یکی از جدیدترین ابزارهای اندرویدی که امروزه بسیار کاربرد دارد snack Bar میباشد اگر قصد آشنایی با این ابزار را دارید بهتر است آموزش استفاده از snack Bar را که در ادامه این مطلب آمده است مطالعه کنید تا بتوانید به راحتی از این ابزار اندرویدی در برنامه نویسی اندروید استفاده کنید. در آموزش استفاده از snack Bar که در ادامه آمده است شما یاد میگیرید که چگونه یک snack Bar بسازید، با آن تعامل کنید و آن را برای خود شخصی سازی کنید.
فهرست محتوای این مقاله
snack Bar چیست؟
قبل از این که بخواهیم به آموزش استفاده از snack Bar در اندروید بپردازیم بهتر است ابتدا ببینیم snack Bar چیست؟ snack Bar در واقع جایگزینی مناسب برای Toast در اندروید میباشد، همانطور که میدانید برای اطلاع دادن به کاربران درباره حوادث مختلفی که در اپلیکیشن اندرویدی شما رخ میدهد در گذشته از Toast استفاده میشود با این حال امروزه ابزاری قدرتمندتر از Toast بوجود آمده است که میتوانید از آن به جای Toast استفاده کنید نام این ابزار snack Bar است که دارای امکانات بسیار زیادی است. در ادامه این مطلب کمی درباره نحوه ساخت و شخصی سازی این ابزار فوق العاده کاربردی صحبت میکنیم.
نکاتی که باید قبل از آموزش استفاده از اسنک بار در اندروید بدانید
قبل از ساختن snack Bar نیاز دارید که نکاتی را درباره این ابزار کاربردی بدانید، یکی از مهمترین نکاتی که در این باره باید بدانید این است که این ابزار را هم میتوانید در appCompatActivity استفاده کنید و هم در CoordinatorLayout که در ادامه ساختن این ابزار را در هر یک از این موارد توضیح خواهیم داد. نکته مهم دیگری که وجود دارد این است که شما قبل از این که بخواهید در تابع oncreate() و یا هر تابع دیگری این ابزار را بسازید باید در داخل layout خود آن را قرار دهید که این کار با drag and drop امکان پذیر میباشد، نکته ای که در هنگام قرار دادن این ابزار در داخل لیوت خود باید بدانید این است که برای آن حتما یک آیدی تعیین کنید تا بتوانید به آن دسترسی داشته باشید.
آموزش ساخت اسنک بار در اندروید
اولین مرحله از آموزش استفاده از snack Bar ساخت این ابزار میباشد. همان طور که گفته شد snack Bar را میتوان هم در CoordinatorLayout ساخت و هم در appCompatActivity که ما ساخت این ابزار را در هر یک از این 2 مورد بیان میکنیم.
ساخت snack Bar در appCompatActivity:
برای ساخت این ابزار باید کدهای زیر را وارد کنید:
Snack Bar.make( findViewById(android.R.id.yorId), "your text", your time).show();
روش ساخت snack Bar در داخل CoordinatorLayout نیز به شکل زیر میباشد:
Snack Bar snack Bar = Snack Bar.make(coordinatorLayout, "your text", your time);
snack Bar.show();
به این ترتیب شما یک snack Bar ساختید و میتوانید در ادامه برنامه اقدام به استفاده از snack Bar در برنامه و اپلیکیشن اندرویدی خود کنید.
نکاتی درباره کدهای نوشته شده
همانطور که میدانید در برنامه نویسی اندروید برای استفاده کردن از هر گونه ابزار و شیئی باید کلاس آن شی را صدا زده و یک شی جدید از آن بسازید. در ساختن snack Bar در appCompatActivity مشاهده میکنید که برای ساختن یک اسنک بار از متد استاتیک کلاس اسنک بار به نام make استفاده میکنیم، این متد 3 آرگومان را دریافت میکند که آرگومان اول اسنیک باری است که شما در لیوت خود ساخته اید و آن را به وسیله آیدی به این متد معرفی میکنید، آرگومان دوم یک متن ساده است که شما میخواهید در اسنک بار نمایش داده شود و آرگومان آخر نیز زمانی است که میخواهید این اسنک بار به کاربران نمایش داده شود، همان طور که مشاهده میکنید استفاده از snack Bar کار سختی نیست و میتوانید به راحتی با آن ارتباط برقرار کنید. استفاده از snack Bar در کوردیناتور لیوت کمی متفاوت است و در آن شما باید یک شی از کلاس Snack Bar بسازید و آن را برابر متد استاتیک make قرار دهید که این متد نیز 3 آرگومان میگیرد که 2 آرگومان آخر مشابه روش قبلی میباشد و تنها تفاوت آن در آرگومان اول است که در این روش coordinatorLayout را باید به آن بدهید، به این وسیله استفاده از snack Bar را در اندروید به خوبی فرا گرفتید.
تعیین مدت زمان نمایش اسنک بار در هنگام استفاده از snack Bar در اندروید
گفتیم که در هنگام استفاده از snack Bar سومین آرگومان ارسال شده به متد make مدت زمان نمایش اسنک بار است، این مدت زمان که توسط برنامه نویس تعیین میشود به صورت کلی دارای 3 حالت میباشد. اولین حالت از مدت زمان نمایش اسنک بار برای کاربر متغیر ثابت LENGTH_SHORT میباشد که زمان کوتاهی اسنک بار را نمایش میدهد، مدت زمان دیگری که در هنگام استفاده از snack Bar میتوانید از آن استفاده کنید LENGTH_LONG میباشد که مدت زمان بیشتری نسبت به حالت قبل اسنک بار را به نمایش میگذارد و آخرین مدت زمانی که میتوانید در هنگام استفاده از snack Bar تعیین کنید که این اسنک بار نمایش داده شود LENGTH_INDEFINITE میباشد که معمولا برای زمان هایی استفاده میشود که قصد دارید در مدت زمانی که عملیاتی انجام میشود کاربر اسنک بار را مشاهده کند.
قرار دادن دکمه در اسنک بار
گاهی اوقات در هنگام استفاده از snack Bar نیاز دارید که دکمه ای را قرار دهید تا کاربر با کلیک بر روی آن عملی را انجام دهد، در واقع قرار دکمه یکی از برترین مزیتهای استفاده از snack Bar میباشد. برای قرار دادن دکمه در snack Bar در appCompatActivity به این شکل عمل میکنیم:
Snack Bar.make(findViewById(android.R.id.yourId), "your text", your time).set Action(text, new View.onClickListener(){
@override
public void onclick(View v){
}
}).show();
همین طور در هنگام استفاده از snack Bar در کوردیناتور لیوت میتوانید از کد زیر استفاده کنید:
Snack Bar snack Bar = Snack Bar.make(coordinatorLayout, your message, your time).setAction(text, new View.onClickListener(){
@override
public void onClick(View v){
Your Action
}
});
snack Bar.show();
تغییر رنگ اسنک بار
یکی از مهمترین شخصی سازی هایی که در حین استفاده از snack Bar تغییر رنگ متن هایی است که در داخل اسنک بار و یا در داخل دکمه مینویسید برای این کار میتوانید به راحتی از کد زیر استفاده کنید تا بتوانید رنگ متن خود را تغییر دهید.
Snack bar.get Action Text Color( Color.Red);
همان طور که مشاهده میکنید این کد به راحتی رنگ متن شما را در درون اسنک بار تغییر میدهد و باعث میشود در حین استفاده از snack Bar بتوانید جلوههای زیبایی را ایجاد کنید.
اولین دیدگاه این پست رو تو بنویس !