جف بزوس مالک کمپانی آمازون، مدتها است که یکی از ثروتمندترین افراد جهان شناخته میشود و از جمله کارآفرینان موفق دنیای تکنولوژی است. فردی که حالا نامش در کنار افرادی چون بیل گیتس و استیو جابز گذاشته میشود، حتما مسیر سختی را برای رسیدن به این جایگاه طی کرده است. در این مطلب به سراغ زندگی جف بزوس میرویم تا ببینیم مالک آمازون، دنیای خود را چگونه ساخته است.
فهرست محتوای این مقاله
جف بزوس کیست؟
جفری پرستون بزوس، کارآفرین و سرمایه گذار آمریکایی است که مالک بزرگترین شرکت خرده فروشی جهان یعنی آمازون (Amazon) است. بزوس پس از تحصیل در رشته برق و کامپیوتر وارد شرکت هایی در همین حوزه شد و بعد از مدتی با توجه به فراگیرشدن اینترنت، شروع به تحقیقات رسمی در باره شرکتهای فروش محصول اینترنتی و تجارت الکترونیک کرد تا ایده خود را عملی کند.
او متوجه شد که شرکتهای زیادی اقدام به فروش محصولات و ارسال آنها به نقاط مختلف میکنند اما همه کالاها را پوشش نمیدهند و در فروش کالاهایی که دسته بندی فراوانی دارند مانند کتاب، مشکل دارند. دانستن این نکته جف بزوس را در تصمیم خود مبنی بر بنیانگذاری آمازون مصممتر کرد. ایجاد فروشگاهی برای فروش همه کالاها، بدون اینکه چیزی از قلم بیفتد.
کارکنان آمازون میگویند او مدیری دقیق و سختگیر است و میتواند به خوبی تیم را به جهت درست هدایت کند. البته بزوس منتقدان کمی هم ندارد و بسیاری از کسانی که با چارچوبهای کاری کمپانی آمازون آشنایی دارند، اعتقاد دارند که سختگیری و استانداردهای بیش از حد او، موجب اخراج و یا کناره گیری بسیاری از کارکنان آمازون شده است. اما بزوس همواره این ادعاها را رد کرده و به دفاع از سیستم کاری آمازون پرداخته است.
فعالیتهای جف بزوس
جف بزوس علاوه بر آمازون اقدام به خرید و سرمایه گذاری در شرکتهای دیگری از جمله واشنگتن پست نیز کرده است و در سال 2018 به عنوان ثروتمندترین فرد جهان شناخته شد. هم اکنون نیز نام او در بین 10 فرد ثروتمند جهان دیده میشود. او همچنین به مدت 3 سال مدیرمدرسه تجارت هاروارد (Harvard Business School) بود و در ادامه بلندپروازیهای خود، به حوزه سفرهای فضایی و سرمایه گذاری در این زمینه وارد شده است.
جف بزوس و Amazon
آمازون نیز یکی از ایدههای استارتاپی است که از یک گاراژ شروع شد و توانست دنیا را بگیرد. درحالیکه دسته بندی کتابها برای بسیاری از شرکتهای فروش اینترنتی کالا سخت بود، آمازون این نکته را تبدیل به نقطه قوت خود کرد و ظرف مدت 30 روز توانست کاتالوگی از عناوین کتابها تهیه کرده و ارسال این کالا را به سراسر ایالات متحده و حدود 40 کشور دیگر فراهم کند.
پس از این اتفاق، کمپانی در مدت کوتاهی توانست به رقیبی جدی برای سایر شرکتها تبدیل شده و در سال 1997، آمازون به طور رسمی به عنوان سایت خرده فروشی آنلاین معرفی شد. کمپانی تنها در مدت 2 سال توانست به یکی از رهبران بازار تجارت الکترونیک تبدیل شود و کالاهایی مانند تجهیزات ویدئویی، لباس، وسایل الکترونیکی و غیره را به بازار خود اضافه کند.
جف بزوس و روزنامه The Washington Post
در سال 2013 اعتبار روزنامه واشنگتن پست و نشریات وابسته به آن به ارزش 250 میلیون دلار توسط جف بزوس خریداری شد. واشنگتن پست پس از این مسئله تحولات مفید و مهمی داشت و اخبار آن بیشتر به مسائل دنیای دیجیتال گرایش پیدا کرد. بزوس قبل از این تصمیم اعلام کرد که سررشته ای از روزنامه نگاری ندارد اما به دنبال ایجاد رویکردهای جدیدی در دنیایی است که میتوان گفت وابستگی کامل به اینترنت دارد. او توانست در مدت سه سال واشنگتن پست را به سوددهی بسیار خوبی برساند و برخلاف برخی پیش بینی ها، سرمایه خود را در این زمینه چند برابر کند.
جف بزوس و Blue Origin
یکی از هیجان انگیزترین فعالیتهای جف بزوس، سرمایه گذاری روی شرکت بلو اوریجین است که در زمینه سفرهای فضایی و گردشگری فعالیت میکند. فعالیتهای Blue Origin در جهت آسان سازی و کاهش هزینه سفرهای فضایی است تا در آینده ای نه چندان دور که این امکان فراهم میشود، مسافران راحتتر بتوانند در فضا جابجا شوند.
جف بزوس در این باره به طور مرموزی گفته است: "ما میخواهیم راهی به فضا باز کنیم و اتفاقات شگفت انگیزی در راه خواهد بود". در آگوست سال 2019 ناسا (NASA) به طور رسمی اعلام کرد که با حدود 13 شرکت برای سفر به ماه و مریخ همکاری میکند و Blue Origin یکی از این شرکتها خواهد بود.
درس هایی از زندگی جف بزوس
تنها زندگی استیو جابز پر از حاشیه نبوده است بلکه جف بزوس نیز مانند بسیاری از افرد سرشناس زندگی شخصی پرحاشیه ای دارد و در کنار تشویق ها، نقدهای زیادی به او وارد است. اما توانسته در دنیای تکنولوژی بسیار موفق باشد و در کنار بزرگانی مانند بیل گیتس، ایلان ماسک، جک ما و غیره قرار بگیرد.
فعالیتهای خیرخواهانه
گفته شده که بزوس علاقه زیادی به کمکهای مالی و فعالیت در زمینه فقر و سلامت جهانی ندارد و بیش از کمکهای خیرخواهانه، تمایل به ایجاد تغییرات اساسی در شیوه زندگی بشر دارد. اما او اخیرا مانند بیل گیتس یک بنیاد خیریه خانوادگی (Bezos Family Foundation) تاسیس کرده است که از طریق آن به خیریههای مربوط به بیماران مبتلا به سرطان و بی خانمانها کمک مالی میکند.
تعریف بزوس از زندگی
جف بزوس چندی پیش جمله ای از رالف امرسون را در حساب توییتر خود منتشر کرد با مضمون "موفقیت این است که وجود شما باعث شود یک نفر در این دنیا راحتتر زندگی کند " و گفت که این جمله را در هر لحظه از زندگی خود احساس میکند. بزوس معتقد است که این احساسات هستند که ما را انتخاب میکنند و خوشبخت کسی است که با پیروی از احساسات درست خود، از زندگی لذت ببرد و تغییری در دنیا ایجاد کند.
او پس از تاسیس Blue Origin اعلام کرد که یکی از مهمترین اهدافی که دارد آسان کردن سفر انسان به فضا است به گونه ای که بشر دنیای زیستی خود را گسترش دهد و زمین پاکیزهتر و بکرتر از همیشه، به مکانی برای تفریح تبدیل شود. بزوس دوست دارد وقتی 80 ساله میشود، فضای خارج از زمین برای نسلهای بعدی به مکانی برای زندگی و سفر تبدیل شده باشد. چه تعداد از ما تا این حد جسورانه به زندگی نگاه میکنیم؟!
مطلب مفید بود ولی بسیار خلاصه و کوتاه
ممنون که به اطلاعات من افزودید …
ممنون که برای خوندنش وقت گذاشتین 🙂