در جلسه گذشته در مورد انواع روشهایی که برای میزبانی کدهای Version Control میتونین ازشون استفاده کنید، صحبت کردیم. در این جلسه قصد داریم موارد مربوط به Version Control رو به پایان برسونیم.
Version Control
- آیا تیم شما از Workflow یا روند کار خاصی استفاده میکند؟
همونطور که میدونین هدف اصلی Version Controlها ساخت و توسعه پروژههای بزرگ هست. پروژه هایی که در اون افراد زیادی بصورت تیمی کار میکنن. افرادی که در تیم قرار دارن، وظایفی دارن:
- برطرف کردن مشکلات و Bug ها
- افزودن ویژگیهای جدید
- انتشار دادن نسخههای جدید برای کاربران
- و ...
اگر بخوایم بصورت عادی این کارها رو بصورت تیمی انجام بدیم، شاید اوایل کار به مشکل بر بخوریم و دلیلش هم این هست که روند کار مشخصی نداریم و هر دفعه در جایی از راه به مشکل بر میخوریم. برای حل این مشکل تعدادی Workflow توسط افراد و شرکتهای مختلف ارائه شده که میتونین از اونا کمک بگیرید و بهتر و بهینهتر کارهای مورد نظرتون رو بصورت تیمی انجام بدین. شما لازم نیست که حتما مثل اونا عمل کنید. این موارد فقط یک الگو هستن که شما رو راهنمایی میکنه که چطوری میتونین کارهاتون رو انجام بدین. الگوهای زیر معروفترین Workflowها هستن و میتونین ازشون استفاده کنید:
- Centralized Workflow
- Feature Branch Workflow
- Gitflow Workflow
- Forking Workflow
برای مطالعه و یادگیری Workflowهای بالا میتونین این لینک رو مطالعه کنید. در این لینک در ابتدا هر کدام از موارد بالا توضیح داده شدن و سپس برای اونا مثالی قرار داده شده که میتونین بصورت کامل اونا رو متوجه بشید.
- چه فردی در تیم شما، مسئول مدیریت و نظارت بر کدهای Version control هست؟
همیشه در هر تیم یک فرد هست که مسئولیت مدیریت و نظارت بر کار دیگر اعضای تیم رو داره و بیشترین اختیار در تیم رو داره و میتونه کارهای بزرگتر و محرمانهتری رو انجام بده و در بعضی مواقع اعضای تیم رو برای انجام کارهای مختلف راهنمایی کنه. همچنین این فرد میتونه هدف تیم و پروژه رو مشخص کنه و راههای رسیدن به اون رو شفاف سازی کنه.
- چطور و کجا Issue tracking رو انجام میدین؟
یکی از مراحل مهم توسعه پروژه، Issue tracking هست. زمانی که پروژه ای که بر روی اون کار میکنید، از حد خاصی بیشتر رشد کنه، شما باید کاری انجام بدین که باگها یا مشکلات دنبال بشن و مسیری برای حل شدن اونا و همچنین ویژگیهای جدیدی که قصد دارید اضافه کنید، ایجاد کنید. همچنین باید چیزی وجود داشته باشه که به شما بگه چه کاری رو انجام دادید و چه کارهایی نصفه کاره هست و چه کارهایی رو باید انجام بدید. اگر این کارها رو انجام ندید، چطور متوجه میشید که برای ارائه نسخه بعد آماده هستید یا خیر؟
سه سایتی که در جلسه قبل ارائه کردیم، همگی بخشی برای انجام کارهای بالا دارن و میتونین از اونا استفاده کنید. مثلا پروژه Bootstrap رو در نظر بگیرید.
میبینید که یک تب با عنوان Issues داره و در اونجا همه مواردی که در بالا بیان شد به علاوه امکانات زیاد دیگه ای قرار داده شده که میتونین از اونا برای توسعه و نگهداری پروژتون استفاده کنید.
امیدوارم از این مطلب خوشتون اومده باشه.
موفق باشید
یا علی
اولین دیدگاه این پست رو تو بنویس !