
سالها پیش که تازه وارد دنیای وب شده بودم و داشتم با آزمون خطا و عملی سئو سایت خودم رو انجام میدادم که باعث شد به یه سری از نکته خوب و طلایی برسم که فکر کردم اگه با شما هم در میون بذارم میتونه تاثیر مثبتی بر رتبه سایتتون بذاره امیدوارم بعد از خوندن این محتوا بتونید عوامل مهمی که میتونه تاثیر منفی رو سایتتون بذاره رو شناسایی و رفع کنید . پس بعد از خوندن این مقاله میتونید با رعایت نکات ساده ولی مهمی که در ادامه این مقاله توضیح دادیم سایتتون رو مورد بررسی و ارزیابی قرار بدید . خوب پس بدون معطلی بزن بریم ...
فهرست محتوای این مقاله
- تاثیر تجربه کاربری User Experience بر سئو سایت
- ریدایرکتهای نامناسب
- تاثیر سرعت بارگذاری در سئو سایت
- خوب بریم سراغ معرفی ابزارهای سنجش سرعت بارگذاری سایت
- GTMetrix
- PageSpeed Insights
- Pingdom
- تاثیر محتوای بی کیفیت و کوتاه بر سئو سایت
- نکات مهم در تولید و انتشار محتوا برای سئو سایت
- بهینه سازی سایت برای موبایل
تاثیر تجربه کاربری User Experience بر سئو سایت
اجازه بدید همین ابتدا بریم سراغ تجربه کاربری یا همان User Experiencse تا ببینیم اصلا چی هست ! اگر بخواهم به عبارتی سادهتر تجربه کاربری را تعریف کنم رفتار، خصوصیات و احساسات در استفاده از یک محصول یا خدمات را تجربه کاربری آن محصول یا خدمات میگن که میتونه در صورت رعایت اصول طراحی تجربه کاربری کاربران سایتتون به سادگی از امکانات وب سایتتون استفاده و حس خوب رضایت رو در استفاده کنندگان خدمات شما در سایت منتقل کنه که میتونه در افزایش نرخ تبدیل بازدیدکنندگان به مشتری بشه .
دونالد نورمن که UX را ابداع کرده چنین تعریف میکند:
تجربه کاربری شامل تمام جنبههای تعاملی کاربر با شرکت، خدمات و محصولات آن است.
وقتی که در سایت تجربه کاربری به صورت ضعیف طراحی بشه نه شما سود میبرید نه کاربری که از سایت استفاده میکنه لذت میبره و با افزایش نرخ بانس ریت و خروج کاربران از سایتتون میتونه تاثیر منفی بر سئو سایتتون داشته باشه پس همین ابتدا سعی کنید وب سایتتون رو از لحاظ UX بررسی و مواردی که فکر میکنید میتونه تاثیر مثبتی نداشته باشه رو رفع کنید .
ریدایرکتهای نامناسب
اگر از زمان طراحی سایت شما زمان زیادی میگذره وسایت شما دارای صفحات و محتوای زیادی هست احتمالا در وبمستر تولز با خطاهای Crawl Errors برخورد کرده اید این خطاها معمولا در صورتی ایجاد میشوند که گوگل به صفحات و محتوایی که نیاز دارد دسترسی پیدا نکرده به عنوان مثال صفحه ای را شما از سایتتون حذف کردید ولی جایگزینی برای این صفحه در سایتتون معرفی نکردید همین امر باعث میشه خطای 404 رو در پنل وبمستر تولز دریافت کنید .
برای اینکه به مشکلات بالا بر نخورید و سایتتون دچار خطای 404 نشه بهتره از ریدایرکتهای مناسب ترجیحاً ریدایرکت 301 استفاده کنید برای انجام این نوع ریدایرکت میشه به صورت دستی از فایل htaccess و با استفاده از دستورات انتقال وب سرور انتقال به صفحات سایتتون بکنید و یا اگر از سیستمهای مدیریت محتوا وردپرس و یا جوملا استفاده میکنید با استفاده از ماژولها و پلاگین هایی که این کار رو انجام میدن اقدام به انتقال صفحات سایتتون بکنید.
تاثیر سرعت بارگذاری در سئو سایت
شاید خودتون هم بارهای شده وقتی وارد وب سایتی میشوید که سرعت لود مناسبی نداره سریعا اقدام به خروج از اون سایت میکنید و در سایتهای مرتبط دیگه به دنبال خواستههای میگردید خوب همین سرعت پایین در بارگذاری سایت با افزایش نرخ خروج کابران از سایت (Bounce Rate) باعث کاهش رتبه و اعتبار شما در گوگل میشه خوب برای اینکه بتونیم سرعت سایت رو اندازه گیری کنیم میتونیم از ابزارهای زیر استفاده کنید و به راحتی اقدام به رفع مشکلات فنی و برنامه نویسی سایتمون کنیم , پیشنهاد میکنم اگر از CMSهای مطرح استفاده میکنید از افزونههای کش مناسب با سایتتون استفاده کنید و از یه فرد متخصص بخواید تا افزونه رو براتون کانفیگ کنه تا به مشکلات امنیتی و فنی دچار نشید و سایتتون هم بتونه به خوبی عملیاتهای تکراری رو برای کابران کش بکنه و هر دفعه نیاز به لود مجدد اطلاعات از سرور سایتتون نشه
خوب بریم سراغ معرفی ابزارهای سنجش سرعت بارگذاری سایت
GTMetrix
اولین و معروفترین ابزار سایت GTMetrix هست که میتونه به آسونی زمان بارگذاری سایت شما رو در لوکیشنها و مرورگرهای مختلف به شما به همراه مشکلات فنی که میتونه در لود سایتتون تاثیر گذار باشه رو به شما به نمایش بذاره و کار کردن با این وب سایت خیلی راحته و شما به آسونی میتونید سایت خودتون رو با سایت رقیبانتون مورد مقایسه بذارید.
PageSpeed Insights
دومین ابزاری که میخوام بهتون معرفی کنم ابزار PageSpeed Insights گوگل هست که متاسفانه به علت مشکل تحریمها یه مقدار دسترسی بهش سخته اما خوب آمارهای خوبی میتونه در خصوص نحوه نمایش صحیح سایتتون درDeviceهای مختلف از جمله موبایل و کامپیوتر رو بهتون نشون بده.
Pingdom
سومین ابزار هم سایت معتبر PingDom هست که میتونه سرعت سایتتون رو مورد بررسی و ارزیابی قرار بده و به شما تعداد درخواستها و زمان بارگذاری تک تک فایل هاتون رو نشون بده تا شما بتونید فایل هایی که سایتتون رو کُند کردن رو شناسایی و اقدام به رفع مشکل بکنید .
این ابزار نمره ای برای عملکرد به همراه مدت زمان بارگذاری ارائه میدهد. همچنین سایت شما را با دیگر سایتها مقایسه کرده و اندازه فیزیکی فایل را به شما نشان میدهد.
تاثیر محتوای بی کیفیت و کوتاه بر سئو سایت
اگر شما از اون دسته از وبمستران و مدیرانی بودید که زمان و هزینه کافی رو برای تولید محتوای ارزشمند و فنی در حوزه کاری خودتون نمیکردید باید بهتون بگم دچار اشتباه بزرگی شدید و احتمالا اخیراً با توجه به آپدیت هسته الگوریتم جدید گوگل دچار افت شدید رتبه و بازدید شده اید برای رفع این مشکل میتونید اقدامات زیر رو رو انجام بدید.
-
شناسایی صفحات و محتواهای ضعیف
برای شناسایی صفحات دارای محتوای کم میتونید از برنامه Screaming Frog SEO Spider استفاده کنید این نرم افزار آمارهای خیلی خوبی رو به شما میتونه ارائه بده به عنوان مثال به شما میگه هر صفحه از سایت شما چند تا لینک داخلی , پند تا لینک خارجی و حتی چند تا کلمه متن داره که میتونه خیلی کمکتون کنه و کار باهاش خیلی راحته و نسخه رایگانش تا 500 از صفحههای سایت شما رو مورد بررسی قرار میده برای دانلود نسخه رایگانش هم میتونید به سایت خود برنامه مراجعه و اقدام به دانلود نرم افزار Screaming Frog SEO Spider کنید.
-
ویرایش صفحات و محتوای ضعیف
اگر صفحات و محتواهای ضعیت زیاد و تکراری تو سایتتون دارید حتما سعی کنید محتواهای تکراری رو از سایت حذف کرده و با انتقال اونها به صفحات قوی و مرتبط دیگه سعی کنید مشکل رو حل بکنید و سعی کنید برای آپدیت محتوهاتون از تیم تولید محتوای قوی استفاده کنید تا با توجه به استراتژیهای کاری و بازاریابی شما اقدام به تولید و ویرایش محتوا بکنند.
نکات مهم در تولید و انتشار محتوا برای سئو سایت
- محتوا دارای عنوان جذاب و چشم نواز داشته باشد که با کلمه کلیدی مرتبط با پست شروع شده باشد.
- در انتخاب کلمه اول و آخر عنوان خود دقت کنید
- برای نوشتن عنوان سعی کنید از 55 کاراکتر بیشتر استفاده نکید
- موقع نوشتن عنوان مطالب به نکان زیر دقت کنید
قانون و اساس |
کلمات کلیدی |
اعداد |
نکات و ترفند ها |
برای نمایش در نتایج جستجو |
20 نکته , 5 دلیل... |
کلمات حساس |
صفات |
قول |
چرا , چگونه , چطوری؟ |
مفید , رایگان , مهم |
به کابران قول بدهید مانند: 10 نکته مهم برای برنامه نویسی |
- از فرمت زیر در نوشتن عنوان محتوای خود استفاده کنید
اعداد + صفت + کلمه کلیدی منتخب + قانون + قول
20 نکته کلیدی برای موفقیت در برنامه نویسی وردپرس
-
نگارش مقدمه در محتوا
- برای نوشتن محتوا سعی بر داستان گو باشید و سعی کنید مقاله خود را با یک مثال و یا یک داستان شروع کنید
- سعی کنید تجربه خود را با کاربران در ابتدای محتوا با کاربران به اشتراک بگذارید
- برای اثبات مسئله مهم در مقالات سعی شود از سخنان افراد تاثیر گذار در حوزه مرتبط استفاده شود
- سعی کنید در همان ابتدا به سوالات کاربران پاسخ دهید به عنوان مثال این پست درباره چه موضوعی است؟ با خواندن این پست چه چیزی به دست میآورید؟ و یا چرا باید این مقاله و یا محتوا را مطالعه کنید.
-
نگارش محتوای اصلی
- سعی کنید از کلمات LSI و استفاده کنید
- محتوا دارای تگهای عنوان H2,H3 باشد
- محتوا دارای 2-3 لینک به مقالات مرتبط داخلی باشد
- محتوا بالای 800 کلمه باشد
- سعی شود در مطالب از محتوای تصویری عکس , اینفوگرافیک و لینک به دمو و نتیجه کار هم استفاده شود
-
نتیجه
- محتوا دارای نتیجه باشد و سعی شود نتیجه کار خودتون رو با کاربران در میون بزارید و ازشون بخواید در نظرات اونها هم از نتیجه خودشون رو اعلام کنند
-
برچسب ها
- محتوا دارای 3-4 عدد برچسب مرتبط با محتوا باشد به عنوان مثال در خصوص دوره متخصص وردپرس میتوان از کلمات زیر برای تگ استفاده کرد
وردپرس,ووکامرس,برنامه نویسی ووکامرس,برنامه نویسی php
بهینه سازی سایت برای موبایل
این چند سال اخیر با رشد روز افزون تکنولوژی دست کم هر کسی که اطرافمون میبینیم داره با گوشی روزی حداقل 1 جستجو رو در اینترنت انجام میده حالا شما فکر کنید سایتتون برای نمایش صحیح اطلاعات و محتوا برای موبایل و دستگاههای جدید ارتباطی طراحی نشده باشه چه مشکلی پیش میاد؟ معلومه طبق آمار 70 درصد کاربران اینترنتی دارند از سایر دستگاههای مختلف به جز کامپیوتر و لب تاپ استفاده میکنند پس باید این نکته رو جدی بگیرید و سعی کنید یه سایت کاملا واکنشگرا و بهینه شده برای موبایل و تبلت طراحی کنید که اولویت با این نوع دستگاهها باشه که در اصطلاح بهش Mobile-Friendly میگن .
شما برای اینکه متوجه بشی سایتتون Mobile-Friendly هست یا نه میتونید با مراجعه به ابزار تست کاربرد پذیری موبایل گوگل سایتتون مورد بررسی قرار بدید . و اگه نیاز به تغییرات داره انجام بدید تا کاربران موبایلی هم به راحتی به محتوا وب سایتتوت دسترسی داشته باشند و بتونن خدمات رو بدون دردسر دریافت کنند.
خوب تا اینجا چند تا از نکتههای مهم و تاثیر گذار در سئو سایت رو توضیح دادیم امیدوارم که به کارتون بیاد و تونسته باشم هدف مطلب رو بهتون رسونده باشم , شما هم میتونید با در اشتراک گذاشتن نظرات و تجربیات خودتون در خصوص نکات تاثیر گذار بر سئو در قسمت نظرات سایت ما رو در تهیه و نشر محتوای کاربردی و تخصصی کمک کنید و به پاسخ سوالات و مشکلات فنی سئو خودتون خیلی زود برسید ...
بسیار عالی بود
جای تشکرو قدر دانی داره
واقعا عالی بود
از نوشتن این مقاله جامع و خلاصه متشکرم
بسیار عالی