روز برنامه‌نویس مبارک 🤩🎉 از هدایای روز برنامه‌نویس جا نمونی ⌛
۰ ثانیه
۰ دقیقه
۰ ساعت
۱ پویا پارسایی
نحوه تشخیص استفاده از دیزاین پترن ها
جامعه پی اچ پی ایجاد شده در ۲۴ فروردین ۱۴۰۱

سلام و عرض ادب.

یه نکته ای که توی آموزش‌ها چند بار تکرار شده اینه که در استفاده از دیزاین پترن‌ها باید احتیاط کرد، همه جا مناسب نیست که از دیزاین پترن‌ها استفاده کنیم.

سوالی که دارم، از کجا باید تشخیص بدیم که توی چه پروژه ای باید از دیزاین پترن‌ها استفاده کنیم؟ پروژه باید چه شرایطی داشته باشه که ما بفهمیم الان اینجای پروژه فلان دیزاین پترن مناسبه؟

سلام دوست عزیز وقتتون بخیر

همون طور که در کلیه جلسات و حتی جلسات مربوط به دیزاین پترن گفته شده حتما باید در استفاده از اون‌ها احتیاط کنیم.

چرا؟ چون الگو‌های طراحی به نرم افزارهای ما پیچیدگی اضافه خواهد کرد.

ما باید سعی کنیم که کدهای خودمون رو به ساده‌ترین شکل ممکن پیاده سازی کنیم.

حالا یک سری جاها هست که ما سعی میکنم به ساده‌ترین شکل ممکن کد بزنیم اما متوجه میشیم که کد ما بهینه نیست و می‌تونه شبیه فلان الگوی طراحی باشه و به اون صورت اگر پیاده بشه خوانا‌تر خواهد بود.

در رابطه با این که ما چه دیزاین پترن استفاده کنیم خب طبیعتاً باید انواع الگوهای طراحی پرکاربرد رو بشناسیم و در جای مناسب که واقعا کاربرد دارد ازشون استفاده کنیم.

مثلاً من نیاز دارم که یک سری از مجموعه کارها پشت سر هم انجام بشه.

مثال سیستم سفارش یک سایت

اول کاربران باید لاگین باشند

بعد اون محصول باید اد شده باشه

بعد باید کد تخفیف اگر هست اعمال شده باشه

بعد وارد درگاه پرداخت بشه و......

خب داریم متوجه میشیم که یک سری کارها باید به صورت زنجیره وار و پشت هم انجام بشه و هر کدوم در ادامه کار اون یکی تاثیر داره

خب پس در این حالت بهترین انتخاب من استفاده از دیزاین پترن chain of responsibility هست.

بقیه دیزاین پترن‌ها هم به همین صورت

ما باید کاربرد هر کدوم رو بدونیم و در جای درست اون‌ها رو شناسایی کنیم که این کار با یه مقدار تجربه به دست خواهد آمد.

امیدوارم که پاسخ سوالتون رو گرفته باشید.

موفق باشید ?

بهترین پاسخ
کیان سلگی ۲۴ فروردین ۱۴۰۱، ۰۱:۲۵