۲ دیدگاه نظر ریحانه یزدانی
کپی رایتینگ چیست؟ با یک جمله رقیبان را جا بگذارید!
کپی رایتینگ چیست؟ با یک جمله رقیبان را جا بگذارید!

ما معمولا علاقه ای به خواندن متن‌های طولانی نداریم اما جملات کوتاه و عنوان‌ها را دنبال می‌کنیم. تبلیغاتی که توجه ما را جلب می‌کنند معمولا کوتاه و تاثیرگذار هستند و این نیازمند تجربه و مهارت نویسنده در نوشتن است. به این مدل از نویسندگی، کپی رایتینگ می‌گویند. در ادامه با هم یاد می‌گیریم کپی رایتینگ چیست و چگونه می‌توان کپی رایتینگ انجام داد.

کپی رایتینگ چیست ؟

ممکن است شما نویسنده خوبی باشید و یکی از بهترین اعضای تیم تولید محتوا محسوب شوید. اما لزوما نتوانید متن‌های کوتاه، خلاقانه و یا ترغیب کننده بنویسید که در تبلیغات استفاده شود. کپی رایتینگ (Copy Writing) شیوه ای خلاقانه در نوشتن است تا بتوانید مفاهیم عمیق و مهم کسب و کار خود را به شکلی ساده و البته به یاد ماندنی بنویسید. کپی رایتینگ را با کپی رایت اشتباه نگیرید زیرا تفاوت زیادی دارند و ما در این مطلب قصد داریم مورد اول را بررسی کنیم.

کپی رایتینگ ممکن است به عنوان یکی از مشاغل فریلنسری نیز شناخته شود. این کار نیازمند تمرکز بسیاری است اما لزوما نباید در محل کار حضور داشته باشید مگر آنکه عضوی از تیم کپی رایتینگ باشید. شما برای کپی رایتینگ همواره باید با گروه هم فکری کنید تا بتوانید به بهترین شکل ممکن صدای برند خود را به گوش مخاطبان برسانید. کپی رایتینگ در تیزرنویسی و تبلیغات بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد و در مارکتینگ اهمیت بسیار زیادی دارد.

کپی رایتر کیست ؟

کپی رایترها با تکیه بر مهارت نویسندگی و اصول کپی رایتینگ، مسئول کنترل کیفیت تمام متن هایی هستند که در عنوان بلاگ، بروشورها، ایمیل‌ها و صفحات وب سایت نوشته می‌شوند. کپی رایتر‌ها باید هر متن را با هدفی که شرکت دارد تطبیق داده و مخاطب را تشویق کنند تا به تبلیغ واکنش نشان دهد.

شما می‌توانید یک متن خبری را با هدف آگاهی کاربران منتشر کنید اما کپی رایتر باید آن متن را تجاری سازی کند و بازخوردهای دریافت شده را بسنجد. یک کپی رایتر می‌تواند متنی با چند هزار کلمه را تنها در یک جمله تاثیرگذار خلاصه کرده و مخاطب را تحریک کند که نسبت به آن عکس العمل نشان دهد.

اهمیت کپی رایتینگ در کسب وکارها

شرایط کپی رایتینگ کپی رایتینگ در کسب و کارهای دیجیتالی امروز نقشی بسیار کلیدی دارد و کپی رایترها در تولید محتوا برای شبکه‌های اجتماعی و اجرای کمپین‌ها قدرت نمایی می‌کنند. گاهی ایده‌های به ظاهر معمولی که ممکن است به چشم نیایند، با یک کپی رایتینگ قوی تیدبل به سکوی پرتاب شرکت‌ها شده و به آن‌ها کمک می‌کند تا رقیبان را یک شبه جا بگذارند. معمولا شرکت‌های کمی حاضر به استخدام شخصی به عنوان کپی رایتر هستند و بیشتر سعی می‌کنند از توان موجود در شرکت استفاده کنند اما اگر اهمیت وجود یک کپی رایتر خوب را در تیم مارکتینگ بدانند، هیچ کمپینی را بدون نظارت یک کپی رایتر اجرا نخواهند کرد. یکی از موفق‌ترین کمپین‌های تبلیغاتی، کمپین متفاوت فکر کن (Think Different) مربوط به کمپانی اپل است که حدود 22 سال قبل اجرا شد و در سراسر جهان بسیار موفق بود. کپی رایتینگ موفق این کمپین هنوز هم یکی از محبوب‌ترین شعارهای اپل محسوب می‌شود.

شرایط و مهارت‌های لازم برای کپی رایتر شدن چیست ؟

برای کپی رایتر شدن به پیش نیاز و یا تحصیلات خاصی نیاز ندارید اما لازم است که سطح مطالعه خود را افزایش داده و همواره به روز باشید. همچنین تعامل با دیگران و مشارکت در بحث‌های مختلف می‌تواند سطح فکری شما را ارتقا دهد و باعث شود طیف بیشتری از کاربران را بشناسید. برای اینکه کپی رایتر موفقی باشید داشتن این ویژگی‌ها به شما کمک زیادی خواهد کرد:

صبور بودن

گاهی ممکن است در یک لحظه ایده ای خوب برای کارتان پیدا کنید و گاهی هم کاملا برعکس، ممکن است به ساعت‌ها فکر و مطالعه نیاز داشته باشید تا یک جمله تبلیغاتی بنویسید. نباید ذهن خود را با فشار بیشتر خسته کنید بلکه بهتر است برای خود زمان کافی برای تمرکز و تصمیم گیری در نظر بگیرید.

امکان پاره وقت کار کردن

کپی رایتر بودن در بیشتر موارد یک شغل تمام وقت محسوب نمی‌شود و به شما این امکان را می‌دهد که در کنار سایر فعالیت‌های خود، به این کار نیز بپردازید. همچنین می‌توانید به طور همزمان درگیر چند پروژه متفاوت بوده و درآمد خود را افزایش دهید.

به روز بودن

باید از ترندها و همچنین فعالیت رقبای خود به خوبی آگاه باشید و فرصت‌های تبلیغاتی را بشناسید. کپی رایترها ممکن است گاهی چنان خوب عمل کنند که باعث صرفه جویی در سایر روش‌های تبلیغاتی شده و فروش شرکت را چند برابر کنند.

بازار کار کپی رایتینگ

همیشه پس از ارائه یک ایده خوب، ایده بهتری نیز وجود دارد که اگر آن را قبل از رقبا کشف کنید، برنده خواهید بود. کپی رایتر‌ها با ایده‌ها سروکار دارند و کسی که ایده بهتری داشته باشد، مسلما مورد استقبال قرار خواهد گرفت.

می توان گفت تعداد کپی رایترهای خوب به ویژه در کشور ما تقریبا کم است و همین مسئله، فضای خوبی را در اختیار کسانی قرار می‌دهد که هدفمند و آگاهانه در این زمینه تلاش می‌کنند.

محدودیت‌ها در استخدام کپی رایتر

در استخدام کپی رایتر هیچ محدودیتی وجود ندارد. شما ممکن است یک مادر خانه دار باشید و یا دانشجویی که تمام هفته درگیر دانشگاه است. حتی ممکن است شرکت خود را داشته باشید اما هیچ کدام از این موارد برای کپی رایتر شدن مشکلی ایجاد نمی‌کند اگر مهارت و آمادگی ذهنی کافی داشته باشید. این آمادگی ذهنی هم با مطالعه و دنبال کردن ترندهای روز به دست می‌آید.

راهکارهای تقویت کپی رایتینگ چیست ؟

تمرین‌های کپی رایتینگ

هرچیزی که با ذهن و خلاقیت شما سروکار داشته باشد تمرینی خوب برای یادگیری کپی رایتینگ محسوب می‌شود. شما با انجام تمرین‌های زیر به طور روزانه می‌توانید روی مهارت کپی رایتینگ خود، کار کنید:

  • یک پاراگرف از یک کتاب را بخوانید و سعی کنید آن را در یک جمله خلاصه کنید، به طوریکه بیشترین مفهوم را به مخاطبان منتقل کند.
  • در قدم بعدی سعی کنید یک صفحه کامل را در یک جمله خلاصه کنید و حتی از دیگران بپرسید چه برداشتی از جمله ای که نوشتید دارند.
  • از روزنامه‌ها و اخبار روز غافل نشوید. به این فکر کنید که اگر شما مسئول نوشتن سرخط خبرها در شبکه خبر بودید، مهم‌ترین اتفاقات را چگونه در جمله ای کوتاه بیان می‌کردید که مخاطب را جذب کند.
  • وقتی تبلیغی می‌بینید، به این فکر کنید که چگونه می‌توانید آن را بهتر کنید. تا جای ممکن جملات بلند را کوتاه بنویسید.
  • اگر حساب توییتر دارید می‌توانید ایده زیادی از توییت‌های افراد بگیرید. محدودیت تعداد کاراکتر در توییتر، بسیاری از افراد را تبدیل به کپی رایترهای خلاق کرده است.

جمع بندی

ما در این مطلب دانستیم که کپی رایتینگ چیست و چه شرایط و ویژگی هایی دارد. شاید در نگاه اول کپی رایتر شدن امری اسان به نظر برسد اما گول ظاهر ساده آن را نخورید. شما ممکن است هزاران جمله خوب بنویسید و احساس کنید که آماده انجام این کار به صورت حرفه ای هستید، اما رسیدن به یک ایده طلایی که ارزش روی بیلبورد رفتن را داشته باشد کاری سخت است که وقتی به آن برسید، متوجه می‌شوید هزار جمله قبلی فقط دست گرمی بوده است. اگر احساس می‌کنید توانایی این کار را دارید همین الان دست به کار شوید و برای همین مقاله، به عنوان کپی رایتر یک عنوان خوب و کاربر پسند بنویسید :)
۲ دیدگاه
ما همه سوالات و دیدگاه‌ها رو می‌خونیم و پاسخ میدیم
Pouria Mirzaei ۱۶ اسفند ۱۳۹۸، ۲۳:۲۳

جمله پیشنهادی من : "کمتر حرف بزن ، بیشتر پول دربیار"

پوریا ۱۶ اسفند ۱۳۹۸، ۲۳:۱۹

جمله پیشنهادی من : "کمتر حرف بزن ، بیشتر پول دربیار"

  • کپی رایتینگ چیست ؟
  • کپی رایتر کیست ؟
  • اهمیت کپی رایتینگ در کسب وکارها
  • شرایط و مهارت‌های لازم برای کپی رایتر شدن چیست ؟
  • بازار کار کپی رایتینگ
  • محدودیت‌ها در استخدام کپی رایتر
  • راهکارهای تقویت کپی رایتینگ چیست ؟
  • جمع بندی
اشتراک گذاری مقاله در :