ممکن است در بسیاری از وبسایتها، ستونی ثابت را در کنار صفحه مشاهده کرده باشید، که به آن سایدبار گفته میشود. مطالبی که درون سایدبار قرار میگیرند میتوانند حاوی بخشهای مهم سایت، نقشه، تبلیغات، مقالات پربازدید و… باشند. سایدبارها را میتوان در تمامی صفحات وبسایت یا تنها صفحات دلخواه به کار برد. سایدبارها از داشبورد مدیریت وردپرس، بخش منوی نمایش و گزینهی ابزارکها در دسترس بوده و میتوانید آنها را به قالب خود اضافه کنید. استفاده از سایدبار به شما این امکان را میدهد تا ظاهر متفاوتی را برای سایت خود امتحان کنید اگر از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده میکنید و قصد دارید تا به قالب خود یک سایدبار اضافه کنید، در آموزش افزودن سایدبار در وردپرس با ما همراه باشید.
مراحل افزودن سایدبار به قالب به شرح زیر هستند که در ادامه به توضیح هر یک از آنها میپردازیم:
اگر شما هم به مباحث برنامه نویسی php علاقه مندید و دوست دارید از آن در جهت طراحی سایت یا ساخت قالب و افزونه وردپرسی استفاده کنید پیشنهاد ما دوره آموزش php سون لرن است که توسط دکتر لقمان آوند طراحی شده است.
برای ثبت سایدبار فابل functions.php قالب را باز کرده و کدهای زیر را به آن اضافه میکنیم. درست بعد از php?> :
if ( function_exists('register_sidebar') ) { register_sidebar(array( 'name' => 'My Sidebar', // نام سایدبار 'id' => 'my-sidebar', // آیدی سایدبار را در اینجا تعیین کنید 'description' => 'my new sidebar', // توضیحی در مورد این سایدبار 'before_widget' => '<div class="widget">', // کد قبل از هر منو 'after_widget' => '</div>', // کد بعد از هر منو 'before_title' => '<h2 class="widget-title">', // قبل از عنوان منو 'after_title' => '</h2>', // بعد از عنوان منو )); }
در قطعه کد بالا یک سایدبار جدید با نام My Sidebar و آیدی my-sidebar ثبت کردیم. در واقع به وردپرس نصب شده سایدبار جدید را معرفی کردیم! این نامها دلخواه هستند. همچنین میتوان از نامهایی مانند footer-sidebar ،second-sidebar و … استفاده کرد. بهتر است پیش از این کار از عدم وجود سایدباری با این نام و آیدی در قالب مطمئن شوید. سایر توضیحات لازم نیز در کد موجود هستند و شما میتوانید بر اساس نوع تگهای مورد استفاده در قالب، تگهای قبل و بعد از هر منو و عنوان را نیز مشخص کنید.
بعد از افزودن این کدها به فایل functions.php، سایدبار به شکل زیر در قسمت مدیریت وردپرس مشاهده میشود و میتوانید به راحتی به این سایدبار، widget و ابزارکهای دلخواه خود را اضافه کنید:
فایل سایدبار پیشفرض قالبهای وردپرس sidebar.php نام دارد. برای ایجاد سایدبار جدید باید نام آن را چیزی شبیه به sidebar-xyz.php تعیین کنید. به جای xyz هر عبارت دیگری میتواند قرار گیرد. در آینده برای استفاده از سایدبار در قالب از همین نام که به جای xyz قرار دادهایم، استفاده خواهیم کرد.
در اینجا ما برای نمونه فایلی با نام sidebar-new.php میسازیم و آن را در پوشهی اصلی قالب قرار میدهیم. در این فایل، قطعه کد زیر را وارد میکنیم:
<div id="sidebar"> <?php if (!function_exists('dynamic_sidebar') || !dynamic_sidebar('my-sidebar')): endif; ?> </div>
توجه کنید که my-sidebar موجود در خط 3 کد، آیدی سایدباری است که پیشتر ساختیم.
حال برای نمایش سایدبار در هر کجای قالب خود میتوانید از قطعه کد زیر استفاده کنید. توجه کنید که اینجا new همان نامی است که ما در انتهای فایل سایدبار به جای xyz قرار دادیم.
<?php get_sidebar('new'); ?>
جمعبندی:
سایدبارها علاوه بر این که میتوانند در ظاهر سایت شما تغییراتی به وجود آورند، به کاربران در یافتن بخشهای مهم سایت شما نیز کمک میکنند. در مقالهی آموزش افزودن سایدبار در وردپرس به آموزش نحوهی اضافهکردن سایدبار جدید به یک قالب وردپرس پرداخته شد. امیدوار هستیم که برای شما مفید بوده باشد. خوشحال میشویم نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
اگر به یادگیری بیشتر در زمینهی وردپرس علاقه داری، شرکت در دوره آموزش برنامه نویسی وردپرس را پیشنهاد میکنیم، با شرکت در این دوره، در کمتر از یکسال به یک متخصص وردپرس همه فن حریف تبدیل میشوی که آماده استخدام، دریافت پروژه و پیادهسازی قالب و پلاگینهای وردپرسی هستی.