سلام استاد عزیز من موضوعات آموزش رو با استفاده از چت جی پی تی در موردشون تحقیق میکنم، در خصوص یک موضوع متوجه شدم در آموزش اشتباه مطرح شده :
این پارامترها (match، location، history و staticContext) در حالت زیر هم برای همه ی کامپوننتهای فرزند ارسال میشه ؟
<Route path="/about"> <About /> </Route>
بله، در این حالت، پارامترهایی که match، location، history و staticContext نام دارند، به کامپوننت فرزندی که در داخل Route با مسیر "/about" فراخوانی شده است (که در اینجا About نامیده شده است) ارسال میشوند. بنابراین، هر کامپوننتی که به عنوان فرزند در داخل Route قرار داده شده باشد، این پارامترها را دریافت خواهد کرد و میتواند از آنها برای دسترسی به اطلاعات مسیر و مکان فعلی استفاده کند.
در مورد این پاسخ مطمئنی ؟!!!!
در یک آموزش گفته شده در این حالت چون about پراپ نداره پارامترها ارسال نمیشه بهش!؟
این ادعا درست نیست. در واقع، حتی اگر کامپوننت فرزندی که در داخل <Route> قرار دارد، پراپهای خاصی نداشته باشد، پارامترهایی مانند match، location، و history همواره به آن ارسال میشود. بنابراین، حتی اگر کامپوننت About پراپهای خود را نپذیرد، همچنان میتواند از پارامترهای مسیر و مکان فعلی استفاده کند.
پس چرا useParams هوکش در این پکیج تعریف شده؟!
هرچند که پارامترهای match، location، و history به صورت مستقیم به کامپوننتهای فرزند ارسال میشوند، اما برای دسترسی به پارامترهای مسیری که در URL تعریف شدهاند، مانند شناسه (ID) یک محصول یا نام یک کاربر، از useParams هوک استفاده میشود. useParams به صورت آسان این امکان را فراهم میکند که مقادیر پارامترهای داینامیک مسیر را استخراج کرده و در کامپوننت استفاده کنیم، بدون اینکه خودمان نیاز به پارس کردن URL و استخراج این مقادیر را داشته باشیم. بنابراین، useParams هوک به کاربر امکان میدهد به سادگی اطلاعات مورد نیاز را از URL دریافت و استفاده کند.
پس میتونیم از useParams هم استفاده نکنیم و از همون match دریافت کنیم پارامترها رو؟!
بله، میتوانید از match برای دسترسی به پارامترهای داینامیک مسیر استفاده کنید. این پارامترها شامل اطلاعاتی مانند مقدار پارامترهای مسیر، آدرس URL و سایر اطلاعات مسیری است که میتوانید از آنها برای نمایش و پردازش در کامپوننت استفاده کنید. اما استفاده از useParams هوک از لحاظ عملکردی کارآمدتر است و کد را بهبود میبخشد، زیرا به صورت مستقیم مقادیر پارامترهای مسیر را از URL استخراج میکند و از نیاز به پردازش دستی آنها در کامپوننت خود کاسته میشود.