🎉 سال نو، مهارت نو، مشاوره رایگان نقشه راه برنامه نویسی (آفر ویژه ثبت نام قبل از افزایش قیمت 🔥)
۰ ثانیه
۰ دقیقه
۰ ساعت
۳ Mohammad Ali Abbasinejad
open source بودن پلاگین‌ها و قالبهای وردپرسی؟!
جامعه وردپرس (برنامه نویسی) ایجاد شده در ۲۰ خرداد ۱۴۰۲

سلام و عرض ادب

راستش من حس کنجکاوی بالایی دارم و به همه چیز همش گیر میدم و سوال تو ذهنم میاد و شاید سوالم خیلی ارتباطی با بحث دوره نداشته باشه ولی ممنون میشم جسارتا پاسخ منتورهای گرامی رو بخونم. آقای صالحی توی این جلسه فرمودند که توسعه دهندگان مارکتهای داخلی قالب و افزونه لایسنس قالبها و افزونه‌های خارجی که در مارکتهای خارجی هست رو null کرده و دوباره روشون لایسنس گذاشته و به فروش می‌رسونن و اینکه قانون کپی رایت رو اسم بردند آقای صالحی. مگر وردپرس و افزونه هاش و همینطور قالبهاش اپن سورس نیستند و تحت قوانین جامعه متن باز قرار ندارند که کار توسعه دهنده‌های مارکتهای داخلی خلاف کپی رایت بین المللی به حساب بیاد؟!

میشه ابهام بنده رو با استناد به قوانین اپن سورس و همینطور خود وردپرس برطرف کنید؟

تشکر از لطف شما

سلام،

این موضوع که هسته ی وردپرس اوپن سورس باشد، دلیل براین نیست که پلاگین‌ها و قالب هایی که براش نوشته میشه هم اوپن سورس باشه.

بستگی به برنامه نویس پروژه خواهد داشت که با چه مجوزی یک پکیج رو منتشر کند.

زبانی مثل PHP هم open source بوده ولی پروژه هایی که نوشته میشود همچین خاصیتی ندارند.

یا فریمورک‌های دیگر PHP مثل لاراول و ... اوپن سورس هستند ولی پروژه‌ها و پکیج هایی که نوشته میشود این مجوز را ممکنه نداشته باشند.

در مورد مجوزهای متن باز و کپی رایتشون میتونید در گوگل جستجو کنید، مقالات متعددی وجود دارد.

محسن موحد ۲۱ خرداد ۱۴۰۲، ۰۵:۴۹

با سلام

در ارتباط با سوال مطرح شده که موضوع جالبی هم هست باید بگم تا حدودی همینطور هست که میفرمایید

در اصل طبق بند و قوانین لایسنس اوپن سورس وردپرس هسته و تمامی متعلقات ان اوپن سورس هستند، به همین دلیل قالب و افزونه‌های وردپرس ذات اوپن سورس دارند.

اما مطلبی که در این جلسه مطرح شده است اشاره دارد به حقوق لایسنس که رعایت آن بسیار بهتر است، در سراسر جهان توسعه دهنده‌های بسیاری وجود دارند که زمان و انرژی خود و تیم را صرف توسعه و بروزرسانی دائمی محصولاتی می‌کنند که به عنوان پلاگین و قالب در اختیار شما قرار می‌گیرد و نادیده گرفتن حقوق توسعه دهنده و نال کردن ان خارج از منطق می‌باشد.

مارکت بزرگی همچون Envato نیز قوانین حق لایسنس خاصی برروی محصولات وردپرسی خود تعریف کرده است.

خرید پلاگین و قالب از توسعه دهنده اصلی بسیار منطقی‌تر هست

• دسترسی به بروزرسانی‌های معتبر توسعه دهنده
  • عدم دستکاری کدها و خطر‌های امنیتی کمتر
  • امکان دریافت پشتیبانی رسمی
  • حمایت از توسعه و اپدیت‌های بعدی

لذا از دانشجو هایی که به عنوان توسعه دهنده وردپرس در این دوره هستند انتظار میرود دید منطقی‌تری به حقوق جامعه توسعه دهندگان داشته باشند.

موفق باشید

بهترین پاسخ
بهنام مرادی ۲۱ خرداد ۱۴۰۲، ۰۵:۵۱

ضمن تشکر از هر دو منتور گرامی آقایان موحد و مرادی، پاسخ جناب مرادی بسیار به من کمک کرد و به نظرم و با توجه به اطلاعاتی که داشتم و در منابع رسمی جامعه وردپرسی موجود و قابل سرچ هم هست، پاسخ جناب مرادی درسته.

با تشکر از هر دو منتور گرامی برای وقت و حوصله ای که برای پاسخ دادن به سوال من گذاشتن.

حقیقتا هم رعایت حق توسعه دهنده بسیار مهمه و خوبه که فرهنگ بشه.

Mohammad Ali Abbasinejad ۲۱ خرداد ۱۴۰۲، ۰۶:۵۶