دوره زبان تخصصی برای برنامه‌نویسان (هدیه ویژه ثبت‌نام در دوره‌های متخصص) (فرصت محدود ⏰)
۰ ثانیه
۰ دقیقه
۰ ساعت
۴ دانشجوی سون‌لرن
انتخاب کردن سلکتور‌ها در css
جامعه Html & CSS ایجاد شده در ۲۱ شهریور ۱۴۰۲

سلام. ببخشید من یک چیزی را یادم رفته مثلا ما یک div داریم به کلاس wrapper میخوایم مثلا تمام تگ‌ها درونش به جز p رنگ بک گراندشون آبی شود. می‌دونم دستور

(SELECTOR) not : هست‌ها ولی به غیر از آن مثلا من میخوام از تعریف کلاس‌ها تو CSS برم.

.wrapper ,span, div ,header {
  background-color:blue;
}

وقتیتیکه کد بالا را میزنم نه تنها دیو و اسپن و هدر تگ WRAPPER را بک گراندش را آبی میکند بلکه میاد دیو و اسپن کل صفحه را حتی آنهایی که داخل این دیو به خضوض نسیتند را هم بک گراندشون را آبی مکیند . میشه بگین چه جوری باید کدش را بزنم؟

درود

از سلکتور زیر استفاده کنید:

.wrapper *:not(p)
نازنین کریمی مقدم ۲۱ شهریور ۱۴۰۲، ۰۹:۵۴
.wrapper :not(p){
  background-color:darkblue;
  color: white;
}

منظورتون همین سلکتور هست دیگه ؟ آن ستاره * را گذاشتم تاثیری نداشت. البته این سلکتور را استاد تو درس گفتند و استفاده هم کردیم .فقط من میخواستم بدونم با کد و کلاس‌های css چه جوری میتونم تک تک بنویسمشون که با تگ‌های کلاس‌های دیگه قاطی نشن که ظاهرا اینجوری کلا نمیشه نوشت.

Golgoli ۲۱ شهریور ۱۴۰۲، ۱۰:۳۰

نه دیگه در این مواقع بهتره از سلکتور استفاده نشه. شما میتونید یک کلاس استایل تعریف کنید و به تک تک تگهای مورد نظر اعمال کنید.

فایده اش چیه؟ اینکه اگر برنامه نویس جدیدی اضافه شد و خواست بعدها یسری تگ دیگه اضافه کنه، سلکتور روی اونها هم اعمال میشه و کار به باگ میخوره. برای همین از سلکتورها به نسبت کمتر استفاده میشه و بجاش با کلاسهای استایل کار میشه.

نازنین کریمی مقدم ۲۲ شهریور ۱۴۰۲، ۰۵:۳۰