قطعا تا امروز بسیار پیش آمده که در سایت یا برنامه تحت وب خود، نیاز باشد تا اطلاعات خاصی را از کاربران خود دریافت کنید. یکی از بهترین راههای ممکن استفاده از ایمیل است. ایمیل سرویسی رایگان یا در موارد تجاری بسیار ارزان است و به خوبی در بین عموم مردم مورد استفاده قرار میگیرد. تقریبا 94% کاربران اینترنت حداقل یک ایمیل آدرس فعال دارند و این یعنی جامعه آماری بالا ایمیل، میتواند انتخاب خوبی برای ارتباط با کاربران باشد.
در این آموزش ما به کمک زبان PHP یک سیستم پشتیبانی ایمیلی ایجاد میکنیم. به این ترتیب که کاربر بعد از ورود به سایت و پر کردن بخش تماس با ما، با زدن دکمه ارسال یک ایمیل برای مدیر سایت ارسال کند. مدیر میتواند با چک کردن ایمیل خود پیامهای دریافتی از سایت خود را مشاهده کند.
زبان PHP تقریبا در وب حرف اول را میزند. در پست بهترین سایتهای طراحی شده با زبان PHP، 7 سرویس محبوب تحت وب را معرفی کردیم که از زبان برنامه نویسی PHP استفاده میکنند. این زبان از سال 1994 تا امروز تغییرات بسیار زیادی را تجربه کرد و قابلیتهای بسیار خوبی در آن تعبیه شد. در حال حاضر PHP پراستفادهترین زبان سمت سرور در جهان است و نزدیک به 80% سایتها با این زبان طراحی شدهاند. پس میتوانیم نتیجه بگیریم زبانی که 80% وب را تسخیر کرده میتواند انتخاب بسیار مناسبی برای سرویس تحت وب ما باشد.
در این آموزش ما از ویرایشگر کد Visual Studio Code استفاده میکنیم. 3 فایل index.php، functions.php، sendEmail.php تمام چیزهایی هستند که برای ساخت این سیستم پشتیبانی نیاز داریم. در فایل index.php اطلاعات مربوط به تگهای form، input و غیره قرار گرفتهاند. در فایل sendEmail.php اکشنها و کدهای اصلی سیستم خود را قرار میدهیم که منطق برنامه را پیاده میکند. در functions.php هم اطلاعات تکمیلی برنامه خود را قرار میدهیم.
برای مثال پروتکلی که برای ارسال ایمیل استفاده میکنیم، SMTP است. یا تنظیمات هاست ما روی سرویس Gmail قرار گرفته است. همینطور برای استفاده از PHPMailer حتما باید یک ایمیل مشخص کنیم تا پیامهای دریافتی به آن ایمیل ارسال شوند. موارد دیگری هم مثل پروتکل SSL، Charset، پورت و غیره هم تنظیم میشوند. در ادامه میتوانیم مشخص کنیم که ساختار محتوای ایمیل ما به چه شکل باشد. همه این اطلاعات در فایل functions.php قرار میگیرد.
در آخر به تست و Trace برنامه مورد نظر خود میپردازیم و مشاهده میکنیم که پیام مربوطه با موفقیت به ایمیل آدرسی که مشخص کردیم ارسال میشود. همینطور نکاتی را هم راجع به ظاهر ایمیل دریافتی و استایلدهی به آن بیان میکنیم.
پیاده سازی یک سیستم پشتیبانی میتواند حالات و فرمتهای مختلفی داشته باشد. برای مثال یک سایت میتواند از سیستم تیکت استفاده کند. یک سایت ایمیل مستقیم برای پشتیبانی قرار میدهد و بعضی از سایتها هم فرم تماس با ما دارند. ما در این آموزش با HTML و CSS یک فرم تماس با ما ایجاد کرده و به کمک زبان PHP پیامهای ارسال شده از این فرم تماس را به ایمیل مدیر سایت ارسال کردیم. این یک نمونه بسیار ساده از لحاظ گرافیک و برنامه نویسی بود و شما میتوانید امکانات پیشرفته مدنظر خود را به مرور زمان به این پروژه اضافه کنید. در آخر اگر سوالی دارید حتما در بخش نظرات با ما و کاربران سون لرن به اشتراک بگذارید.
چون من هر کاری میکنم نمیشه
میتونید از composer require phpmailer/phpmailer استفاده کنید یا مستقیم نصب کنید.