همانطور که میدانید یکی از قدرتمندترین کتابخانههای متن باز جاوا اسکریپت کتابخانه React.js میباشد که طرفداران بسیار زیادی را دارد، شاید برای شما نیز این سوال پیش آمده باشد که استفاده از این کتابخانه چه مزیتها و چه معایبی را دارا میباشد؟ در این مطلب قصد داریم برخی از مزیتها و معایب استفاده از این کتابخانه فوق العاده را بیان کنیم تا بیشتر با کتابخانه React.js آشنا شوید و کار راحتتری برای انتخاب این کتابخانه به عنوان کتابخانه ای مناسب برای برنامه نویسی داشته باشید.
شاید بتوان یکی از مهمترین دلایل برتری کتابخانه React.js جاوا اسکریپت نسبت به سایر کتابخانههای جاوا اسکریپت را بتوان یادگیری راحتتر آن دانست، یادگیری استفاده از کتابخانه React.js بسیار راحت میباشد و اگر کمی در زمینه برنامه نویسی جاوا اسکریپت تجربه داشته باشید میتوانید خیلی راحتتر نحوه کار با این کتابخانه قدرتمند را یاد بگیرید. این کتابخانه برای کسانی که در زمینه طراحی وب سایت با جاوا اسکریپت در اول کار هستند گزینه بسیار مناسبی میباشد و آموزش React.js برای اساتید نیز راحتتر است.
یکی دیگر از بهترین مزیتهای استفاده از کتابخانه React.js به جای سایر کتابخانههای جاوا اسکریپت این است که میتوانید کدهای این کتابخانه را در سمت سرور نیز کامپایل کنید، شاید برایتان این سوال پیش بیاید که این کار چه مزیتی را برای شما دارد که برای پاسخ به این سوال باید گفت که با این کار میتوانید سئوی سایت خود را بهبود ببخشید و به این ترتیب باعث شوید که موتورهای جست و جو بهتر وب سایت شما را تشخیص دهند. دلیل این که کامپایل کردن سمت سرور باعث بهبود سئو میشود این است که کامپایل کردن سمت سرور باعث میشود که مطالب وب سایت شما راحتتر خوانده شوند.
از آن جایی که تمامی قسمتهای کتابخانه React.js با استفاده از جاوا اسکریپت طراحی شده اند هر کدی که شما در این کتابخانه وارد میکنید به زبان جاوا اسکریپت میباشد و به همین دلیل برنامه نویسان بیشتر این کتابخانه را میپسندند و از آن استفاده میکنند، اگر شما نیز قصد دارید که کدهایی که وارد میکنید تماما به زبان جاوا اسکریپت باشد کتابخانه React.js میتواند یک گزینه مناسب برای شما باشد.
یکی دیگر از مزیتهای بسیار بزرگی که استفاده از کتابخانه React.js برای افراد مبتدی دارد این است که این افراد میتوانند خطاهایی که در طول کدنویسی دچار آن میشوند را مشاهده کنند، این قسمت از کتابخانه React.js فوق العاده کاربردی میباشد و شما میتوانید شرح تمامی خطاهای خود را در آن مشاهده کنید. در این قسمت میتوانید تمامی جزئیات یک خطا از جمله این که به صورت دقیق چه چیزی را خطا کرده اید و یا این که خطایی که مرتکب شده اید در کدام خط وجود دارد، را مشاهده کنید و با مشاهده جزئیات خطاهای خود خیلی راحت و بدون هیچ دردسری مشاهده کنید و اقدام به رفع آنها کنید.
یکی از مشکلاتی که اکثر کتابخانههای جاوا اسکریپت دارا هستند این است که این کتابخانهها در قسمت بک اند دارای مشکلات بسیار زیادی هستند و دلیل این مشکل نیز رابط کاربری این کتابخانهها است، چرا که از آن جایی که اجزای مختلف رابط کاربری با برخی از عملیات هایی که کاربر انجام میدهد نوسازی میشود که همین عامل باعث کندی بسیار زیاد کتابخانههای جاوا اسکریپت میشود، اما این مشکل بسیار بزرگ در کتابخانه React.js تا حد بسیار زیادی رفع شده است و شما میتوانید بدون داشتن این مشکلات به راحتی اقدام به برنامه نویسی با کتابخانه React.js کنید.
مزیت بسیار بزرگ دیگری که کتابخانه React.js برای شما دارد این است که مصرف اینترنت شما بسیار کمتر میشود، دلیل این اتفاق این است که در کتابخانه React.js به جای این که از DOM مجازی استفاده شود از DOM درختی و کلاسیک استفاده شده است که همین عامل باعث شده است که کاربران و استفاده کنندگان این کتابخانه به جای این که بخش کامل رابط کاربری را نوسازی کنند تنها قسمتهای مورد نیاز خود را نوسازی کنند که باعث کمتر شدن مصرف اینترنت میشود.
یکی دیگر از مزیتهای فوق العاده استفاده از کتابخانه React.js این است که برنامه نویسانی که از این کتابخانه استفاده میکنند خیلی راحت میتوانند کامپوننتهای اضافه ای را که لازم ندارند حذف کنند و به این ترتیب فضای بیشتری را در اختیار داشته باشند علاوه بر این مزیت میتوانید فضای میان جاوا اسکریپت و اپلیکیشنهای محلی را به راحتی پوشش دهید و پر کنید.
یکی از بزرگترین مشکلاتی که استفاده از این کتابخانه برای شما دارد این است که برای این که بتوانید اپلیکیشنهای مورد نظر خود را طراحی کنید باید از سایر کتابخانهها و کامپوننتهای موجود نیز استفاده کنید که این کار باعث میشود تا از سرعت برنامه نویسی و توسعه اپلیکیشنهای شما به میزان بسیار زیادی کاسته شود، به همین علت است که افراد حرفه ای در زمینه طراحی سایت با کتابخانه React.js همواره توصیه میکنند که برای پروژه هایی که مدت زمان محدودی برای انجام آن وجود دارد از کتابخانه React.js استفاده نکنید.
یکی دیگر از مشکلاتی که استفاده از کتابخانه React.js برای شما دارد این است که این کتابخانه تنها دارای یک view می باشد و به همین دلیل در پایان پروژه و زمانی که میخواهید پروژه را با فریم ورکهای قدیمیتر که مبتنی بر MVC هستند ارتباط و اتصال دهید با مشکلات و محدودیتهای بسیار زیادی مواجه میشوید که برای درست کردن این مشکلات زمان زیادی را باید صرف کنید.
یادگیری React.js در سطح مقدماتی شاید کار آسانی باشد ولی نکته ای که در این باره باید بدانید این است که اگر سطح دانش برنامه نویسی شما در زمینه طراحی وب سایت بالا نباشد بهتر است که کارهای پیشرفتهتر را با استفاده از این کتابخانه انجام ندهید.
بله هردوی اینها + انگولار از فریمورکهای جاوا اسکریپت هستند که بسیار کاربرپسنداند و طرفداران خودشون رو دارند. توصیه میکنم که مقاله فریم ورک های جاوا اسکریپت : بهترین فریم ورک های JavaScript رو مطالعه کنید تا با رقبای react بیشتر آشنا بشید.