قصد داریم در این مقاله به 7 مورد از سایت هایی که از جاوا اسکریپت استفاده میکنند اشاره کنیم. شکی نیست که امروزه، تقریبا همه وب سایتهای دنیا از این تکنولوژی استفاده میکنند. اما ما در اینجا به طور خاص به کتابخانهها و فریمورکهای جاوا اسکریپت میپردازیم. زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت به خاطر ویژگیهای قدرتمندش به محبوبترین زبان برنامه نویسی 2018 بدل شد. این ویژگیها را میتوانیم درکارایی، سادگی در کد و ماژولار بودن خلاصه کنیم. در ادامه مقاله چند نمونه از شرکت هایی که از قدرت جاوا اسکریپت استفاده کرده اند را معرفی میکنیم.
شغل و تخصص شما هرچه که باشد به احتمال زیاد، روزانه چندین بار نام شرکت گوگل را میشنوید. این شرکت که حضور در آن به یکی از رویاهای برنامه نویسان سراسر دنیا بدل شده، یکی از بزرگترین استفاده کنندگان از جاوا اسکریپت است. ناگفته نماند که ساخت موتور V8 برای کامپایل جاوا اسکریپت وکتابخانه مشهور Angular.js توسط گوگل انجام شده است.
شرکت فیسبوک توسعه دهنده یکی از مهمترین فریمورکهای جاوا اسکریپت به نام React.js است. در بخش خوراک خبری شبکه اجتماعی فیسبوک از فریمورک Vue.js استفاده شده است. همینطور برای ساخت اپلیکیشن موبایلی فیسبوک و اینستاگرام، از فریمورک کراس پلتفرم React Native استفاده شده است. بعدها شرکت فیسبوک برای استفاده بهتر از React یک معماری جدید به نام Flux ایجاد کرد.
لینکدین یک شبکه اجتماعی مختص متخصصین و تجار است. به احتمال زیاد نام این شبکه اجتماعی را شنیده اید. لینکدین برای ساخت اپلیکیشن موبایلی خود از فریمورک React Native استفاده کرده است. این شبکه اجتماعی برای ساخت بخش سمت سرور خود از فریمورک Node.js استفاده کرده است. باید بدانید که اپلیکیشن لینکدین پس از مهاجرت به فریمورک Node.js بعد از Ruby on Rails در حدود 20 برابر سریعتر شده است!
شرکت پی پال از بزرگترین شرکتهای بین المللی واسط پرداخت جهان است. این شرکت یکی از اولین استفاده کنندگان بزرگ فریمورک Node.js بوده است. پی پال با استفاده از فریمورک Node.js تیم برنامه نویسی خود را یکپارچه کرد. همینطور خطوط کد خود را 33% و تعداد فایلها را به میزان 40% نسبت به سیستم قبلی که به جاوا نوشته شده بود کاهش داد.
شکی نیست که اگر در ایران زندگی میکنید نام تلگرام را شنیده باشید. تلگرام در طول سالهای اخیر توانسته سهم کاربران میلیونی را به خود اختصاص دهد. تلگرام برای پیاده سازی نسخه وب خود از کتابخانه Angular.js استفاده کرده است.
اوبر ابزاری است که در آن افرادی که به راننده احتیاج دارند درخواست راننده میکنند. از طرفی رانندگانی که داوطلب ارائه خدمات به مسافرین میشوند اعلام آمادگی میکنند. اوبر برای پیاده سازی بخشی از سیستم خود از فریمورک Node.js استفاده کرده است.
وبسایت دیوار از بزرگترین سایتهای ارسال و نمایش آگهی در ایران است. در سمت کاربر این وبسایت از فریمورک React استفاده شده است. در سمت سرور، این وبسایت از فریمورک Node.js استفاده میکند. این کار باعث بازدهی بالا برای ریکوئستهای زیاد و راحتی ارتباط سمت سرور و کاربر شده است.
شکی نیست که زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت از فاتحان حال حاضر و احتمالا آینده دنیای وب است. برای نوشتن سمت کاربر وب سایتها استفاده از جاوا اسکریپت تقریبا اجتناب ناپذیر است. سوای از جاوا اسکریپتی که به صورت خام در ایجاد کد سمت کاربر سایتها استفاده میشود، بسیاری از شرکتهای بزرگ دنیا از کتابخانهها و فریمورکهای این زبان استفاده میکنند. در ین مقاله تلاش کردیم به چند مورد از این شرکتها اشاره کنیم. اگر تا الان به آموزش جاوا اسکریپت علاقه مند شده اید، حتما مقالات بعدی ما را در مورد این زبان برنامه نویسی دنبال کنید. در صورتی که از این مقاله استفاده کرده اید و یا نظری در این مورد دارید از خواندن نظرات شما خوشحال میشویم!
خیر بستر اصلی ما وردپرس و php هست.