یادتون هست قدیما برای خرید یه جنس ساده باید کل شهر رو زیر پا میذاشتیم؟ یا برای پیدا کردن یه دکتر خوب، از هر کی میپرسیدیم یه اسم جدید میداد؟ حالا چی؟ یه عالمه فروشگاه و دکتر و … فقط با یه کلیک در دسترس ما هستن. بله، درست شنیدید، دنیای امروز دنیای اینترنت و بازاریابی دیجیتاله!
دیگه فرقی نمیکنه که توی چه زمینهای فعالیت میکنید، یه مغازه کوچیک دارید یا یه شرکت بزرگ؛ دیجیتال مارکتینگ مثل یه عصای جادویی میتونه شمارو به میلیونها نفر در سراسر دنیا معرفی کنه و یه عالمه مشتری جدید براتون بیاره.
حالا شاید با خودتون بگید: "دیجیتال مارکتینگ چیه؟ چطوری میشه ازش استفاده کرد؟ سخته؟ آخه من از این چیزا سر در نمیارم!"
نگران نباشید! توی این مقاله قراره دنیای جذاب دیجیتال مارکتینگ رو بهتون معرفی کنیم. یه راهنمای کامل و کاربردی که با خوندنش میتونید اولین قدمها رو توی این مسیر بردارید و کم کم به یه متخصص دیجیتال مارکتینگ تبدیل بشید.
آماده اید که با هم به دنیای پرماجرای بازاریابی دیجیتال سفر کنیم؟
تو این مقاله چی یاد میگیریم؟
شاید بارها این عبارت رو شنیدی، اما واقعاً دیجیتال مارکتینگ چیه؟
ببین، خیلی ساده بخوام بگم، دیجیتال مارکتینگ یعنی تبلیغ کردن کسبوکارت به صورت آنلاین با استفاده از کانالهای دیجیتال. ممکنه سئو باشه، شبکههای اجتماعی، ایمیل مارکتینگ، ایجاد لندینگ پیج یا وبسایت، استفاده از اپلیکیشنهای موبایل یا ساخت تبلیغات آنلاین برای رسیدن به مشتریها. این عبارت کلی شامل بازاریابی با استفاده از دستگاههای دیجیتال مثل تلویزیون یا رادیو هم میشه.
دیجیتال مارکتینگ موثر برندت رو جلوی چشمای مخاطبان آنلاین قرار میده و باعث میشه که بیشتر دیده بشی، درگیر بشن و در نهایت به مشتری تبدیل بشن.
❞هرچه بیشتر به مخاطبانت ارزش بدی، بیشتر به تو اعتماد میکنن و در نهایت بیشتر ازت خرید میکنن.❝ _ Neil Patel
شاید این مقاله هم برات جذاب باشه: "چگونه سئو کار شویم (روشهای کسب درآمد در سال 2024)"
یه گزارش دیگه از Expert Market Research نشون میده که بخش دیجیتال مارکتینگ آمریکا در سال 2023 به 363 میلیارد دلار رسیده.
میتونی دیجیتال مارکتینگ رو به صورت آنلاین و آفلاین انجام بدی و استفاده از ترکیب این دو برای هر استراتژی کامل ضروریه. این تکنیکها و استراتژیها به شرکتها کمک میکنه تا بهطور موثری به مخاطب هدفشون برسن، باهاشون درگیر بشن و به مشتریان وفادار تبدیلشون کنن.
قبلاً شرکتها میلیونها دلار برای تبلیغات بیلبوردی خرج میکردن، اما زمونه عوض شده.
حالا اکثر شرکتها به سمت بازاریابی آنلاین (دیجیتال) حرکت کردن. دلیلش هم اینه که گوگل و فیسبوک بیشتر از رسانههای سنتی درآمد دارن. و البته استفاده از دستگاههای موبایل هم مهمه.
هر جا بری، چه تو فروشگاه مواد غذایی باشی، چه رستوران یا حتی سینما، یه چیز مشترک میبینی: کلی آدم که چشمشون به گوشیشونه.
تبلیغات موبایلی مثل بیلبوردهای کوچیکی هستن که هر وقت چیزی جستجو میکنیم، تبلیغات رو نشون میدن.
استفاده از موبایل خیلی زیاده و این اعداد همش در حال افزایشه.
تو جهان 5.44 میلیارد کاربر موبایل، 5.16 میلیارد کاربر اینترنت و 4.76 میلیارد کاربر شبکههای اجتماعی داریم.
بهعلاوه، دستگاههای متصل به اینترنت در حال افزایشن در حالی که تبلیغات چاپی کاهشی داشته.
آمارها خودشون گویای همه چیز هستن.
دیجیتال مارکتینگ برای اینکه محصولات یا خدماتت رو جلوی چشم مشتریها قرار بدی ضروریه؛ مشتریهات آنلاین هستن و تو هم باید اونجا باشی.
و فکر نکن دیجیتال مارکتینگ فقط برای شرکتهای بزرگه.
حتی کوچیکترین فروشگاههای محلی هم میتونن از نوعی تبلیغات آنلاین بهره ببرن. طبق یه نظرسنجی از Digital.com، چهل و سه درصد مردم قبل از اینکه به یه فروشگاه فیزیکی برن، تو گوشیشون جستجوی محلی میکنن.
و این تازه بهترین چیزهای دیجیتال مارکتینگ نیست:
با استفاده از تاکتیکهای دیجیتال مارکتینگ، میتونی دیدگاهت رو بهبود بدی، با مخاطب هدفت درگیر بشی و درآمد کسبوکارت رو افزایش بدی.
حالا که با مفهوم کلی دیجیتال مارکتینگ آشنا شدی، بیایید نگاهی به انواع مختلفش بندازیم و ببینیم هر کدوم چطور میتونن به کسبوکارها کمک کنن تا بهتر دیده بشن و مشتریهای بیشتری جذب کنن.
سئو یا بهینهسازی موتورهای جستجو به مجموعهای از تکنیکها و روشها گفته میشه که هدفش بهبود رتبه وبسایت در نتایج جستجوی گوگل و سایر موتورهای جستجوئه. این کار شامل بهینهسازی محتوای وبسایت، ساختار فنی و لینکهای ورودی به وبسایت میشه.
به زبان ساده، سئو یعنی اینکه کاری کنی وقتی کسی دنبال چیزی مرتبط با کسبوکارت میگرده، وبسایت تو بالاترین رتبهها باشه و راحتتر پیدات کنه.
سئو چیزی نیست که یه شبه نتیجه بده، اما وقتی نتیجه بده، پایداری و اثرگذاری بالایی داره.
بازاریابی موتورهای جستجو یا SEM خیلی شبیه سئوئه، اما با این تفاوت که تو SEM میتونی علاوه بر روشهای ارگانیک از تبلیغات پولی هم استفاده کنی. تو این روش، میتونی با پرداخت پول تبلیغاتت رو در نتایج جستجو قرار بدی تا سریعتر دیده بشی.
مزیت اصلی SEM اینه که نتایج سریعتری نسبت به سئو میده، ولی هزینه بیشتری هم داره.
بازاریابی محتوایی یعنی ایجاد و اشتراکگذاری محتوای ارزشمند و جذاب برای جلب توجه مخاطبان. این محتوا میتونه شامل مقالههای وبلاگ، ویدیوها، پادکستها و کتابهای الکترونیکی باشه.
هدف بازاریابی محتوایی اینه که با ارائه محتوای مفید، مخاطبان رو جذب کنی و اعتمادشون رو به دست بیاری.
❞بازاریابی دیگر درباره محصولاتی که میسازید نیست، بلکه درباره داستانهایی است که تعریف میکنید.❝ _ Seth Godin
بازاریابی شبکههای اجتماعی به استفاده از پلتفرمهایی مثل اینستاگرام، فیسبوک، توییتر و لینکدین برای تبلیغ محصولات و خدمات گفته میشه. این روش بهت کمک میکنه تا با مخاطبانت در ارتباط باشی و برندت رو بهشون معرفی کنی.
شبکههای اجتماعی یکی از بهترین راهها برای افزایش آگاهی از برند و تعامل با مخاطبان هستن.
❞شبکههای اجتماعی، قدرت انتقال پیام شما به میلیونها نفر را در لحظهای فراهم میکنند.❝ _ مارک زاکربرگ
تو این روش، تبلیغاتت رو به صورت پولی روی پلتفرمهای مختلف نمایش میدی و هر بار که کسی روی تبلیغاتت کلیک کنه، هزینهای پرداخت میکنی. این تبلیغات میتونن تو نتایج جستجو، شبکههای اجتماعی و وبسایتهای مختلف نمایش داده بشن.
مزیت تبلیغات PPC اینه که میتونی مخاطبان خاصی رو هدف قرار بدی و نتایج سریعی به دست بیاری.
بازاریابی وابسته به این صورت کار میکنه که افراد دیگهای (وابستهها) محصولات یا خدماتت رو تبلیغ میکنن و در ازای هر فروشی که از طریق لینکهای مخصوصشون انجام بشه، کمیسیون میگیرن. این روش به کسبوکارت کمک میکنه تا به مخاطبان جدیدی دسترسی پیدا کنی و فروش بیشتری داشته باشی.
ایمیل مارکتینگ یکی از موثرترین روشهای دیجیتال مارکتینگ هست. تو این روش، با ارسال ایمیلهای جذاب و پیشنهادات ویژه به مخاطبان، میتونی ارتباط نزدیکی باهاشون برقرار کنی و وفاداریشون رو افزایش بدی.
ایمیل مارکتینگ بهت کمک میکنه تا مشتریها رو از محصولات و خدمات جدیدت باخبر کنی و تعامل بیشتری باهاشون داشته باشی.
بازاریابی موبایلی شامل استفاده از تکنیکهای مختلفی مثل ارسال پیامک، اعلانهای اپلیکیشنهای موبایل و تبلیغات موبایلی برای رسیدن به مخاطبان هست. با توجه به اینکه بیشتر مردم از گوشیهای هوشمند استفاده میکنن، بازاریابی موبایلی یکی از موثرترین روشها برای جلب توجه مخاطبان به حساب میاد.
خیلی از مردم قبل از خرید به ویدیوها مراجعه میکنن تا درباره محصولات یا خدمات بیشتر بدونن. با استفاده از تبلیغات ویدیویی روی پلتفرمهایی مثل یوتیوب، اینستاگرام و تیکتاک، میتونی محتوای جذاب و آموزندهای ایجاد کنی که مخاطبان رو به خودش جذب کنه.
تبلیغات محلی و آفلاین شامل استفاده از تکنیکهایی مثل بیلبوردها، تبلیغات رادیویی و تلویزیونی، و شرکت در رویدادهای محلی هست. این روشها بهت کمک میکنن تا به مخاطبان محلی دسترسی پیدا کنی و برندت رو بهشون معرفی کنی.
با ترکیب روشهای مختلف دیجیتال مارکتینگ، میتونی یه استراتژی جامع و موثر برای کسبوکارت بسازی که بهت کمک میکنه تا به بهترین شکل ممکن به مخاطبانت دسترسی پیدا کنی و فروش بیشتری داشته باشی.
دیجیتال مارکترها هم مثل مارکترهای سنتی از شاخصهای کلیدی عملکرد یا همون KPIs استفاده میکنن. KPIs بهشون کمک میکنه تا عملکرد بلندمدت فعالیتهای بازاریابیشون رو بسنجن و با تلاشهای رقبا مقایسه کنن.
اینها چند تا از رایجترین KPIs هستن که مارکترها میتونن ازشون استفاده کنن تا ببینن چقدر کارشون خوب پیش میره:
دیجیتال مارکتینگ کلی مزیت داره که میتونه حسابی به کارت بیاد. اینجا چند تا از مهمترینش رو برات میگم:
دنیای دیجیتال چالشهای خاص خودش رو برای مارکترها داره. مثلاً کانالهای دیجیتال خیلی سریع تکثیر میشن و مارکترها باید همیشه در جریان باشن و بدونن چطور ازشون بهطور موثر استفاده کنن. همچنین تحلیل و استفاده مفید از حجم زیادی از دادههایی که از این پلتفرمها به دست میآد هم میتونه چالشبرانگیز باشه.
شاید مهمترین چالش این باشه که مصرفکنندهها روز به روز بیشتر با تبلیغات دیجیتال و سایر عوامل حواسپرتی بمباران میشن، و این باعث میشه جذب توجهشون سختتر بشه.
آژانس دیجیتال مارکتینگ یه شرکته که به صورت اختصاصی به بازاریابی برای مصرفکنندهها یا کسبوکارها از طریق کانالهای دیجیتال میپردازه. این شامل ایجاد و راهاندازی کمپینها برای مشتریان از طریق شبکههای اجتماعی، تبلیغات پرداخت به ازای کلیک، ویدیوها، و وبسایتهای سفارشی و روشهای دیگه میشه.
بازاریابی اینترنتی به طور فنی به بازاریابیای گفته میشه که فقط روی اینترنت انجام میشه. این نوع بازاریابی زیرمجموعهای از دیجیتال مارکتینگ هست که میتونه از انواع پلتفرمهای دیجیتال مختلف، از جمله اینترنت، برای رسیدن به مخاطبان هدفش استفاده کنه.
اگه تصمیم گرفتی وارد دنیای دیجیتال مارکتینگ بشی، این بخش مخصوص توئه! قراره با هم یه نقشه راه بچینیم تا بدونی از کجا شروع کنی، چه مهارتهایی لازمه و چطور اونها رو یاد بگیری.
اولین کاری که باید بکنی اینه که بفهمی دیجیتال مارکتینگ چیه و شامل چه بخشهایی میشه. همونطور که گفتیم دیجیتال مارکتینگ به تمام فعالیتهای بازاریابی گفته میشه که از اینترنت و دستگاههای دیجیتال استفاده میکنن تا به مخاطبان دسترسی پیدا کنن. این شامل سئو، بازاریابی محتوا، شبکههای اجتماعی، تبلیغات پولی، ایمیل مارکتینگ و بازاریابی موبایلی میشه.
ضمنا قبل از هر چیز باید یه دیدگاه واضح از کسب و کار، محصولات یا خدماتی که ارائه میکنید و مخاطبان هدفتون داشته باشید. چی میفروشید؟ به چه کسانی میفروشید؟ نقاط قوت و مزیتهای رقابتی شما چی هستن؟
مشتری ایده آل شما چه کسیه؟ چه ویژگی هایی داره؟ علایق، نیازها و سلایقش چی هستن؟ کجاها و چه جوری میشه پیداش کرد؟
برای اینکه بتونی تو دیجیتال مارکتینگ موفق باشی، باید یه سری مهارتهای پایهای رو یاد بگیری که دوباره برات مرورشون میکنم:
حالا که میدونی چه مهارتهایی لازمه، وقتشه شروع کنی به یادگیری و تمرین. چند تا منبع خوب برای شروع:
هیچ چیزی بهتر از تجربه عملی نیست. شروع کن به کار روی پروژههای کوچک. میتونی برای کسبوکارهای محلی یا دوستانت بازاریابی کنی یا حتی یه وبلاگ شخصی راه بندازی و روی سئو و محتواش کار کنی. اینجوری هم مهارتهات رو تقویت میکنی و هم نمونه کارهایی برای رزومهت جمع میکنی.
تو دنیای دیجیتال مارکتینگ، ارتباطات خیلی مهمه. عضو گروهها و انجمنهای مربوط به دیجیتال مارکتینگ بشو، تو وبینارها و کنفرانسها شرکت کن و با افراد این حوزه در ارتباط باش.
دنیای دیجیتال مارکتینگ دائم در حال تغییره. الگوریتمهای گوگل، روندهای جدید شبکههای اجتماعی و ابزارهای جدید همواره در حال تغییرن. پس همیشه بهروز باش و مطالعهت رو ادامه بده.
ورود به دنیای دیجیتال مارکتینگ نیاز به تلاش و پشتکار داره، اما با یادگیری مهارتهای پایه، تمرین و شبکهسازی میتونی به یه دیجیتال مارکتر حرفهای تبدیل بشی. یادت نره که همیشه بهروز باشی و از منابع آموزشی خوب استفاده کنی.
دیجیتال مارکتینگ میتونه خیلی موثر باشه، اما باید بفهمی چه عواملی باعث موفقیتش میشن. با استفاده از بهترین روشهای بازاریابی مستقیم، خیلی بیشتر احتمال داره که به نتایج فوقالعادهای که میخوای برسی.
قبل از اینکه وارد هر نوع بازاریابی دیجیتال بشی، باید اهداف SMART (خاص، قابل اندازهگیری، قابل دستیابی، مرتبط و زماندار) رو تعیین کنی. دقیقاً چی میخوای به دست بیاری؟ میخوای فروش رو افزایش بدی؟ دنبال جذب فالوئر بیشتر برای شبکههای اجتماعی هستی؟ یا میخوای برندت رو به یه اسم شناخته شده تبدیل کنی؟ مثالهایی از اهداف برتر دیجیتال مارکتینگ میتونه شامل این موارد باشه:
باید مخاطب هدف خودت رو به خوبی بشناسی قبل از اینکه کانالها و استراتژیهای بازاریابی محتوا رو انتخاب کنی. اگر این کار رو نکنی، ممکنه پیامهای نادرست بسازی یا از تاکتیکهای نامناسب استفاده کنی.
تعریف مخاطب هدف با شناسایی ویژگیهای مشترک مثل سن، جنسیت، سطح درآمد و تحصیلات، مکان جغرافیایی، علاقهها و الگوهای خرید شروع میشه. بعد باید مشکلات خاص یا نیازهای مخاطبت رو شناسایی کنی. وقتی که مخاطب هدف به خوبی تعریف شد، میتونی پیامهای بازاریابی دیجیتالی بسازی که نشون بده کسبوکارت چطور مشکلات اونها رو حل میکنه یا نیازهاشون رو برآورده میکنه.
تعیین بودجه بازاریابی دیجیتال بهت کمک میکنه تا از هزینههای بیش از حد جلوگیری کنی. تعیین اهداف بازاریابی مشخص و هدفهای موفقیت بهت کمک میکنه تا هزینههای بازاریابیت رو به درستی مدیریت کنی.
میتونی بودجهای برای هر کانال دیجیتال تعیین کنی یا یه بودجه کلی برای همه تلاشها. مهمه که هزینههای بازاریابی دیجیتال رو به خوبی بشناسی تا بتونی بودجه قوی تنظیم کنی. به تکنولوژیهایی که برای اجرای تلاشهای بازاریابی دیجیتال نیاز داری هم توجه کن، مثل نرمافزار سئو، نرمافزار ایمیل مارکتینگ، خدمات میزبانی وبسایت و ابزارهای مدیریت شبکههای اجتماعی.
شروع با یه وبسایت شرکتی اولین قدم در دیجیتال مارکتینگ برای بسیاری از کسبوکارهاست. روشهای اضافی بازاریابی دیجیتال که انتخاب میکنی بستگی به محصولاتی که میفروشی، جایی که مخاطب هدفت وقت میگذرونه و چقدر میخوای برای بازاریابی دیجیتال هزینه کنی داره. شبکههای اجتماعی، سئو و ایمیل مارکتینگ از محبوبترین تکنیکهای دیجیتال مارکتینگ هستن، اما ممکنه ترکیب متفاوتی برای بازار هدفت بهتر جواب بده.
زیبایی دیجیتال مارکتینگ اینه که نسبتاً آسون میتونی نتایج رو پیگیری کنی. با تعیین اهدافت، مشخص میکنی چی میخوای به دست بیاری. در مرحله تحلیل دیجیتال مارکتینگ، میسنجی که چقدر عملکردت نسبت به اهداف تعیین شده خوب بوده.
یه برنامه برای اینکه چند وقت یه بار دادههای عملکرد دیجیتال مارکتینگ رو بررسی کنی تنظیم کن: روزانه (که فقط در مراحل ابتدایی یا وقتی که هزینههای بازاریابی دیجیتال بالاست توصیه میشه)، هفتگی یا ماهانه. خیلی کم پیش میاد که تلاشهای دیجیتال از همون اول نتایج فوقالعاده بدن، پس ناامید نشو اگه تو اولین تلاشها به اهداف بلندپروازانه نرسی. از تحلیلهات یاد بگیر و استراتژیهای بازاریابی دیجیتالیت رو به مرور زمان اصلاح کن.
دیجیتال مارکتینگ میتونه به رشد کسبوکارت کمک کنه و باید یکی از تمرکزهای اصلی هر کسبوکاری باشه. هیچ وقت قبل از این راهی برای ارتباط مداوم با مشتریان نبوده و هیچ چیز دیگهای هم سطح شخصیسازی که دادههای دیجیتال ارائه میده رو نمیتونه فراهم کنه. هر چی بیشتر از امکانات دیجیتال مارکتینگ استفاده کنی، بیشتر میتونی پتانسیل رشد کسبوکارت رو ببینی.
نکته: همیشه یادت باشه که استراتژی باید انعطافپذیر باشه و بر اساس نتایج و بازخوردها، قابل تغییر و بهروزرسانی باشه.
حالا وقتشه که چند تا داستان موفقیت از کسبوکارهایی که از دیجیتال مارکتینگ استفاده کردن رو با هم بررسی کنیم. این داستانها بهت کمک میکنن تا ببینی چطور دیجیتال مارکتینگ میتونه یه کسبوکار رو از زمین بلند کنه و به موفقیت برسونه. بیاید شروع کنیم!
چالشها: نایک یکی از بزرگترین برندهای ورزشی دنیاست، اما با وجود این بزرگی، همیشه نیاز داشته تا خودش رو تو ذهن مشتریان جوان و عاشق تکنولوژی نگه داره. بهویژه، با رقابت شدید از طرف برندهایی مثل آدیداس و پوما، نایک باید روشهای جدیدی پیدا میکرد تا همیشه جذاب و مورد توجه بمونه.
راهکارها: نایک به طور گسترده از شبکههای اجتماعی و بازاریابی محتوا استفاده کرد. یکی از کمپینهای موفقشون، کمپین "Just Do It" بود که در شبکههای اجتماعی و یوتیوب به شدت مورد استقبال قرار گرفت. این کمپین شامل ویدیوهای الهامبخش با حضور ورزشکاران معروف بود که پیام نایک رو به شکلی جذاب و تاثیرگذار به مخاطبان منتقل میکرد.
نتایج: این کمپین باعث شد تا نایک میلیونها بازدید و تعامل در شبکههای اجتماعی کسب کنه و فروش محصولاتش به طرز چشمگیری افزایش پیدا کنه. همچنین، برند نایک در ذهن مخاطبان جوان به عنوان یک برند پیشرو و الهامبخش جا افتاد.
چالشها: دراپباکس، به عنوان یه استارتاپ جدید تو حوزه فضای ابری، نیاز داشت تا در بازار شلوغ و پررقابت به سرعت شناخته بشه و کاربران جدید جذب کنه.
راهکارها: دراپباکس از روش بازاریابی وابسته (Affiliate Marketing) و ارجاعی استفاده کرد. اونها یه برنامه ارجاع راهاندازی کردن که به کاربران فعلی این امکان رو میداد تا با معرفی دراپباکس به دوستانشون، فضای ذخیرهسازی رایگان بگیرن. این روش باعث شد که کاربران فعلی به سفیران برند تبدیل بشن و به طور رایگان تبلیغ دراپباکس رو بکنن.
نتایج: این استراتژی باعث شد دراپباکس به سرعت کاربران زیادی جذب کنه و از یه استارتاپ کوچیک به یه برند بزرگ و شناختهشده در حوزه فضای ابری تبدیل بشه. تعداد کاربران دراپباکس به سرعت به میلیونها نفر رسید و این موفقیت به طور مستقیم به استراتژی بازاریابی ارجاعی و دیجیتال مارکتینگ اونها برمیگشت.
چالشها: ردبول، به عنوان یه برند نوشیدنی انرژیزا، همیشه دنبال این بوده که تو ذهن مخاطبان جوان و پرانرژی جا باز کنه. اما چالش اصلی این بود که چطور میتونه این انرژی و هیجان رو به طور موثری به مخاطبان منتقل کنه.
راهکارها: ردبول به طور گسترده از بازاریابی محتوایی و شبکههای اجتماعی استفاده کرد. یکی از موفقترین کمپینهاشون، پرش فضایی "Red Bull Stratos" بود که شامل پرش فلیکس باومگارتنر از لبه فضا به زمین بود. این رویداد به طور زنده از یوتیوب پخش شد و میلیونها نفر رو به خودش جذب کرد.
نتایج: این کمپین به شدت موفق بود و میلیونها بازدید و تعامل در شبکههای اجتماعی کسب کرد. برند ردبول به عنوان یه برند پرانرژی و ماجراجو در ذهن مخاطبان جا افتاد و فروش محصولاتش به طرز چشمگیری افزایش پیدا کرد.
این مثالها نشون میده که چطور دیجیتال مارکتینگ میتونه به کسبوکارها کمک کنه تا به موفقیت برسن. با استفاده از روشهای مختلف دیجیتال مارکتینگ، میتونی برندت رو به مخاطبان معرفی کنی، تعاملات رو افزایش بدی و فروش رو بالا ببری. حالا نوبت توئه که این روشها رو امتحان کنی و داستان موفقیت خودت رو بنویسی!
دنیای دیجیتال مارکتینگ همیشه در حال تغییره و اگه بخوای موفق باشی، باید از این تغییرات باخبر باشی. بیاید چند تا از جدیدترین ترندهای دیجیتال مارکتینگ رو با هم بررسی کنیم:
هوش مصنوعی داره به سرعت به بخش جداییناپذیر دیجیتال مارکتینگ تبدیل میشه. AI میتونه به تحلیل دادهها، پیشبینی رفتار مشتریان و حتی ایجاد محتوای شخصیسازی شده کمک کنه. مثلاً، چتباتها که با هوش مصنوعی کار میکنن، میتونن به سوالات مشتریان پاسخ بدن و تجربه کاربری بهتری ایجاد کنن. استفاده از AI در بازاریابی ایمیلی هم باعث میشه پیامهای تبلیغاتی بهتر هدفگیری بشن و نرخ بازدهی بالاتری داشته باشن.
واقعیت افزوده و واقعیت مجازی دو تا از تکنولوژیهای جذاب هستن که دارن دنیای دیجیتال مارکتینگ رو متحول میکنن. با AR و VR، کسبوکارها میتونن تجربههای بینظیری برای مشتریان ایجاد کنن. مثلاً، برندهای مد میتونن به مشتریان اجازه بدن لباسها رو به صورت مجازی پرو کنن یا شرکتهای مسافرتی میتونن تورهای مجازی از مقاصد گردشگری ارائه بدن.
ویدیو مارکتینگ همچنان در حال رشد هست. پلتفرمهایی مثل یوتیوب، اینستاگرام و تیکتاک فرصتهای بینظیری برای برندها ایجاد میکنن تا از طریق ویدیوهای جذاب و آموزنده با مخاطبان ارتباط برقرار کنن. ویدیوهای زنده (Live) هم یکی دیگه از روشهای محبوبه که به برندها اجازه میده به صورت واقعی و آنی با مخاطبان در ارتباط باشن.
دیجیتال مارکتینگ یه استراتژی کسبوکاره که از پلتفرمهای آنلاین برای ایجاد آگاهی و فروش محصولات یا خدمات استفاده میکنه. روشهای مختلفی برای انجام دیجیتال مارکتینگ وجود داره، از جمله شبکههای اجتماعی، ایمیل مارکتینگ، سئو، تبلیغات پرداخت به ازای کلیک (PPC) و بازاریابی محتوا.
یه دیجیتال مارکتر از دستگاههای دیجیتال و تکنیکهای دیجیتال مارکتینگ مثل بازاریابی شبکههای اجتماعی، سئو و بازاریابی محتوا استفاده میکنه تا آگاهی، علاقه و فروش محصولات یا خدمات کسبوکار رو افزایش بده. برای اینکه یه دیجیتال مارکتر موفق باشی، باید با انواع رسانههای دیجیتال آشنا باشی و مهارتهای قوی بازاریابی داشته باشی.
راههای مختلفی برای شروع دیجیتال مارکتینگ حتی بدون تجربه وجود داره. میتونی تو یه برنامه گواهینامه دیجیتال مارکتینگ ثبتنام کنی یا دورههای آنلاین و یا تو کالج محلیات شرکت کنی. اگه یه سری مهارتهای عمومی کسبوکار یا بازاریابی داری، میتونی یه دوره کارآموزی تو یه بخش بازاریابی که تخصصش دیجیتال مارکتینگه بگذرونی.
شبکههای اجتماعی، سئو و ایمیل مارکتینگ سه تا از بهترین پلتفرمهای دیجیتال مارکتینگ هستن که بازاریابها استفاده میکنن. از ابزارهای اتوماسیون بازاریابی معروف هم میشه به HubSpot، Marketo و Salesforce اشاره کرد.
کسبوکارها موفقیت دیجیتال مارکتینگشون رو با بررسی معیارهایی مثل ترافیک وبسایت، تعاملات شبکههای اجتماعی و نرخ تبدیل اندازه میگیرن. با تحلیل این دادهها، میتونن ببینن که آیا برنامه دیجیتال مارکتینگشون باعث جذب بیشتر مخاطب، تبدیل بهتر و تکرار خرید مشتریها شده یا نه. میتونی از ابزارهای رایگانی مثل گوگل آنالیتیکس برای این کار استفاده کنی.
حالا دیگه باید کاملاً در جریان باشی که دیجیتال مارکتینگ چیه و چطور میتونه به کسبوکارت کمک کنه تا تو این بازار رقابتی رشد کنه. هر هدفی یا هر بودجهای که داری، میتونی یه برنامه دیجیتال مارکتینگ راه بندازی و با دنبال کردن مراحل این راهنما، به مخاطبان جدید دسترسی پیدا کنی.
یادت باشه، دیجیتال مارکتینگ یه فراینده که نیاز به یادگیری و بهینهسازی مداوم داره. از ابزارهای موجود و جدید استفاده کن تا همیشه یه قدم جلوتر باشی. و همیشه به دنبال نوآوری باش تا فرصتهای جذب مشتری رو بهتر کنی و تجربههای معنیداری برای مشتریان ایجاد کنی.
حالا تو بگو، تو کسبوکارت از کدوم راهحلها و استراتژیهای دیجیتال مارکتینگ استفاده میکنی؟ کدوم کانال برات موثرتر بوده؟