
یکی از چالشهای بسیار مهم برنامه نویسان اندروید، ساخت اپلیکیشن مدرن اندروید با معماری کامپوننتها میباشد. اگر شما نیز جزء آن دسته از برنامه نویسان اندروید میباشید که این دغدغه را دارید، بهتر است این مطلب را به صورت کامل مطالعه کنید تا بتوانید ساخت اپلیکیشن مدرن اندروید با معماری کامپوننتها را به خوبی فرا بگیرید.
فهرست محتوای این مقاله
- ساخت اپلیکیشن مدرن اندروید با معماری کامپوننت ها
- کامپوننتهای استفاده شده در این روش
- چرخه حیات در ساخت اپلیکیشن مدرن اندروید با معماری کامپوننت ها
- ساختمان این کامپوننت به چه شکل میباشد؟
- LiveData در ساخت اپلیکیشن مدرن اندروید با معماری کامپوننت ها
- کامپوننت مدل نما یا ViewModel در ساخت اپلیکیشن مدرن اندروید با معماری کامپوننت ها
- کامپوننت فضا یا room در ساخت اپلیکیشن مدرن اندروید با معماری کامپوننت ها
ساخت اپلیکیشن مدرن اندروید با معماری کامپوننت ها
همانطور که میدانید امروزه یکی از جدیدترین روشهای برنامه نویسی و طراحی اپلیکیشنهای اندرویدی ساخت اپلیکیشن مدرن اندروید با معماری کامپوننتها میباشد. به وسیله ی این روش شما میتوانید از مشکلات بسیار زیادی که در برنامه نویسی عادی ممکن است برایتان به وجود بیاید، فرار کنید و به راحتی به برنامه نویسی اندروید بپردازید. از جمله مواردی که ساخت اپلیکیشن مدرن اندروید با معماری کامپوننتها را برای شما راحتتر میکند، ذخیره سازی راحتتر دادهها در این روش، مدیریت چرخه رویدادها و ... میباشد.
کامپوننتهای استفاده شده در این روش
یکی از مهمترین نکاتی که درباره ی ساخت اپلیکیشن مدرن اندروید با معماری کامپوننتها باید بدانید این است که در این روش از چه کامپوننت هایی استفاده میشود که کار را برای برنامه نویسان اندروید راحتتر میکند؟ برای پاسخ به این سؤال باید گفت که در این روش از کامپوننتهای ماژولار چرخه حیات که نام لاتین آن LifeCycle است، داده زنده یا همان LiveData، مدل نما یا ViewModel و در پایان نیز فضا یا همان room استفاده میشود که هر یک از این کامپوننتها در ادامه با جزئیات بیشتری برای شما توضیح داده میشود.
چرخه حیات در ساخت اپلیکیشن مدرن اندروید با معماری کامپوننت ها
یکی از بزرگترین مشکلاتی که در پروژههای بزرگ اندرویدی ممکن است برای هر برنامه نویسی پیش بیاید مدیریت چرخههای حیات میباشد، در صورتی که بخواهید در برنامههای خود از فراگمنتها نیز استفاده کنید ممکن است مشکلات شما بسیار پیچیدهتر شود و مشکلات بسیار زیادی را برای شما ایجاد کند.
یکی از برترین مزیتهای ساخت اپلیکیشن مدرن اندروید با معماری کامپوننتها این است که در این معماری از کامپوننتی به نام کامپوننت چرخه حیات استفاده شده است که این کامپوننت باعث میشود تا تنها کامپوننت هایی در برنامه شما ایجاد شوند که خودشان از چرخه حیات خود آگاه هستند و میدانند که در چه زمانی باید هر یک از توابعی که یک کامپوننت دارد از قبیل: onStop، onStart و ... را اجرا کند. به همین علت است که دیگر لزومی ندارد که شما به عنوان یک برنامه نویس نیاز داشته باشید که فعالیتهای مربوط به مدیریت چرخه حیات را انجام دهید.
ساختمان این کامپوننت به چه شکل میباشد؟
یکی از مهمترین سؤالاتی که درباره این کامپوننت پرسیده میشود این است که این کامپوننت دارای چه ساختاری است؟ برای پاسخ به این سؤال باید بدانید که کامپوننت لایف سایکل به صورت کلی دارای دو قسمت اصلی میباشد. قسمت اول از این کامپوننت را صاحبان چرخه حیات تشکیل میدهند که نام لاتین آنها LifeCycle owners میباشد که وظیفه کنترل کردن رابط کاربری را دارند و دارای چرخه مخصوص خود نیز هستند. دومین قسمت از این کامپوننت را ناظران چرخه حیات یا همان LifeCycle Observer هستند که در واقع وظیفه ی مشاهده را بر عهده دارند و مشاهده کننده صاحبان چرخه حیات هستند و در صورتی که تغییر در صاحبان چرخه حیات به وجود بیاید، آن را اطلاع میدهند.
LiveData در ساخت اپلیکیشن مدرن اندروید با معماری کامپوننت ها
یکی دیگر از کامپوننتهای فوق العاده کاربردی که وجود دارد و شما میتوانید در برنامه نویسی اندروید از آن استفاده کنید، کامپوننت LiveData میباشد. از ویژگیهای منحصر به فرد این کامپوننت میتوان به مواردی از قبیل زیر اشاره کرد:
LiveData در واقع یک نگهدارنده ی قابل مشاهده میباشد که میتوانید در حین کد نویسی آن را مشاهده کنید. این کامپوننت ناظران را از تغییرات ایجاد شده در سایر کامپوننتها با خبر میکند و به این ترتیب شما میتوانید رابط کاربری برنامه ی خود را به سادگی به روز رسانی کنید. این کامپوننت احترام بسیار زیادی برای چرخه حیات یا همان LifeCycle قائل است. یکی از بهترین ویژگیهای این کامپوننت را میتوان در شباهت بسیار زیاد آن با RxJava دانست.
نحوه کار این کامپوننت بسیار ساده است و به این صورت میباشد که تغییرات را مشاهده میکند و هنگامی که مقدار دادهها به روز رسانی میشود، به بررسی رابط کاربری میپردازد و آن را بر اساس مقادیر به روز رسانی شده، به روز رسانی میکند و به این ترتیب کار شما در ساختن اپلیکیشنهای مدرن با معماری کامپوننتها در اندروید آسانتر میشود.
کامپوننت مدل نما یا ViewModel در ساخت اپلیکیشن مدرن اندروید با معماری کامپوننت ها
یکی از برترین کامپوننت هایی که در ساخت اپلیکیشن مدرن اندروید با معماری کامپوننتها استفاده میشود کامپوننت ViewModel میباشد. در واقع به وسیله این کامپوننت کار ساخت اپلیکیشن مدرن اندروید با معماری کامپوننتها نسبت به برنامه نویسی عادی بسیار راحتتر میشود. این کامپوننت دارای محفظه ایست که دادههای مربوط به رابط کاربری را در خود ذخیره میکند و در هنگام نیاز میتوانید آنها را دوباره لود کنید، به عنوان مثال فرض کنید دارای یک لیست از اخبار هستید، با استفاده از این کامپوننت میتوانید تک تک اخبار را به صورت خبر ذخیره کنید. همانطور که مشاهده میکنید ساختن اپلیکیشن مدرن اندروید با معماری کامپوننتها برنامه نویسی را برای برنامه نویسان بسیار راحتتر کرده است.
کامپوننت فضا یا room در ساخت اپلیکیشن مدرن اندروید با معماری کامپوننت ها
فضا یا روم در واقع یک کتابخانه ی بسیار قوی میباشد که به کمک آن برنامه نویسان اندروید میتوانند به سادگی دادههای خود را در درون برنامه در داخل یک پایگاه داده sqlite ذخیره کنند. این کتابخانه و کامپوننت که در ساخت اپلیکیشن مدرن اندروید با معماری کامپوننتها تأثیر بسیار زیادی دارد ویژگیهای بسیار زیادی را دارا میباشد که در ادامه به بررسی برخی از این ویژگیها میپردازیم. یکی از ویژگیهای این کامپوننت در ساخت اپلیکیشن مدرن اندروید با معماری کامپوننتها فراهم کردن یک لوکال دیتا یا دیتای محلی میباشد که کاربرد بسیار زیادی را برای برنامه نویسان دارد. ویژگی دیگر کامپوننت فضا در ساخت اپلیکیشن مدرن اندروید با معماری کامپوننتها این است که در هنگام کامپایل کردن کدها کوئریهای SQL را نیز بررسی میکند.
خیلی مفید بود. مرسی