کی بهتر از خود مدرس میتونه بهت مشاوره بده؟🤔 ۳۵٪ تخفیف + یک جلسه رایگان با خود مدرس🔥
۰ ثانیه
۰ دقیقه
۰ ساعت
۷ دیدگاه نظر محمد انوری
بهترین سایت هایی که با زبان PHP نوشته شده اند
بهترین سایت هایی که با زبان PHP نوشته شده اند اگر برنامه نویس هستید یا دوست دارید وارد این حوزه جذاب شوید، احتمالا گاهی این سوال برایتان پیش می‌آید که فلان سایت یا برنامه تحت وب که قبلا دیده اید، از چه تکنولوژی یا زبان هایی استفاده کرده است. برای مثال وقتی می‌خواهید یک سایت آموزش برنامه نویسی بسازید، احتمالا نگاهی به سایت رقبا می‌اندازید تا ببینید آنها با چه زبانی سایت خود را طراحی کرده اند. یکی از معروف‌ترین زبان‌های برنامه نویسی وب در دنیا PHP است. در این آموزش 7 سایت مطرح و پربازدید دنیا که با زبان PHP نوشته شده اند را معرفی خواهیم کرد.

7 سایت موفق که از زبان برنامه نویسی PHP استفاده می‌کنند

بسیاری از سایت هایی که در طول روز مشاهده می‌کنید از زبان PHP قدرت گرفته اند. اگر برنامه نویس PHP هستید یا تازه این کار با این زبان را شروع کرده اید، باید بدانید که زبان انتخابی شما بیشتر از 70% وب را تشکیل داده است. Syntax زبان PHP شبیه به زبان برنامه نویسی  C است و این مورد باعث شده که برنامه نویسان بهتر بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند، این زبان با دیتابیس‌های معروفی مثل MySQL یا MongoDB کار می‌کند. همینطور PHP چندسکویی یا Cross Platform بوده و روی سیستم‌های ویندوز، لینوکس و مک اجرا می‌شود.

1 - سایت FaceBook

داستان شکل گیری فیس بوک در نوع خود جالب است. پیشنهاد می‌کنیم فیلم Social Networks را حتما تماشا کنید. در این فیلم زندگی مارک زاکربرگ با بازی جذاب Jesse Eisenberg به نمایش گذاشته شده است. فیس بوک زمانی که مارک زاکربرگ دانشجو بود توسط او و چند نفر از هم اتاقی هایش در دانشگاه ساخته شد. بعد از چند سال آنها از یک خوابگاه کوچک در دانشگاه، تبدیل به یکی از بزرگترین برندهای تکنولوژی دنیا شدند.

2 - سایت Wikipedia

کمتر کسی پیدا می‌شود که از اینترنت استفاده کند اما ویکی پدیا را نشناسد. جدا از بحث معتبر بودن یا نبودن محتوای ویکی پدیا، همه قبول داریم که این سایت در تمام دنیا شناخته شده است. هر چند تمام بخش‌های ویکی پدیا با PHP نوشته نشده است، اما در Wiki Engine که یک نرم افزار تحت وب برای تمام پروژه‌های بنیاد ویکی مدیا است از زبان PHP استفاده شده است.

3 - سایت Yahoo

یاهو یکی از برندهای قدیمی در حوزه تکنولوژی است. موتور جستجو یاهو در سال 1995 با زبان PHP ساخته شد و هنوز هم بعد از 25 سال از این زبان استفاده می‌کند. یاهو یک سایت خبری به حساب می‌آید که داخل آن یک موتور جستجو قرار گرفته است. این سایت در ماه میزبان 7 میلیارد کاربر از سراسر جهان است و مدت زیادی می‌شود که در لیست 10 سایت پرترافیک دنیا قرار دارد. استفاده یاهو از PHP نشان می‌دهد که این زبان می‌تواند در پروژه‌های بزرگ و پیچیده به خوبی استفاده شود.

4 - سایت Wordpress

سایت‌های php تقریبا تمام وب مسترهای دنیا وردپرس را می‌شناسند. یک سیستم مدیریت محتوا قدرتمند که بیشتر از 30% سایت‌ها در کل شبکه اینترنت به کمک آن ساخته شده اند. از جمله سایت سون لرن. وردپرس با زبان PHP و پایگاه داده MySQL طراحی شده است و قابلیت‌های بسیار متنوعی در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. تمام این قابلیت‌ها به اضافه هسته امن و منعطف وردپرس با زبان برنامه نویسی PHP نوشته شده اند.

5 - سایت Tumblr

Tumblr یک شبکه اجتماعی برای به اشتراک گذاشتن ویدئو، تصاویر و ایده‌ها است. یک سرویس میکروبلاگینگ که جزء 100 سایت پرترافیک دنیا به حساب می‌آید. تامبلر از زبان برنامه نویسی PHP برای پیاده سازی منطق سرویس خود استفاده کرده است. این سرویس در حال حاضر تحت مالکیت شرکت Automatic (صاحب Wordpress.com) است و همه از علاقه این شرکت به زبان PHP اطلاع دارند.

6 - سایت Flickr

Flickr یکی از بزرگترین سایت‌های سایت‌های اشتراک گذاری تصاویر در دنیا است. این سرویس در سال 2004 شروع به کار کرد و یک سال بعد توسط یاهو خریداری شد. فلیکر به طور متوسط در 6 ماه 130 میلیون بازدیدکننده داشته است. این سایت از زبان PHP استفاده کرده است و بخش‌های از آن با Express.js یکی از فریم ورک‌های محیط اجرایی Node.js نوشته شده است.

7 - سایت Baidu

همانطور که گوگل در کشور ما پرترافیک‌ترین سایت به حساب می‌آید، بایدو هم در چین همین شرایط را داشته و الکسا این سایت در چین 1 می‌باشد. البته بایدو فقط یک موتور جستجو نیست و سرویس‌های متنوعی مثل نقشه، پخش موسیقی، کیف پول و غیره ارائه می‌کند. البته بایدو به جز PHP در هسته موتور جستجو خود C و C++ را به کار گرفته و برای پردازش داده‌ها از زبان‌های اسکریپتی مثل پرل، پایتون و روبی استفاده می‌کند.

جمع بندی

سایت‌های زیادی در دنیا با زبان برنامه نویسی PHP یا فریم ورک‌های مختلف آن مثل لاراول، سیمفونی و غیره طراحی شده اند. PHP در طول این سالها به خوبی قابلیت‌های خودش را نشان داده و ثابت کرده که می‌تواند در پروژه‌های مختلف نیازهای برنامه نویسان را برآورده کند. زبان PHP در مقایسه با ASP.net یا Node.js محبوبیت بیشتری در سمت سرور داشته و بیشتر استفاده می‌شود. 7 سایتی که در این مطلب مرور کردیم تنها بخش کوچکی از سهم PHP در بازار هستند و چندهزار سایت دیگر در دنیا و همینطور ایران به PHP اعتماد کرده اند. اگر سایت مورد علاقه شما با زبان PHP طراحی شده است، خوشحال می‌شویم نام آن را با ما و کاربران سون لرن به اشتراک بگذارید.
۷ دیدگاه
ما همه سوالات و دیدگاه‌ها رو می‌خونیم و پاسخ میدیم
۲۲ تیر ۱۴۰۲، ۱۴:۳۵

سلام یه سوالی داشتم تقاضای کدنویسی برای سایت بیشتر هست یا وردپرس؟ کدوم رو یاد بگیرم بهتره؟ یا تفاوتی نداره؟

نازنین کریمی مقدم ۲۳ تیر ۱۴۰۲، ۱۷:۴۷

درود هردو تقاضای شغلی بسیاری دارند اما شرایط شون متفاوت هست. برای مثال در وردپرس اغلب موقعیتهای وردپرس زمان کمتری از شما میگیرند اما درآمد کمتری هم نسبت به کدنویسی دارند. برای استخدام هم شرایط برای هرکدوم از اینها متفاوت هست و باید مهارتهای مختلفی رو برای هر یک بلد باشید. پیشنهاد میکنم که آگهی‌های کاریابی در سایتهای فریلنسری و همچنین جاب ویژن و جابینجا رو با شرایط خودتون (سن - شهر و...) مقایسه کنید و براساسش تصمیم بگیرید.

۱۷ آبان ۱۴۰۱، ۱۷:۱۵

برای کد نویسی به این زبان باید از چه برنامه ای استفاده کنم

نازنین کریمی مقدم ۱۸ آبان ۱۴۰۱، ۰۶:۲۵

درود باید از ویرایشگر کد مثل phpstorm یا ویژوال استودیو کد استفاده کنید.

مهران ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۲۱:۲۵

it was great thank you

آدرین ۲۷ مهر ۱۳۹۸، ۰۲:۲۲

سلام امکان برنامه نویسی cms با زبان nod js وجود دارد ؟ فقط یک گلایه دارم ، ببینید شرکت شما مدرسین ارشدی رو برای خودش دیده ولی هیچ مقاله ی تخصصی در رابطه ی پیاده سازی cms‌ها بر پایه nod js ، php ، python رو تهیه نکرده البته منظورم این نیست که python یا زبان‌های سمت سرور رو با فریمورک‌های مخصوص و لایبرری‌های سمت سرور به تفکیک بیان کنید ولی مثلا برای راه اندازی یک cms بیان کنید که به چه دلیلی برای تهیه یک cms نباید بریم سراغ nodjs و چرا باید بریم سراغ مثلا php یا Phyton یا مثلا چرا java برای پروژه‌های کلان بهترین بهره ورری رو داره و چرا سایر زبان‌ها ندارند . مثلا چرا اکثر شرکت‌های نوپا سراغ برنامه نویسی به زبان پایتون میرن ، چرا به سراغ java نمیرن و از این دست موارد . دیگه فکر میکنم هر کسی میتونه این دست موارد رو از داخل اینترنت پیدا کنه اونهم به زبان اصلی و خیلی بهتر از این مقایسه انجام بده . خب اگر تهیه این موارد به صورت یک مقاله جامع سخت هست پادکست تهیه کنید . منظورم بینش عمیق هست و نه سطحی نگری . و یک نکته ی دیگر اگر مقاله ای که تهیه می‌کنید فکر می‌کنید از لحاظ زمانی انرژی زیادی از شما میگیرد از قابلیت پشتیبانی مالی به صورت donation استفاده کنید توسط سایر کاربران خارجی باور بفرمائید اگر خودم به شخصه ببینم که مقاله ی شما از لحاظ محتوایی number one خودتون هست donation رو انجام میدم .

لقمان آوند ۲۸ مهر ۱۳۹۸، ۲۲:۲۱

ممنون آدرین عزیز تا حدود زیادی درست می‌فرمایید. ایشالله به مرور محتواهای فنی بهتر خواهیم گذاشت. ببینید امکانات و خاص بودن php برای وب اون رو برای پروژه‌های مدیریت محتوا و فروشگاهی به شدت مناسب کرده. با بقیه زبان‌ها هم میشه ولی زمان بیشتری می‌خواد. جایی که نود جی اس قویتر هست توی پردازش‌های نان بلاکی و پردازش realtime هست. جایی که تعداد ریکوئست‌ها خیلی زیاده . معمولا در این جور شرایط تعداد ریکوئست هایی که در لحظه می‌تونه پردازش کنه به شددت از php بالاتره. جاوا به خاطر استاندارد‌ها و کتابخانه‌های بزرگش برای پروژه‌های سازمانی عالیه و پایتون هم به خاطر سادگی و تعدد کتابخا نه هاش مخصوصا در هوش مصنوعی گزینه خوبی هست. هر زبان را بهر کاری ساخته اند ;)

  • 7 سایت موفق که از زبان برنامه نویسی PHP استفاده می‌کنند
  • جمع بندی
اشتراک گذاری مقاله در :