اگر مدیر سایت یا وبمستر هستید، همواره باید از میزان رشد صفحات خود از نظر سئو، جایگاه كلمات كليدی، رتبه در موتورهای جستوجو و ترافیک سایت آگاه باشید. این موضوع به حدی مهم است که میتواند موفقیت کسبوکار اینترنتی شما را در آینده تضمین کند. در فرآیند سئو، موارد بسیاری بررسی میشود و ممکن است برخی موارد نادیده گرفته شوند. اینجاست که ابزارهای سئو به کار میآیند و به شما كمک ميكنند تا در زمانی كوتاه مواردی را که روی سئوی سایت شما تاثیر منفی میگذارند را شناسایی و رفع کنید.
تا کنون نرم افزارهای زیادی برای آنالیز تکنیکال و موارد فنی سئوی سایتها به وجود آمده است. ما در مقالهی نرم افزار آنالیز سئو وب سایت Screaming Frog، قصد داریم یکی از بهترین نرم افزارهایی که در این زمینه به شما کمک میکند، یعنی نرم افزار Screaming Frog را معرفی کرده و مهمترین قابلیتهای آن را با شما به اشتراک بگذاریم.
نرم افزار Screaming Frog یک نرم افزار هدفمند و قدرتمند دسکتاپ است که به مدیران و وبمستران کمک میکند تا به راحتی وضعیت سئوی سایت مورد نظر خود را آنالیز کنند. در واقع این نرم افزار به شما کمک میکند تا وضعیت سایت خود را از دید رباتهای خزندهی موتورهای جستوجو مشاهده کنید. در نهایت گزارشهایی کامل، دستهبندیشده و جامع از وبسایت مورد نظر به دست خواهید آورد که با استفاده از آنها میتوانید خطاهای گزارش شده را رفع کرده و رتبهی سایت خود را در موتورهای جستوجو و به خصوص گوگل، بهبود بخشیده و ارتقا دهید. این نرم افزار یکی از بهترین نرم افزارهای پیشنهادی جهت تحلیل سئوی صفحات وبسایتها میباشد که میتواند نکاتی را جهت بهینهسازی سایتها برای موتور جستوجو گوگل ارائه نماید. در ادامهی این مقاله با این نرم افزار بیشتر آشنا میشویم؛ با ما همراه باشید.
معرفی نرم افزار Screaming Frog از زبان شرکت سازنده
نرم افزار Screaming Frog مانند خزندههای گوگل یک خزنده است که به وبسایتها وارد شده، المانهای سایت را مشاهده و آنالیز کرده، اطلاعات را در خود ذخیره میکند و در نهایت نتیجه را به صورت یک لیست در اختیار شما قرار میدهد. در واقع Screaming Frog موجب میشود تا کاربر به صورت یکپارچه و سادهتر عملیات بررسی سئوی تکنیکال و on-page SEO را برای موتور جستوجوی گوگل مدیریت نماید.
8 ویژگیهای برتر نرم افزار Screaming Frog
قبل از اینکه بهطور مفصل محیط برنامه را شرح دهیم به چند مورد از ویژگیهای برجستهی نرم افزار Screaming Frog میپردازیم. این ویژگیها عبارتند از:
قابلیت نمایش تمامی لینکهای موجود درسایت، اعم از لینکهای داخلی و خارجی
قابلیت نمایش پیوندهای خراب موجود در سایت
امکان نمایش خطاهای سرور
امکان آنالیز و تحلیل عنوان صفحه و توضیحات متا
مشاهده و برطرف کردن لینکهای تکراری موجود در وب سایت
قابلیت نمایش عنوانبندی وبسایت، توضیحات متا، کلمات کلیدی، عنوان، آدرس و ….
امکان ایجاد و ساخت نقشه سایت
امکان اتصال از طریق API به سرچ کنسول، گوگل آنالتیکس و برخی دیگر از سایتهای آمارگیر
نکته: نسخهی رایگان این نرم افزار حداکثر تا ۵۰۰ صفحه را میتواند بررسی نماید و برای تعداد صفحات بیشتر از ۵۰۰ صفحه میبایست از نسخهی پولی این نرم افزار استفاده کنید.
آشنایی با محیط نرم افزار Screaming Frog
ابتدا میبایست نرم افزار Screaming Frog را بر روی کامپیوتر خود نصب کنید.
این نرم افزار برای تمامی سیستم عاملهای موجود از جمله ویندوز، مک و لینوکس موجود میباشد. برای دانلود نرم افزار Screaming Frog اینجا را کلیک کنید.
آشنایی با محیط نرم افزار Screaming Frog
پس از نصب نرم افزار و کلیک بر روی آیکن نرم افزار به محیط آن وارد میشوید. در تصویر زیر محیط اولیهی برنامه قابل مشاهده است.
تنظیمات robots.txt
پس از اینکه به برنامه وارد شدیم، میبایست قابلیت دسترسی به تمام صفحات سایت را فعال کنیم. برای این منظور از منوی Configuration و انتخاب زیر منوی robots.txt گزینهی Setting را انتخاب کرده و در پنجرهی جدید گزینهی ignore robot.txt but report status را انتخاب و بر روی ok کلیک میکنیم، تا نرم افزار بسته شدن و اجازه ندادن دسترسی به اطلاعات robots.txt سایت را گزارش کند. در تصویر زیر مراحل این کار نمایش داده شده است.
نحوه آنالیز وبسایت
بعد از انجام این تغییرات در قسمت نوار آدرس (Address Bar)، آدرس مورد نظر خود را وارد کرده و بر روی دکمهی Start کلیک کنید تا نرم افزار اقدام به آنالیز وبسایت نماید. توجه داشته باشید که نیازی به وارد کردن پیشوند نام وبسایت نیست و نرم افزار بهصورت خودکار اقدام به شناسایی آن میکند. درضمن مدت زمان آنالیز وب سایتها با توجه به صفحات وب سایتها متغیر میباشد و هر اندازه تعداد صفحات سایت بیشتر باشد، مدت زمانی که برنامه برای آنالیز سایت نیاز دارد بیشتر خواهد شد.
معرفی بخش Overview
در این بخش به معرفی نمای کلی نرم افزار میپردازیم. ابتدا قسمت سمت راست نرمافزار را بررسی میکنیم. در منوی Overview یک نمای کلی از اطلاعاتی که در سمت چپ نمایش داده شده بهصورت مختصر و کلی نمایش داده میشود و اطلاعاتی شامل تعداد کل URLهای وبسایت، تعداد URLهای داخلی و خارجی وبسایت را نمایش میدهد. در تب Site Stracture ساختار و چارچوب سایت، در تب Response Times زمان پاسخگویی و در آخرین تب APIهای مختلف برای ارزیابی وبسایت وجود دارند و در ستون پایینی هم یک گراف یا نمودار وجود دارد که بخشهای مختلف را نشان میدهد.
بخش Properties
در پنجرهای که در تصویر پایین از محیط نرم افزار مشاهده میشود، میتوان توضیحات تکمیلی مربوط به آیتمهای مورد نظر در کادر بالا را که با کلیک بر روی آن به حالت انتخاب درآمده را مشاهده کرد.
فیلتر Category
در این قسمت مورد مهمی که میتوان به آن اشاره کرد امکان نمایش دستهبندی و گروهبندیهای مختلف سایت است که میتوان با آنالیز سایت رقبا و مشاهدهی درختی و دستهبندی مختلف سایتهای آنها، اطلاعات بسیار کامل و جامعی بهدست آورد؛ این اطلاعات میتوانند برای اهداف کاری ما بسیار مفید و کاربردی باشد.
فیلتر Internal
در این بخش به معرفی فیلترهایی که در سمت چپ نرم افزار نشان داده شده میپردازیم. اولین فیلتری که معرفی میشود فیلتر Internal است که شامل لینکهای داخلی استفاده شده در تمام صفحات وب سایت میباشد.
فیلتر External
فیلتر بعدی، فیلتر External است که نشان میدهد از سایت مبدا به چه سایتهای دیگری لینک داده شده است.
فیلتر Protocol
در این فیلتر میتوان صفحاتی که ریدایرکت شدهاند و صفحاتی که هنوز ریدایرکت بر روی آنها اعمال نشده است را مشاهده کرد.
فیلتر Response Codes
یکی از فیلترهای کاربردی و مهم این نرم افزار، فیلتر Response Codes است که میتواند مباحث تکنیکی سئوی وب سایت شما را تا حد زیادی پوشش دهد. نکتهی مهمی که وجود دارد این است که این بخش در سایتها بهراحتی قابل نمایش نیست و نمیتوان بهسادگی به آن دسترسی داشت.
فیلتر URL
در این فیلتر نام و تعداد URLهای وب سایت نمایش داده میشود.
فیلتر Page Titile
در این فیلتر که یکی از فیلترهای مهم است، تعداد تایتلهای هر صفحه، تکراری بودن نام تایتل در صفحات سایت و برخی امکانات بیشتر نشان داده میشود.
فیلتر Meta Description
این فیلتر نیز مشابه با فیلتر Page Title میباشد؛ با این تفاوت که این فیلتر تعداد صفحات تکراری، تعداد کاراکترهای موجود در صفحات و برخی جزییات دقیقتر سایت را نیز نشان میدهد.
فیلتر Meta Keywords
در این فیلتر میتوان ترندهای استفاده از کلمات کلیدی در موتور جستوجوی گوگل برای وبسایت را بهصورت کاملاً دقیق بررسی و ارزیابی کرد.
فلیتر H1,H2, Images
در این قسمت به بررسی فیلترهای Image ,H1 ,H2 میپردازیم که نشان میدهند آیا این موارد در صفحات سایت و مطابق با استانداردها از آنها استفاده شدهاند یا خیر؟ این سه فیلتر از مهمترین موارد برای سئو وب سایت به شمار میآیند.
فیلتر Canonicals
در فیلتر Canonicals مواردی که در سایت از یک بخش دیگر کپی شدهاند را مشخص میکند.
فیلتر Pagination
فیلتر Pagination صفحاتی از سایت که در آنها از علامتهای صفحهی قبل و صفحهی بعد استفاده شده است را نمایش میدهد.
فیلتر Directives
این فیلتر نشان میدهد که چه فعالیتهایی در سایت در حال شکلگیری میباشد.
فیلتر Hreflang
فیلتر Hreflang فعالیت کاربر را با توجه به آدرس IP و موقعیت مکانی که از طریق آن به سایت وارد شده است را آنالیز میکند. این فیلتر برای سایتهای چندزبانه و چندمنظوره با پسوند مختلف مناسب میباشد زیرا از طریق آدرس IP، زبان کاربر را شناسایی کرده و وی را به دامنه و پسوند متناسب با آن منطقهی جغرافیایی هدایت میکند.
فیلتر Sitemap
در این بخش به گزینه Sitemap میرسیم که میتوان نقشه سایت را مشاهده و آنالیز کرد.
جمعبندی
عملیات بررسی و آنالیز وب سایتها توسط رباتها و خزندههای گوگل انجام میشود که ما از نحوهی عملکرد آن مطلع نیستیم. این خزندهها به سایت شما وارد میشوند و به بررسی صفحات شما میپردازند؛ همچنین لینکهای داخلی و خارجی موجود در صفحات سایت شما را آنالیز نموده و صفحات سایت را ایندکس میکنند. برای این منظور که این عملیات به درستی توسط رباتها خزندهها انجام شود، شما ملزم به رعایت اصول سئو هستید و در صورت عدم رعایت این اصول، وبسایت و کسبوکار اینترنتی شما با شکست مواجه خواهد شد. خوشبختانه نرم افزاری به نام Screaming Frog میتواند در این زمینه به شما کمک کند و فرآیند آنالیز و بررسی سایت شما توسط موتورهای جستوجو را شبیهسازی کرده و گزارشی جامع از نکات مثبت ومنفی سایت شما ارائه دهد.این نرم افزار برای نصب بر روی سیستمعاملهای مک، ویندوز و لینوکس موجود است و مانند موتورهای جستجوگر صفحات سایت شما را ایندکس میکند.
ما در مقالهی نرم افزار آنالیز سئو وب سایت Screaming Frog ، سعی کردیم بهصورت ساده و صریح قسمتهای مهم و اجرای نرم افزار را برای شما توضیح دهیم. همانطور که ملاحظه نمودید این نرم افزار از قابلیتهای بسیار بالایی برخوردار است و تمامی افرادی که در حوزهی سئوی وبسایت مشغول به فعالیت هستند، خواه حرفهای و خواه مبتدی، میتوانند از این نرم افزار برای بررسی و آنالیز وبسایت خود و رقیبهای خود استفاده کنند. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید و کاربردی بوده باشد.
تجربهی شما از کار با نرم افزار Screaming Frog چیست؟ خوشحال میشویم تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
۴ دیدگاه
naghme alikhani۱۴ مهر ۱۴۰۰، ۰۸:۰۰
سلام وقتتون بخیر
ممنون از توضیحات خوبتون
سوال داشتم از خدمتتون
اینکه در H1 , H2 نمودار سمت راست Missing را نشان مید هد ، مفهومش چیه؟
و اینکه در تب Image هیچی نشان داده نمیشه، به چه معنی هست؟
ممنون
نازنین کریمی مقدم۲۱ مهر ۱۴۰۰، ۱۱:۰۶
درود
این ابزار میاد نسبت متن به پیکسل رو حساب میکنه و تخمین میزنه که مثلا هر 6 خط یک زیرعنوان یا عنوان نیاز داره. پس وقتی H1 و H2 عبارت missing رو نشون میده یعنی هدینگها خوب رعایت نشده و بهتره چندتا عنوان اضافه شه به متن.
در مورد تصاویر، آیا در سایت تصویری اضافه کردید؟ یعنی در پنل سمت راست قابل مشاهده هستند؟ چون قاعدتا شما باید بتونید اطلاعات تمامی تصاویرتون رو ببینید تا اونهایی که حجمشون مناسب نیست رو اصلاح کنید.
برای مطالعه بیشتر میتونید به <a href="https://www.screamingfrog.co.uk/seo-spider/user-guide/tabs/" target="_blank" rel="noopener nofollow ugc">منبع اصلی screaming frog</a> هم مراجعه کنید.
الهام۰۳ تیر ۱۴۰۰، ۰۵:۵۸
سلام. مطلب مفیدی بود
لینک «ریدایرکت چیست» ارور 404 میده
نازنین کریمی مقدم۰۵ تیر ۱۴۰۰، ۱۶:۴۴
سلام.
حقیقتا در حال یکپارچه سازی مطالب قبلی هستیم و یسری از پیجها به این دلیل ممکنه یا حذف شده باشند و یا لینکشون مشکل پیدا کرده باشه،
اگر باز با این مشکل مواجه شدید کیبورد مورد نظر (مثلا ریدایرکت) رو در سرچ باکس بالای سایت تایپ کنید تا صفحه رو ببینید.
راهنمای مقاله
معرفی نرم افزار Screaming Frog از زبان شرکت سازنده
8 ویژگیهای برتر نرم افزار Screaming Frog
آشنایی با محیط نرم افزار Screaming Frog
راهنما و فهرست مقاله
معرفی نرم افزار Screaming Frog از زبان شرکت سازنده