در جلسات قبلی در مورد چند زبانه کردن و محلی سازی سایت، توضیحاتی رو قرار دادیم و شما رو با ابزارهایی که در اون زمینهها وجود داشت، آشنا کردیم. در این جلسه قصد داریم در مورد Integration یا یکپارچه سازی و Documentation یا مستند سازی براتون توضیحاتی رو قرار بدیم.
Integration یا یکپارچه سازی
- چطور کدهای خودتون رو از محیط توسعه به محیط Production منتقل میکنید؟
همونطور که دیدید ما بصورت فردی یا گروهی و با استفاده از Version Controlها تونستیم پروژمون رو توسعه بدیم و اون رو مدیریت کنیم. حالا فرض کنید که تقریبا کارهاتون در محیط توسعه به اتمام رسیده و ویژگیها و امکاناتی که قصد ساختنشون رو داشتید، به پایان رساندید. مرحله بعد اینه که کدها و فایلهای پروژتون رو ساختار بدید و اونا رو یکپارچه سازی کنید و پروژه رو برای محیط Production یا همون محیطی که کاربران با پروژتون کار میکنن، آماده کنید.
در این مرحله باید کدهایی که نیاز به Compile شدن دارن رو Compile کنید و فایلهایی که قابلیت ادغام شدن دارند رو ادغام کنید و تا جایی که میتونین فایلهاتون رو فشرده کنید که کاربران مقدار بایت کمتری رو لود کنند. همچنین میتونین تصاویر رو تا جایی که میشه بهینه سازی و فشرده کنید. این کارها رو میتونین با Task Runnerها مثل Grunt و Gulp انجام بدین و کار خودتون رو راحت کنید و به سرعت کدهای خروجی رو دریافت کنید. حالا باید فایلهاتون رو با استفاده از روشهای مختلفی که وجود داره به سرور انتقال بدین و تنظیمات سرورتون رو به بهترین نحو، تنظیم کنید. بعد از اینکه فایلهای مورد نظرتون رو در سرور قرار دادین، باید با ابزارهای مختلفی که وجود داره، سایتتون رو مانیتور و نظارت و پایش کنید و اگر مشکل یا خطایی در اون دیدید، هر چه زودتر اون رو حل کنید.
Documentation یا مستندسازی
یکی از مهمترین اصول مربوط به ابزارها و پروژه ها، مستندات اون پروژه هست و هر پروژه ای باید مستندات قوی و حرفه ای برای خودش به وجود بیاره که کاربران و دیگر توسعه دهندگان، بتونن از اون پروژه و ابزار به راحتی استفاده کنند.
- آیا شما از مستندات ابزارهای معروف به عنوان الگو استفاده میکنید؟
همونطور که میدونین ابزارهای معروفی هستن که هر کدام از اونا مستندات مربوط به خودشون رو قرار دادن و کاربران میتونن از اونا بعنوان راهنمایی برای استفاده از ابزار مورد نظر استفاده کنن. شما میتونین از این مستندات استفاده کنید و از اونا الگو بگیرید و مستندات مربوط به ابزار خودتون رو به وجود بیارید. مثلا اگر به مستندات مربوط به Bootstrap نگاه کنید، متوجه میشید که چه چیزایی رو لازم هست به کاربران بگید و چه چیزایی رو خیر.
- مستندات ابزارتون رو در چه آدرس اینترنتی قرار دادین؟
- چه کسی مسئول مدیریت و نگهداری کردن از مستندات هست؟
هر تیم باید یک نفر رو بعنوان مسئول مدیریت و نگهداری از مستندات مشخص کنه و اون فرد وظیفه داره همیشه مستندات رو به روز و کارآمد نگه داره که کاربران بتونن به راحتی از اون استفاده کنن.
موارد بسیار زیاد دیگه ای هم در مورد Front End وجود داره که ما تا جایی که میشد در مورد مختلف اون براتون توضیحاتی رو قرار دادیم. امیدواریم تیمها و پروژههای مختلف از این سوالات بهره ببرن و با پاسخ به اونا، مسیر خودشون رو روشنتر کنند.
امیدوارم از این مطلب خوشتون اومده باشه.
موفق باشید
یا علی
اولین دیدگاه این پست رو تو بنویس !