افزايش قيمت دوره‌ها در راهه! ۲۱٪ تخفیف ثبت‌نام با قیمت فعلی

آموزش برنامه نویسی اندروید مانند یک هزارتوی پرپیچ‌وخم است. هزارتویی که اگر بدون نقشه راه در آن قدم بگذارید، قطعا گم خواهید شد و زمان و انرژی خود را تلف می‌کنید. در این هزارتو داشتن یک روشنایی و مسیریاب به شما کمک می‌کند سریع‌تر به هدف خود برسید و از مسیر اصلی منحرف نشوید. نقشۀ راه آموزش برنامه نویسی اندروید که ما برای شما آماده کرده‌ایم همانند یک فانوس، مسیر را برای شما روشن می‌کند. بنابراین عبور از این هزارتو را برای شما خیلی راحت‌تر می‌کند، سرعت آموزش شما را افزایش می‌دهد و از همه مهم‌تر این که وابسته به نیاز و شرایط شما بهترین مسیر را پیشنهاد می‌کند. ما شما را در مسیر آموزش برنامه نویسی اندروید همراهی می‌کنیم و قرار نیست فقط نشان دهنده راه باشیم؛ درست همانند باغبانی که از زمان کاشت دانه تا به ثمر نشستن درختان خود، از آن‌ها با جان و دل مراقب می‌کند. اگر تمایل دارید این مراحل را بدون هیچ دردسر و در زمان مناسبی یاد بگیرید، تا انتها با سون لرن همراه باشید. در پایان به پرسش‌های زیر پاسخ خواهیم داد:

  • آیا برنامه نویسی اندروید یک شغل پردرآمد است؟
  • مدت زمان موردنیاز برای یادگیری برنامه نویسی اندروید چقدر است؟
  • بهترین محیط برنامه نویسی اندروید کدام است؟
  • زبان‌های برنامه نویسی اندروید کدامند؟

پیچ اول: اندروید و کاربردهای آن را بشناسید


سیستم عامل اندروید در سال‌های اخیر پیشرفت‌های زیادی داشته است. این سیستم عامل در دستگاه‌هایی مثل تلفن‌های هوشمند، تبلت‌ها، ساعت‌های هوشمند، Android TV و... استفاده می‌شود. هر چند که هر کدام از این دستگاه‌ها رابط کاربری مخصوص خود را دارند، اما در سیستم عامل مشترک هستند. بازار هدف اندروید به شکل عجیبی گسترده شده و 75% درصد از مردم دنیا اندورید را بر سایر سیستم عامل‌ها ترجیح می‌دهند. بر اساس آخرین آمارها بیش از 3.3 میلیون برنامه برای گوشی‌های اندرویدی توسعه داده شده است. با دانستن این مطالب دهان هر کسی برای یاد گرفتن اندروید آب می‌افتد. چون این محبوبیت بالا و تنوع کاربرد به این معناست که همیشه تقاضا برای همکاری با برنامه نویسان اندروید وجود دارد و هر کس که برنامه نویس اندروید شود، به اصطلاح نانش در روغن می‌افتد. بیایید به مرحله بعد برویم و ببینیم که برای یادگیری اندروید چه مسیری را باید طی کنیم.

پیچ دوم: زبان برنامه نویسی خود انتخاب کنید


در ابتدای این هزارتو، به یک دوراهی می‌رسیم و این سوال پیش می‌آید که کدام راه را انتخاب کنیم؟ جاوا یا کاتلین؟ مساله این است! طرفداران هر کدام از این دو زبان معتقدند که زبان برنامه نویسی خودشان بهتر از دیگری است اما بیایید بی‌طرفانه و موشکافانه به قضیه نگاه کنیم تا بتوانیم بهتر تصمیم بگیریم کدام یک را انتخاب کنیم. ما برای توسعه یک برنامه اندروید، ابتدا فرانت‌اند را با استفاده از زبان XML طراحی می‌کنیم. فرانت‌اند در واقع همانند صورت و ظاهر برنامه و جایی است که کاربر آن را می‌بیند. سپس به سراغ توسعه بک‌اند می‌رویم. بک‌اند در واقع مغز برنامه است که مسئولیت ذخیره‌سازی داده‌ها، امنیت و منطق تجاری برنامه را بر عهده دارد و عملیات اصلی برنامه در آن تعریف می‌شود. معمولا برای توسعه بک‌اند از دو زبان جاوا و کاتلین استفاده می‌شود؛ البته زبان‌های دیگری هم وجود دارند که می‌توان با استفاده از آن‌ها برنامه‌های اندروید را توسعه داد، اما خیلی مرسوم نیستند بنابراین ما فقط به بررسی جاوا و کاتلین می‌پردازیم.

چرا زبان جاوا را برای توسعه اندروید یاد بگیریم؟

در سال‌های بسیار دور، چهار برنامه نویس که از پیچیدگی زبان ++C به تنگ آمده بودند، فکرهایشان را روی هم ریختند و زبان جاوا را ابداع کردند. این زبان مزایای بسیار زیادی دارد از جمله: زبان سادگی، قدرتمندبودن، ضریب اطمینان بالا و قابلیت حمل (یک بار کد بنویسید و همه جا آن را اجرا کنید!). بسیاری از برنامه نویسان، جاوا را زبان مادری سیستم عامل اندروید می‌دانند. با یادگیری جاوا می‌توان برنامه‌هایی را برای سیستم‌عامل‌های مختلف مثل ویندوز، لینوکس، اندروید، وب و حتی کارت‌های هوشمند توسعه داد یا به زبان دیگر بهتر است بگوییم جاوا، آچار فرانسه برنامه نویسان است.

چرا زبان کاتلین را برای توسعه اندورید یاد بگیریم؟

حدود 20 سال بعد از تولد جاوا، رقیبی به نام کاتلین برای جاوا پیدا شد. در سال 2017 گوگل که مالک اندروید نیز می‌باشد، اعلام کرد که از کاتلین در برنامه نویسی اندروید پشتیبانی می‌کند. از این زمان به بعد، افراد بیشتری به سمت کاتلین رفتند و برنامه‌هایی که قبلا با جاوا نوشته بودند، به کاتلین تبدیل کردند؛ چراکه با این اعلامیه گوگل، توسعه‌دهندگان نمی‌خواستند از همتایان خود عقب بمانند. استفاده از کاتلین مزایای زیادی دارد از جمله این که برای نوشتن یک برنامه به تعداد خطوط کمتری نسبت به جاوا نیاز دارید، در نتیجه با سرعت بیشتری پروژه‌های خود را توسعه می‌دهید. کاتلین با تکیه بر جاوا توسعه داده شده و کدهای جاوا را هم می‌تواند پوشش دهد. همچنین می‌توانیم از کتابخانه‌های جاوا در کاتلین استفاده کنیم.

بالاخره جاوا یا کاتلین را انتخاب کنم؟


پاسخ این سوال کاملا بستگی به شما و هدفتان دارد و دقیقا مثل این است که بپرسید یادگیری زبان آلمانی بهتر است یا انگلیسی؟ اگر قصد سفر به آلمان را داشته باشید ممکن است یادگیری انگلیسی برایتان کمی مفید باشد اما یادگیری زبان آلمانی برایتان کارآمدتر است. در صورتی که اگر قصد داشته باشید جهانگردی کنید، به شما توصیه می‌شود زبان انگلیسی را یاد بگیرید. اگر جاوا را یاد بگیرید می‌توانید پروژه‌های مختلفی را تحت دسکتاپ، وب و موبایل توسعه دهید، اما بیشترین استفاده از کاتلین در برنامه نویسی اندروید است. به هر حال، یادگیری هر دو زبان برای شما بسیار سودمند و مفید است. توصیه ما به شما این است که برای شروع، جاوا را یاد بگیرید، زیرا پس از آن یاد گرفتن کاتلین برایتان به راحتی آب خوردن خواهد بود و به سادگی می‌توانید از مزایای هر دو زبان بهره‌مند شوید. برای آشنایی با مباحث اصلی و مهمی که باید برای حرفه‌ای شدن در اندروید بیاموزید، مطالعه کتاب مسیر راه یادگیری برنامه نویسی اندروید را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

پیچ سوم: کار با محیط برنامه نویسی را بیاموزید

شما برای نوشتن و اجرای کدهای خود به یک IDE یا محیط توسعه یکپارچه نیاز دارید. اندروید استودیو یکی از محبوب‌ترین IDE هایی است که به صورت اختصاصی برای توسعه اندروید ساخته شده و توسعه دهندگان از آن استفاده می‌کنند. این محیط برنامه نویسی، امکانات و ویژگی‌های فراوانی را در اختیار برنامه نویسان قرار می‌دهد. برای آموزش اندروید استودیو کلیک کنید.


پیچ چهارم: منبع آموزشی خود را انتخاب کنید

این مرحله مهم‌ترین مرحله از آموزش برنامه نویسی اندروید است. در اینجا یک دوراهی وجود دارد: آموزش رایگان و آموزش غیر رایگان. شما می‌توانید برنامه نویسی اندروید را به صورت خودآموز و با استفاده از کتاب، یوتیوب، سایت‌های تعاملی و سایت‌های مرجع به صورت رایگان یاد بگیرید. هرچند که این روش به هزینه زمانی زیادی نیاز دارد. منابع زیر در یادگیری خودآموز به شما کمک می‌کنند. البته باید تسلط نسبی بر زبان انگلیسی داشته باشید.

روش دیگر این است که این دانش را از استادی که سال‌های زیادی را صرف یادگیری کرده بیاموزید. این روش رایگان نیست اما به نحوی می‌توان گفت که شما با پرداخت هزینه، زمان را برای خود می‌خرید و از مزیت تجربیات یک استاد، بهره‌مند می‌شوید. روشی که انتخاب می‌کنید، می‌تواند برایتان سرنوشت‌ساز باشد. افرادی که یادگیری به صورت خودآموز را انتخاب می‌کنند، ممکن است که در میانه راه درگیر یادگیری مباحثی پیچیده و دشوار شده و از ادامه راه دلسرد شوند؛ اما افرادی که روش یادگیری با استفاده از یک دوره آموزشی را انتخاب می‌کنند، در مسیر صحیح قرار می‌گیرند و درصد موفقیت بالاتری نسبت به روش قبلی دارند. همانطور که گفتیم، ما از ابتدا تا انتهای این مسیر همراه و پشتیبان شما هستیم و تلاش کردیم با کمک اساتید خبره، دوره‌ای جامع و کاربردی را برای شما گردآوری کنیم تا در مسیر صحیح آموزش برنامه نویسی اندروید قرار گرفته و بلافاصله پس از یادگیری، بتوانید به بازار کار وارد شوید.


پیچ پنجم: تمرین، تمرین و تمرین


هر چیزی که یاد می‌گیرید، به کار بگیرید تا مطمئن شوید آن را به خوبی درک کرده‌اید. خودتان را به چالش بکشید. مسائل جدیدی برای خودتان طرح کنید و تلاش کنید برای آن‌ها راهکار پیدا کنید. زمانی که حرفه‌ای شدید، یک پروژه برای خودتان انتخاب کنید، آن را به بخش‌های کوچکتری تقسیم کرده و شروع به کدنویسی کنید. به تدریج که برنامه بزرگتر می‌شود، با چالش‌های جدید مواجه می‌شوید و نیاز پیدا می‌کنید که برای رفع آن‌ها در گوگل یا انجمن‌های پرسش و پاسخ برنامه نویسان جستجو کنید. با این روش، زمانی که انجام پروژه‌های دنیای واقعی را بر عهده می‌گیرید، با سرعت بیشتری چالش‌ها را پشت سر می‌گذارید چراکه از پس بعضی از آن‌ها قبلا برآمده‌اید و در مورد چالش‌های جدید، به خوبی می‌دانید که چطور باید راهکار را پیدا کنید.


پیچ ششم: سورس برنامه نویسان دیگر را بخوانید

شاید برایتان عجیب باشد که به شما بگوییم برنامه نویسان درصد زیادی از وقت خود را صرف خواندن کدهای دیگران می‌کنند. در واقع یک راه خوب برای درک عمیق ویژگی‌های جدیدی که آموخته‌اید، مشاهده نحوه پیاده‌سازی و نتیجه آن است. بیایید لحظه‌ای به چگونگی یادگیری خواندن و نوشتن کودکان خردسال بیندیشیم. کودکان با خواندن کتاب واژگان خود را گسترش می‌دهند و روش استفاده از آن‌ها را در جمله یاد می‌گیرند؛ سپس، در آینده می‌توانند از کلماتی که آموخته‌اند در جملات خود استفاده کنند. مطالعه کار کسانی که از شما باتجربه‌تر هستند، در آینده روی کد شخصی شما تأثیر می‌گذارد. برای مثال، جراحان و پزشکان سال‌ها آموزش می‌بینند، اما پیش از اینکه اجازه پیدا کنند خودشان اقدام به عمل کنند، باید مدت زمانی در کنار پزشکان باتجربه کار کنند و نحوه کار آن‌ها را تماشا کنند. پزشکان بزرگ همچنین مقالاتی را از متخصصان حرفه خود مطالعه می‌کنند تا با تکنیک‌ها و رویکردهای جدید آشنا شوند. یکی از راه‌هایی که شما به عنوان برنامه نویس می‌توانید مهارت‌های خود را توسعه دهید، این است که به‌طور مداوم در معرض کدهای جدید قرار بگیرید. نویسنده محبوب آمریکایی، استیون کینگ در این باره جمله معرفی دارد که می‌گوید: "می‌توانم یک موضوعی را بی‌پرده به شما بگویم؟ اگر فرصتی برای خواندن ندارید، پس فرصت (یا ابزاری) برای نوشتن هم نخواهید داشت. به همین سادگی!"

کدام سورس‌ها را بخوانیم؟


خواندن کد از چندین منبع بسیار مهم است زیرا شما آگاهانه (و ناخودآگاه) الگوهایی را یاد می‌گیرید که در منابع مختلف تکرار می‌شوند. وقتی می‌بینید که تکنیک‌ها، الگوها و روند کدهای مشابه در چند برنامه مختلف استفاده شده، بدین معناست که به احتمال زیاد یک رویکرد کاملاً اثبات شده است. در سایت‌های Stackoverflow و Github می‌توانید کدهای زیادی پیدا کرده و آن‌ها را مطالعه کنید. همچنین می‌توانید سورس کد برنامه‌هایی که روی موبایل خود نصب دارید و هر روز از آن‌ها استفاده می‌کنید، مانند تلگرام را پیدا کرده و آن را مطالعه کنید. ممکن است هر آنچه که می‌خوانید را درک نکنید؛ اما این اشکالی ندارد، می‌توانید خواندن را متوقف کرده و جستجو کنید.



پیچ هفتم: همیشه به‌روز باشید

یک هیزم‌شکن هنگامی که کاری برای انجام دادن ندارد، تبر خود را تیز می‌کند، برنامه نویسان نیز عمل ‌مشابهی انجام می‌دهند. تکنولوژی با سرعت سرسام‌آوری در حال پیشرفت و تغییر است و شما باید خودتان را با شرایط جدید سازگار کنید در غیر این صورت کارتان تمام خواهد شد و نمی‌توانید پروژه‌های جدید بگیرید. مشتریان همیشه به دنبال جدیدترین‌ها هستند و از شما انتظار دارند به روز باشید وگرنه به سراغ برنامه نویس دیگری می‌روند. شما باید همیشه گوش به زنگ باشید و از آپدیت‌های جدید سیستم عامل اندروید و زبان‌هایی که از آن‌ها استفاده می‌کنید با خبر شوید. شاید فردا زبان دیگری برای توسعه اندروید معرفی شود یا تکنولوژی‌هایی به بازار عرضه شوند که نیاز داشته باشید در آن زمینه آموزش ببینید. این شرایط ممکن است در ابتدای راه کمی سخت به نظر برسد اما خبر خوب این است که در ادامه که روی غلتک بیفتید، پیگیری اخبار روزانه تکنولوژی به عادت روزانه شما تبدیل می‌شود و از این کار لذت می‌برید. علاوه بر این، یادگیری مطالب جدید زمان بسیار کمتری از شما خواهد گرفت.

جمع بندی

اکنون که مسیر صحیح یادگیری اندروید را می‌دانید، عبور از این هزارتوی پرپیچ و خم برایتان کار آسانی خواهد بود. اما فراموش نکنید که هیچ موفقیتی بدون تمرین و تلاش مستمر به دست نمی‌آید. در حقیقت باید عزم خود را جزم کنید و برای رویارویی با هر چالشی آمادگی داشته باشید. هر چقدر که بیشتر تمرین و جستجو کنید، حل کردن مسائل و چالش‌ها برایتان راحت‌تر و خوشایندتر می‌شود. امیدواریم که این راهنما چراغ راهی برای آینده درخشان شما باشد و بتوانید در توسعه برنامه‌های اندرویدی، گام‌های موثر و مفیدی بردارید.


سوالات متداول در مورد یادگیری و آموزش اندروید

آیا برنامه نویسی اندروید یک شغل پردرآمد است؟

درآمد برنامه نویسی اندروید، بسته به میزان مهارت و تجربه شما می‌تواند متغیر باشد اما به طور کلی، برنامه نویسی اندروید یکی از پردرآمدترین حوزه‌های برنامه نویسی در ایران و سایر کشورهاست.

گزارش کامل درآمد برنامه نویسان اندروید در سال 1400

مدت زمان موردنیاز برای یادگیری برنامه نویسی اندروید چقدر است؟

مدت زمان یادگیری برنامه نویسی اندروید، با توجه به دانسته‌های قبلی و میزان آشنایی شما با برنامه نویسی متفاوت است. اما به طور کلی یادگیری برنامه نویسی اندروید از صفر از طریق دوره‌های آموزشی حدودا 9 ماه و به صورت خودآموز بین 2 تا 3 سال زمان نیاز دارد.

بهترین محیط برنامه نویسی اندروید کدام است؟

اندروید استودیو، IDE رسمی برای اندروید است که توسط گوگل ساخته شده و تمامی ابزارهای موردنیاز برای ساخت یک برنامه اندروید با کیفیت بالا را داراست.

زبان‌های برنامه نویسی اندروید کدامند؟

زبان‌های بسیاری وجود دارند که می‌توان با استفاده از آن‌ها برنامه‌های اندرویدی را توسعه داد از جمله: پایتون، روبی، پرل، ++C ،C، اما جاوا و کاتلین از محبوبیت بالاتری برخوردار هستند و به عنوان بهترین زبان‌های برنامه نویسی اندروید شناخته می‌شوند.


ارسال دیدگاه
ما همه سوالات و دیدگاه ها رو می خونیم و پاسخ میدیم
۲ دیدگاه
hossein ch ۲۶ آذر ۱۴۰۰، ۱۸:۱۵
سلام و درود به تیم قوی سون لرن
سوالم اینه میشه مباحث هر دوره رو قسمت قسمت یا بصورت فصلی خرید کرد؟ که کم کم کل دوره رو خرید یه جا شاید توان مالی نداشته باشه/.؟
حمزه ۲۳ مهر ۱۴۰۰، ۱۹:۱۵
خیلی وقت دنبا ل این برنامه ام میخوام از صفر شروع کنم برای یادگیری
اشتراک گذاری مهارت در :
ارسال دیدگاه جدید :
ما همه سوالات و دیدگاه ها رو می خونیم و پاسخ میدیم
فهرست محتوای این مقاله :
  • پیچ اول: اندروید و کاربردهای آن را بشناسید
  • پیچ دوم: زبان برنامه نویسی خود انتخاب کنید
  • پیچ سوم: کار با محیط برنامه نویسی را بیاموزید
  • پیچ چهارم: منبع آموزشی خود را انتخاب کنید
  • پیچ پنجم: تمرین، تمرین و تمرین
  • پیچ ششم: سورس برنامه نویسان دیگر را بخوانید