بسیاری از افرادی که این متن را میخوانند با لاراول و سیر تکامل لاراول آشنایی زیادی ندارند. لاراول به عنوان یک فریم ورک مطرح میشود. در واقع هدف اصلی این فریم ورکها ساده کردن کار طراحان سایت میباشد. فریم ورک لاراول باز از نوشتن کدهای تکراری جلوگیری میکنند. یکی از محبوبترین فریم ورکهای PHP لاراول میباشد که از همان ابتدا مورد توجه طراحان وب قرار گرفته بود. البته PHP بجز فریم ورک لاراول دارای فریم ورکهای دیگری هم مانند codeigniter, Yii symphony وcakephp می باشد؛ اما در حال حاضر بسیاری از طراحان سایت از فریم ورک لاراول استفاده میکنند. به همین دلیل سیر تکامل لاراول نسبت به سایر فریم ورکها میتواند از اهمیت بیشتری برای طراحان سایت برخوردار باشد. در حال حاضر برنامه نویسانی که قصد توسعه برنامههای وب را بر اساس معماری 3 لایه دارند، بیشتر از فریم لاراول استفاده میکنند.
اولین دلیل پیدایش لاراول این بود که فردی به نام اوتول میخواست فریم ورکی برای سادگی کار طراحان سایت ایجاد کند. سیر تکامل لاراول از اینجا شروع شد که این فریم ورک باید بر پایه codeigniter ایجاد میشد که بعدها با پیشرفت سیر تکامل لاراول به امکانات پیشرفتهتری هم دست پیدا کرد؛ زیرا با رشد codeigniter مشکلاتی هم برای طراحان وب سایتها ایجاد شده بود که نیاز به یک فریم پیشرفتهتر بود. از اینجا نقطه پیدایش لاراول به عنوان یک فریم ورک بود. تا به امروز سیر تکامل لاراول توانسته که آن را به نسخه 5.5 برساند.
تیلور اوتول در سال 2011 اولین نسخه لاراول را به بازار عرضه کرد این مدل از مکانیزم هایی مانند مدل و ویو حمایت میکند اما اگر در مدل کنترل وجود نداشت حالت mvc واقعی در آن از دست میرفت . همچنین این نوع از لاراول دارای مسیریابی بود. مدتی پس از اشکال یابی هایی که در لاراول 1 انجام شد، باید نمونه جدیدی میآمد که بتواند در سیر تکامل لاراول 1 این مشکلات را برطرف کند. به همین دلیل در سپتامبر 2011 لاراول 2 به بازار عرضه شد. از ویژگیهای این مدل از لاراول این بود که در آن، گزینه هایی برای کنترل بیشتر نسبت به گذشته اضافه شده بودند. همچنین طراحی قاب در این نمونه به صورت blade انجام شده بود و به صورت رسمی به عنوان فریم ورک mvc شناخته شد. این یک مرحله موفقیت آمیز در سیر تکامل لاراول محسوب میشود.
مدتی پس از ورود لاراول 2، برای ارتقا سطح بهبود کارکرد در سیر تکامل لاراول ، لاراول 3 در فوریه 2012 به بازار آمد. این نمونه ار لاراول دارای داکیومنت قوی و ارائه خط فرمانی جدید به نام artisan بود. این نمونه در سیر تکاملی لاراول میتوانست به عنوان یک فریم ورک در پشتیبانی از مدیریت داده، ارائه migration، همگام سازی این نسخه از لاراول با unit testing و سایر عملکردها مانند سیستم پکیجینگ میباشد. این نمونه یکی از کاربردیترین نمونهها در سیر تکامل لاراول برای یک مدت طولانی بود.
نسخه بعدی برای کاهش عیوب موجود در لاراول 3 و افزایش ویژگیهای لاراول جدید، نسخه جدیدی در سیر تکامل لاراول به بازار آمد. لاراول 4 در می2013 به عنوان نمونه جدید لاراول وارد بازار شد. این نمونه نسبت به سایر نمونههای پیشین فریم ورک لاراول دارای خصوصیاتی مانند ایلومینیت، استفاده از مدیریت بسته ها، پشتیبانی از دیتا بیس سدینگ، پشتیبانی از صفهای پیام همچنین ارسال انواع مختلف ایمیل به صورت هم نوشتاری و هم تصویری و پشتیبانی از تاخیر در حذف رکوردهای پایگاه دادهها است. این نمونه علاوه بر برطرف کردن مشکلاتی که در لاراول 3 وجود داشت، توانست بر روی ارسال ایمیل هم تاثیرگذار باشد که یکی از مهمترین تاثیرات آن در طول سیر تکامل لاراول به حساب میآید.
لاراول 5 پس از آنکه به بازار آمد، دیگر نسخه جدیدی از لاراول عرضه نشد و تنها این نمونه در مدت زمانهای مشخصی ارتقا پیدا کرد و سیر تکامل لاراول پس از ورود این نسخه متوقف نشده است .
لاراول 5.1: این نمونه از لاراول در ژوئن 2015 به بازار آمد. مهمترین تاثیر آن در سیر تکامل لاراول این بود که در آن رفع باگها انجام شود. این نسخه با پشتیبانی طولانی مدت به بازار عرضه شده بود.
لاراول 5.2: پس از چند ماه برای ارتقا امکانات لاراول 5.1 ، لاراول 5.2 به بازار آمد. این نمونه از لاراول در 21 دسامبر 2015 عرضه شده بود و تنها توانسته بود تغییرات کوچکی در ارتقا امکانات نسخه 5.1 انجام دهد. به همین دلیل نتوانسته بود که در سیر تکامل لاراول چندان هم، تاثیرگذار باشد.
لاراول 5.3: این نمونه از نسخه جدید لاراول در 23 اوت 2016 تقریبا حدود یک سال پس از لاراول 5.2 به بازار عرضه شد. در این نمونه تنها پشتیبانی 6 ماه برای برای رفع نواقصی که در آن ممکن است ایجاد شود و پشتیبانی یک ساله برای رفع مشکلات امنیتی که ممکن است در طراحیهای سایت ایجاد نماید، در نظر گرفته شده بود.
لاراول 5.4: نسخه بعدی این نرم افزار طراحی سایت با نام لاراول 5.4 در 24 ژانویه 2017 وارد بازار شد. این نمونه در سیر تکامل لاراول دارای اتوماتیک فیس دیسک، مارک داون ایمیل، Blade Components and Slots، لاراول میکس، لاراول داسک و بهبود مسیرهای طراحی سایت میباشد.
نمونه آخری که از لاراول تاکنون در مسیر سیر تکامل لاراول منتشر شده است، لاراول 5.5 میباشد. این مدل از لاراول طراحی وب دارای خصوصیاتی مانند پشتیبانی طولانی مدت به صورت LTS و پشتیبانی برای رفع مشکلاتی که ممکن است این نرم افزار در طراحی وب ایجاد کند، به مدت 2 سال و پشتیبانی برای رفع مشکلات امنیتی که ممکن است در مدت 3 سال برای این نرم افزار طراحی وب بروز نماید، را شامل خواهد شد.
یکی از مهمترین مزایای آن استفاده از معماری mvc در لاراول میباشد که یک معماری 3 لایه در طراحی سایت است. از دیگر خصوصیات آن میتوان به کاربری ساده و سریع نرم افزار اشاره نمود که میتواند به همین دلیل مورد توجه بسیاری از طراحان وب قرار گیرد . همچنین متون در آن به صورت باز منتشر میشود که مزیت بعدی فریم ورک لاراول محسوب میشود. راحتی در استفاده از پایگاه دادهها مزیت بعدی آن است همچنین در آن از قاب blade، استفاده از خط فرمان، استفاده از کامپوننتها از مزایای دیگر فریم ورک لاراول است.