در این مطلب با ادامه آموزش Grunt در خدمتتون هستیم.
در جلسه قبلی در مورد نصب grunt در پروژه خودمون صحبت کردیم و همچنین توضیحاتی در مورد ورژنها و نسخه بندی بستهها گفتیم. با کاری که در جلسه قبل کردیم و با نصب grunt توسط npm، این ابزار یک پوشه جدید بنام node_modules در ریشه پروژمون میسازه و بستههای مربوط به node رو در اون میریزه و بعدا میتونه بهشون دسترسی داشته باشه. ساختار پروژه ما بصورت زیر شده:
میبینید که پوشه node_modules ساخته شده و قرار گرفته. حالا اگر داخل اون بریم، میبینید که بستههای زیادی در کنار هم قرار گرفتن و همه اونا برای کار کردن grunt لازم هستن و نصب شدن:
شما لازم نیس که بترسید و فکر کنید که باید از تک تک این موارد استفاده کنید. خود grunt همه این موارد رو مدیریت میکنه و در هر زمان هر کدوم که لازم شد، ازش استفاده میکنه.
خب حالا نوبت میرسه به معرفی پروژههای grunt و وقتشه که توضیحاتی مقدماتی در مورد اونا خدمتتون عرض کنم. ببینید grunt برای هر عمل خاصی، بسته هایی رو در خدمت شما قرار میده و شما با استفاده از اونا میتونین پروژتون رو مدیریت کنید. در ابتدا به سایت Grunt میریم:
همونطور که میبینید با استفاده از فلش، بخش مربوط به pluginها رو مشخص کردم. اگر روی اون کلیک کنیم به صفحه زیر منتقل میشیم:
توضیحات مربوط به این تصویر:
- همونطور که میبینید، در لحظه ای که من دارم این مطلب رو قرار میدم، 5829 پلاگین برای grunt تهیه و قرار داده شده و در هر صفحه 100 تا از اونا رو نمایش میده و شما میتونین با صفحه بندی یا pagination که وجود داره، به صفحات بعدی و قبلی برید.
- در این قسمت میتونین متن مورد نظر خودتون رو قرار بدین تا نتایج مرتبط با اون به شما نمایش داده بشه
- این ستون نام اون پلاگین رو مشخص میکنه
- این قسمت تعداد دانلود شده این پلاگین در 30 روز گذشته رو مشخص میکنه. همونطور که میبینید بستهها بر اساس همین تعداد دانلود شدنها مرتب یا sort شدن. همونطور که در تصویر بالا میبینید پلاگین contrib-watch در مکان اول قرار داره و بیشتر از یک میلیون بار دانلود شده
- بسته هایی که با کلمه contrib شروع میشن و یک ستاره هم در کنار اونا قرار داده شده، به معنی اینه که توسط خود تیم grunt ساخته شده. بقیه بسته هایی که این موارد رو ندارن، توسط افراد دیگه مثل من و شما ساخته شدن. ما در این دوره بیشتر در مورد همین پلاگینهای ستاره دار آموزش میدیم.
همونطور که دیدید بستههای زیادی قرار داده شده و میتونین با کلیک بر روی عنوان هر کدوم به صفحه توضیحات اون برید و در مورد کارایی اون و نحوه استفاده از اون بیشتر بخونید. با کلیک بر روی هر بسته به سایت npm میرید. مثلا اگر بر روی پلاگین grunt-contrib-watch کلیک کنید، به این صفحه منتقل میشید:
در جلسههای بعد توضیحاتی در مورد هر بسته میدیم و بعد از اون کار با هر بسته رو شروع میکنیم و مدیریت پروژمون رو شروع میکنیم.
در جلسات بعدی بیشتر در مورد Grunt صحبت میکنیم.
امیدوارم از این جلسه خوشتون اومده باشه.
موفق باشید
یا علی
اولین دیدگاه این پست رو تو بنویس !