🎉 سال نو، مهارت نو، مشاوره رایگان نقشه راه برنامه نویسی (آفر ویژه ثبت نام قبل از افزایش قیمت 🔥)
۰ ثانیه
۰ دقیقه
۰ ساعت
۱ amin javadi
نکته اموزشی- خلاصه درس
جامعه وردپرس (برنامه نویسی) ایجاد شده در ۱۰ خرداد ۱۴۰۲

css : رنگ و لعاب دادن و تعیین موقعیت یا مکان الملن در صفحه

سه روش استفاده از css :

inline

cac8-inline css.png

internal

bff7-internal css.png

external css:

1b32-styleeee external.png

css syntax contains :

selector

property : هدفی است که میخواهیم روی المان داشته باشیم

value مقداری است که برای ان هدف صورت میگیرد

بحث selector :

فردا ادامه خواهم داد

با توجه یه اینکه این ادامه نکات خلاصه این مطلب را در روز بعد مینوسیسم در پاسخ جدید ارسال میکنم چون امکان ادیت پاسخ قبل پس از گذشت مدت زمان یک روز وجود ندارد :

اولویت بندی :

اگر دو تا property مثل color در در دو استایل متفاوت (یکی inline درون فایل index.html , و یکی outline درون فایل style.css) داشته یاشیم اولویت پرورتی با اونی هست که توی inline هست .اگر بخواهیم به اجبار قانون اولویت رو تغییر بدیم و بگیم اون outline رو برای ما در نظر بگیر :

34c8-same prperty.png

اولویت در انگلیسی میشه priorty اگر در گوگل سرچ کنیم priorty of css مطالب خوبی رو در مورد اولویت بندی‌ها می‌یابیم اما به طور خلاصه و خیلی دقیق اشاره کنیم اولویت بندی نهایی بصورت زیر خواهد بود :

Value defined as

Important > Inline >id nesting > id > class nesting > class > tag nesting > tag.

خلاصه سلکتور‌ها :

اول در اینترنت تحقیق کنید که سلکتور چیه که اینجا بطور خلاصه میگم

وقتی میخوایم درباره خوبی‌ها و بدی‌ها ی یک شخصی بگیم و روش صفت بد یا خوب بزاریم باید اول یا اسم اون ادم رو بگیم یا فامیلی اون ادم رو بگیم بعد بگیم اون ادم با اسم علی قدش بلنده یا کوتاهه . توی css هم همینظوره اگه اون ادم رو یه تگ در نظر بگیریم یا باید id ان تگ رو بگیم یا کلاس اون تگ رو بگیم و بگیم تگ با ایدی علی زنگش قرمز باشه یا تگ با کلاس حسین رنگش ابی باشه

پس سلکتور‌ها نام‌های خاصی هستند که به تگ‌ها میدیم برای اینکه بتونیم با صدا زدن انتخابش کنیم مثلا اسم من امین هست در واقع هر کی بخواهد برای من مشخصاتی رو تعیین کنه اول اسم من که همون سلکتور من هست رو صدا میزنه بعد شروع میکنه به رنگ و لعاب دادن به من . اسم = امین اما در css میگیم id=amin یا id= ali , id بعد میاییم توی css میگیم اون تگی که ایدیش(اسمش) علی هست رنگش قرمز باشه همین . حالا بجای id میتونیم از class هم استفاده کنیم به عکس زیر توجه کنید :

708c-selector.png

اگه به عکس بالا نگا کنید دو تا اسم (کلاس ) اختصاص دادیم به هر تگ و بعد اومدیم در تگ استایل صداشون زدیم

نحوه صدا زدن با نام کلاس :

.نام کلاش

نقظه نام کلاس

نحوه صدا زدن با نام ایدی :

#نام ایدی

سی شارپ نام ایدی

توضیحات بیشتر در سایت زیز :

https://www.w3schools.com/css/css_selectors.asp

bfc9-selectorrr.png

2a58-89a0c8dbe00b68b097cc293f4d1c9433.jpg

e1de-5543439c2934c8501287fc17876e47ff.jpg

8487-8992b691a1f105f0b625c63106727fdf.jpg