یکی از ابزارهای محبوب برای توسعه سایت سیستم وردپرس (WordPress) است. این سیستم با معرفی افزونهها (Plugins)های مختلف امکانات زیادی را در اختیار شما قرار میدهد و باعث میشود بدون نیاز به کدنویسی، تغییرات زیادی را در سایت خود ایجاد کنید. یکی از این افزونههای کاربردی ویژوال کامپوزر است. در ادامه با هم بررسی میکنیم که ویژوال کامپوزر چیست و چه کاربردی در بهبود سایتها دارد.
وردپرس نرم افزاری رایگان، متن باز (Open Source) و تحت وب است که بر پایه زبان PHP و پایگاه داده MySQL طراحی شده است. اگر بخواهیم به زبان ساده به معرفی این ابزار بپردازیم باید گفت، وردپرس یک سیستم سایت ساز است که با استفاده از آن میتوان وب سایتهای مختلفی از جمله انواع فروشگاههای اینترنتی، سایتهای شخصی، سیستمهای رزرواسیون و غیره را در کمترین زمان ایجاد کرد.
نصب وردپرس بسیار ساده است و با خواندن این مطلب میتوانید در کوتاهترین زمان با وردپرس سایت خود را بسازید. در فرایند ساخت سایت شما یک قالب(Template) برای سایت خود انتخاب کرده و افزونههای مختلفی را برای انجام کارها بر روی ان نصب میکنید. افزونههای بسیار زیادی برای قالبهای مختلف وردپرس وجود دارد که امکانات زیادی را در اختیار شما قرار میدهند. یکی از این افزونهها ویژوال کامپوزر است. در ادامه بررسی میکنیم که ویژوال کامپوزر چیست و چه امکاناتی برای طراحی سایت دارد.
اگر شما هم به مباحث وردپرس و طراحی سایت علاقه مندید پیشنهاد میکنیم در یکی از پرفروشترین دورههای سون لرن یعنی دوره برنامه نویسی وردپرس شرکت نمایید و از مزایای پشتیبانی آن بهرهمند شوید.
ممکن است شما به وردپرس علاقمند باشید اما دانش برنامه نویسی زیادی نداشته باشید و نگران این موضوع باشید که نتوانید سایت مناسبی طراحی کنید. البته که ظاهر و زیبایی یک سایت، همیشه عامل مهمی در جذب کاربران به محتوای آن بوده است. اما راههای زیادی برای حل این مسئله وجود دارد که یکی از آن ها، استفاده از پلاگین ویژوال کامپوزر است. یکی از پلاگینهای پر فروش در سایت تم فارست ( ThemeForest) افزونه صفحه ساز Visual Composer است. این افزونه زحمت کدنویسی شما را در طراحی و ویرایش سایت کم میکند و به شما اجازه میدهد به سادهترین شکل تغییرات دلخواه خود را بر روی سایت انجام دهید.
این افزونه با قالبهای زیادی سازگاری دارد و بسیار محبوب است. همچنین گزینههای فراوانی را برای زیباسازی و تغییر قالب سایت دراختیار ما قرار میدهد. به کمک این افزونه میتوانید استایل متنها را تغییر دهید، تصویر و ویدئو اضافه کنید و با توجه به نیاز خود هر تغییر دیگری را اعمال کنید. این پلاگین علاوه بر FrontEnd در BackEnd هم مورد استفاده قرار میگیرد. گزینههای از پیش طراحی شده زیادی در این افزونه وجود دارند که میتوان با فعال یا غیرفعال کردن آن ها، تغییراتی را در محتوای متنی و تصویری سایت اعمال کرد.
ایجاد سطر، ستون و نمودار نیز یکی از قابلیتهای این افزونه در سایتهای مبتنی بر وردپرس است. همچنین قابلیت اضافه کردن صفحات جدید و طراحی جداگانه آنها را به شما میدهد. قابلیت های(Addons) زیادی وجود دارد که میتوان به ویژوال کامپوزر اضافه کرد و در سایت تم فارست در دسترس هستند.
اگر به سایت ویژوال کامپوزر مراجعه کنید توضیحات و مستنداتی از این APIها در اختیارتان قرار میگیرد تا به راحتی از آنها استفاده کنید. همچنین میتوانید با توسعه Addonهای جدید و توسعه دادن ویژگیهای این افزونه، در صورت قبول بودن از آنها کسب درآمد کنید.
این افزونه با وجود تمام مزایایی که دارد ممکن است مشکلاتی نیز داشته باشد. وقتی از ویژوال کامپوزر در طراحی خود استفاده میکنید، امکان استقاده از بعضی از ویجتهای وردپرس را ندارید. درحالیکه این امکان در بسیاری از پلاگینهای دیگر فراهم است اما این افزونه تنها از افزونه هایی که با آنها سازگاری دارد، پشتیبانی میکند. این محدودیتها ممکن است متناسب با نوع سایت مشکلاتی ایجاد کرده و باعث شود که برای طراحی بعضی سایتها مناسب نباشد، اما در بسیاری از موارد نیز با کمک ویژگیهای قدرتمندی که دارد باعث صرفه جویی زیادی در در زمان و هزینه میشود.
اگر از وردپرس استفاده میکنید آشنایی با چنین پلاگینی ممکن است بسیار مفید باشد و به یکباره باعث تغییرات مثبت زیادی در سایت شما شود. اگر به تازگی با این پلاگین آشنا شده اید پیشنهاد میکنیم به سایت ویژوال کامپوزر سر زده و با جزئیات ویژگیهای آن آشنا شوید تا در مدت زمان کوتاهی سایت خود را طراحی و مدیریت کنید. جهت آشنایی با قالبهای رایگان وردپرس میتوانید این مطلب را مطالعه کنید.
اگر بخوام قالب اختصاصی طراحی کنم چطور می تونم امکان استفاده از این پلاگین (یا حالا پلاگین المنتور که این روزها بیشتر باب شده) رو به قالب اضافه کنم، یعنی قابلیت های پلاگین براساس طرح من باشه.
ممنون
در قسمت ویرایش این افزونه شما امکان تغییر کدها رو دارین و میتونین با تغییر بخش CSS یا JS قالب رو مطابق نظر خودتون شخصی سازی کنین.