بپرسن:
پرسیدن این سوال دوم یه راه عالیه برای بخشبندی نظرات در زمینههای مختلف کسبوکار. ممکنه کارمندها از کار کردن توی شرکت یا نقششون خیلی راضی نباشن، ولی احساس کنن که محصول یا خدمات شرکت داره به سمت مثبتی حرکت میکنه.
به طور کلی، eNPS بین -100 تا +100 متغیره. چیزی بین -10 تا +20 نمرهی نرمال در نظر گرفته میشه، و نمرهی بین +40 تا +50 به عنوان یه نمره عالی محسوب میشه. در زیر یکی از رایجترین نمونههای نظرسنجی eNPS آورده شده:
یکی از مشکلات اصلی eNPS اینه که نیاز به نمونه بزرگتری داره. هرچند این موضوع برای شرکتهای کوچیک میتونه یه چالش باشه، ولی شرکتهای بزرگ واقعاً میتونن از اندازهگیری eNPS بهره ببرن.
یه مشکل دیگه اینه که eNPS خیلی به دادههای عددی وابسته است و راهی برای کمّی کردن احساسات انسانی ارائه نمیده. به جای اون، فقط به کارشناسان منابع انسانی و ارتباطات داخلی یه استاندارد میده تا سازمانشون رو بر اساس اون ارزیابی کنن.
اغلب، برای درک بهتر اینکه شرکتت کجا قرار داره، به تحقیقات اضافی یا مقایسه با شرکتهای دیگه نیاز داری. این کار اضافی باعث میشه به اشتراکگذاری نتایج با کارمندها سختتر بشه و اقدامات مورد نیاز به تعویق بیفته.
سازمانها باید به اندازهگیری eNPS فکر کنن چون این شاخص یه معیار واضح از میزان وفاداری کارمندها به شرکت ارائه میده. eNPS بررسی میکنه که آیا کارمند توی نقشش یا با سازمانش رضایت داره یا نه. همچنین، نشون میده چرا تعامل کارمندها مهمه و آیا کارمندها حاضرن دربارهی محصول یا خدمات شرکت به طور مثبت صحبت کنن یا نه.
اگه دنبال یه راه ساده برای شروع اندازهگیری تعامل کارمندها هستی، eNPS یه گزینه عالیه. بیا به این سه جنبه از کارمندهای وفادار فکر کنیم:
تو میخوای مطمئن بشی که تعداد کارمندهای وفادار (یعنی پیشنهاددهندهها) بیشتر از کارمندهای ناراضی یا بیوفا (یعنی منتقدها) هست. آمارها دربارهی تعامل و موندگاری کارمندها نشون میده:
با توجه به اینکه آماری نشون میده افراد بیشتری از کارشون ناراضی هستن تا راضی، سازمانها نمیتونن ارتباطات داخلی رو توی لیست اولویتهاشون پایین نگه دارن. باید کارمندها رو در جریان نگه داری تا به اونچه که شرکت ارائه میده و اونچه که خودشون انجام میدن، علاقهمند باشن.
جواب کوتاه و شاید نه چندان قانعکننده اینه که: بستگی داره. اندازه شرکتت، نوع کاری که انجام میده، فرهنگ سازمانی و عوامل دیگه همگی روی اونچه که از نظر eNPS میتونی انتظار داشته باشی، تاثیر میذارن.
معمولاً بخشهای منابع انسانی و ارتباطات داخلی هر سه ماه یه بار نظرسنجی eNPS رو انجام میدن. این فاصله زمانی نه خیلی زیاد و نه خیلی کم هست و باعث میشه نرخ پاسخدهی به نظرسنجیها بالاتر بره. هر چی eNPS بالاتری داشته باشی، یعنی سازمانت بیشتر به کارمندها اهمیت میده. کارمندها قلب تپنده کسبوکارت هستن و اندازهگیری eNPS شرکتت در مقابل استاندارد صنعت، مثل اندازهگیری فشار خونت میمونه.
اینکه چطور نظرسنجی eNPS رو ارائه میدی، روی کیفیت نتایجش تاثیر میذاره. همچنین، بر احتمال اینکه کارمندها وقت بذارن و به نظرسنجی پاسخ بدن، تاثیر میذاره. با این حساب، بهتره که به چند تا از بهترین روشها برای انجام نظرسنجی eNPS توجه کنی:
اگه میخوای eNPS رو بهتر کنی، مهمه که به بازخوردهای همه گروهها توجه کنی. حتی اگه توی امتیاز نهایی فقط نظر "پیشنهاددهندهها" و "منتقدها" حساب میشه، "منفعلها" هم نمایندهی کارمندهای فعال هستن. پس خوبه که نظرشون رو بپرسی، چون نه خیلی راضی هستن نه خیلی ناراضی، و بازخوردشون ممکنه بیشتر بیطرفانه باشه.
پیشنهاددهندهها خوشحالترین کارمندهای سازمانت هستن. ازشون بپرس که دقیقاً چی رو توی محل کارشون دوست دارن. این کار بهت کمک میکنه بفهمی کدوم بخشهای شرکت موفق عمل میکنن.
شناختن چیزایی که خوب کار میکنن برای تیمهای منابع انسانی مفیده، چه در جذب استعدادهای جدید و چه در حفظ کارمندهای فعلی. اینها همون ابتکارها و روشهایی هستن که میتونی روشون بیشتر سرمایهگذاری کنی و موقع ورود کارمندهای جدید برجستهشون کنی. رویکردت به ورود کارمندهای جدید خیلی مهمه تا از همون ابتدا کار رو درست شروع کنن.
به طور کلی، این کارمندها از محیط کارشون راضی نیستن. هرچند انتظار میره که بازخوردشون بیشتر منفی باشه، بهترین راه برای فهمیدن مشکلات اصلیشون اینه که ازشون بخوای توی یه فضای امن واقعاً بگن چی فکر میکنن.
وقتی همهی اطلاعات رو جمع کردی، نشون بده که نگرانیهاشون رو شنیدی و اقداماتی انجام بده. با این کار، میتونی دیدگاههای منفیشون نسبت به فرهنگ شرکت در مورد شفافیت و گوش دادن فعال رو بهبود بدی و شاید اونها رو از ترک سازمان منصرف کنی.
یادت باشه: این کارمندها نمایندهی جمعیتی هستن که به طور کلی از شرکت راضی هستن. شبیه به نحوهی برخورد با منتقدها، وقتی میخوای امتیازشون رو بفهمی، ازشون بخواه بازخورد بدن که چی باعث شده به شرکت نمره بالاتری ندن.
وقتی این بازخورد رو جمعآوری کردی، وظیفهی تو اینه که سخت کار کنی تا منفعلها رو به پیشنهاددهنده تبدیل کنی. فضایی امن براشون ایجاد کن تا بتونن کاملاً باز و صادقانه نظراتشون رو بگن. آماده باش که اقدامات لازم رو انجام بدی تا ببینن که نظراتشون مورد توجه قرار گرفته.
چطور میتونی eNPS رو بهتر کنی؟ تعامل کارمندها یه معیار پیچیدهست که عوامل و تأثیرات زیادی رو در بر میگیره، برای همین تصمیمگیری دربارهی بهبود eNPS ممکنه کمی چالشبرانگیز باشه.
علاوه بر بهبود دقیق استراتژی تعامل کارمندها و اندازهگیری نتایج در مقایسه با معیارهای صنعت، اینجا چند راهکار عملی برای بهبود eNPS هست:
این نکات میتونن کمکت کنن که eNPS رو بهتر بفهمی و محاسبات دقیقتری داشته باشی.
با استفاده از نرمافزار نظرسنجی eNPS ContactMonkey، میتونی به راحتی سوالات نظرسنجی eNPS رو به ایمیلهای داخلیت اضافه کنی. برای اضافه کردن نظرسنجی، فقط کافیه از نوار کناری سازنده قالب، نظرسنجی eNPS رو انتخاب کنی و با ابزار eNPS ContactMonkey، اون رو به محل مورد نظرت توی خبرنامه بکشونی:
کارمندها فقط باید از مقیاس ۱ تا ۱۰ انتخاب کنن، و از اونجایی که میتونی ایمیلها رو توی Outlook و Gmail پیگیری کنی، نتایج به صورت خودکار توی صفحه تحلیل کمپین ContactMonkey نمایش داده میشه.
eNPS میزان رضایت و تعامل کارمندها رو با شرکت یا محصولت اندازه میگیره و نشون میده که چقدر احتمال داره کارمندها شرکت رو به دوستان و خانوادهشون پیشنهاد بدن.
eNPS بهت کمک میکنه تا سطح رضایت و وفاداری کارمندها رو بسنجی و با استفاده از دادهها، روی بهبود تعامل و کاهش ترک کار تمرکز کنی.
نتایج رو به مدیران و کارمندها اطلاع بده، یه برنامه عملی برای تغییرات مثبت ایجاد کن، و ارتباطات رو باز نگه دار تا کارمندها بدونن که بازخوردهاشون مهمه و به اونها توجه میشه.
معمولاً هر سه ماه یک بار نظرسنجی eNPS انجام میشه تا بتونی به صورت مستمر وضعیت رضایت کارمندها رو پیگیری کنی و تغییرات لازم رو اعمال کنی.
بله، هرچند ممکنه نیاز به نمونههای بزرگتر داشته باشه، ولی حتی شرکتهای کوچک هم میتونن از نتایج eNPS برای بهبود تعامل کارمندها استفاده کنن.
همونطور که متوجه شدید eNPS یک ابزار قدرتمنده که بهت کمک میکنه تا سطح رضایت و وفاداری کارمندها رو به راحتی و با دقت بسنجی. این شاخص نه تنها به مدیران و تیمهای منابع انسانی کمک میکنه تا مشکلات رو شناسایی و حل کنن، بلکه به بهبود فرهنگ سازمانی و افزایش رضایت کلی کارمندها هم کمک میکنه.
استفاده از نرمافزارهای مثل ContactMonkey این فرآیند رو سادهتر و موثرتر میکنه و بهت اجازه میده تا نتایج رو به صورت دقیق تحلیل کنی و اقدامات مناسب رو به سرعت انجام بدی. با اجرای منظم نظرسنجیهای eNPS و توجه به بازخوردهای کارمندها، میتونی یک محیط کاری مثبت و انگیزشی بسازی که هم برای کارمندهای فعلی جذابه و هم برای جذب استعدادهای جدید.
دوره الفبای برنامه نویسی با هدف انتخاب زبان برنامه نویسی مناسب برای شما و پاسخگویی به سوالات متداول در شروع یادگیری موقتا رایگان شد: