آموزش نصب لاراول 8: بعضی از برنامه نویسان به هنگام شروع کار با لاراول کمی دچار سردرگمی میشوند. به خصوص آن هایی که تجربه کار با خط فرمان را ندارند، بیشتر ممکن است به دام دستورات مختلف نصب لاراول بیفتند. اما واقعیت اینجاست که شما با چند حرکت کوتاه میتوانید به راحتی لاراول را نصب کرده و با آن کدنویسی کنید. ممکن است راه اندازی یک وبلاگ ساده برای کسی که به اندازه کافی با لاراول دست و پنجه نرم کرده است یکی دو ساعت بیشتر طول نکشد. در ادامه با آموزش مرحله به مرحله نصب لاراول با وب سایت آموزش برنامه نویسی سون لرن همراه باشید.
ما در این مقاله آموزش نصب لاراول و ملزومات آن را به شیوه ای ساده به شما آموزش داده ایم. در پایان این مطلب شما قادر خواهید بود یک پروژه ساده لاراول را روی سیستم خود راه اندازی کرده و صفحه اول آن را روی سرور محلی خود بارگزاری کنید.
قبل از شروع به نصب Laravel احتیاج به فراهم کردن یک سری ملزومات دارید. البته در سادهترین حالت میتوان با نصب دو عدد از آنها شروع کرد! در این قسمت آنها را معرفی کرده و قدم به قدم نصب میکنیم.
اگر قصد دارید در سیستم عامل ویندوز با فریمورک لاراول کار کنید احتیاج به یک خط فرمان دارید که بتوانید در آن دستورات ترمینال لینوکس را اجرا کنید. البته میتوانید به جای این کار از خط فرمان پیش فرض خود ویندوز (Command Prompt) استفاده کنید. اما شکی نیست که با نصب گیت بش، راحتتر خواهید بود. چرا که گیت بش امکانات کار با ابزار کنترل ورژن گیت (Git) را هم فراهم کرده است. به همین دلیل حتی با وجود استفاده از سیستم عامل لینوکس یا مک، میتوانید برای راحتی کارتان از آن استفاده کنید.
برای دانلود گیت بش کلیک کنید.
وب سایت گیت لینک دانلود نسخه متناسب با سیستم عامل شما را به طور خودکار در اختیارتان قرار میدهد. کافی است روی لینک دانلود کلیک کرده و گیت بش را مانند یک نرم افزار عادی نصب کنید.
برای نصب لاراول در این مقاله از روش کامپوزر استفاده میکنیم. در ضمن باید تمام پکیجهای لاراول را با کامپوزر نصب و بروزرسانی کنیم. برای نصب کامپوزر کافی است به سایت رسمی getComposer مراجعه کنید و از مستندات آن روش نصب را پیگیری کنید. در صورتی که برای نصب کامپوزر احتیاج به راهنمایی بیشتری دارید میتوانید مقاله ما با عنوان “آموزش نصب کامپوزر” را بخوانید.
شکی نیست که برای کدنویسی با زبان برنامه نویسی PHP احتیاج به یک ادیتور دارید. برای برنامه نویسی PHP میتوانید از ابزارهای ساده ای مثل نوت پد هم استفاده کنید. اما لاراول از هزاران فایل تشکیل شده است. تصور کنید بخواهید برای ایجاد تغییر در همه این فایلها از نوت پد استفاده کنید! احتمالا انتخاب شما هم نصب یک ادیتور یا IDE مناسب باشد. بهترین نرم افزارها برای این کار PHPStorm، VSCode و Sublime text هستند. اما شما میتوانید ادیتورها و IDEهای دیگری را به تناسب سلیقه تان انتخاب کنید.
نصب لاراول بسیار سادهتر از آن است که به نظر میآید. ابتدا گیت بش را باز کرده و به مسیر مورد نظرتان برای نصب بروید. به یاد داشته باشید که برخلاف برنامههای PHP دیگر، در لاراول احتیاجی ندارید حتما پروژه را در پوشه htdocs یا www کامپیوتر خود بریزید (احتمالا برای کار با PHP، استکهای XAMPP یا نرم افزارهای مشابه را نصب کرده اید و با شیوه اجرا کردن فایلهای PHP آشنایید!). پروژه لاراولی میتواند هر جای کامپیوتر شما اجرا شود. ما در اینجا لاراول را در دسکتاپ نصب میکنیم. برای رفتن به مسیر نصب لاراول دو راه داریم. روش اول این است که از دستور CD خط فرمان استفاده کنیم و به مسیر نصب منتقل شویم:
اما روش دوم این است که پوشه مورد نظرمان را باز کرده و کلیک راست کنیم. اگر گیت بش را نصب کرده باشیم در منویی که باز میشود یک گزینه Git Bash Here وجود دارد که روی آن کلیک میکنیم. با این کار خط فرمان Git Bash در مسیر مورد نظرمان باز میشود.
در این مرحله باید با دستور ساده زیر فرمان دانلود فایلهای فریمورک لاراول را بدهیم:
composer create-project --prefer-dist laravel/laravel blog
در صورتی که همه چیز درست پیش رفته باشد، فایلهای لاراول شروع به دانلود میکنند. در پایان این مراحل ، اگر لاراول به درستی نصب شده باشد یک APP KEY مخصوص برای وب اپلیکیشن شما ساخته میشود:
برای شروع، کافی است پوشه لاراول را در ادیتور خود باز کنید. در قسمت بعدی به توضیح مختصری از ساختار کلی لاراول خواهیم پرداخت.
شروع کار با لاراول بسیار ساده است. ما در اینجا ساختار کلی فایلها و پوشه هایی که برای شروع به آنها احتیاج دارید به شما معرفی میکنیم. اگر دقیقا طبق راهنمای بخش قبل عمل کرده باشید، حالا لاراول را در ادیتور یا IDE کامپیوتر خود باز کرده اید. ابتدا از مسیر routes>web.php به فایل روتر اصلی لاراول بروید. در این فایل لیست آدرسهای مختلف پروژه خود را تعریف میکنید. به این آدرسها روت میگوییم. مثلا اگر پروژه شما دارای صفحاتی مثل صفحه اصلی، تماس با ما و درباره ما باشد، آدرسهای آنها در این فایل ذخیره میشود.
مسیر ‘/’ مسیر اصلی پروژه است. یعنی اگر دامنه اصلی پروژه را در مرورگر وارد کنید دقیقا به مسیر / منتقل میشوید. برای تعریف محتوایی که در این صفحه باز میشود دو راه داریم. راه اول همان راهی است که در روت به طور پیشفرض تعریف شده است. یعنی استفاده از یک تابع کال بک (Callback function). متد view مسیر ویویی که قرار است پس از باز شدن آدرس نمایش داده شود یعنی welcome.blade.php را نشان میدهد. به یاد داشته باشید تمام فایلهای ویو یک پسوند .blade دریافت میکنند.
حال تابع کال بک را پاک کنید و کد روت را به این شکل در آورید:
Route::get('/', 'HomeController@index');
در این روت، HomeController کلاس کنترلری است که در صورت ارسال ریکوئست به مسیر / باز خواهد شد. Index نام متدی از این کنترلر است که وظیفه فراخوانی ویو مورد نظر را دارد. اما اگر به مسیر app>http>controllers بروید، خواهید دید که چنین کنترلری وجود ندارد. بنابراین باید آن را بسازیم!
دوباره خط فرمان را باز کنید. به مسیر پروژه که در اینجا blog است بروید. سپس دستور زیر را وارد کنید:
دوباره به مسیر app>http>controllers بروید. همانطور که مشاهده میکنید کلاس HomeController.php ساخته شده است. آن را باز کنید و متد index را به آن اضافه کنید تا به شکل زیر در آید:
namespace App\Http\Controllers; use Illuminate\Foundation\Bus\DispatchesJobs; use Illuminate\Routing\Controller as BaseController; use Illuminate\Foundation\Validation\ValidatesRequests; use Illuminate\Foundation\Auth\Access\AuthorizesRequests; class Controller extends BaseController { use AuthorizesRequests, DispatchesJobs, ValidatesRequests; public function index() { return view('welcome'); } }
برای مشاهده یا تغییر در فایل ویو به مسیر resources>views>welcome.blade.php بروید. همانطور که میبینید کدهای فرانت اند پروژه در این فایل ویو نوشته شده اند:
حالا نوبت به مرحله هیجان انگیز اجرای پروژه رسیده است. دوباره خط فرمان را در پوشه پروژه باز کرده و دستور زیر را در آن وارد کنید:
php artisan serve
اگر همه مراحل را به درستی انجام داده باشید پس از اجرای دستور serve یک آدرس و پورت به پروژه شما اختصاص داده میشود که در اینجا https://127.0.0.1:8000 یا همان localhost:8000 است. این آدرس را در مروگر باز کنید:
این هم از این! میتوانید برای شروع کمی با آدرسهای روت یا فایلهای ویو بازی کنید تا با ساختار فایل لاراول بیشتر آشنا شوید.
در این مقاله به شما نشان دادیم راه اندازی و نصب لاراول برای ساخت یک پروژه لاراولی تا چه حد ساده است. آموختیم که جهت نصب لاراول در ابتدا احتیاج به نصب نرم افزارهایی مثل کامپوزر داریم. پس از نصب نرم افزارهای مورد نیاز، مراحل راه اندازی لاراول شروع میشود. البته انجام دادن مرحله نصب پیش نیازها فقط برای بار اولی است که لاراول را روی کامپیوتر خود اجرا میکنید. دیدید که با درک ساختار فایلهای ویو، مدل و کنترلر به راحتی میتوانید یک پروژه را اجرا کنید. البته در این مقاله با دیتابیس سر و کار نداشتیم بنابراین از توضیح فایلهای مدل صرف نظر کردیم.
اگر به یادگیری بیشتر لاراول علاقه مند هستید، مطالعهی سایر مقالات لاراول سون لرن را به شما پیشنهاد میکنیم. امیدواریم از این مقاله لذت برده و از آن استفاده کرده باشید. خوشحال میشویم نظرات، تجربیات و سوالات خود را در رابطه با آموزش نصب لاراول با ما در میان بگذارید.
اگر به یادگیری بیشتر لاراول علاقه داری میتوانی در دوره آموزش لاراول کاربردی (بسته پروژه محور) شرکت کنی، این دوره شامل ۱۲ پروژه کاربردی و پر استفاده در دنیای واقعی است، که تمامی پروژهها به صورت کامل برنامه نویسی خواهند شد، تا دانشجو بتواند با روند ایجاد و تکمیل پروژه به صورت کامل آشنا شود.
use App\Http\Controllers\HomeController;
Route::get('/home', [HomeController::class, 'index'])->name('home');
تاپیک نبود homecontroller رو بررسی کنید.