"خب به توضیح بسیار بسیار ساده راجب این دو مورد دیدم گفتم واسه کسانی باشه که واقعا فرق این مورد رو نمیدونن اگر این توضیح اشتباه هست منتور پلفترم حذف کند این توضیح رو اما واقعا ساده هست واسه مبتدیها که سر در نمیارن"
هر دو اینها برای این به وجود آمدن تا از نوشتن کدهای تکراری برای یک سری کارها و مشکلات عمومی جلوگیری بشه.
یک کتابخونه ممکنه فقط یک کلاس و چندتا متد باشه و با یک خط کد بتونید از این کتابخونه استفاده کنید.
در واقع شما به عنوان برنامه نویس هرجا که نیاز داشتید میتونید از یک کتابخونه استفاده کنید.
اما فریمورک خیلی کلیتر و دارای چهارچوب و قوانین مخصوص به خودش هست که برای یک هدف خاصی طراحی شده که به اون زبان برنامه نویسی قابلیت هایی بده که شاید بدون این فریمورک پیاده سازی آن بسیار سخت بود.
در اینجا فریمورک هست که با سینتکس هایی که داره به شما میگه الان نیاز به نوشتن چه دستوری دارید.
برای مثال شما برنامه نویسی ++c انجام میدید اما حالا میخواید برای این برنامه یک رابط گرافیکی بسازید خب به شکل عادی شاید فوق العاده زمان بر باشه تا با این زبان بخواید فقط یک دکمه طراحی کنید از اول و بعد از آن استفاده کنید. اما با کمک فریمورک هایی مثل QT میتونید خیلی سریع یک رابط گرافیکی برای برنامه نوشته شده به زبان ++c طراحی کنید.
فریمورکها همچنین از چندین کتابخونه تشکیل شدن در واقع میتونید اینجوری فرض کنید که یک فریمورک جعبه ابزار هست و داخل این جعبه ابزار دارای وسایل مختلفی میباشد مثل انبردست, چکش و... که حکم کتابخانه و دارند.
اینکه شما کجا از فریمورک یا کتابخانه استفاده میکنید باید ببینید آیا کاری که میخواید انجام بدید به راحتی بدون نیاز به ابزار خاصی قابل انجام هست یا خیر. اگر برای شما امکان پذیر نبود یا زمان زیادی صرف میشد میتونید از کتابخانه استفاده کنید.
برای مثال من میخوام فقط یک درخواست http در برنامه نویسی اندروید با زبان جاوا ارسال کنم خب میتونم از کتابخانه به سادگی استفاده کنم. اما در حالت دیگه من قصد دارم برای اندروید با استفاده از زبان جاوا بازی طراحی کنم طبیعتا اینجا باید دنبال فریمورکی باشم که قابلیت بازی ساختن با جاوا داشته باشه و کار من فقط با یه کتابخانه حل نمیشه.